BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 6 ErsteErste 123456 LetzteLetzte
Ergebnis 31 bis 40 von 60

Oglas za posao-Sarajevo: traži se Batman

Erstellt von Cvrcak, 27.01.2011, 22:23 Uhr · 59 Antworten · 7.219 Aufrufe

 1. #31
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.623
  Legija ist die Quelle.

 2. #32
  Gast829627
  Zitat Zitat von Emir Beitrag anzeigen
  velikasrbija.net/

  hier ein brief einer serbin die für die mullahs gekämpft hat weil sie dem teufel izetbegovic geglaubt hat das es um bosnien geht und net den islam......während sie ihr leben riskiert hat für ein absurdistan wurden ihre eltern brutal ermordert von mullahs weil sie serben waren.....


  PISMO IZETBEGOVICU

  Gospodine Predsjednice, gospodine Alija Izetbegovicu,
  Prvi put se obracam Vama putem stampe-tiska, jer ne vjerujem da bi drugacije ovo pismo doslo do Vas. Obracam se Vama prvo kao predsjedniku Predsjednistva BiH, uvazavajuci Vas autoritet, a potom kao covjeku, roditelju i djedu.
  Vama i drzavi BiH, kao borac Armije BiH od 20.04.1992. godine (zvanicno) sam dala zakletvu i potpisala da cu braniti ovu nam jedinu domovinu BiH. U vrijeme tragicnog odvodjenja i egzekucijemojih pokojnih roditelja bila sam u Armiji BiH. Moji roditelji su odvedeni iz svog stana u ul. D. Pravice 7/2, 26.06.1993, a mucki i svirepo ubijeni 27.06.1993. godine - Bogusevac, lokalitet Kazani. Izvadjeni su i identifikovani iz Kazana (poslije akcije Trebevic 1), jer na osnovu te identifikacije podignuta je optuznica i donesena presuda - K 189/94 - Vojni sud Sarajevo. Na tu identifikaciju nismo pozvani ni ja kao kcerka, a ni sestre i braca mojih pokojnih roditelja, a svi zivimo u nasem gradu. Nikada zvanicno pismeno nismo dobili niti jedan papir o njihovim posmrtnim ostacima, smrtni list, umrlicu i bilo sto od CSB-a ili bilo kojeg drugog zvanicnog organa vlasti. Meni je usmeno receno u CSB-u da je nadjena mamina staka (bila je invalid, krace noge 8cm) na lokaciji Kazani. Od tada pa do danas ja tragam za njihovim posmrtnim ostacima, privatno. Dolazim do saznanja o jednoj grobnici na groblju (ako se tako moze nazvati to mjesto gdje je ta grobnica), ili van groblja "Sv. Josip". Iz te grobnice je ekshumiran i sahranjen ubijeni bojovnik – covjek iz brigade Kralj Tvrtko HVO -Ranko Frankic. On je takodjer svirepo ubijen na Bogusevcu, pronadjen u Kazanima. Na toj grobnici postoje plocice sa natpisima NN 70/20/93... i tako redom. Od tada, tu grobnicu obilazim nadajuci se da su moji pokojni roditelji u njoj, jer se tu nalaze tijela koja su identifikovana iz Kazana.
  Obracala sam se mnogima zvanicno i nezvanicno, ali su mi svi rekli - govoriti nije vrijeme i nisu znali koji je put do ekshumacije takve grobnice i saznanja ko je u njoj i ko se krije iza NN 70/20/93, NN 71/21/93... i tako redom. Meni su rekli da te podatke ima vojna bezbjednost Armije BiH. Ja nisam provjeravala.
  Pretpostavljam da mi Vi mozete i zelite pomoci da utvrdim da li su moji roditelji tu, a ako nisu -gdje su? Ako jesu, dozvolite mi kao moj Vrhovni komandant, kao Predsjednik, iznad svega kao covjek i otac, da se ta grobnica ekshumira, da ja dodjem do svojih roditelja pokojnih kako bi ih dostojno zivotu i covjeku sahranili ja i clanovi moje i njihove porodice. Znate, oni su do smrti i u smrti imali ime i prezime i ne mogu dozvoliti da sada pocivaju kao NN i tamo neki broj na plocici, a kupili su grobnicu za zivota.
  Motivisana sam iskljucivo ljubavlju djeteta ozaloscenog da roditelje sahranim dostojno njihovom zivotu i mom odgoju. To bi i Vasa djeca za Vas trazila.Molim Vas da mi pomognete u mojoj nakani i zelji. Dovedite me do groba mojih roditelja, a ja cu Vas do grobnice nepoznatih, ako zelite i ako je potrebno.
  Sa uvazavanjem,
  kcerka pokojnog bracnog para Komljenac sa sestrom i ostalom rodbinom
  (Ime i adresa poznati Redakciji)
  Objavljeno u broju 63 DANA, 24. NOVEMBAR / STUDENI 1997.

