BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 488 von 998 ErsteErste ... 388438478484485486487488489490491492498538588988 ... LetzteLetzte
Ergebnis 4.871 bis 4.880 von 9975

Nachrichten aus Serbien

Erstellt von DZEKO, 29.08.2013, 16:43 Uhr · 9.974 Antworten · 417.240 Aufrufe

 1. #4871
  Gast829627
  daro checkst du überhaupt noch was ??!

 2. #4872

  Registriert seit
  25.08.2006
  Beiträge
  691
  Zitat Zitat von Grdelin Beitrag anzeigen
  Das ist kein Spam, die Serben haben angst vor den kriegslüsternem Kroaten, und das zurecht.
  Angst????? ..... du kleines dummes Kind.

 3. #4873
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Svi su oni isti, levicari, desnicari ... ne vidim razlike

  Zitat Zitat von Lilith Beitrag anzeigen
  Alter was ind das für megapeinliche Medien?
  Nun man hätte hier nichts zu posten wenn man normale serbische Medien zitieren würde

  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  daro checkst du überhaupt noch was ??!
  Gotov je on

 4. #4874
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.853
  Zitat Zitat von Lilith Beitrag anzeigen
  Alter was ind das für megapeinliche Medien?
  Frage ist was peinlicher und dämlicher zugleich ist....diese "Medien" oder die Idioten die das Fressen und verbreiten

 5. #4875
  Avatar von Jure Gagaric

  Registriert seit
  02.04.2015
  Beiträge
  26.887
  Dnevni list Danas | Dijalog

  Srpski zahod

  Izložba "Necenzurisane laži" je čista budalaština, i kao takva kontraproduktivna za svog investitora i kuratora * Nije li upravo Matija Bećković sav svoj talenat, koji je nekada doista i imao, upotrebio na to da srpski jezik svede na nekoliko reči i izraza

  Leto je na zahodu, kako bi to rekao lucidni, nežni Izet Sarajlić, pesnik.


  Kada su mu u Sarajevo, u obruču vojske Ratka Mladića, kroz onaj tunel, sklonjeni od snajperskih hitaca svojih sunarodnika, došli prijatelji iz Beograda, iz tog ideološkog i strateškog centra za bombardovanje i izgladnjivanje Sarajeva, kada su mu došli, kažem, ti pripadnici Druge Srbije, koja se protivila ratu i samom napadu na Sarajevo, a sa čijom se tadašnjom hrabrošću i čovečnošću danas svaka srpska budala izruguje preko medija, tada je Izet, pominjući svoje poodmakle godine, prijateljima kazao: "Ja sam na zahodu života, što bi rekao Franjo Tuđman".
  Biti pesnik nije mala stvar. Pesnik ili živi svoju poetiku, ili ona nije autentična. A ironija je najneiskorenjivija metafizička potreba čoveka.
  Leto je na zahodu, a svašta je u Beogradu imalo da vidi. Sa svih strana, moralo je, na primer, da trpi ono notorno neznanje Beograđana koji ime Savamala, kad hoće da kažu ili da napišu da se u njoj nešto dešava, pišu i izgovaraju ovako: "U Savamaloj", kao da je Savamala ime za neku malu Savu, dakle, Savicu.

  Reč je o Sava ma(ha)li, naime, Savamali, pa stoga pravilno govorimo kad govorimo da se u Savamali dogodila ona bahata suspenzija države koju je izvršila vlast. U Savamali, kao što govorimo u cigamali, ili u Jataganmali itd. Ali, to nije ono najvažnije, iako je simptomatično, što je ovo leto na zahodu čulo i videlo.
  Bila je, valjda i jeste, u onoj galeriji u Knez Mihailovoj ulici, koju je svojim direktorskim nameštenjem prvi okadio srpski fašista Dragoš Kalajić, u Galeriji "Progres", jedna partijska izložba, pod nazivom "Necenzurisane laži", sa eksponiranim isečcima kritičkih napisa o vladajućoj stranci i njenom lideru, o banci i mideru. Izložba je čista budalaština, i kao takva kontraproduktivna za svog investitora i kuratora, plaćena iz kase stranačke samoljubivosti da bude ogledalo stranačkoj zločestoj kraljici. Na tu i takvu budalaštinu oštro su se zašiljila naša najtvrđa pera, da tupe svoju oštricu budzašto, i da ne postavljaju suštinsko pitanje - pitanje o poslovanja i ideologiji SNS-a. A sve je to mutno u SNS-u, drage moje beatriče!

