BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 6 von 31 ErsteErste ... 234567891016 ... LetzteLetzte
Ergebnis 51 bis 60 von 302

Oric-Urteil: Empörung über niedriges Strafmaß

Erstellt von Djordje, 30.06.2006, 19:02 Uhr · 301 Antworten · 8.494 Aufrufe

 1. #51

  Registriert seit
  21.05.2006
  Beiträge
  2.195
  Zitat Zitat von Onkel_Obrva
  Zitat Zitat von Princip_Grahovo
  Zitat Zitat von Alblood
  Zitat Zitat von Princip_Grahovo
  Ich hoffe er wird nun in seiner Heimreise nach Srpska Srebrenica erschossen


  erschiess du ihn doch wenn du so geil drauf bist,oder hast du schiess und machst dir in den tanga :?:
  Naser Oric soll doch vor meiner Haustüre klopfen dann wird er in nur 5 Sekunden niedergemetzelt 8)
  du? haha der würde dri das genick in 5 sekunden brechen war nicht umsonst der bodyguard von schweinovic
  Was er war der Bodyguard von Slobodan?

 2. #52

  Registriert seit
  26.06.2005
  Beiträge
  3.433
  ELHAMDULILAH :!: :!: :!: :!:

 3. #53

  Registriert seit
  24.06.2006
  Beiträge
  549
  Zitat Zitat von Princip_Grahovo
  Was er war der Bodyguard von Slobodan?
  Er war in der SFRJ im jugoslawischen Gegenstück zum Secret Service, habe den Namen vergessen und dort Slobo als serbischem Präsidenten zugeteilt. Ob er tatsächlich jemals bei Slobo war weiss ich leider nicht, da man beim Secret Service sehr viele Aufgaben hat und nur die Wenigsten direkten Kontakt zum Präs haben.

 4. #54

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.588
  Presuda je ponižavajuća za srpski narod

  Banjolučki advokat Krstan Simić ocijenio je juče šokantnom presudu Haškog tribunala ratnom komandantu bošnjačkih snaga u Srebrenici Naseru Oriću, koji je osuđen na dvije godine zatvora.  "Ako je neko proglašen krivim pred Haškim tribunalom, koji se bavi najtežim oblicima ratnih zločina, kazna ne bi mogla da bude dvije godine zatvora", rekao je Simić.

  On je dodao da kazna od dvije godine zatvora pokazuje da je Orića ili trebalo osuditi na težu kaznu ili ga nije trebalo ni optuživati.

  "Takva odluka Tribunala će kod svih izazvati određeno nepovjerenje u taj sud", istakao je Simić.


  Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Zvornik Dragan Milošević ocijenio je da je presuda Oriću strašna i ponižavajuća za srpski narod.

  "Presudom od dvije godine za počinjene zločine nad srpskim narodom i paljenjem njihove imovine na području Srebrenice i Bratunca, koje je počinio Orić sa svojom vojskom, Haški sud ne može opravdati svoje postojanje", rekao je Milošević.

  Potpredsjednik Saveza logoraša RS Slavko Jovičić ocijenio je da je ta presuda još jedna farsa Tribunala, koji se, kako je istakao, nikada nije služio pravom da bi postigao pravdu.

 5. #55

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.588
  Orić danas u Sarajevu

  Schön diese Aussage, den Schlächter zu schützen und Verbrechen an serbischen Zivilisten leugnen :

  [/b]Moj muž nije zaslužio ni ove dvije godine zatvora na koje je osuđen. Očekivali smo oslobađajuću presudu, ali hvala bogu da se ovako završilo i da je konačno slobodan", kroz jecaje je izjavila Zahida Orić, supruga bivšeg komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića, koja je trenutno u Sarajevu.[b]

  Weitere Aussagen die schockant sind als ob er gerade einem Kind einen Bombon geklaut habe

  Zahida Orić kaže da je putem Interneta pratila suđenje i da se ubrzo nakon presude čula sa suprugom.

  "U šoku sam. Ne mogu da razgovaram. Muža čak nisam pitala ni kad dolazi", kaže Zahida Orić.

  No, Naserov sin Amar, koji je bio mnogo pribraniji nego majka Zahida, kaže da očev dolazak očekuje već danas.

  Orićev branilac Vasvija Vidović je izjavila da bi Orić, ukoliko ne bude problema u Ambasadi, u Sarajevo trebao stići danas.

  "Kazna zatvora od dvije godine izgleda mala kazna, ali mi u timu odbrane nismo zadovoljni jer smatramo da nije kriv ni po bilo kojem osnovu. Svakako ćemo uložiti žalbu", izjavila je Vidovićeva.

 6. #56
  Avatar von Lepoto

  Registriert seit
  15.02.2005
  Beiträge
  1.266
  Zitat Zitat von Onkel_Obrva
  Schaust Du Dir morgen das Spiel von England in GL an?
  ja tu ich wollte heute auch das trikot kaufen habe aber in Zürich keins gefunden . für wen bist du.

  ps: die spaghettis haben gewonnen und hupen schon seit 2 stunden
  oh mann, du spinner wohnst in zürich....gott, wie peinlich 8)

 7. #57
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Empörung in Serbien über Strafmass des UNO-Tribunals für Oric

  BELGRAD - Das Urteil des UNO-Tribunals in Den Haag gegen den muslimischen Militärkommandanten Naser Oric hat in Serbien Empörung ausgelöst. Oric war zu einer zweijährigen Haftstrafe verurteilt worden.

