BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 11

Nove cinjenice o nedjelima Atifa Dudakovica

Erstellt von Jovan-Raskovic, 17.08.2006, 12:30 Uhr · 10 Antworten · 3.929 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  16.08.2006
  Beiträge
  59

  Nove cinjenice o nedjelima Atifa Dudakovica

  Tue, 15 Aug 2006 15:03:56 -0700
  Ubijen covjek koji je snimio zlocine?

  Covjek koji je snimio zlocine 5. korpusa Atifa Dudakovica nad Srbima, za
  vrijeme i nakon "Oluje", ubijen je nakon sto su snimci izasli u javnost,
  pise zagrebacki nedeljnik "Nacional".

  Prema pisanju "Nacionala" objavljivanje snimaka o zlocinima pripadnika 5.
  korpusa Atifa Dudakovica nad Srbima za vreme i nakon "Oluje", rezultat je
  borbe za politicku prevlast protivnika i pristalica Dudakovica u zapadnoj
  Bosni.

  Nedeljnik ukazuje na razloge pojavljivanja kompromitujucih snimaka, jer
  uskoro pocinju postupci protiv nekoliko komandanata jedinica Autonomne
  pokrajine Zapadna Bosna, koji su se pod vodjstvom Fikreta Abdica borili
  protiv Dudakovicevog Petog korpusa, i stranke SDA koja stoji iza bivseg
  komandanta 5.korpusa.

  Politickim padom Dudakovica, pao bi i uticaj SDA koja kontrolise privredne i
  finansijske tokove i doslo bi do preraspodele politicke i finansijske moci,
  pise "Nacional".

  Snimak se u Hrvatskoj pojavio pocetkom maja, kada su ga u Zagreb na DVD-u
  donela trojica Bosnjaka s podrucja Cazina, a u isto vreme je dostavljen i
  udruzenju "Veritas" Save Strpca, pa ga je njegov pomocnik Janko Velimirovic
  5. juna objavio na banjaluckoj Alternativnoj televiziji. Tada je i ubijen
  ratni snimatelj, tvrdi "Nacional".

  Zagrebacki nedeljnik tvrdi i da je "srpska strana montirala snimak" kako bi
  prikazala da su i hrvatske snage cinile zlocine i da Strbac, svestan da
  takav pokusaj nema rezultata, preti trecim snimkom na kojem se vidi kako
  pripadnici hrvatske jedinice "Crne mambe" Srbe odvode na stranu i ubijaju.

  Za eventualne pregazene civile u koloni prema Dvoru, "Nacional" optuzuje
  tenkovsku jedinicu Srpske vojske Krajine, koja je navodno gazila izbeglice
  kako bi prebacila tenkove u RS, o cemu se pisalo u knjizi "Knin je pao u
  Beogradu" Milisava Sekulica.

  "Nacionalov" novinar razgovarao je sa nekoliko mestana sela Javnica kod
  Dvora blizu granice s BiH koji, iako su se vratili 2000. jos nemaju struje,
  pa nisu ni videli snimak.

  Oni isticu da su ubijanja, pljacku i paljenja kuca pocinile "Hamze" iz 5.
  korpusa Armije BiH kod kojih nije bilo zarobljavanja. Oni kazu i da napad na
  kolonu na putu Glina - Dvor nisu pocinile hrvatske jedinice, pa cak i da im
  je hrvatska strana pruzila medicinsku pomoc.

  Nedeljnik se bavi i pitanjima medjumuslimanskih odnosa, pa pise i da je jos
  nerasvetljena smrt komandanta 505. buzimske brigade Izeta Nanica, koji je
  bio trn u oku Dudakovicu, i generala HVO Vlada Santica, koga je Dudakovic
  navodno dao ubiti u martu 1995. godine.