  Ubrzo po otvaranju budalaste izložbe u "Progresu", organizovana je duž Knez Mihailove ulice izložba provokativnih karikatura Marka Somborca, autora zastupljenog svojim radovima i na izložbi u "Progresu", tu u istoj ulici. Ako uzmemo u obzir da se i jedna i druga izložba ne mogu organizovati bez aminovanja partijskog i državnog čelnika Vučića, a ako ne baš bez njega, ono barem bez odobrenja gradskog dočelnika Siniše Maloga (ili Malija?), ili, makar, dočelnikova dočelnika Gorana Vesića, onda opet dolazimo do zaključka da su Vučićeva vlast i njen Kulturbund tu da, pre svega, unose simboličku i pojmovnu konfuziju u svakodnevni i politički život, sve dok se potpuno ne zatamne granice između onoga šta jeste i onoga što nije, između privida i istine.
  Najkrupniji znak ove konfuzije jeste specifično mesto na izložbi u Galeriji "Progres", dodeljeno jednom intervjuu Matije Bećkovića. Na zahodu svoje karijere, kako bi rekao veliki Sarajlić, Bećković na mala vrata ulazi među enfants terribles! Dame i gospodo, to je produkt ove konfuzije sa predumišljajem koju preduzima vladajuća ideologija, čiji je glavni pesnik i besednik bio i ostao Matija Bećković, i to od onda kad je Vučić stajao nad Sarajevom pod opsadom, među vojnicima i dobrovoljcima koji su odozgo pucali, iz topova i snajperskih pušaka.
  Matija Bećković postaje, najzad, i zvezda društvenih mreža - fejsbuka, tvitera, instagrama. NJegov maločas objavljeni tekst, taj sarkastični predlog da se srpski jezik svede na dve reči, na 'super' i 'jebote', ima tušta i tma fanova, i, kako izveštavaju "žutare", oduševljava Srbiju uzduž i popreko. Srbija umire od tog oduševljenja.
  Jezik naš nasušni razvija se među mladima onim tokovima i kroz one kanale koji su im prokopali najuticajniji pesnici i besednici, kroz onaj svakodnevni život koji su im skrojili političari. Životu i jeziku te naše omladine, čiji je život dostojan sažaljenja, tom ostatku naše, od proćerivanja iz sopstvene domovine, preostale omladine - da parafraziram čuvenu, pogubnu frazu Matije Bećkovića o "ostatku zaklanog naroda" - na račun čije budućnosti su udobno i na lovorikama živeli epski naši pesnici poput Matije Bećkovića, Matija Bećković se sada izruguje.

  Nije li upravo Matija Bećković sav svoj talenat, koji je nekada doista i imao, upotrebio na to da srpski jezik svede na nekoliko reči i izraza, licitirajući o njima, kao na pijaci, i oglašavajući koje su to reči skupe i najskuplje, a koje jeftine! Tom i takvom pesničkom redukcijom, redukuje se sam život. Taj redukovani život, opustošeni život, uručen je našoj omladini, čijoj se upotrebi jezika danas izruguje onaj koji je svoje pesničke i besedničke apoftegme izricao kao direktive za redukciju i pustošenje tog života. U tom i takvom jeziku, osušenom od dresiranja za bojnu upotrebu i mržnju prema drugome, mlade generacije uspele su makar da udahnu nešto životnosti kroz nabrekle reči: super i jebote! Te reči danas žvaču zajedno i zdušno mladi Srbi i Hrvati, Slovenci i Crnogorci, Makedonci i Bošnjaci...
  Leto je na zahodu, ali je još uvek vruće. Oduševljenje Bećkovićevom rugalicom srpskoj omladini širi se brzo. Muve se u rojevima okupljaju na njemu! Prokleto oduševljenje, pevao je genijalno mladi Crnjanski.

  - See more at: Dnevni list Danas | Dijalog

 6. #4876
  Avatar von DarkoRatic

  Registriert seit
  05.01.2013
  Beiträge
  7.451
  Zitat Zitat von Grdelin Beitrag anzeigen
  Das ist kein Spam, die Serben haben angst vor den kriegslüsternem Kroaten, und das zurecht.
  Vor euch Angst haben? Wir fürchten uns vor niemanden

 7. #4877
  Avatar von Grdelin

  Registriert seit
  10.11.2006
  Beiträge
  21.945
  Zitat Zitat von DarkoRatic Beitrag anzeigen
  Vor euch Angst haben? Wir fürchten uns vor niemanden
  Das ist das Problem.

 8. #4878
  Avatar von daro

  Registriert seit
  15.07.2015
  Beiträge
  11.184
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  daro checkst du überhaupt noch was ??!
  Ich schene dir eine žuta patka Kape wenn du wilst würde dir gut stehen.

  image.jpeg

 9. #4879
  Avatar von DarkoRatic

  Registriert seit
  05.01.2013
  Beiträge
  7.451
  Zitat Zitat von Grdelin Beitrag anzeigen
  Das ist das Problem.
  Erleuchter mir es genauer

 10. #4880
  Avatar von Dubioza

  Registriert seit
  02.11.2014
  Beiträge
  2.363
  Zitat Zitat von DarkoRatic Beitrag anzeigen
  Erleuchter mir es genauer
  al nek ti na maternjim jezikom objasni, da se svi malo smejemo
  ne mogu bez dedovine kolko se god pravili da su drugačiji od nas, papci!!!

Ähnliche Themen

 1. Nachrichten aus Mazedonien
  Von Zoran im Forum Politik
  Antworten: 13453
  Letzter Beitrag: Heute, 08:15
 2. BF-Nachrichten
  Von Laleh im Forum Rakija
  Antworten: 111
  Letzter Beitrag: 11.01.2014, 03:15
 3. Nachrichten?
  Von Chavo im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 30.12.2010, 01:36
 4. Nachrichten aus Kosova
  Von Feuerengel im Forum Politik
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 16.10.2005, 13:34