BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 175 von 1326 ErsteErste ... 751251651711721731741751761771781791852252756751175 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1.741 bis 1.750 von 13251

Nachrichten aus Kroatien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 12:32 Uhr · 13.250 Antworten · 425.438 Aufrufe

 1. #1741
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.172
  Ich bin auch der Meinung es soll in Slavonien mehr für die Landwirtschaft gemacht werden defenitiv aber es sind viel zu viele Bauern da die die Landwirtschaft betreiben können.

  In Osjek werfen die Bauern milch in den Fluss als Protest weil sie für ihre Milch zu wenig bekommen sie wissen nicht das die schweizer Bauern noch ein Drittel weniger bekommen.
  Auch in der Landwirtschaft soll mann lehrnen evektiver zu Arbeiten.
  Mein Onkel in Gundinci bei Babina Greda hat 2 Kuhe, Mais, Weizen, Wassermelonen, und x andere Sachen. Er kann sich selber versorgen und für den Rest bekommt er fast nichts aber das fast Nichts ist die realität andere sind evektiver.

  Nur als Beispiel in der Schweiz betreiben Bauer und Sohn einen Bauernof der 4000 Schweine und 750 Zuchtschweine hat
  Sie sin tip top ausgerüstett und beweltigen die Arbeit problemlos in Kroatien gibt es so was nicht.

  Es soll Richtig geholfen werden sonst verpuft jede Hilfe, es gibt nur eine Lösung da es zu viele Bauern gibt können einige ihre länder Verkaufen oder vermieten und die die es braucht in die soll dan investiert werden.
  Um das beverkstelligen zu können brauchen die anderen Bauern vernünftige Arbeit auserhalb der Landwirtschaft.

  Das durchzusetzen wird einen aufstand der Bauern bringen.

  Aber es ist so wer nicht evektiv ist verliert.

  Zeit lassen kann man sich auf Pag wenn man den teueren Käse produziert da wird die Summe auch bezahlt

  - - - Aktualisiert - - -

  Was zum Krieg aus Serbien kahm eine richtige Armee auf Vukovar zu ( ich meine Waffen und Mengenmäsig) Zadar war genau so wichtig aber die mögliche gefahr für Zagreb war der Anmarsch aus dem Osten übers Flachland.

 2. #1742
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Wir haben viel weniger verloren als wir verlieren hätte können.
  Wie wir es auch immer bezeichnen will, die Verteidiger von Vukovar haben Kroatien den Arsch gerettet.

  Oder bist du anderer Meinung.

  - - - Aktualisiert - - -  Auf dem Amselfeld waren die Bosanci tapfer die haben nämlich nicht verlohren.

  Natürlich ist jetz übertrieben aber die 300 von Sparta haben auch verlohren.

  Vukovar ist tatsächlich pasiert
  Egal wann, egal wie, du brillierst täglich mit wirklich dummen Beiträgen, ist das eine Strategie von dir oder spielst du gar ne Rolle? Echt kannst du nicht sein

 3. #1743
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.172
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Egal wann, egal wie, du brillierst täglich mit wirklich dummen Beiträgen, ist das eine Strategie von dir oder spielst du gar ne Rolle? Echt kannst du nicht sein
  Wilst du erlich was sagen, dann sag konkret was dir dumm erscheint

  Die schlacht in Kosovo haben Serben verloren und die Serben haben sich ergeben.
  Vukovar war 2000 schlecht bewaffnete gegen 20000 gut bewaffnete.

  Was daran ist falsch.

  Aber normal Antworten kanst du ja soviso nicht bist wohl unfägig dafür.

 4. #1744
  Avatar von Lynes

  Registriert seit
  11.10.2014
  Beiträge
  1.536
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Vukovar ist nicht vergleichbar mit irgend einer schlacht im ganzen Krieg
  Vukovar ist so ziemlich das Einzige, was ich aus den Jahren in Kroatien als wirklichen Krieg bezeichnen würde. Das was darauf folgte war ein mehrjähriger Krieg niedriger Intensität, der richtige Krieg hatte sich nach B&H verlagert.