  Ratni zločin

  Dudakovićeva zločinačka lista

  Slučaj “Dudaković” učinio je da se od drveta ne vidi šuma, odnosno da je u celoj priči na marginama ostala notorna činjenica da je reguralna vojska Hrvatske tokom i nakon akcije "Oluja" prešla na teritoriju BiH (ne po prvi pu), okupirala jedan njen deo, uništila imovinu i počinila zločin nad stanovništvom okupiranih (srpskih) teritorija. Rečju, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH kao međunarodno priznatu državu. Ta činjenica, bitna sa stanovišta međunarodnog prava, apsurdnom čini tužbu koju je BiH (jedan njen deo) pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu podnela protiv bivše SRJ, odnosno Srbije

  piše: Ljiljana Kovačević

  Atif Dudaković , ratni komandant Petog korpusa Armije BiH, nije "proslavljeni vojskovođa" niti "pravednik", kako su ga godinama predstavljali pojedini sarajevski mediji (a i on sam sebe), nego najobičniji ratni zločinac koji na duši ima stotine nevinih žrtava. Dudaković je jedan od retkih kojeg kao ratnog zločinca prokazuju predstavnici sva tri naroda – Srbi, Bošnjaci i Hrvati. Oreol "časnog vojskovođe" razbio se u paramparčad u trenutku kada je nekoliko TV stanica u Beogradu i RS objavilo autentični video zapis na kojem se jasno vidi kako se pripadnici "Crnih mambi" , elitne jedinice hrvatske vojske, i "Hamzi" iz sastava Petog korpusa Armije BiH surovo iživljavaju nad srpskim vojnicima i civilima tokom njihovog egzodusa iz Krajine tokom hrvatske akcije "Oluja".

  Lista zločina

  Usledio je potom i drugi snimak, objavljen na Radio-televiziji Srbije, na kojem bošnjački general 16. i 17. septembra izdaje naredbu da se spale srpska sela u okolini Bosanskog Petrovca. Prema objavljenom svedočenju jednog od pripadnika Petog korpusa Armije BiH, ljudi iz Dudakovićevog ličnog obezbeđenja su 14. i 15. septembra streljali između 25 i 30 srpskih civila, starosne dobi između 40 i 60 godina, ispred motela na ulazu u Bosanski Petrovac, a potom bagerima zatrpali njihova tela. Hrvatska "Oluja" prerasla je u "Maestral", koji je oduvao sve srpsko stanovništvo sa područja zapadnokrajiških opština, a njihovu imovinu uništio. Prema podacima Komisije za traženje nestalih u RS, tada je ubijeno oko 870 srpskih civila i 400 vojnika, dok se 830 osoba vode kao nestale. Spaljeno je i više od 30 srpskih sela.

  "Spisak Dudakovićevih zločina je dug. On je uvodničar ratnih sukoba na svim stranama u BiH. Lično je naredio početak međumuslimanskog sukoba u Cazinskoj Krajini. Sva odgovornost za zločine prebačena je lažno na Fikreta Avdića Babu . Sada je trenutak da se spozna istina", izjavio je predsednik Demokratske narodne zajednice (DNZ) Rifet Dolić . On je potvrdio da je DNZ još 1999. godine Kancelariji Haškog tribunala u Sarajevu predao video zapis o zločinima Dudakovićevih jedinica na području Petrovca, kao i audio zapise koji dokumentuju da Dudaković naređuje ispaljivanje jedne tenkovske granate na civile u Pećigradu, od koje je poginulo šestoro ljudi.

  Listi Dudakovićevih zločina hrvatski mediji pridodali su i ubistvo generala Hrvatskog vijeća odbrane Vlade Šantića 8. marta 1995. godine, posle njegovog privođenja u hotel “Sedra” na Uni. Kako piše zagrebački Večernji list , Dudaković je od Šantića tražio da svoje jedinice stavi pod komandu Armije BiH, što je ovaj odbio, nakon čega je predat na "obradu" vojnoj policiji kojom je komandovao Hamdija Abdić . Celonoćno batinjanje hrvatskog generala okončano je njegovim vezivanjem u lance i bacanjem u veštačko jezero hidroelektrane "Kostel". Hrvatski mediji, vešto manipulišući slučajem “Dudaković” kako bi umanjili hrvatske zločine nad Srbima tokom i nakon "Oluje, bošnjačkom generalu prišili su i granatiranje Zadra i rušenje hrvatskog sela Kijevo 1991. godine dok je bio oficir tadašnje JNA.