 3. #33
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.327
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  es gibt tausend quellen im net
  mag sein aber man will keine tausende Quellen sondern nur die eine, auf die der poster sich bezogen hat

 4. #34
  Gast829627
  ich frag mich was passieren würde wenn ich mich lustig machen würde über muslimische opfer oder srebrenica und die quellen anzweifeln würde bzw es gar net ernst nehmen würde......ach ja ich vergass es wird nach zweierlei mass gerechnet und mullahs haben kein rechtsbewusstsein in umgekehrter sichtweise....

 5. #35

  Registriert seit
  23.01.2011
  Beiträge
  136
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  sonst glaubst du die geschichte net oder was???

  Klanje Srba u Sarajevu


  es gibt tausend quellen im net
  Stimmt da hast du recht , ich würde egal welcher Quelle nicht glauben ohne den Link dazu.

  Da du dich ja so "gut" auskennst könntest du dan mir auch eine Quelle geben zu der Geschichte mit den serbischen Kindern und den Löwen ?

 6. #36
  Gast829627
  Zitat Zitat von BlackJack Beitrag anzeigen
  mag sein aber man will keine tausende Quellen sondern nur die eine, auf die der poster sich bezogen hat

  mein königlichen serbischen eier wurden heute noch net gekrault.....wie wärs wenn ich mullah abdulah postings rauskram wo es keine quellen gibt ??? für jeden thread ein kuss auf meine eier geht??

 7. #37
  Gast829627
  Zitat Zitat von lady sa Beitrag anzeigen
  Stimmt da hast du recht , ich würde egal welcher Quelle nicht glauben ohne den Link dazu.

  Da du dich ja so "gut" auskennst könntest du dan mir auch eine Quelle geben zu der Geschichte mit den serbischen Kindern und den Löwen ?

  redest du auch so mit deiner serbischen mutter???  du bist peinlich und lächerlich für jemanden der neutral sein sollte......

 8. #38
  Emir
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  sonst glaubst du die geschichte net oder was???

  Klanje Srba u Sarajevu


  es gibt tausend quellen im net
  Gib dir mal die Logik, seine Mutter ist Serbin und er tötet Zivilisten nur weil die Serben sind.....  Es gibt auch tausende SRS Wähler also laber kein mist, wenn es so wäre, dann wären wir nie und nimmer stolz auf ihn ...

 9. #39
  Gast829627
  Re: Monstrum odbio da se izjasni o optužnici (Ocjene: 1)
  od vladojef Subota, August 02 @ 23:36:10 UTC
  Radovan nije monstrum!Odsečena srpska glava bila uslov za članarinu
  Jedna od najstravičnijih priča, osim stradanja u Kazanima, koju su bivši Cacini saborci pričali pred Srbima u zatvoru, jeste da je odsečena srpska glava bila uslov za pripadnost Cacinim jedinicama - neka vrsta članarine. Svedoci su, između ostalog, preneli lične ispovesti tih Cacinih saboraca, pripadnika 10. brdske brigade Armije BiH, o silovanjima 16 devojčica Srpkinja, njihovom zlostavljanjima, ubijanju, a potom bacanju zverima u zoološkom vrtu. O tome postoji i video-zapis koji su napravili sami pripadnici Cacinih jedinica.

  Jedan od svedoka sarajevskog pakla, student Dragan Todorović (37) izdržavao je zatvorsku kaznu od 10. decembra 1993. godine do 7. marta 1994. godine, kada je pomilovan "odlukom o aboliciji". Od 1992. godine bio je "zatočenik" Studentskog grada iz koga nije mogao izaci, kao i svi studenti Srbi. Prema njegovom svedočenju, u bivšoj kasarni JNA "Viktor Bubanj", koju su muslimani pretvorili u logor "Ramiz Salčin", boravio je u vreme hapšenja velikog broja vojnika pripadnika Cacinih jedinica, kao i Ramiza Delalica Ćele (Sandžaklija koji je u martu 1992. godine na Baščaršiji ubio srpskog svata).

  "Bilo je stravično samo slušati kako se ti muslimani dogovaraju, a neprestano su se čudili zašto su ih zatvorili kada su samo pobili četnike", svedoči Todorović. Todorović navodi da je sam Ćelo govorio kako mu je "Alija naredio da niko živ ne sme ostati, a sad me optužio, što ću reći i na sudu".

