BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 53 von 1341 ErsteErste ... 343495051525354555657631031535531053 ... LetzteLetzte
Ergebnis 521 bis 530 von 13404

Nachrichten aus Kroatien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 12:32 Uhr · 13.403 Antworten · 437.806 Aufrufe

 1. #521
  Avatar von Fitnesstrainer NRW

  Registriert seit
  26.09.2010
  Beiträge
  3.309
  Zitat Zitat von Strahimir I Beitrag anzeigen
  Dann ließ mal schön :

  Antifašizam je najgore civilizacijsko zloSubota, 30 Siječanj 2016 9:19Autor:admin0 Komentara

  MAKSIMA “NE BITI FAŠIST” Antifašistički premijer Tihomir Orešković dao je jamstvo za ministra kulture Zlatka Hasenbegovića da je i on antifašist. A Zlatan se činio fin čovjek. Svi predsjednici RH, svi premijeri i ministri, bili su antifašisti. RH je udruženi zločinački pothvat!

  Humanistički je prihvatljivo ne biti fašist. Sve drugo je fašizam, uključujući i antifašizam. Upravo iz zastrašujućeg antifašističkog genocida nad nama Hrvatima izvire naše povijesno poslanje da svijet osudi zločinački antifašizam, i prihvati maksimu “ne biti fašist”. Fašizam i antifašizam jesu dva slična ledena pola istog zla, istog ništavila. Dvije posude krvi i zločina čine krug zla, civilizacijsku cikličku crnu rupu. Civilizacija je pad!

  Više ne stoji antifašistička floskula da je revizija povijesti nešto negativno – krajnje je vrijeme da se tome ozbiljnije posvetimo. Moramo posve odbaciti pohod Ništavila, odnosno antifašističku reviziju povijesti. Izvorno Isusovo Evanđelje sadrži samo jednu rečenicu: Oprosti i poštuj Drugoga. Prva Biblija svodila se na antifašističku maksimu: Čim nekoga ugledaš, iskopaj mu oko! Antifašisti polude kada spomenete Dekalog, a posebno ih smeta Božja zapovijed “Ne ubij!”

  Moramo pronaći prihvatljiv termin za kvalifikacije “ne biti fašist!” i “ne biti rasist”. U taj prostor davno je ušao pojam humanizma, ali je isti protjeran da bi otvorio prostor obmanama fašista i antifašista. Slično ulasku RH u Uniju, Hrvati su morali Hitleru dokazati da su civilizacijski dorasli uvođenju rasnih zakona. Danas humanitarni rad stoji zasebno, kao skrb snažnijeg društva prema slabijem i siromašnijem, ali strogo kontroliran, u smislu da jači pomažu slabijima da ne umru od gladi a da ipak ostanu u raljama gladomora.

  Truli temelji RH

  Izjava da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu direktno je negiranje snažne milenijske hrvatske državnopravne povijesti. Kao da kažete da je Engleska utemeljena na antifašizmu. Zašto Njemačka nije utemeljena na antifašizmu? Gdje su se zagubili antifašisti Njemačke? Svake godine u Dresdenu imamo marš njemačkih neonacista. Berlinski zid službeno se zvao Antifaschistischer Schutzwall. Kuda su se zametnuli antifašizmi Španjolske i Portugala? Kuda su se skrili antifašisti Norveške? Neke skandinavske zemlje sterilizirale su na desetke tisuća žena zbog rasne čistoće, godinama nakon pada Hitlera. Ovih dana takozvana antifašistička Europa otvoreno pokazuje svoje rasističke značajke. Lažna doktrina antifašizma koristi se kao krinka za fašizam Europe i svijeta.