  Edit: Und die Oluja, eine Aktion bei der man den Serben praktisch hinterher rennen musste, als "genial" zu bezeichnen (angeblich wird sie ja in US Militärakademien studiert ) ist schon lächerlich.

 5. #1745
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.847
  Okupacija Šibenika u 26 slika: Vladavina ustaša, fašista i nacista kroz teror, glad i svakodnevni strah

  Teror, glad i svakodnevni strah obilježili su u Šibeniku tijekom Drugoga svjetskog rata vladavinu NDH, a onda i fašista te nacista, nakon kapitulacije Italije u gradu koji je dao veliki obol u obrani Hrvatske i samo na Sutjesci izgubio čak 535 svojih ljudi. Takozvana NDH, čiji se zloduh opet nadvio nad Hrvatskom, u Šibeniku je bezuspješno uspostavljena dva puta, prvi put u travnju 1941. neposredno nakon sloma Kraljevine Jugoslavije, a drugi put nakon kapitulacije Italije. Povjesničar Nikica Barić u svom znanstvenom radu opisao je prilike u Šibeniku tijekom vladavine NDH. Na dan kad Europa slavi veliku pobjedu, ŠibenikIN donosi okupaciju grada u 26 najvažnijih točaka.  LUCE/LOMBARDIABENICULTURALI/ŠIBENIKIN
  PIŠE G. PAUK
  09.05.2016, 09:52h
  1. Prva (kratkotrajna) ustaška vlast u Šibeniku
  Nakon vijesti o Kvaternikovu proglasu NDH 10. travnja 1941. godine, predstojnik gradskog redarstva u Šibeniku i pripadnik domovinske ustaške organizacije Marijan Nikšić odlučio je preuzeti vlast. Mogao se osloniti na oko osamdesetak redarstvenika i žandara, kao i na pripadnike državnih službi.

  2. Jugoslavenski general oklijeva predati vlast
  Šibenik je bio snažno uporište jugoslavenske vojske i mornarice, pod zapovjedništvom generala Živojina Pavlovića. U pregovorima s Nikšićem general Pavlović odlučio je predati i vojnu vlast, a kasnije je oklijevao s provođenjem tog dogovora. Pavlović se 12. travnja s dijelom svojih postrojbi povukao prema Drnišu, a kasnije ga je u Splitu zarobila talijanska vojska.

  3. Zakletva novoj državi
  Potpukovnik Oton Elblinger, koji je do izbijanja rata bio načelnik štaba Komande Šibenika, položio je zakletvu novoproglašenoj hrvatskoj državi 12. travnja 1941., a od 16. do 27. travnja preuzeo je zapovjedništvo nad privremenim postrojbama nove hrvatske vojske u Šibeniku. Elblinger je ubrzo u svojstvu zapovjednika grada Šibenika izdao javnu naredbu (plakat) u kojoj je istaknuo da je 'po odredbi Poglavnika Hrvatske Države dr. Ante Pavelića' preuzeo zapovjedništvo nad Šibenikom.

  4. Talijani ulaze u Šibenik
  Talijanska motorizirana divizija Pasubio je 14. travnja ušla u Šibenik. Očevidac tih događaja sjeća se kako je '(...) susreo talijanske vojnike na biciklima, okićene hrvatskim zastavama, kako ulaze u grad iz pravca šibenske bolnice i smještaju se na Poljani kod kazališta'. Od 15. travnja u gradu je uspostavljeno talijansko posadno zapovjedništvo koje je pozvalo mjesne hrvatske vlasti na suradnju.