  Pitanje koje se logično nameće jeste zašto su Dudakovićevi zločini, o kojima se znalo mnogo ranije, aktuelizovani upravo u ovom trenutku i zašto je rasprava o njima dobila ozbiljan regionalni karakter. Jedini mogući odgovor jeste da je signal za objavljivanje dokaza o zločinima Atifa Dudakovića i njegovih podređeni stigao iz određenih međunarodnih krugova, koji priči o zločinima i zločincima tokom proteklog rata na prostoru bivše Jugoslavije žele dati novu dimenziju. Nakon svih optužnica protiv srpskog vojnog i političkog vrha, kao i onih koje su podignute protiv hrvatskih političkih i vojnih zvaničnika, slučaj “Dudaković” pokazao se kao idealna prilika za ispostavljanje računa za zlodela počinjena u ime političkih ciljeva ratnog bošnjačkog političkog i vojnog establišmenta. Čekalo se, naravno, da Haški tribunal izgubi mandat da podiže nove optužnice, čime je ovaj vruć krompir prebačen u dvorište Tužilaštva i Suda BiH, koji će imati priliku da dokažu da su istinski nezavisne pravosudne institucije koje na zločin gledaju nezavisno od vere i nacije onih koji su ga počinili. Teško da će Dudakoviću pomoći poklici da podređenima nije izdavao naređenja koja se kose sa Ženevskom konvencijom o ratovanju, ne samo zbog postojanja dokaza koji govore suprotno nego i ustanovljenog principa komandne odgovornosti na kojem je pao ceo ratni vojni i politički srpski i hrvatski establišment. Dudaković će zato morati da odgovara i za zločine koje su pod njegovom zastavom počinili pripadnici "Hamzi", zloglasne jedinice sastavljene uglavnom od mudžahedina pristiglih tokom rata u BiH.

  Ko su "Hamze"

  Odred "Hamze" bio je u sastavu 505. bužimske brigade Petog korpusa Armije BiH, kojim je komandovao upravo general Dudaković.
  Oni su na područje Banije i Korduna ratovali i pre početka "Oluje" i u tim su krajevima ostali zapamćeni po brutalnosti koju su ispoljavali prema civilima i vojnicima tadašnje Republike Srpske Krajine. "Hamze" je predvodio Teofik al Harbi , koji je likvidirao Radu Rogića, srpskog vojnika čija je egzekucija overena na video zapisu. "Hamzama" su, koliko je poznato, 4. avgusta 1995. godine na Suvoj Međi u ruke pali pozadinci Mirko Devetak , Rade Stambolija , Pero Boromisa i Dušan Bašić , svi iz Dvora na Uni. Poznato je da su likvidirani, ali njihova tela još nisu pronađena. Devetak, Stambolija, Boromisa i Bašić ubijeni su oko 500 metara od mesta na kojem su zarobljeni. "Hamze"su osim njih zarobile još dvojicu boraca Srpske vojske Krajine – Nikolu Sekulića i Milana Ognjenovića , kojima se takođe gubi svaki trag. U borbama vođenim na ovom području 3. avgusta poginuo je komandant 505. bužimske brigade general Izet Nanić . Jedinice Petog korpusa Armije BiH napale su Baniju iz pravca Bihaća, koji je tada bio proglašen zonom bezbednosti pod zaštitom UN-a, i opljačkale i uništile devet srpskih sela u opštini Dvor na Uni. Prema podacima "Veritasa", tada je ubijeno ubijeno 18 civila, od kojih nijedno nije bilo mlađe od 70 godina. Po svireposti su prednjačili pripadnici "Hamzi", kojima je komandovao Teofik al Harbi. Harbi je poznat pod imenom Abdul Aziz koji je BiH stigao iz Sudana. Prema nekim informacijama, Petom korpusu Armije BiH priključio se 1994. godine. Poznato je da je Harabi krajem 1995. godine formirao kancelariju Visokog saudijskog komiteta u Bihaću, a kasnije je u tom gradu otvorio apoteku "Una lijek". Vlasti Federacije BiH tvrde da je Harbi BiH napustio 2001. godine i da je zajedno sa suprugom, Bošnjakinjom iz Bihaća, otišao u Saudijsku Arabiju. Savetnik američkog Kongresa za borbu protiv terorizma i nekonvencionalnog ratovanja Jozef Bodanski ranije je objavio kako pojavljivanje islamističkog jezgra u kom dominiraju mudžahedini u 5. korpusu ne iznenađuje i posebno ne uznemirava ako se zna da je komandant korpusa bio general Atif Dudaković, koji je bio poklonik bošnjačkog ratnog lidera Alije Izetbegovića i njegove Stranke demokratske akcije. "On je takođe i nepokolebljiv proiranski islamista. Sredinom februara 1996, na primer, general Atif Dudaković je, u svojstvu zapovednika 5. korpusa, organizovao proslavu godišnjice Homeinijeve revolucije u Bihaću. Iranski i arapski islamisti iz čitave Bosne i Hercegovine, uključujući i obaveštajne oficire i zapovednike terorista, bili su pozvani na tu proslavu. Mnogi su prisustvovali", napisao je Bodanski. On tvrdi da mudžahedini i danas operativno deluju u BiH.