  Isto su tako nevjerojatne izjave povjesničara i antifašista Zlatka Hasanbegovića i Ante Nazora da je Hrvatska utemeljena na Domovinskom ratu, koji se dogodio nakon što je RH proglasila samostalnost na temelju petokolonaške doktrine sovjetskih republika i nekakvih zločinačkih antifašističkih vijeća. Što to konkretno znači? Da Hrvatska nije 1991. napadnuta, ostala bi neutemeljena? Koliko pamtim, za vrijeme Domovinskog rata, takozvana Republika Hrvatska bila je paradržava najgorih jugoslavenskih lopova, koji su pokrali naciju. Možda Domovinski rat možemo situirati unutar povratne sprege srpstva i antisrpstva, ali to je još jedan razlog da se Domovinski rat ne gura u temelje nacionalnog bića, koje se ne smije zasnivati samo na obrani od ugroze i snažnom pravu državnosti, nego na jasnom sustavu civilizacijski i humanistički prihvatljivih vrijednosti, odnosno maksimi “ne biti fašist”. RH je suštinski antifašistička peta kolona, skrivena u mimikriji hrvatskih naziva. Hrvatski rukometaši trebaju posjetiti Auschwitz kao pobjednici natjecanja.

  Odbacimo antifašističku reviziju povijesti

  Petokolonaške protuhrvatske skupine u okupiranoj RH prosvjeduju kada u istu fašističku razinu dovodimo Tita, Hitlera, Mussolinija i Staljina. Komunisti i sovjetska agentura najprije su operativno surađivali s fašistima, a onda su se s njima dograbili oko podjele plijena. Nitko danas ne premješta Tita uz Hitlera, nema tu nikakvog revizionizma, jer su Tito i sovjetska agentura blisko surađivali s njemačkim nacistima sve do Hitlerovog pohoda protiv Staljina, kada se svijet nadao da će se dva fašizma ugušiti, ali se to nije dogodilo. Isto tako, sramotna jeteza antifašista da su oni zapravo bili civilizirani, odnosno humani, i da je Tito jednostavno bio “njihovo govno”. Tito je bez ikakve sumnje bio ljudski izmet, ali ljudski drek bili su i njegovi partizani, komunisti i antifašisti. Bili su konkretne ubojice na brojnim jamama za Hrvate. Posljednje godine rata u NDH, Staljinovi i Titovi antifašisti šparali su na streljivu, zbog planirane komunističke i antifašističke invazije na Trst i Italiju, pa su ubijali noževima i tupim predmetima. Istovremeno su prinosili krvarinu, kao konkretan dokaz odanosti antifašizmu. Bilo je među ubojicama i takvih koji su nakon toga imali psihičke probleme, ako to tako možemo reći, jer su iskazali poremećenost čim su počeli pljačkati, mučiti i ubijati ratne zarobljenike i nevine civile. Imamo brojna svjedočanstva da je Tito i prije genocida nad Hrvatima bio hladni komunistički i sovjetski likvidator.

  Fašizam je jednako opak kao i antifašizam, ali je sveukupno gledano bio manje zlo, jer je antifašizam počinio velike zločine naklon što je rat završen, kada je trebao uslijediti oprost. I još je antifašizam trajao deset puta dulje. Fašizam možemo gledati kao najveće zlo samo u smislu da se transformira u antifašizam. Malo se piše o progonima Židova u komunističkim zemljama, pa i o potapanju njemačkih brodova s transportima Židova za Palestinu, sve pod zastrašujućim opravdanje – da se Nijemcima povećaju nutarnji problemi. Bože, kako su glatko američki antifašisti vratili natrag brod sa židovskim izbjeglicama. Sve razjašnjavaju antifašistički genocidi na kraju Drugog svjetskog rata, uz nekoliko jezovitih primjera – (1) genocid nad Hrvatima kod Bleiburga, u Hudoj jami i tisućama drugih jama, (2) antifašističko bacanje atomske bombe na japanske gradove, kao najava antifašističkog ništavila, (3) protjerivanje sovjetskih Židova i drugih “buržoaskih elemenata” u Sibir, (4) antifašističko rastaljivanje Dresdena, nakon što su se u njega sa svih strana slile židovske izbjeglice, (5) antifašistički logori za “potencijalno opasne nacije”, (6) Holodomor u Ukrajini, (7) Gladomor u hrvatskim naseljima i (8) bezbroj antifašističkih ubojstava nevinih osoba “u pokušaju bijega” – invertno pokolju kod Bleiburga i u Hudoj jami.