  5. Vlast u talijanskim rukama
  Talijani svakako nisu namjeravali pristati da se u Dalmaciji učvrsti hrvatska vlast, pa su i u Šibeniku i okolici počeli preuzimati vojnu i civilnu vlast. Talijanski potpukovnik Raffaele Merendi je 19. travnja 1941. u gradu uveo zabranu kretanja noću. Svatko tko po vojnim objektima i skladištima 'bivše jugoslavenske države' bude krao, trebao je biti strijeljan. Talijani su vrlo brzo onemogućili djelovanje hrvatskih vojnih i civilnih vlasti. Ubrzo su hrvatske zastave i simboli u Šibeniku zamijenjeni talijanskima, a 25. travnja Talijani su 'razoružali naše hrvatske vojnike – ustaše i razjurili ih'. Potpisivanjem Rimskih ugovora 18. svibnja 1941. između Italije i NDH znatan dio Dalmacije uključujući i Šibenik, ušao je u sastav Kraljevine Italije.

  6. Titovi partizani (prvi put) u Šibeniku
  Nakon što je 9. rujna stigla vijest o kapitulaciji Kraljevine Italije, u Šibeniku je među talijanskim vojnicima i građanstvom nastalo 'ogromno oduševljenje'. Istovremeno su se gradom počele širiti različite glasine o navodnom dolasku britanske mornarice, njemačke vojske ili partizana. Partizani su u Šibenik stigli 10. rujna kako bi pregovarali sa zapovjednikom talijanske posade, generalom Grimaldijem. Glavni zahtjevi bili su da Talijani predaju oružje partizanima i da se oslobode politički zatvorenici. Talijanima je ponuđeno da se zajednički suprotstave Nijemcima. Grimaldi je te zahtjeve odbio, pravdajući se da za njihovo prihvaćanje treba dozvolu iz Rima. Nakon dolaska partizana, u gradu su izvješene crvene zastave i hrvatske zastave s crvenom petokrakom zvijezdom.

  7. Partizani preslabi da bi protjerali pet tisuća talijanskih vojnika
  Ipak, partizani su bili brojčano preslabi da bi razoružali oko 5000 talijanskih vojnika u gradu. Za razliku od nekih drugih talijanskih časnika, koji su prihvatili suradnju s partizanima, general Grimaldi očigledno nije namjeravao pružiti otpor Nijemcima, nego je čekao njihov ulazak u Šibenik.

  8. Nijemci ulaze u Šibenik
  Predvečer 11. rujna u Šibenik su bez otpora ušli dijelovi njemačke 114. lovačke divizije, a partizani su se povukli iz grada. Ipak, dok su boravili u gradu, uhitili su određeni broj osoba koje su surađivale s Talijanima, a neke su i strijeljali, kao, primjerice, četničkog suradnika, pravoslavnog popa Konstantina Krstanovića, za kojeg je i u jednom izvješću vlasti NDH navedno da je bio 'stari i nepomirljivi neprijatelj svega što je hrvatsko'.

  9. Šibenčani bježe u strahu od Nijemaca
  Stanovništvo Šibenika bilo je prestrašeno dolaskom Nijemaca, čemu su sigurno pridonijele izjave partizana 'da dolaze Nijemci i da kolju ženu i djecu', kao i strah da će Talijani pružiti otpor i da će doći do žestokih borbi. Zato je Šibenik napustilo oko 1000 osoba, uglavnom žena i djece.

  10. Tiskanje Šibenskog glasnika
  Već 18. rujna 1943. pojavio se i prvi broj Šibenskog glasnika, čije je tiskanje pokrenula njemačka vojska i koji je trebao biti 'posrednik između njemačkih vojnih vlasti i građanstva'. Nijemci su krajem studenog 1943. naredili da se do 1. prosinca izvrši popis stanovništva u Šibeniku i Mandalini (u tom razdoblju naselje istočno od Šibenika), kako bi stanovništvu bile podijeljene njemačke osobne iskaznice.

