BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 93 von 1326 ErsteErste ... 43838990919293949596971031431935931093 ... LetzteLetzte
Ergebnis 921 bis 930 von 13251

Nachrichten aus Kroatien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 12:32 Uhr · 13.250 Antworten · 424.831 Aufrufe

 1. #921
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.826
  NEWS24 Feb 16Croatian Minister’s ‘Pro-Nazi’ Video Sparks Anger

  A rediscovered video of culture minister Zlatko Hasanbegovic expressing sympathy for Croatia’s WWII Nazi puppet state is yet another embarrassment for the government, critics said.
  Croatian Minister?s ?Pro-Nazi? Video Sparks Anger :: Balkan Insight


 2. #922
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.431
  Zitat Zitat von Zurich Beitrag anzeigen
  Die Diskussion hatten wir schon. War mehr als mühsam. Egal ob Balkan, Slawentum, Sprache, Kultur,...etc...etc... Hauptsache nicht das Gleiche wie bei den Serben.
  Der Separatismus (in seiner Ideologie) geht auch nach dem Krieg unvermindert weiter. Das ist mir schon klar. Sieht man neulich auch bei den Montis.


  PS: Aber darum geht's ja hier nicht.

  Separatismus sagt er,du gehst davon aus das alle auf dem so gennanten "Balkan" von den serben abstammen.?!

  ?Balkan? je povijesna konstrukcija srpskih geografa | Kamenjar

 3. #923
  Avatar von Dubioza

  Registriert seit
  02.11.2014
  Beiträge
  2.359
  Zitat Zitat von Strahimir I Beitrag anzeigen
  Separatismus sagt er,du gehst davon aus das alle auf dem so gennanten "Balkan" von den serben abstammen.?!

  ?Balkan? je povijesna konstrukcija srpskih geografa | Kamenjar

  stanovnik iz kamenog doba, kamenjar.
  normalno da vi niste nikad balkanci bili.
  samo zašto koristite štokavski onda, i to ovde na BALKAN-forumu?!

  što bi moj ćaća reko, glup si kolko si težak a imaš dvesta kila

 4. #924
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.849
  Dubios...

 5. #925
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.431
  Zitat Zitat von Dubioza Beitrag anzeigen
  stanovnik iz kamenog doba, kamenjar.
  normalno da vi niste nikad balkanci bili.
  samo zašto koristite štokavski onda, i to ovde na BALKAN-forumu?!

  što bi moj ćaća reko, glup si kolko si težak a imaš dvesta kila


  Pitaj plagijatora Crnogdžića.
  I kad već spominješ ćaću bekni onda dvista a ne dvesta.

 6. #926
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.826

 7. #927
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.431
  Zitat Zitat von Izdajnik Beitrag anzeigen
  Ima već skoro stoljeće kako Hrvatsku i Hrvate razdire i uništava jedna pojava kojoj povjesničari, političari, politolozi, filozofi, analitičari, a ni svi ostali ne mogu ništa. Ta pojava nekim čudom odolijeva svakoj analizi, svakom razumnom objašnjenju, svakom osvjetljavanju u konačnici.

  Ta je pojava – Jugoslavenski fašizam i nacizam!


 8. #928

  Registriert seit
  28.11.2014
  Beiträge
  873

 9. #929
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.826
  Keep Calm and Fuck Off
  Test je vrlo jednostavan i traži od vas manje od pola minute: zamislite da ste novinar, iskusni reporter prekaljen u svom poslu, i da ste upravo saznali kako će točno u podne državne vlasti objaviti dramatično neko, upravo historijsko priopćenje.

