BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 316 von 1327 ErsteErste ... 2162663063123133143153163173183193203263664168161316 ... LetzteLetzte
Ergebnis 3.151 bis 3.160 von 13263

Nachrichten aus Kroatien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 12:32 Uhr · 13.262 Antworten · 426.276 Aufrufe

 1. #3151
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.433
  HSS otišao u nove partizane i sam sebe osudio na političku smrt!

  Nadnevak: Srpanj 08, 2016
  Kao prijašnjeg dugogodišnjeg člana HSS u iseljeništvu i jedno kratko vrijeme u Hrvatskoj, odluka Glavnog odbora HSS da ide u predizbornu koaliciju s neokomunističkim i neojugoslavenskim SDP-om nije me niti malo iznenadila, iako sam zbog toga vrlo tužan. HSS je tom odlukom sam sebe osudio na politički nestanak i smrt. No, to nas hrvatske domoljube ne može niti malo utješiti, jer je tom odlukom HSS jako povećao mogućnost povratka SDP-a i Zorana Milanovića na vlast u Hrvatskoj.


  Nažalost, od obnove HSS u Hrvatskoj koncem 1989. godine, to nije bila ona prava HSS koju su braća Antun i Stjepan Radić osnovali 1904. godine i ujedinili cijeli hrvatski narod kao nikada prije toga u novijoj hrvatskoj povijesti. HSS Drage Stipca, Zlatka Tomčića, Stjepana Friščića, Branka Hrga i sada Krešimira Beljaka pretvorila se u stranku sitnih trgovaca i preprodavača konja. No, prije svega današnja HSS nije hrvatska državotvorna stranka, nego isto tako neokomunistička i neojugoslavenska kao i SDP. To je zapravo glavni razlog ulaska HSS u koaliciju sa SDP-om.

  Beljak je novi ban Šubašić

  Bez obzira na njezinu današnju očiglednu beznačajnost na hrvatskoj političkoj sceni, odlazak HSS u novi partizanski i komunistički pokret u Republici Hrvatskoj predstavlja veliku prijevaru, ali i ništa manji udarac za budućnost samostalne hrvatske države. Beljak je napravio isto ono što je ban Ivan Šubašić učinio 1945. godine kad se vratio iz Londona i dao političku potporu i demokratski legitimitet komunističkom zločincu Titi. Ubrzo nakon toga Šubašić je bio gurnut u stranu a Tito je zaveo jednu od nastrašnijih dikatura u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Svi znamo kakve su bile posljedice za hrvatski narod nakon uvođenje te strašne diktature

  Kao što ni Šubašiću 1945. godine genocide nad hrvatskim narodom na Bleiburgu nije bio dovoljno upozorenje da ne daje potporu i legitimitet komunistima i partizanima koji su se borili protiv NDH, ne zato što je to bila država pod protektoratom Hitlera, nego zato što je to bila HRVATSKA DRŽAVA, tako ni Beljaku nije dovoljno što Milanović i SDP poduzimaju sve da hrvatska država bude uništena a hrvatski narod raseljen diljem svijeta. Beljak sada neće morati više provaljivati tuđe automobile. On će, ako SDP dođe navlast, uživati u blagostanju i osobnom bogaćenju na račun nestanka hrvatske države i hrvatskog naroda.

  Partizani su bile protiv svake hrvatske države

  Da je NDH bila demokratska država, a nije, komunisti i partizani bi rušili i takvu hrvatsku državu. SDP je izašao i sabornice 25. lipnja 1991. kad je Hrvatski sabor glasovao o otcjepljenju Hrvatske od Jugoslavije. Dakle, SDP nije tada želio, a ne želi ni danas samostalnu, stabilnu i prosperitetnu hrvatsku državu. On želi tu državu uništiti do kraja, a HSS će mu dati legitimitet u toj zločinačkoj političkoj nakani. Oni koji malo bolje poznaju što se događalo u Drugom svjetskom ratu znaju da su partizani i komunisti osnivali partizanske odrede pod imenom braće Antuna i Stjepana Radića, kako bi prevarili hrvatskog seljaka da se oni bore za hrvatsku državu koja će biti bolja od NDH. Naravno, bila je to teška prijevara, kao što je posebno teška prijevara koju su večaras napravili Krešimir Beljak i Glavni odbor HSS. Lukavi savjetnici Zorana Milanovića uspjeli su ga nagovoriti da Beljaku ponudi maksimalne uvjete za ulazak HSS i koaliciju s SDP-om, jer HSS, za razliku od orjunaškog HNS, daje demokratski i krščanski legitimitet neokomunističkom i neojugoslavenskom SDP-u.

  Pred Hrvatskom je strašno teško razdoblje

  Odlazak HSS u koaliciju s SDP-om posebno je veliki udarac HDZ-u, koji je teško podijeljen i koji još nema predsjednika, a izbori se bliže. Naravno, najveći krivci za to stanje su vodeći ljudi u HDZ-u, od bivšeg predsjednika Karamarka do svih članova Predsjedništva HDZ-a, jer su mislili samo na sebe i svoje interese. Osim toga, pokazali su veliku nesposobnost i političko neznanje. Ni njima Hrvatska nije bila na prvom mjestu. Hoće li se HDZ, koji je do sada bio stožerna “domoljubna” stranka u Hrvatskoj (to je sigurno bio pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana, a kasnije je to zbog korupcije u njegovim redovima itd. doveo u pitanje), uspjeti konsolidirati u vrlo kratkom vremenu sada je vrlo teško reći.