  11. Ante Blažević novi gradonačelnik pod njemačkim patronatom
  Zajedno s Nijemcima, u Šibenik je 11. rujna došao i ministar Frković, koji je 14. rujna za gradonačelnika imenovao Antu Blaževića, šibenskog odvjetnika. Blažević je trebao na dužnost postaviti već imenovane povjerenike raznih državnih službi, kao i gradske vijećnike i načelnike općina u šibenskom kotaru.

  12. Povratak i odlazak četnika
  Nakon ulaska Nijemaca u Šibenik, u njega su se vratili i srpski četnici. U gradu su i dalje bili talijanski vojnici koji su se odlučili za nastavak borbe na strani Nijemaca. Te skupine nisu bile spremne poštovati novouspostavljenu upravu NDH. Početkom prosinca 1943. četnici su u skupinama ipak počeli napuštati Šibenik, u kojeg su počele stizati snage NDH. Četnici i njihove obitelji odlaze iz Šibenika jer su im samo Nijemci mogli jamčiti sigurnost, ali i zbog žestokih savezničkih bombardiranja.

  13. Stradavanje šibenskih civila u zračnim napadima
  Tijekom studenog i prosinca 1943. savezničko zrakoplovstvo počelo je bombardirati Šibenik, pri čemu je poginuo i ranjen znatan broj civila i njemačkih vojnika. Prema nekim podacima, samo u napadima krajem studenog poginulo je oko 300 civila. Gradu su nanesene velike štete. Srušeno je i oštećeno više kuća, među ostalim i gradska bolnica.

  14. Stanovništvo bježi od bombardiranja
  Stanovništvo je počelo odmah panično napuštati grad i seliti se u okolna mjesta. Oko 95 posto stanovnika iz središta napustilo je grad. Ljudi se vraćaju u grad predvečer i pred jutro te nose svoje stvari. Električna rasvjeta u središtu grada je prekinuta, a vode je bilo samo do jutarnjih sati. Sredinom prosinca gradu su nanesene nove štete, ali se broj ljudskih žrtava smanjio jer je grad bio već uglavnom pust.

  15. Nijemci bolji od Talijana
  Stanje u gradu i kotaru Šibenik u prosincu 1943. puno je bolje 'od onog dana kada je prestala talijanska vlast'. Zaključak je da tome pridonosi držanje njemačke vojske, koja se prema stanovništvu ponaša puno blaže neko Talijani. Angloamerički zračni napadi na Šibenik također su oslabili prije rašireno 'anglofilstvo' jer uništavaju goloruki narod bez ikakve potrebe.

  16. Opća glad
  Vlasti NDH suočavale su se s brojnim teškoćama, a veliki problem predstavljala je prehrana stanovništva. Zato su početkom studenog 1943. njemačka vojska i hrvatske vlasti odredile cijene prehrambenih proizvoda, kako bi se spriječili slučajevi 'nabijanja cijena'. Početkom 1944. bombardiranja Šibenika su popustila, pa se stanovništvo počelo vraćati u grad.

  17. Kukavički bijeg gradonačelnika
  Krajem 1943. godine, gradonačelnik Blažević je nakon početka žestokih bombardiranja također napustio grad, a da nije poduzeo nikakve mjere kako bi pomogao stanovništvu grada. Zato je ministar unutrašnjih poslova NDH Mladen Lorković, koji je krajem studenog 1943. stigao u Dalmaciju, 5. prosinca 1943. imenovao kapetana korvete Mirena Blaža za obnašatelja dužnosti šibenskog gradonačelnika.

  18. Vlast NDH ne može računati na Šibenčane
  Bez obzira na uvođenje vojne uprave, stanje na šibenskom području bilo je i dalje nepovoljno za vlasti NDH, koja dobrim dijelom nije mogla računati na lojalnost hrvatskog stanovništva tog područja, što potvrđuju i partizanski podaci iz siječnja 1944., po kojima je s područja Šibenika u partizane otišlo 8.700 ljudi.