  Slepi kod očiju

  Slučaj “Dudaković” učinio je da se od drveta ne vidi šuma, odnosno da je u celoj priči na marginama ostala notorna činjenica da je reguralna vojska Hrvatske tokom i nakon akcije "Oluja" prešla na teritoriju BiH (ne po prvi put), okupirala jedan njen deo, uništila imovinu i počinila zločin nad stanovništvom okupiranih (srpskih) teritorija. Rečju, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH kao međunarodno priznatu državu. Ta činjenica, bitna sa stanovišta međunarodnog prava, apsurdnom čini tužbu koju je BiH (jedan njen deo) pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu podnela protiv bivše SRJ, odnosno Srbije. Ili postavlja pitanje: Zašto oni koji su tužili Srbiju istovetnu tužbu nisu podneli i protiv Hrvatske. Hrvatski politički vrh, svesrdno potpomognut hrvatskim medijima, danas zločine hrvatskih regularnih snaga nad Srbima tokom i nakon "Oluje" nastoji strpati na ogromnu listu zlodela jedinica pod komandom Atifa Dudakovića. Na taj način ne samo da se žele umanjiti zločini koji su izvršeni nad Srbima pod pokroviteljstvom tadašnjeg hrvatskog državnog vrha nego se želi minimizirati činjenica o tome da su hrvatske vojne snage u to vreme duboko ušle u teritoruju BiH. I u više navrata pre toga. Uostalom, na "Crne mambe" – koje na video zapisu zlostavljaju nemoćne i preplašene srpske civile koji su pred "Olujom" krenuli u zbeg – kao izvršioce zločina u Bosanskoj (Kozarskoj) Dubici ukazano je još u izveštaju Komiteta SR Jugoslavije za prikupljanje podataka o zločinima protiv čovečnosti i međunarodnog prava.
  U izveštaju "Ubistva civilnog stanovništva, 18. i 19. septembra 1995", koji je sačinjen tri godine kasnije, navedeno je da su oko 40 civila Srba, blizu fabrike "Knežopoljka", likvidirali upravo pripadnici jedinice "Crne mambe".
  Slučaj “Dudaković” potvrdio je da hrvatsko-bošnjačko partnerstvo živi samo dok Hrvati imaju interes za to. Kada korov izbije i među jednima i drugima, nastoje ga prebaciti u bošnjačko dvorište.