  Fašizam = antifašizam

  Kod nas je razvijeno zasebno društveno nasilje od strane parazita koji ugodno žive kao deklarirani antifašisti, a ono ispod površine izvire fašistička isključivost i progon drukčijeg i Drugoga. Nedavna tortura u Saboru sa nekakvim “proustaškom vladom RH” sastavljenom od antifašista prevršila je svaku mjeru, pa je nužno da se u svijetu zauzmemo za distanciranje od pojma antifašizma, koji se sve više razotkriva kao gore lice fašizma. Već na drugoj sjednici Sabora, pojedine zastupnice (zanimljivo) potvrdile su svoju pripadnost komunističkoj partiji i/ili savezu komunista, a jedna je zastupnica Ništavila izjavila kako je ponosna na to. To je teška destrukcija za civilizacijski i humanistički oporavak RH. Ne slažem se sa izjavom Tomislava Karamarka kako su antifašizam i komunizam nešto posve različito, jer u presjeku te dvije topologije pronalazimo zločine, nasilje i diktaturu . Vojska koja je provela genocid nad Hrvatima kvalificirana je kao istovremeno partizanska, komunistička i antifašistička. To je istina, i nju ne može potisnuti nikakva antifašistička revizija povijesti. Sve tri spomenute grupacije zla zahvaćaju šire jedna u odnosu na druge dvije, ali presjek tih širokih deformacija ulazi u domenu zločina i društvenog nasilja. Slično možemo reći za rasizam i antirasizam.

  Prema hrvatsko-slovenskom povjesničaru Ljudmilu Hauptmannu, Hrvati su podrijetlom Anti, kao nekakvi Anti-Slaveni, ali to ne znači da trebamo prihvatiti svako “anti”. Imamo niz “anti” i “kontra” povratnih sprega: fašizam – antifašizam, rasizam – antirasizam, semiti – antisemitizam, revolucija – kontrarevolucija, napredno – nazadno, i slično tome. Svi su takvi prividno bipolarni odnosi na svoj način lingvistički, i svaki pol u sebi nosi skriveni sadržaj onoga prividno suprotnog. I gore od toga – semiti su na svoj način znanstvena konstrukcija, a antisemitizam je konkretna negativna pojava, koja bi se u skladu s definicijom semita trebala odnositi i na Arape. Samo kroz prepoznavanje povratne sprege prema fašizmu, možemo dekriptirati antifašističku reviziju povijesti, u vrijeme kada je jedna fašistička i imperijalistička strana poražena, a druga se prezentirala kao civilizacijski napredna, a tada su zapravo eliminirane cijele nacije, srušene su države i kreirane nove, dok se pogrom Židova nastavio drugim sredstvima, i još je nad Hrvatima proveden užasavajući genocid – u cijeloj povijesti ljudskog roda nije bilo pobijeno toliko nesretnika u tako malom intervalu vremena, čak niti u antifašističkom nuklearnom razaranju japanskih gradova. Atomske bombe bile su blaže od Titovih antifašista – sve žrtve skupe na mjesto masovne likvidacije.