  Posve nevažno o čemu je riječ, Republika Hrvatska objavljuje rat Srbiji, ili napušta Europsku uniju, ili proglašava izvanredno stanje, ili uvodi samoupravni socijalizam, štogod.
  Jeste? Odlično.
  Pitanje glasi: Kao stari, prekaljeni reporter morate odlučiti hoćete li na hrvatski Dan D otići tražiti ekskluzivnu izjavu od a) predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, b) prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, c) drugog potpredsjednika Vlade Bože Petrova, d) predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, e) lidera opozicije Zorana Milanovića, f) nadbiskupa Josipa Bozanića, ili pak g) Mate Miše Kovača.
  Morate se, jasno, odlučiti samo za jednog, i morate se odlučiti brzo, jer vremena nema, a konkurentski mediji već su zauzeli mjesta: gdje ćete, dakle, biti u podne, kad se bude odlučivala sudbina Hrvatske?
  Točan odgovor je, naravno, pod a), jer vi ste iskusni, prekaljeni reporterski lisac i znate da u tom historijskom trenutku jedino kod a) predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića neće biti žive duše, i da ćete jedino od njega dobiti ekskluzivnu izjavu koju nitko od konkurencije nema.
  Da Republika Hrvatska, naime, u podne objavljuje rat Srbiji ili napušta Uniju, da proglašava izvanredno stanje ili uvodi socijalizam, golema bi većina hrvatskih novinara, posve prirodno, čekala izjavu istinskog generalnog direktora Republike Hrvatske Tomislava Karamarka. Nešto manje okupilo bi ih se i pred uredom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ne bi bilo baš nevažno što će ona reći, lijepi grozd mikrofona niknuo bi, jasno, i pod nosom Bože Petrova, ključne figure državne vlasti, poveća bi grupa novinara čekala što o svemu ima reći šef opozicije Zoran Milanović, manja bi novinarska gomilica u podne čekala i pravorijek nadbiskupa Bozanića, a nekoliko bi ih sasvim sigurno tražilo i izjavu novinarski uvijek zahvalnog lajavca i karizmatika Miše Kovača.
  Jedino kod predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića toga biste historijskog dana sasvim sigurno bili jedini novinar: samo premijera, nominalno prvog čovjeka izvršne vlasti, u ovoj se državi ništa ne pita, jedino njega ništa se, eto, ne bi pitalo ni da Hrvatska objavi rat Srbiji, ni da napusti EU, ni da proglasi izvanredno stanje, ni da uvede samoupravni socijalizam, ni da išta: jedino tužnog hrvatskog premijera nitko ništa pitao ne bi. Osim, jasno, vas.
  To bi, eto, bila najpreciznija mjera specifične političke težine Tihomira Oreškovića, konačni rezultat zanimljivog eksperimenta s keramičkom Keep-calm šalicom za kafu na mjestu hrvatskog premijera. I sve da iz Ureda predsjednika Vlade sutra objave kako će zbog seksualne afere s Angelom Merkel gospodin Orešković na izvanrednoj konferenciji za novinare točno u podne podnijeti neopozivu ostavku, i uz ples pedeset golih Playboyevih zečica izvršiti javno samoubojstvo vješanjem o zvonik zagrebačke katedrale, većina novinara svejedno bi u podne bila kod Karamarka i Petrova, čekajući njihovu izjavu o nemilom događaju.
  I jasno, odluku o novom premijeru.
  Jednako biste tako vi, prekaljeni reporterski lisac s nosom za ekskluzivu, jedini imali premijerovu izjavu o objavi rata Srbiji, i o napuštanju EU, i o proglašenju izvanrednog stanja, i o uvođenju samoupravnog socijalizma, i o aferi s Angelom Merkel. Izjava predsjednika Vlade bila bi, istinabog, goli kurac - urednik bi je na kraju smjestio u rubriku „Glas naroda“, uz ostale ekskluzivne izjave iz ankete među slučajnim prolaznicima, prodavačicama na tržnici, dokonim umirovljenicima i studenticama korporativnih komunikacija Samantom (22) i Meredit (20) - ali vi biste i dalje imali turboekskluziv, jedini u državi.
  „Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj“, izjavio bi vam predsjednik Vlade komentirajući objavu rata Srbiji, ili napuštanje EU, što već. „Većina građana koji me zaustave na ulici žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti. Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima“, mirno i staloženo, koncentriran na padeže i glagolska vremena, završio bi predsjednik Vlade, tek s vremena na vrijeme prekidan sirenama za opću opasnost, reskim odjecima snajperske vatre i potmulim detonacijama.
  Najzad, ta izjava – dvije-tri općenite rečenice o „boljoj budućnosti“, „egzistencijalnim pitanjima“ i „prostoru javne komunikacije“ – otprilike je jedino što smo u ova dva mjeseca uopće čuli od predsjednika Vlade.
  Turbulentniji i dinamičniji početak mandata nije imao nijedan hrvatski premijer još od nebitnog i davno zaboravljenog Nikole Mandića, predsjednika one smiješne Pavelićeve Vlade - kojemu je drugi dan mandata kapitulirala Italija, a već dva mjeseca kasnije partizani usred države organizirali zasjedanje AVNOJ-a – ali čak ni on, marionetski premijer marionetskog Poglavnika, nije bio nevažniji od Tihomira Oreškovića. Da se Oreškovićeva vlada sutra na Bleiburgu preda saveznicima, premijera se jedinog ne bi hapsilo.