 2. #2
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  19.428
  Ich würde, wenn ich mich "Jovan Raskovic" nennen würde, nicht mit dem Finger auf andere zeigen.
  Ich fühle mich verantwortlich, denn ich habe die Vorbereitungen für diesen Krieg getroffen, wenn auch nicht die militärischen. Wenn ich nicht die emotionelle Spannung im serbischen Volk erzeugt hätte, wäre überhaupt nichts passiert. Meine Partei und ich haben die Zündschnur des serbischen Nationalismus nicht nur in Kroatien, sondern überall in Bosnien-Herzegowina in Brand gesetzt. Wir haben dieses Volk angefeuert und ihm eine Identität gegeben. Ich habe es diesem Volk wieder und wieder gesagt, daß es vom Himmel kommt und nicht irdisch ist.“

  Diese Worte – ausgestrahlt im Jänner 1991 im jugoslawischen Fernsehen Yutel – und die Person, von der sie stammen, geben mehr Aufschluß über die Balkankonflikte als die vielen und unterschiedlichen Interpretationen von Medien und Politikern. Der Sprecher war der serbische Psychiater Jovan Raskovic, Gründer der serbischen demokratischen Partei (SDP) Kroatiens.

 3. #3

  Registriert seit
  16.08.2006
  Beiträge
  59
  Zitat Zitat von Ivo2
  Ich würde, wenn ich mich "Jovan Raskovic" nennen würde, nicht mit dem Finger auf andere zeigen.
  Ich fühle mich verantwortlich, denn ich habe die Vorbereitungen für diesen Krieg getroffen, wenn auch nicht die militärischen. Wenn ich nicht die emotionelle Spannung im serbischen Volk erzeugt hätte, wäre überhaupt nichts passiert. Meine Partei und ich haben die Zündschnur des serbischen Nationalismus nicht nur in Kroatien, sondern überall in Bosnien-Herzegowina in Brand gesetzt. Wir haben dieses Volk angefeuert und ihm eine Identität gegeben. Ich habe es diesem Volk wieder und wieder gesagt, daß es vom Himmel kommt und nicht irdisch ist.“

  Diese Worte – ausgestrahlt im Jänner 1991 im jugoslawischen Fernsehen Yutel – und die Person, von der sie stammen, geben mehr Aufschluß über die Balkankonflikte als die vielen und unterschiedlichen Interpretationen von Medien und Politikern. Der Sprecher war der serbische Psychiater Jovan Raskovic, Gründer der serbischen demokratischen Partei (SDP) Kroatiens.
  Ivo2, ich denke sie versuchen hier Jovan Raskovic und Atif Dudakovic gleichzustellen oder irre ich mich da?

  Anstatt auf das Thema einzugehen kommen sie auf das Thema " Raskovic der Auslöser ". Ja das ist auch eine Art und Weise vom eigentlichen Thema abzuweichen aber wir können gerne in einem anderen Thread über den SDS-Gründer "diskutieren". Ich denke ihn kennen oder kannten sie zu wenig, villeicht nur aus dem TV. ( HRT versteht sich )

  Aber ich merke sobald es um serbische Opfer geht wird sofort ausgeweicht weil das euch nicht passt :!:

 4. #4
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  19.428
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Ivo2, ich denke sie versuchen hier Jovan Raskovic und Atif Dudakovic gleichzustellen oder irre ich mich da?
  Nein.
  Dudakovic ist vermutlicherweise ein Kriegsverbrecher. Jovan Raskovic wahrcheinlich nicht in diesem Sinne. Raskovic war "nur" ein Psychiater, welcher selber einen Psychiater benötigt hätte.
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Anstatt auf das Thema einzugehen kommen sie auf das Thema " Raskovic der Auslöser ". Ja das ist auch eine Art und Weise vom eigentlichen Thema abzuweichen aber wir können gerne in einem anderen Thread über den SDS-Gründer "diskutieren". Ich denke ihn kennen oder kannten sie zu wenig, villeicht nur aus dem TV. ( HRT versteht sich )
  Fall's es dir noch nicht aufgefallen ist, dieses Thema gibt es schon. Deswegen die mangelnde Resonanz.
  Ich habe Raskovic nicht im HRT gesehen, sondern im RTB 1991. Und bei so einer Aussage, bekomme ich immer einen dicken Hals. Desweiteren ist es vollkommen Irrelevant in welchem TV man solche Arschgeigen sieht. Bei Htiler, Mussolini, Pavelic, Franco war's auch vollkommen wurscht wo und wie man diese Wahnsinnigen gesehen hat.
  Und einer, der ein Volk über andere Völker stellt, ist ganz einfach ein Nazi und seine Anhänger detto.
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Aber ich merke sobald es um serbische Opfer geht wird sofort ausgeweicht weil das euch nicht passt :!:
  Wie schon oben erwähnt, dieses Thema gibt es schon. Und wenn es um Opfer geht, dann ist es egal, zumindest für mich, welche Nationalität.
  Nochmals, dieses Thema gibt es schon.

 5. #5

  Registriert seit
  26.07.2006
  Beiträge
  1.253
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Zitat Zitat von Ivo2
  Ich würde, wenn ich mich "Jovan Raskovic" nennen würde, nicht mit dem Finger auf andere zeigen.
  Nicht aufregen, Ivo2 sieht nahezu in jedem, der serbische Positionen vertritt einen Faschisten und übersieht gerne die tatsächlichen Faschisten auf kroatischer Seite.

 6. #6
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  19.428
  Zitat Zitat von Pixi
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Zitat Zitat von Ivo2
  Ich würde, wenn ich mich "Jovan Raskovic" nennen würde, nicht mit dem Finger auf andere zeigen.
  Nicht aufregen, Ivo2 sieht nahezu in jedem, der serbische Positionen vertritt einen Faschisten und übersieht gerne die tatsächlichen Faschisten auf kroatischer Seite.
  Ach tatsächlich
  Du findest dies ganz normal
  Der Einfluß Raskovics begann in seiner Heimatstadt Sibenik im südlichen Kroatien in den frühen achtziger Jahren. Seine Verwendung grundlegender psychiatrischer Theorien und Praktiken als Mittel der Unterdrückung war bereits offensichtlich.

  Wie sein Psychiater-Kollege Brois Zmijanovic, der in der Zeitung Nedeljna Dalmacij am 17. Oktober 1991 schrieb, „wandte Raskovic bei Kroaten, speziell den kroatischen Frauen, Elektroschocks und andere sadistische psychotherapeutische Methoden mit besonderem Vergnügen an“.
  Jovan Rašković war ein serbischer Psychiater und Gründer der Serbischen Demokratischen Partei Kroatiens im Juli 1990.

  Als bekannteste seiner Arbeiten gilt die im Oktober 1987 dem fünften Kongress der Psychotherapeuten Jugoslawiens in Sarajevo vorgelegten Studie über „Gruppenpsychologie und Paranoia“. Er vertrat die These dass „die Serben wegen ihrer Psychologischen Überlegenheit die Kroaten und Moslems dominieren müssten“.

  Er gilt als Mentor Radovan Karadžićs, gegen den seit 1996 ein internationaler Haftbefehl des Haager Tribunals vorliegt.
  Wie ich vermutet habe, du bist ein Anhänger des serbischen Nationalismus. Was anderes kann man aus deinem Kommentar nicht schliessen.
  Deswegen auch dein Hass auf Kroaten. Und bleib' mir fern mit halb/halb, denn in der Zwischenzeit nimmt dir das niemand mehr ab.

 7. #7

  Registriert seit
  16.08.2006
  Beiträge
  59
  Ivo wie kommen sie darauf das Pixi ein Nationalist ist ?

  Ausserdem war Raskovic bis 87 sehr wohl bei den Kroaten jetzt mal speziell in Sibenik sehr beliebt, hatte ein grosses Ansehen.