  Antifašistički paraziti

  Drugi svjetski rat nije bio samo sukob fašizma i antifašizma, nego više od toga bitka za kolonije i svjetske resurse, kao i prethodni Veliki rat. Nešto slično događa se danas, u nizu ratova za naftne resurse i strateške pozicije. Reket je poprimio nepodnošljive razmjere. Nakon što je Iran najavio investicije u Italiji u visini 16 milijardi dolara, Talijani su svjedoci da Teheran ne razvija atomsko naoružanje. Imamo slučaj da se domaće antifašističke ubojice kriju iza nekakvog europskog i svjetskog antifašizma, a tamo gdje nisu ubijali antifašisti, ubijale su “antifašističke države”. Kod nas smo imali demonsku kombinaciju obje vrste zločina. Imamo na stotine tisuća nametnika koji se šlepaju na sramotnom pozitivnom kvalificiranju Titovih i Staljinovih partizana, komunista, antifašista, kao i komunističkih dužnosnika. Na temelju zločina uredno su uživali partizanske privilegije i partizanske mirovine, da bi se to nastavilo i u formalno samostalnoj Hrvatskoj, koja je trebala proći tranziciju iz komunizma. Žive o trošku nacije koju su doveli na rub istrjebljenja. Ostarjeli predatori ženili su mlađu rodbinu, da se mirovine prenesu na mlađe generacije, i tome hrvatska nacija ne može stati na kraj, iako i taj demonski harač djeluje na deficit proračuna. Zanimljivo, djeca ubojica traže smanjivanje prava hrvatskih branitelja.
  To je stvarno previše gluposti....

  ...ali nema veze....

  ...bolje STRAH I MIR nego hrabrost i rat

 2. #522
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  Zitat Zitat von Novi Auto Beitrag anzeigen
  Alles, was gegen deine Ujo-Ideologie ist, bezeichnest du als links. Abgesehen von den Unterschieden innerhalb der Linken, kannst du hier nicht einfach Links brüllen. Das sind kluge Journalisten, die sich gegen alle stellen. Tudjman war links, genau so, wie die halbe HDZ. Du solltest zumindest ein einziges Buch von Tudjman gelesen haben. Er machte es wie Tito, nur das er einige Sachen erzwungen hat, die Tito in den Schoß fielen.

  - - - Aktualisiert - - -  Was redest du da? Die Wahrheit liegt da, wo die Wahrheit liegt, nirgendwo sonst. Das hat nichts mit Links oder Rechts zu tun. Die Leute, die man hier als Linke diffamieren will, haben kein politisches Programm, sie kritisieren das, was sie sehen.

  In Deutschland hat btw. die SPD mehr erreicht als die CDU.
  Bla bla bla bla, Ujo bla bla bla bla, habt ihr nix anderes drauf. Faschismus = Antifaschismus.
  Ließ mein copy durch dann müsste ich nicht auf so ein geschwafel antworten.

 3. #523
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  OTKRILI ELIKSIR ŽIVOTA: 39.611 partizana i danas prima mirovinu. Kako, ako Hrvatska ima samo 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina?

  Podaci, također tvrde, da ako su svi današnji živi sudionici NOB-a u rat 1941. otišli s minimalnih 18 godina (izuzmemo li dječaka Boška Buhu), danas bi u prosjeku mogli biti 87-godišnjaci. Statistika kaže da u ovom trenutku Hrvatska ima 39.611 živih sudionika NOB-a čija mirovina u prosjeku iznosi 2.721 kuna.

  Izuzetno zbunjujuće, naročito ako bacimo oko na popis stanovništva, po kojem je u Hrvatskoj svega 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina?!

  Hrvatska za partizanske mirovine izdvaja 1,4 milijarde kuna i ne bi nitko postavljao nikakva pitanja kada bi bilo malo jasnije, kamo ide taj novac?

  Usporedbe radi, Drugi svjetski rat završio je prije 69 godina, za razliku od Domovinskog rata koji je okončan prije 19 godina. Ipak, mirovina koje primaju branitelji Domovinskog rata više je za samo 22.226 od onih koji primaju borci NOB-a.

  Ovo je također jedna od bolnih točaka hvatskih branitelja kojih se na prosvjedu niti ne stignu dotaći. Braniteljske mirovine jedne su od onih koje često podliježu revizijama, provjerama i kontrolama, a sve kako bi se našao koji lažni invalid.