  19. Ustaška mladež mora djelovati prikriveno
  Početkom kolovoza 1944. u Šibeniku je, na prijedlog generala Tomaševića, osnovana muška i ženska Ustaška mladež, koja je ukupno imala 15 članova. Slavko Bjažić vodio je mušku, a Tona Friganović žensku mladež. No, očigledno je postojala tolika odbojnost prema ustašama, da je Ustaška mladež morala djelovati prikriveno.

  20. Teško stanje u Šibeniku
  Savezničko zakoplovstvo je i 17., 20. i 23. srpnja 1944. opet napalo Šibenik, posebno tvornicu Crnicu i vojne objekte u Mandalini, pri čemu je poginulo i ranjeno nekoliko njemačkih vojnika. Opskrba životnim namjernicama bila je vrlo slaba, vladala je glad, a cijene hrane su bile visoke. Talijanska lira se i dalje koristila kao platežno sredstvo. Željeznički i pomorski promet uopće nije djelovao, a kopneni je bio otežan.

  21. Njemačka vojska – čimbenik pravde i mira?
  Nijemci zaključuju da civilno stanovništvo sve više shvaća da jedino njemačka vojska može biti čimbenik pravde i mira. Određenim postupcima Nijemci su pokušavali dokazati svoju blagost i dobronamjernost prema šibenskom stanovništvu, primjerice, u osiguranju određenih količina hrane iz njemačkih zaliha.

  22. Nijemci uzimaju taoce zbog partizanskih sabotaža
  Nakon što su početkom studenoga 1943. u gradu ispisane komunističke parole, Nijemci su na dva dana obustavili podjelu kruha, ali budući da se 'pučanstvo inače pokazalo lojalno', odustali su od uzimanja taoca kao odmazde za tu akciju partizanskih simpatizera. Nakon nekoliko slučajeva kad su na cestama u blizini Šibenika postavljene mine, Nijemci su krajem svibnja 1944. odlučili u Šibeniku, Vrpolju i Zablaću uhititi određeni broj taoca. U slučaju novih postavljanja mina, Nijemci su odlučili da će 'u razmjeru prema težini odnosnog čina sabotaže' strijeljati određeni broj taoca.

  23. Konradova postrojba
  Njemačka vojska je od kolovoza 1943. počela osnivati posebne potrojbe za diverzantsko djelovanje i prepade na partizanske snage, ustanove i suradnike. Pripadnici ovih postrojbi govorili su hrvatski (srpski) jezik i često su djelovali predstavljajući se kao partizani. U proljeće 1944. takva postrojba, popunjena s nekoliko desetaka četnika, osnovana je i u sjevernoj Dalmaciji, pod zapovjedništvom njemačkog poručnika, čije je konspirativno ime bilo Konrad. Ona je bila raspoređena na području Zablaća, Murtera i Betine u blizini Šibenika. U vezi s djelovanjem ove postrojbe, ustaški dužnosnik u Šibeniku A. Ferara je zapisao: Ta jedinica istakla se u svome ljudožderstvu i u ubijanju najčišćeg hrvatskog elementa u ovome kraju.'

  24. Povlačenje Nijemaca
  Krajem listopada 1944. vlasti NDH su sa zabrinutošću promatrale kako se njemačke snage počinju povlačiti iz Šibenika. Njemački vojnici su u Šibeniku prodavali različite predmete, iako se radilo o privatnom vlasništvu, odnosno vlasništvu NDH. Proširile su se vijesti da će njemačka vojska pri povlačenju dići u zrak električnu centralu, vodovod i cisterne kraj katedrale sv. Jakova. Uslijed toga među pučanstvom vlada panika i neraspoloženje, te postoji opasnost i od eventualnih nereda.