  Bit će pravo čudo ako HDZ-e, i s Plenkovićem kao predsjednikom, uspije na dolazećim izborima istrgnuti Hrvatsku iz kandža neojugoslavena i neokomunista, na čelu s Zoranom Milanovićem, koji imaju sve više izgleda dobiti dolazeće parlamentarne izbore. Takav ishod mogao bi Republiku Hrvatsku dovesti i do građanskog rata.

  Čini mi se da me moj politički instikt niti malo ne vara ako zaključim da pošteni i iskreni hrvatski domoljubi trebaju vrlo žurno osnovati novu državotvornu političku stranku za koju bi glasali svi teško razočarani domoljubi. Za razliku od Mosta, ta bi stranka mogla biti ne samo partner, nego i najveći korektiv HDZ-u, ako zajedno dobiju dovoljno mjesta u Hrvatskom saboru za sastavljanje Vlade.

  Večeras sam odlučio ići u osnivanje takve stranke i molim sve domoljube u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a posebno Hrvatice i Hrvate u dijaspori tj. diljem svijeta, da mi pomognu, kako bi zajedno spasili našu Hrvatsku kojoj prijeti možda i najveća opasnost od našeg dolaska na obale Jadranskom mora u 7. stoljeću.

  Svi koji su zainteresirani mogu se javiti na email: antunbabic@gmail.com.

  Neka nam dragi Bog pomogne, piše Antun Babić

 2. #3152

 3. #3153
  Avatar von Torca Basce

  Registriert seit
  22.08.2010
  Beiträge
  3.430
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Mamic ist in vieler Hinsichten ein fäiger Mann, dies must sogar du zugeben.
  Das er lächerlich ist und ein Betrüger dass weiss ich, fürs Betrügen soll er entlich hinter Gitter und eine deftige Busse zahlen.

  Eine der bessten Talentschmiden Weltweit hat Dinamo, dies behaupten ausländische Medien.
  Mamic ist auch verantwortlich das sie so gut ist.
  Fähig zu betrügen.
  Fuck warum bist du nicht mein Lehrer gewesen, ich hätte nicht so viel 6-er fürs Abschauen kassiert

 4. #3154
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.177
  Zitat Zitat von Torca Basce Beitrag anzeigen
  Fähig zu betrügen.
  Fuck warum bist du nicht mein Lehrer gewesen, ich hätte nicht so viel 6-er fürs Abschauen kassiert
  Dies ist er auch, das eine hat mit dem anderen nichts zu tun.
  Aber mann werft ja gerne alles in einem Topf.

  - - - Aktualisiert - - -

  Ich bin sehr streng und äüserst gerecht in Leistungen zu bewerten, dies mach ich jeden Tag bei meiner Arbeit.

 5. #3155
  Avatar von Grdelin

  Registriert seit
  10.11.2006
  Beiträge
  21.941

 6. #3156
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.873
  Metropolis | ARTE

  Metropolen-Report: Split
  Die zweitgrößte Stadt Kroatiens ist jetzt, zur Urlaubszeit, wieder ein Hotspot für Kreuzfahrer. "Metropolis schaut hinter die Kulissen der malerischen Stadt an der Adria. Denn außer dem vom Tourismus arg strapazierten UNESCO-Weltkulturerbe ist hier wesentlich mehr zu entdecken: preisgekrönte moderne Architektur, kritische Literatur, Eistanz, Hip-Hop und Animationsfilm. Und weil sich in Kroatien gerade ein politischer Rechtsruck vollzieht, ist die Kunstszene - alarmiert!

 7. #3157
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.177
  da wird sich Indiander freuen

  Ipak ?e utjecati i na nas: Zbog Brexita i za Hrvatsku manje novca iz EU - Ve?ernji.hr

  - - - Aktualisiert - - -

  da wird sich Indiander freuen

  http://www.vecernji.hr/hrvatska/zbog-brexita-hrvatskoj-manje-novca-iz-eu-1098057

 8. #3158
  Avatar von Indianer

  Registriert seit
  13.11.2010
  Beiträge
  26.281
  ein bischen.
  das wort "manje" stört mich noch.
  besser wäre natürlich "nista"

  ich denke, du bist auf dem weg in deinen Urlaub?

 9. #3159
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.177
  Zitat Zitat von Indianer Beitrag anzeigen
  ein bischen.
  das wort "manje" stört mich noch.
  besser wäre natürlich "nista"

  ich denke, du bist auf dem weg in deinen Urlaub?
  Bin ich auch warte aufs Flugzeug

 10. #3160

Ähnliche Themen

 1. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 2. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 3. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34
 4. Augewählte Nachrichten
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.06.2005, 16:12