Autor stripa boji se da bi mogao uvrijediti neke katolike

Autor Barbara Slade

On nosi anti-đavolju kapicu i posebne čestite tajice. Njegovo ime je Ivana Pavao II. i ponovo je rođen, i to kao glavni lik u stripu kolumbijskog crtača gdje se on kao superheroj bori protiv Sotone.
Prva epizoda “Nevjerojatnog papamana” koji u originalu nosi naziv “El Increible Homopater” prodavat će se u Kolumbiji, a prikazuje pokojnog papu koji se susreće s legendama poput Batmana i Supermana od kojih uči kako koristiti supermoći za borbu protiv Sotone.

“Papa je bio živući superheroj, od krvi i mesa,” izjavio je autor stripa Rodolfo Leon, katolik koji ne prakticira vjeru, no već duže od godinu dana radi na novom stripu.

Poput svakog pravog superheroja i Papa je opremljen raznim pomagalima. Osim žute kapice i zelenih tajica, mišićavi superpapa ima palicu s križem na vrhu, svetu vodu i misno vino.

Leon je rekao kako ga je papina smrt rastužila, jer se njemu jako divio, no brine ga mogućnost da se neki ljudi uvrijede novim stripom u kojem Papa umire i rađa se sa supermoćima. Dodaje ipak kako ga je želio prikazati kao osobu koja uvijek radi dobra djela.


http://www.vecernji-list.hr/newsroom...58632/index.do


Ein Zeichner hat sich ein neues Comic ausgedacht: "Der unglaubliche Papst"