  U zatvoru "Viktor Bubanj" više od 90 odsto zatvorenika bili su Srbi, uglavnom doktori nauka, profesori sa fakulteta, lekari, magistri, inženjeri...

  Osim izjava dvojice Srba, Udruženje je tada dostavilo Goldstonu i spisak masovnih grobnica u Sarajevu, kao i izjavu generala Armije BiH Jovana Divjaka da je pismeno obavestio Izetbegovića kako se u "Sarajevu događa genocid nad Srbima i da je u prva dva meseca rata, bez povoda i regularnih sudskih procesa, likvidirano preko 800 Srba".

  Tada je Goldstonu skrenuta pažnja i na termin "leteći Srbin", što je značilo bacanje Srba sa sarajevskih višespratnica, da bi se ispraznili stanovi i u njih ušli pripadnici regularne muslimanske vojske.

  Iz pouzdanih izvora Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK), koji su molili Udruženje da ostanu anonimni, dobijen je podatak da je u kompjuterima MKCK oko 6. 000 Srba iz samog Sarajeva koji su nestali i koji se traže.
  : 9760 25.05.2006
  Kazani (2)
  Pripadnici 10. (kasnije 110. ) brdske brigade prvog korpusa Armije tzv. BiH su u periodu od 1991-1993. godine, prilikom racija, hvatali Srbe na sarajevskim ulicama i stanovima i odvodili ih na Trebevic na kopanje rovova. Srbi su se odatle retko vracali zivi. Na Trebevicu se nalazila pecina Kazani u koju su muslima-nski vojnici bacali tela Srba, koje su prethodno ubili ili zive Srbe, koje su usmrcivali i na taj nacin. Da bi unistili tela ubijenih Srba koja su bacali u provaliju Kazani, u nju su ubacivali stare gume i palili ih, a ubacivali su i krec. Bilo je i drugih mesta gde su bacani lesevi ubijenih Srba. Komandant ove jedinice je bio Musan Topalovic, zvani "Caco", koji je imao "elitnu cetu" u koju se primalo sa "upisninom", a "upisnina" je bila odsecena srpska glava. Pripadnici ove jedinice su glave zaklanih Srba izlagali u Osnovnoj skoli. Pripadnici ove brigade su neke Srbe ubijali i na taj nacin sto bi ih privezali za kamion i vukli ih sve dok ne izdahnu. Neke su, pak, ubijali na taj nacin sto bi ih vezali za dva automobila koji bi krenuli u suprotnom smeru, pa bi ih tako rascerecili.

  Pripadnici ove brigade su ucestvovali i u snajperskom gadjanju civila u srpskom delu Sarajeva. Komandant snajperske cete je bio Esad Tucakovic. Jedan od snajperista je bio Colak Refik, koji se javno hvalio da je licno od Alije Izetbegovica dobio na poklon snajperski karabin koji mu je ovaj doneo iz Beca.

  U posetu ovoj jedinici su dolazili licno Alija Izetbegovic, Haris Silajdzic i Biserka Turkovic koja je kasnije bila ambasador BiH u Zagrebu.

  Okrucni vojni sud u Sarajevu, cijem vecu je predsedavao sudija Muhamed Podrug, zbog nekih od ovih ubistava je vodio krivicni postupak protiv jednog broja pripadnika 10. brdske brigade. Tako je 23. 12. 1994. godine izrecena presuda po kojoj je bila izrecena kazna zatvora u trajanju od 10 meseci do 6 godina.

  Zbog krivicnog dela ubistva iz cl. 36 st. 1 Krivicnog zakona BiH, a ne ratnog zlocina, osudjeni su Zijo Kubak, Refik Colak, Esad Tucakovic i Mevludin Selak - na po 6 godina zatvora, Omer Tendzo i Akid Alibasic - na po 4 godine i 4 meseca zatvora, Senad Hasic, Samir Seferovic, Sabahudin Ziga, Samir Ljubovic, Esad Raonic i Senad Haracic - na po 10 meseci zatvora, Armin Hodzć na 5 godina i 8 meseci zatvora, dok je Sead Kadic osudjen na 4 godine zatvora.

  Mera obaveznog psihijatrijskog lecenja u medicinskoj ustanovi izrecena je protiv pet lica. Na glavnom pretresu je izneto da su sudsko-medicinski vestaci pronasli ostatke 29 izmasakriranih ljudskih leseva, ali su uspeli da identifikuju samo 8. Sud je nasao da se radilo o takozvanom "obicnom" ubistvu, a ne o ubistvu na svirep i podmukao nacin, kako je to bilo stavljeno okrivljenima na teret od strane javnog tuzioca.