  25. Njemačka pljačka
  Tijekom listopada 1944. partizanske postrojbe zauzele su Split i Zadar, a početkom studenog počeo je napad na Šibenik. Krajem listopada kroz Šibenik je prošla veća skupina ustaša, koji su se iz Sinja i Splita povlačili prema Drnišu. Oni su bili razočarani Nijemcima koji su tvrdili da će braniti NDH. Umjesto toga, povukli su se i pri tome 'pljačkaju, vuku sve čega se dočepaju', odbijajući u povlačenju svojim vozilima prevesti ustaše. Nijemci su napustili Šibenik u noći s 2. na 3. studenog 1944., a prethodno su uništili lučka postrojenja i potopili brodove u luci. Tijekom povlačenja prema Drnišu i Kninu pretrpjeli su znatne gubitke u borbama s partizanima.

  26. Partizani oslobađaju Šibenik
  Povlačenjem Nijemaca, nakon nešto više od godinu dana, prestala je postojati i uprava NDH u Šibeniku. Ujutro 3. studenog 1944. godine 'partizanske titovke hodaju veselo po ulicama. Narod ih ljubi, donosi smokava, rakije i što bolje ima. I već oko 9 sati počinje mimohod. Partizani svečano ulaze sa sjeverne strane u grad. Narod ih posipa cvijećem i viče: Živio drug Tito. U tom mimohodu bit će bilo više od tisuću dobro naoružanih i odjevenih partizana. Gotovo svi izgledaju ljudi gojni i uredni'.

  Znanstveni rad pod nazivom 'Šibenik pod upravom Nezavisne Države Hrvatske', napisao je Nikica Barić s Hrvatskog instituta za povijest, ugledni hrvatski povjesničar rođen 1975. godine u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu završio engleski jezik i književnost povijesti. Na Hrvatskom institutu za povijest radi od 2001. godine, a 2012. godine objavio je monografiju 'Ustaše na Jadranu: uprava Nezavisne Države Hrvatske u jadranskoj Hrvatskoj nakon kapitulacije Kraljevine Italije', u kojoj je opisana i šibenska priča iz Drugoga svjetskog rata.

  Okupacija ?ibenika u 26 slika: Vladavina usta?a, fa?ista i nacista kroz teror, glad i svakodnevni strah


 6. #1746
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.172
  Zitat Zitat von Lynes Beitrag anzeigen
  Vukovar ist eigentlich so ziemlich das Einzige, was ich aus den Jahren in Kroatien als wirklichen Krieg bezeichnen würde. Das was darauf folgte war ein mehrjähriger Krieg niedriger Intensität, der richtige Krieg hatte sich nach B&H verlagert.
  Vukovar war ein level höher auch bosnien hat so eine schlacht nicht erlebt.

  Natürlich gab es auch in Kroatien Krieg hast wohl den Krieg bicht mit erlebt.
  Eine Stadt nach der anderen wurde angegriffen es ist nicht schön im Keller zu sitzen hören wie eine Granate pfeift und dann der knall wenn sie nur 500m neben dier einschlägt und wenn du nach draußen sautst zerstörte Häuser und strasen.
  Dann kommst du in die Schweiz wo gerade ein Sirenen test läuft alle Kinder bleiben gelassen und du haust als einziger vom Spielplatz ab und versteckt dich im Keller.
  Erzähl den Leuten die ihre Angehörigen verloren haben es war kein Krieg oder kein richtiger.

  Bosnien war natürich schlimm jeder gegen jedem in allen Teilen.

  - - - Aktualisiert - - -

  @Auto natürlich soll nicht vergessen werden was die Nazis in Dalmatien angerichtet haben.

  http://www.vecernji.hr/hrvatska/pred...tizana-1082971

 7. #1747
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Zitat Zitat von Lynes Beitrag anzeigen
  Vukovar ist so ziemlich das Einzige, was ich aus den Jahren in Kroatien als wirklichen Krieg bezeichnen würde. Das was darauf folgte war ein mehrjähriger Krieg niedriger Intensität, der richtige Krieg hatte sich nach B&H verlagert.