  Puna dva mjeseca sve se nacionalne televizije 24 sata dnevno uključuju u kojekakve izvanredne konferencije za novinare, premijeru Oreškoviću tako najprije dva potpredsjednika Vlade cijelih mjesec dana sastavljaju vladu, da bi mu već sutradan jedan ministar, uhvaćen u laži i prevari, bio prisiljen na ostavku, drugi ulovljen u sitnoj krađi, a treći s ustaškom kapom, predsjednica države jednostrano je u međuvremenu otkazala povjerenje šefu obavještajne službe jer ju je uhvatio u partijanju s mafijaškim bossom, koalicijski mu partner minira nadzor tajne policije, predsjednik parlamenta kao prvi potez najavljuje povratak ustaškog naziva Sabora, a potpredsjednik Sabora vodi neofašističke demonstracije protiv nezavisnog državnog tijela, ona dva potpredsjednika Vlade potom još mjesec dana ratuju oko podjele doministarskih fotelja i upravnih odbora, pa pomoćnik ministra poduzetništva na kraju ispao poduzetnik s firmom u blokadi, dugom od pola milijuna kuna i adresom u inozemstvu, a ministar branitelja policajac s prepisanom diplomom, opći je, ukratko, kaos u državi - bogami će na kraju i partizani organizirati zasjedanje AVNOJ-a u dubrovačkom Excelsioru - a predsjednik Vlade za cijelo se to vrijeme javnosti obratio samo dva puta.
  Jednom se tako premijer javio kad je kratko predstavio Vladu, i drugi put kad je na Facebooku objavio kako „većina građana želi razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti“, ali da se „raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima“, bla-bla, truć-truć, uostalom čuli ste već.
  Dobro, to sam sad malo karikirao. Premijer Orešković, naime, u prva dva mjeseca mandata na Facebooku se javio barem pet-šest puta.
  Kad je, recimo, predsjednik parlamenta Željko Reiner najavio povratak ustaškog naziva Sabora, premijer Orešković je na Fejsu odlučno objavio kako je „Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta sjećanje na neizmjernu ljudsku patnju“, kad je ministar branitelja Mijo Crnoja podnio ostavku, premijer je beskompromisno i „s velikim zadovoljstvom na Trgu bana Jelačića posjetio otvaranje manifestacije povodom proslave kineske Nove godine“, a kad je potpredsjednik Sabora predvodio ustaške demonstracije po Zagrebu, premijer Orešković smjelo je, čestitajući rukometašima polufinale Europskog prvenstva, podsjetio kako je „u Kanadi s posebnom pažnjom pratio svaki uspjeh hrvatskih sportaša“.
  Kad je potom predsjednica Grabar-Kitarović smijenila šefa tajne službe, premijer Orešković hrabrim je Facebook-statusom „građankama i građanima Dubrovnika uputio najiskrenije čestitke za festu Svetog Vlaha“, a kad su novinari otkrili mračnu prošlost ministra kulture, premijer se bez krzmanja i „s velikom radošću odazvao pozivu na svečanost uručenja nagrada našim najboljim paraolimpijcima“. Konačno, kad je nekidan drama oko raspodjele fotelja u ministarstvima dosegla vrhunac, a Most stavio veto na dvojicu HDZ-ovih zamjenika ministara, premijer Orešković je bezodvlačno i „s velikom tugom primio vijest o terorističkom napadu u Ankari“, otvoreno izrazivši „iskreno suosjećanje sa svim turskim građanima“.
  Majke mi moje, da Tihomir Orešković sutra zbog seksualne afere s Angelom Merkel podnese neopozivu ostavku, pa se uz gole plesačice objesi o zvonik zagrebačke katedrale, na njegovom bi se Facebooku pojavile „najljepše želje hrvatskim građanima povodom 3. ožujka, Međunarodnog dana sreće“.
  Niti jednom, ni o jednoj aferi, ni o jednom ministru, ni o čemu i ni o kome nije se premijer oglasio u ova dva mjeseca: dok su Hrvati bez daha čekali uključenja u HDZ-ove i Mostove press-konferencije, Orešković im je čestitao polufinale Europskog prvenstva, Svetoga Vlaha, Dan sjećanja na holokaust i kinesku Novu godinu. Za takve stvari, međutim, nije trebalo potezati do Kanade: sasvim nam je dovoljan i Obrad Kosovac s TV-kalendarom. Ako je pak Karamarku za premijera trebao neki bogati i neopterećeni Kanađanin koji ne razumije hrvatski, ali se razumije u farmakologiju i pilule, i koji ne zna ništa o Hrvatskoj, ali zna kako budalama izvući pare - bolji bi bio Justin Bieber.
  Barem bi ga Božo Petrov slušao.
  A ako je ipak samo riječ o tome da je Tihomiru Oreškoviću za impresivni menadžerski CV nedostajala referenca premijera jedne europske države, mogao mu je, jebiga, Vaso Brkić srediti potvrdu.
  TAGOVI: BORIS DEŽULOVIĆ

 10. #930
  Avatar von Vukovarac

  Registriert seit
  10.06.2011
  Beiträge
  12.735
  Zitat Zitat von Izdajnik Beitrag anzeigen
  ...aber die ustasakuna sehen sie gerne am konto ...leute in kroatien hinter solchen transparenten sind meist inzuchtopfer...

Ähnliche Themen

 1. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 2. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 3. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34
 4. Augewählte Nachrichten
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 06.06.2005, 16:12