BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Opća tučnjava zbog refrena folk pjesme

Erstellt von Dinarski-Vuk, 03.11.2009, 14:32 Uhr · 1 Antwort · 556 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Dinarski-Vuk

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.507

  Opća tučnjava zbog refrena folk pjesme

  Jutarnji list....

  Opća tučnjava zbog refrena folk pjesme


  ‘Još si bila dete, kada si otišla u koloni devedesetpete’, završila je pjesmu Mateja, a publika je počela s obračunom. U obračunu su sudjelovale dvije skupine mladića iz Gračaca i Kistanja, u kojoj je, pokušavajući uvesti red, najteže stradao vlasnik lokala

  KNIN - Razbijene arkade, nosevi, nekoliko izbijenih zubiju te niz natučenih rebara i zarezotina od stakla, samo su dio epiloga masovne tučnjave koja se u subotu u ranim jutarnjim satima dogodila u kavani Kod Pajde, u mjestu Pađene kod Knina, tijekom nastupa folk-pjevačice Mateje.

  U obračunu su sudjelovale dvije skupine mladića iz Gračaca i Kistanja, u kojoj je, pokušavajući uvesti red, najteže stradao vlasnik lokala, 47-godišnji Dragutin Benjak-Pajdo.

  Krvavom sukobu u kojemu su osim šaka i boca, dijelovi kavanskog inventara letjeli na sve strane, prethodio je prijepor oko glazbenih želja između društva iz Gračaca, Srba povratnika u dobi od 24-28 godina, i na drugoj strani, skupine Hrvata doseljenih u Kistanje s Janjeva. Boje ovih potonjih “branili” su dvojica braće od 16 i 19 godina, J. T. i Mate T., “pojačani” Ivanom K. (27) i Nikolom K. (24).

  - Pevaljka je upravo otpjevala set pjesama, pri čemu se nakon završnog refrena pjesme “Još si bila dete, kada si otišla u koloni devedesetpete”, započela međusobna dobacivanja - kazao nam je jedan neutralni gost.

  - U općem metežu Pajdo je na mene krenuo ostacima razbijene pivske boce - kazao nam je mladić J. T. (16).

  - Jesam, najprije sam “posložio”, mislim, dvojicu ili trojicu, i Pajdo je krenuo na mene. Pozvao sam ga van na fer borbu, ali je on ponio razbijenu bocu kojom me zarezao. Tada sam ga nalupao - mirno nam je kazao.

 2. #2
  Avatar von Dinarski-Vuk

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.507
  DO JUČER nepoznata folk pjevačica Mateja, dočekala je svojih pet minuta slave, doduše ne na način kako je željela, jer je na njenom koncertu u kavani "Kod Pajde" bilo razbijenih glava, arkada, noseva, a tražili su se i zubi po podu narodnjačkog kluba kod Knina. Naime, kako je potvrdila policija u noći između subote i nedjelje u kavani "Kod Pajde" u mjestu Pađene dogodila se masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo najmanje osam mladića od kojih su gotovi svi završili na odjelu hitne pomoći u Kninu.

  Prema pričama iz Knina sukobile su se dvije grupe mladića i to je jedna iz Gračaca, a druga i Kistanja, a u neredima je stradao i domaćin, odnosno vlasnik lokala 47-godišnji Dragutin Benjak Pajdo.

  Dopisnici Slobodne Dalmacije iz Knina, pišu kako je zapravo riječ o sukobu oko "glazbenih želja" pjevačici Mateji, koji se razvio u sukob Hrvata doseljenih u Kistanje iz Janjeva (Kosovo) te Srba povratnika.

  Ustaše, Četnici i striptease

  Okidač sukoba bio je refren "Još si bila dete, kada si otišla u koloni devedesetpete". Osim povika, "vi četnici", i "vi ustaše", čuo se poneki i o tome da bi bilo dobro da se Mateja razgoliti, da bi vrlo brzo počele letjeti šake na sve strane.

  "Najprije sam 'posložio' mislim dvojicu ili trojicu i Pajdo je tada krenuo na mene. Pozvao sam ga vani na fer borbu, ali je on sa sobom ponio razbijenu bocu s kojom me zarezao po lijevoj ključnoj kosti, i tada sam ga nalupao", prepričao je 16-godišnji mladić novinarima Slobodne koji je po policijskoj evidenciji bio najmlađi o sudionika tučnjave od kojih je najstariji imao 28 godina. Ne računajući "gazda Pajdu" s 47 na leđima.

  Prema policijskom izvještaju jedan od mladića nakon okršaja u kavani izašao je van te iz automobila izvadio automatsku vojnu pušku "Crvena Zastava" i opalio više metaka u zrak. Svi akteri su privedeni sucu za prekršaje.


Ähnliche Themen

 1. IVAN ZAK (kro-pop-folk)
  Von Mandzuking im Forum Rakija
  Antworten: 30
  Letzter Beitrag: 21.01.2012, 17:45
 2. Turbo Folk
  Von bijelo_dugme im Forum Musik
  Antworten: 96
  Letzter Beitrag: 15.09.2010, 13:40
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.05.2010, 14:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 21.04.2010, 17:00
 5. turbo folk
  Von Franz_Hose im Forum Musik
  Antworten: 17
  Letzter Beitrag: 14.05.2007, 12:52