  Posle samo godinu dana, pred Novu 1996. godinu svi su osudjeni bili pusteni na slobodu. Sam Musan Topalovic nije bio izveden pred sud posto je, navodno, bio ubijen pri pokusaju bekstva. Pripadnici ove brigade, koji su vrsili ubijanje civila, prethodno su ih protivzakonito zatvarali, mucili ih i sa njima necovecno postupali, nanoseci im pri tom teske patnje i povrede. Sve to je bilo u funkciji istrebljenja srpskog naroda.


  Tako su, izmedju ostalih, ubijeni i sledeci Srbi:

  1. Vuk Sanja, stara 16 godina,
  2. Vucurović Zoran (svedok 649/96).
  3. Draskovic Milena - koju su zaklali Samir Saferovic i Suad Osmanovic i bacili telo u provaliju "Kazan",
  4. Jovanovic Dusan - koga su nozevima izmasakrirali pripadnici 10. brdske brigade i bacili u provaliju "Kazan",
  5. Komljenac Radoslav, iz Sarajeva, Ulica Dragice Pravice 7/2 - koga je zaklao Mevludin Selak (svedok 649/96).
  6. Komljenac Marina, iz Sarajeva, Ulica Dragice Pravice 7/2, supruga Dragoslava Komljenca - nju je zaklao Refik Colak, a njeno telo je takodje baceno u provaliju "Kazani" (svedok 649/96).
  7. Lavrian Vasil, zaklao ga je Zijo Kubat, koji mu je odvojio glavu od tela, a telo gurnuo u provaliju "Kazan". U ubistvu je ucestvovao i Ertan Hukelic.
  8. Lavrian Jelena - Ana, od majke Olge Sciban, supruga Vasila Lavriana, kojoj je Suad Osmanovic naredio da legne i da rasiri noge a zatim joj je, dok joj je on gurao komad drveta u polni organ, Esad Tucaković upaljacem palio stidne dlake i na kraju je zaklao Tucakovic Esad, odvojio joj glavu od tela i telo bacio u provaliju. U ubistvu je ucestvovao i Ertan Hukelic.
  9. Muminagic Zoran, star 17 godina,
  10. Nikolic Ervin (ili Ergon), zvani "Eno" - kome je Samir Bejtic zabio sablju kroz vrat, a potom su ga ostali udarali nozevima po telu dok ga nisu izmasakrirali pa mu je Samir Bejtic odvojio glavu od tela i bacio telo u provaliju "Kazan",
  11. Radosavljevic Branislav - njemu je Musan Topalovic odsekao glavu, a potom je telo baceno u provaliju "Kazani",
  12. Salipur Katarina, iz Sarajeva, Ul. Borisa Kidrica br. 3, supruga Predraga Salipura - njeno telo je posle ubistva baceno u provaliju "Kazani",
  13. Salipur Predrag, iz Sarajeva, Ul. Borisa Kidrica br. 3, koga je zaklao Nihad Hodzic, a Husein Hodzic mu je nozem odvojio glavu od tela koje je potom baceno u provaliju "Kazani",
  14. Sljivic Bozidar (svedok 649/96).
  15. Sciban Olga, majka Jelene Lavrian,

  Objavljeno u Beogradu, decembra 1996. godine

 10. #40
  Emir
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  ich frag mich was passieren würde wenn ich mich lustig machen würde über muslimische opfer oder srebrenica und die quellen anzweifeln würde bzw es gar net ernst nehmen würde......ach ja ich vergass es wird nach zweierlei mass gerechnet und mullahs haben kein rechtsbewusstsein in umgekehrter sichtweise....
  Junge, egal wer Zivilisten im Krieg umgebracht hat, er ist ein Hulnsohn und es spielt ebenso keine Rolle ob er Serben, Moslems, Kroaten, Juden, Roma, oder sonst was umgebracht hat, er ist ein Hulnsohn und soll sterben!


  Bosnien ist groß genug, da können und sollen die alle friedlich leben und so pisser die das eine leugnen aber das andere verurteilen, das sind die babaopfer .... die will keine Seite haben und jetzt halt die Fresse mit deinen SRS Quellen

Seite 4 von 6 ErsteErste 123456 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Batman vs. Superman
  Von allesineinem im Forum Rakija
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 29.11.2017, 23:45
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 02.06.2010, 08:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 19.03.2010, 20:00
 4. Rije?anka traži posao ve? 17 godina!
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 09.12.2009, 17:30
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.10.2009, 19:00