  Edit: Und die Oluja, eine Aktion bei der man den Serben praktisch hinterher rennen musste, als "genial" zu bezeichnen (angeblich wird sie ja in US Militärakademien studiert ) ist schon lächerlich.
  Lächerlich ist dein dummes Geschwätz.

 8. #1748
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.392
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Wilst du erlich was sagen, dann sag konkret was dir dumm erscheint

  Die schlacht in Kosovo haben Serben verloren und die Serben haben sich ergeben.
  Vukovar war 2000 schlecht bewaffnete gegen 20000 gut bewaffnete.

  Was daran ist falsch.

  Aber normal Antworten kanst du ja soviso nicht bist wohl unfägig dafür.
  So ein Unsinn. Kosovo polje wurde nicht verloren, sonst wären die Osmanen nicht erst später im damaligen Serbien weiter eingefallen. Jedes Jahr wenn ihr euch über das feiern einer "verlorenen" Schlacht witzig macht, liegt ihr falsch.

 9. #1749
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.172
  Zitat Zitat von NovaKula Beitrag anzeigen
  So ein Unsinn. Kosovo polje wurde nicht verloren, sonst wären die Osmanen nicht erst später im damaligen Serbien weiter eingefallen. Jedes Jahr wenn ihr euch über das feiern einer "verlorenen" Schlacht witzig macht, liegt ihr falsch.
  Dan klär mich auf was am den Artikel falsch ist
  https://de.m.wikipedia.org/wiki/Schl...selfeld_(1389)

 10. #1750
  Avatar von Lynes

  Registriert seit
  11.10.2014
  Beiträge
  1.536
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Vukovar war ein level höher auch bosnien hat so eine schlacht nicht erlebt.

  Natürlich gab es auch in Kroatien Krieg hast wohl den Krieg bicht mit erlebt.
  Eine Stadt nach der anderen wurde angegriffen es ist nicht schön im Keller zu sitzen hören wie eine Granate pfeift und dann der knall wenn sie nur 500m neben dier einschlägt und wenn du nach draußen sautst zerstörte Häuser und strasen.
  Dann kommst du in die Schweiz wo gerade ein Sirenen test läuft alle Kinder bleiben gelassen und du haust als einziger vom Spielplatz ab und versteckt dich im Keller.
  Erzähl den Leuten die ihre Angehörigen verloren haben es war kein Krieg oder kein richtiger.

  Bosnien war natürich schlimm jeder gegen jedem in allen Teilen.

  - - - Aktualisiert - - -

  @Auto natürlich soll nicht vergessen werden was die Nazis in Dalmatien angerichtet haben.

  'Moderna hrvatska dr?ava po?iva na pomirbi djece usta?a i partizana' - Ve?ernji.hr
  Es ist immer schlimm wenn Krieg herrscht, aber es ist schon ein Unterschied ob in 4 Jahren 15.000 Menschen ihr Leben verlieren (insgesamt, alle Seiten), oder wie in Syrien einige 100.000.

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von Cobra Beitrag anzeigen
  Lächerlich ist dein dummes Geschwätz.
  Die meisten Gegenden von HR haben gar keinen wirklichen Krieg erlebt. Ich weiß noch wie ständig auf HTV die Meldung kam "Höchste Gefahrenstufe für die Städte ... , ... , ...", was dann in der Regel hieß die Cetniks schießen auf uns, wir schießen auf sie, und dann ist wieder eine Weile Ruhe. Währenddessen hat die HDZ Volkseigentum unter sich aufgeteilt (Privatisierung). Es kam sogar vor dass Soldaten der verfeindeten Seiten "sverc" untereinander getrieben haben, was grotesk ist..

Ähnliche Themen

 1. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 2. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 3. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34
 4. Augewählte Nachrichten
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.06.2005, 16:12