  S druge strane, bilo bi puno pametnije uštedjeti jednom dobrom revizijom mirovina boraca NOB-a, te ustvrditi koliko pokoljenja prima njihove penzije, očito dugo nakon njihove smrti. I dok djeca poginulih branitelja Domovinskog rata nakon školovanja gube pravo na obiteljsku mirovinu, mirovine partizana kao obiteljsko blago, prenose se generacijama, s koljena na koljeno…

  Čvrsti antifašistički lobi koji je ojačao i osnutkom svoje lige u Hrvatskoj, ne prepušta ništa slučaju i vrlo snažno zastupa interese boraca NOB-a. Vrlo često, pritom, nemilice gazi po tekovinama koje su nam iznjedrili hrvatski branitelji.

  SABA RH u svom je programu za ovu i tekuću godinu izložila planove oko kojih će se naročito angažirati. Jedan od planova je “predložiti Vladi RH formiranje posebnog odjela ili službe pri Ministarstvu branitelja, odgovarajućim tijela u županijama, gradovima i općinama, kako bi se sustavno utvrdio statusa udruga, zajednica udruga i SABA RH, te ujednačio status imaterijalni položaj antifašističkih udruga s udrugama Domovinskog rata”.

  >>> IMA LI JOŠ SMISLA POSTOJANJE MIROVINSKOG OSIGURANJA?

  Zanimljiv je i ovaj dio plana koje antifašisti što prije žele realizirati:

  “Prijedlog zakona o usklađivanju mirovina vojnih osiguranika bivše SFRJ

  – Izmjene i dopune uredbe o participaciji u zdravstvenom osiguranju (borci NOB-a bili su do 2005. godine oslobođeni participacije u zdravstvenom osiguranju. Međutim, 2005. godine Uredbom je pravo na oslobođenje participacije ukinuto samo za borce Narodnooslobodilačke borbe, a svim drugima: sudionicima Domovinskog rata, ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i ratnim vojnim invalidima II. svjetskog rata to pravo je zadržano, što predstavlja diskriminaciju prema borcima NOR-a.).

  Isto tako, borci NOB-a smatraju da je Domovinskog rata u povijesnim udžbenicima – previše!

  izvor: S.Vučković/dnevno.hr

 4. #524
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.123
  Was für ein Kasperletheater in letzter Zeit aus Kroatien

 5. #525
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.268
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Was für ein Kasperletheater in letzter Zeit aus Kroatien
  Wiso?

 6. #526
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.123
  Zitat Zitat von daro Beitrag anzeigen
  Wiso?
  Das du noch fragst

 7. #527
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.446
  Zitat Zitat von Dissention Beitrag anzeigen
  Was für ein Kasperletheater in letzter Zeit aus Kroatien
  Besser Kasperletheater als ćetniktheater... 😅 😅

 8. #528
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.123
  Zitat Zitat von Strahimir I Beitrag anzeigen
  Besser Kasperletheater als ćetniktheater...  
  Stimmt, ihr seid quasi im zweitschlimmsten Zustand der möglich ist

 9. #529
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.749
  Ich fürchte das ist erst der Anfang ... 6 Tage nach Amtsantritt der Rücktritt, sowas hats bestimmt noch nie gegeben ausserhalb Afrikas

 10. #530
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.123
  Zitat Zitat von BlackJack Beitrag anzeigen
  Ich fürchte das ist erst der Anfang ... 6 Tage nach Amtsantritt der Rücktritt, sowas hats bestimmt noch nie gegeben ausserhalb Afrikas
  In Deutschland liegt der Rekord bei 1 Monat

  Aber hey, Kopf hoch, als die SNS in Serbien siegte war ich auch voller Sorge und am Ende kam alles ganz anders, die produzieren mehr Fortschritt als die vorherigen Regierungen ^^

Ähnliche Themen

 1. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 2. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 3. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34
 4. Augewählte Nachrichten
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.06.2005, 16:12