  Würde ein " serbischer Nationalist " so eine Aussage wie Raskovic machen:

  "Šta misliš o ideji da organiziram jedan miran marš Krajišnika prema Zagrebu, a da nam se onda priključe i Srbi iz drugih oblasti Hrvatske".

  Was die Aufnahmen betrifft, die " Skorpione " sind echt, die " Hamze " und " crne Mambe " alles serbische Märchengeschichten

 8. #8
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  19.428
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Ivo wie kommen sie darauf das Pixi ein Nationalist ist ?

  Ausserdem war Raskovic bis 87 sehr wohl bei den Kroaten jetzt mal speziell in Sibenik sehr beliebt, hatte ein grosses Ansehen.

  Würde ein " serbischer Nationalist " so eine Aussage wie Raskovic machen:

  "Šta misliš o ideji da organiziram jedan miran marš Krajišnika prema Zagrebu, a da nam se onda priključe i Srbi iz drugih oblasti Hrvatske".

  Was die Aufnahmen betrifft, die " Skorpione " sind echt, die " Hamze " und " crne Mambe " alles serbische Märchengeschichten
  Lass bitte das sie.
  Wer hat den behauptet das die Aufnahmen über Hamze und der "Crna Mamba" nicht echt währen?
  Nur wird suggeriert, dass die Crna Mamba Verbrechen begangen hätten, in dem Video ist aber "nur" ein korrektes Vorgehen der "Crna Mamba" zu sehen.
  Und diese Aussage ist faschistenlike, sondern nazilike
  Er vertrat die These dass „die Serben wegen ihrer Psychologischen Überlegenheit die Kroaten und Moslems dominieren müssten
  Also denk noch mal über deinen Nick nach.

 9. #9

  Registriert seit
  21.05.2006
  Beiträge
  2.195

  Re: Nove cinjenice o nedjelima Atifa Dudakovica

  Raskovic war ein Held!! Sehr wahrscheinlich wurde er auch im Auftrag vom Hurensohn Milosevic erschossen!

 10. #10
  Avatar von Velez

  Registriert seit
  08.04.2006
  Beiträge
  8.514
  Zitat Zitat von Ivo2
  Zitat Zitat von Jovan-Raskovic
  Ivo wie kommen sie darauf das Pixi ein Nationalist ist ?

  Ausserdem war Raskovic bis 87 sehr wohl bei den Kroaten jetzt mal speziell in Sibenik sehr beliebt, hatte ein grosses Ansehen.

  Würde ein " serbischer Nationalist " so eine Aussage wie Raskovic machen:

  "Šta misliš o ideji da organiziram jedan miran marš Krajišnika prema Zagrebu, a da nam se onda priključe i Srbi iz drugih oblasti Hrvatske".

  Was die Aufnahmen betrifft, die " Skorpione " sind echt, die " Hamze " und " crne Mambe " alles serbische Märchengeschichten
  Lass bitte das sie.
  Wer hat den behauptet das die Aufnahmen über Hamze und der "Crna Mamba" nicht echt währen?
  Nur wird suggeriert, dass die Crna Mamba Verbrechen begangen hätten, in dem Video ist aber "nur" ein korrektes Vorgehen der "Crna Mamba" zu sehen.
  Und diese Aussage ist faschistenlike, sondern nazilike
  Er vertrat die These dass „die Serben wegen ihrer Psychologischen Überlegenheit die Kroaten und Moslems dominieren müssten
  Also denk noch mal über deinen Nick nach.
  das ist ne fälschung der kroaten sie wollen es nur dudakovic anhängen.

Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Nove Interpolove poternice
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.03.2010, 10:30
 2. Nove subvencije za zapošljavanje
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.04.2009, 17:00
 3. EU: Nove konsultacije o BiH
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.02.2009, 20:00
 4. Nove pretnje ANA
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 16.10.2007, 12:00
 5. Antworten: 49
  Letzter Beitrag: 14.02.2007, 23:34