  "Zwei Jahre Haft erhält eine Person, die im Supermarkt gestohlen hat", zitierten die Medien in Belgrad den serbischen Präsidenten Boris Tadic. "Es ist ganz und gar skandalös, dass jemand, der Kriegsverbrechen begangen hat, eine so geringe Strafe erhält".

  Oric war wegen Kriegsverbrechen im Bürgerkrieg in Bosnien-Herzegowina (1992-1995) angeklagt. Nach seiner Verurteilung am Vortag wurde Oric auf freien Fuss gesetzt, da er bereits länger als zwei Jahre in Untersuchungshaft gesessen hatte.

  Für serbische und muslimische Angeklagte gelte im Tribunal "ein unterschiedlicher doppelter Standard", kritisierte Serbiens Justizminister Zoran Staojkovic.

  Die Regierungspartei DSS von Ministerpräsident Vojislav Kostunica sprach von "einem der schändlichsten Urteile überhaupt". "Offensichtlich geht das Unrecht, das dem serbischen Volk aus Den Haag angetan wird, immer weiter."

  "Mit diesem Urteil wird Oric nicht bestraft, sondern für Kriegsverbrechen an Serben belohnt", empörte sich auch der Präsident des Serbischen Republik in Bosnien, Dragan Cavic.

  http://www.swissinfo.org/ger/interna...=1151740881000

 8. #58

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.588
  JOČIĆ: ORIĆ SE ISMEJAVA ŽRTVAMA

  Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je da osmeh na licu ratnog zločinca Nasera Orića, dok mu je u Hagu čitana presuda, 'najbolje svedoči kako se zlo ismejava pravdi i kako se time on ismejava svim žrtvama koje je pobio'.

  Orić je počinio mnoge zločine i naneo težak bol mnogih porodicama, ali posebno boli i peče kada sud presuđuje ovako tešku nepravdu', rekao je Jočić Tanjugu.

  Haški tribunal osudio je juče Orića, ratnog zapovednika muslimanskih snaga u Srebrenici, optuženog za zločine nad srpskim civilima iz okolnih sela, na kaznu zatvora od dve godine. Pošto je u kaznu uračunat period proveden u pritvorskoj jedinici Haškog suda od tri godine i dva meseca, sudsko veće je naložilo da Orić odmah bude pušten na slobodu.

 9. #59

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.588
  Reagovanja na presudu Oriću: Sramna odluka Haškog tribunala

  Predsjednik Republike Srpske /RS/ Dragan Čavić smatra da Haški tribunal ratnom zločincu Naseru Oriću nije izrekao kaznu, već nagradu za ratne zločine počinjene nad Srbima u proteklom građanskom ratu u BiH.


  Predsjednik Čavić je izrazio ogorčenje ovako sramnom presudom "izrečenom na dan obilježavanja godišnjice masakra nad desetinama srpskih civila u selima u okolini Srebrenice".

  Čavić ističe da je vjera u pravosuđe doživjela potpuni poraz i da bi Orić bio višestruko kažnjen da mu je sudio bilo koji kantonalni sud u BiH.


  DODIK: RAZOČARAN SAM ODLUKOM HAŠKOG TRIBUNALA

  Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik razočaran je odlukom Haškog tribunala koji je Nasera Orića osudio na dvije godine zatvora.
  "U prošlosti je Tribunal izricao znatno strožije presude za učeće u ubistvima, a bez konkretnih dokaza", istikao je Dodik.Za Nasera Orića utvrđena je konkretna odgovornost , jer je bio komandant jedinice koja je činila zločine u Kravicama i ostalim selima oko Srebrenice, rekao je Dodik, i ocijenio da ovakva presuda nije u funkciji onog što predstavlja namjeru Hapkog tribunala.


  IVANIĆ:PRESUDA NASERU ORIĆU - UVREDA ZA SRPSKE ŽRTVE

  Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Mladen Ivanić izjavio je za Srnu da presuda Haškog tribunala Naseru Oriću predstavlja uvredu za žrtve srpskog naroda i da će ona proizvesti teške posljedice u BiH.

  "Evidentno je da je na području Srebrenice bilo zločina nad Srbima, pa je presuda po visini kazne smiješna, ali i tužna zbog potcjenjivanja srpskih žrtava", rekao je Ivanić.

  On je ocijenio da će ova, kako je rekao, katastrofalna presuda podijeliti društvo u BiH, odnosno da će izazvati razočarenje kod Srba, ingnorantnost kod Hrvata i određenu euforiju kod Bošnjaka.

  Ivanić je rekao da je presuda Naseru Oriću "do sada najgora po Haški tribunal i njegov kredibilitet, te da će ovaj sud o tome morati i te kako da razmisli".

  Haški tribunal osudio je Orića na dvije godine zatvora, a danas će biti pušten na slobodu jer je u pritvoru proveo više od tri godine.

  Orić je bio optužen za smrt najmanje šest zarobljenih Srba u srebreničkoj policijskoj stanici, okrutno postupanje prema pritvorenicima i uništavanje 12 srpskih sela 1992. i 1993. godine, kada je bio komandant muslimanskih snaga u Srebrenici.

  Na kraju suđenja, početkom aprila ove godine, tužioci su zatražili od sudskog vijeća da Oriću izrekne kaznu od 18 godina zatvora, dok je odbrana predložila da optuženi bude oslobođen.

  Suđenje Oriću počelo je 6. oktobra 2004. godine.

 10. #60

  Registriert seit
  20.06.2006
  Beiträge
  12.588
  JOČIĆ: ZLO SE ISMIJAVA PRAVDI

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić ocijenio je kao tešku nepravdu presudu Haškog tribunala kojom je ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić osuđen na samo dvije godine zatvora.

  "Osmeh na licu ratnog zločinca Nasera Orića dok mu je čitana presuda najbolje svedoči kako se zlo ismeva pravdi", rekao je Jočić za beogradske medije.

  On je naveo da taj Orićev osmjeh govori i kako se time ismijeva svim žrtvama koje je ubio.

  Haški tribunal osudio je Orića na dvije godine zatvora, a danas će biti pušten na slobodu jer je u pritvoru proveo više od tri godine.

  Orić je bio optužen za smrt najmanje šest zarobljenih Srba u srebreničkoj policijskoj stanici, okrutno postupanje prema pritvorenicima i uništavanje 12 srpskih sela 1992. i 1993. godine, kada je bio komandant muslimanskih snaga u Srebrenici.  BO BRATUNAC:SRAMNA PRESUDA HAŠKOG TRIBUNALA

  Članovi Boračke organizacije /BO/ Bratunca sa nevjericom su primili vijest da je ratni komandant muslimanskih snaga iz Srebrenice Naser Orić u Haškom tribunalu osuđen na samo dvije godine zatvora, rekao je Srni sekretar ove organizacije Perica Vasović.
  "Presuda je kao da se radi o kafanskoj tuči. Dvije godine za 136 opljačkanih i spaljenih sela, 1213 ubijenih ljudi u bratunačkoj i srebreničkoj opštini, 200 u zvorničkoj i oko 500 u Vlasenici i Milićima - to će izazvati novu netrpeljivost umjesto pomirenja i stvaranja povjerenja među ljudima", rekao je Vasović.

  On je naglasio da Tribunal nepravednim presudama unosi razdor na ovo područje i da borci ne mogu da prihvate ovakav odnos međunarodne zajednice i Tribunala, kao i nepravdu koju nanose Srbima.

  Sekretar BO Srebrenice Miloš Milovanović presudu je nazvao licemjernom, ističući da je Tribunal još jednom potvrdio da je antisrpski.

  Zagorka Jokić iz Srebrenice smatra da svim zločincima treba pravedno suditi, nazivajući današnju presudu Haškog tribunala brukom.


  "Ubili su mi sina. Eno, muž sluša vijesti i trese se od muke i bola", kaže Jokićeva.

  Mile Stanojević iz sela Sase, kome su u ratu ubijena dva brata i još desetak članova šire porodice, uglavnom civila, šokiran je odlukom Tribunala.

  "Ne zna šta da kažem. To je sramota i nemam riječi", kaže Stanojević.

  Ratni vojni invalid Veljko Vasić iz Srebrenice upitao je da li jedan sud može uraditi takvu glupost.

  "Zbog kafanskih tuča ljudi dobiju veću zatvorsku kaznu", ističe Vasić.

  Milan Rakić iz sela Zalazje preživio je napad na ovo selo.

  "Tada, 12. jula 1992. godine, nestao mi je brat Svetozar i još dvadeset dvoje Srba, koji još nisu pronađeni, a živi su zarobljeni. Slušao sam kako Orić lično naređuje da niko od Srba ne smije ostati živ u Zalazju. Zarobljenike, među kojima je bilo i žena, kasnije su pobili i nikad ih nismo pronašli", sjeća se Rakić.

  On ocjenjuje da je riječ o katastrofalnoj presudi koja ne vodi pomirenju, nego izaziva novu mržnju.

Seite 6 von 31 ErsteErste ... 234567891016 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Empörung über auf dem Boden liegenden Koran !
  Von Albani100 im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 09.07.2012, 21:05
 2. Antworten: 74
  Letzter Beitrag: 21.12.2011, 19:24
 3. Empörung über geplante Koran-Verbrennung
  Von Serbian Eagle im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 11.09.2010, 16:28
 4. Antworten: 98
  Letzter Beitrag: 27.10.2009, 14:53
 5. Empörung über Dodiks Aussage
  Von bosmix im Forum Politik
  Antworten: 27
  Letzter Beitrag: 17.09.2007, 14:22