BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 2 von 2 ErsteErste 12
Ergebnis 11 bis 17 von 17

partizanske penzije u HR - nepotrebno breme Hrvatskoj

Erstellt von crolove, 27.09.2009, 08:48 Uhr · 16 Antworten · 1.299 Aufrufe

 1. #11

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Gummo Beitrag anzeigen
  crolove im TV  Vatrena kommt auch kurz vor.
  Gummo, welche Gummi-Marke vertrittst Du nochmal? Hatte Dich gesehen wie professionell Du mit Deinen Produkten auf Werbeplakaten auftrittst. Bei so viel Stuss dahergeschwatzt muss man sich auch was überstülpen, da hast Du schon recht, auch wenn's bei Dir über der Zunge geschehen muss.

  Ansonsten, kein konstruktiver Beitrag von keinem, ob partizancine für's Abschlachten im INteresse eines totalitären kommunistischen verreckten Staates heute noch Rente kassieren sollen. Vor allem wenn sie Fumic heissen oder Dubajic hiessen.

 2. #12

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Gummo Beitrag anzeigen
  Zato imamo 500 000 branitelja zadnjeg rata, kojima ce drzava rado placati penzije (iako nitko ne zna otkud novac).
  Tebi i slicnima ponavljam da danasnja Hrvatska drzava postoji i egzistira zahvaljujuci iskljucivo Hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu, a nikakvim smezuranim partizanima sa umjetnim zubalom koji su slavili krvavi pir po Macelju, Jazovki i Bleiburgu itd.. Zasto hrvatska drzava i danas dan placa mirovine za nekadasnju kvazi-drzavu, totalitarnu i suprotnu onomu, sto je hrvatski narod ikada htjeo. Vec sam nacula da ce se i to uskoro pospremiti, slicno kao u Sloveniji.

  Osim toga, cifra o Hrvatskim Braniteljima sa mirovinom ti je preuvelicana. Laznim braniteljima koji ratista nisu vidili bi skinula penziju, a onima koji su na prvoj liniji potjerali cetnike tamo gdje im je mjesto, udvostrucila.

  I danas zahvaljujuci hrvatskim braniteljima imamo demokratiju i mozemo birati vlast. Dok je prije partija odlucivala, kako ce kome dijeliti funkcije i vodece polozaje, a kojima je jedina mogucnost bila bijeli svijet i baustela, jer su kao Hrvati ideoloski neprijatelj, posebno ako su iz odredjenih krajeva.

 3. #13

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Gummo Beitrag anzeigen
  Zato imamo 500 000 branitelja zadnjeg rata, kojima ce drzava rado placati penzije (iako nitko ne zna otkud novac).
  Lazljivici, kojoj je jedino orudje demagogija i dezinformacija, saljem ovaj prilog. Sad saberi Hrvatske Branitelje, koji su meni a i tebi stvorili slobodu i demokraciju, te i partizancine, koji su vec 60 godina u celicnoj fotelji zatiraloi svaku pomisao slobodne Hrvatske. Pa se ti ziva cudi, kako Hrvatska moze imati toliko preko 90-/100-godisnjaka partizana sa mirovinom, ili su svi mahom bili pubertetlije za vrijeme NOB-a.

  Iduci put svoje proljeve potkrijepi dokazima!

 4. #14

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Weiter zum Thema:

  U Hrvatskoj postoji 13 skupina korisnika tzv. povlaštenih mirovina: Sudionici NOR-a (u daljnjem tekstu "partizani"), radnici na "određenim" poslovima u unutarnjim poslovima i pravosuđu (u daljnjem tekstu "udbaši"), pripadnici Hrvatske domovinske vojske od 1941. do 1945., bivši politički zatvorenici, pripadnici bivše JNA, redoviti članovi HAZU-a, članovi nekadašnjeg izvršnog vijeća Sabora, Saveznog izvršnog vijeća i dr. (u daljnjem tekstu "komunistički funkcioneri"), zastupnici Hrv. Sabora, savezni kadar (u daljnjem tekstu "komunistički funkcioneri"), bivši radnici labinskih i raških rudnika i radnici koji su bili izloženi azbestu, pripadnici Hrvatske vojske, Hrvatski branitelji, te pripadnici Hrvatskog vijeća obrane.

  Sveukupno 13 povlaštenih skupina, od kojih njih 5 svoje privilegije vuku iz komunističkog režima, dok je skupina političkih zatvorenika direktna posljedica rada tog istog režima, a isto uvjetno može važiti i za tri posljednje skupine koje su direktno na medijskoj tapeti ovih dana.
  Prema posljednjim podacima HZMO, povlaštenu mirovinu prima 10 863 bivših pripadnika HV, a u to spadaju djelatne vojne osobe, policijski službenici i ovlaštene službene osobe, a njihova prosječna mirovina jest 3.525,03 kn. Oko 80% njih prima invalidsku mirovinu koja u prosjeku iznosi 3.147,81 kn, a oko 20% njih prima punu starosnu mirovinu koja u prosjeku iznosi 4.975,38 kn, a također se isplaćuje i 442 obiteljske mirovine (obiteljima umrlih).
  Što se tiče branitelja, mirovinu prima njih 64 494 (Vidi dokument posting prije ovog). Od tog broja je 12 236 obiteljskih mirovina (obitelji poginulih i nestalih) koje u prosjeku iznose 7.863,18 kn, a 52 001 mirovina je invalidska, i ona u prosjeku iznosi 5.407,19 kn.
  Treća skupina tzv. "privilegiranih branitelja" su pripadnici HVO. Njih je ukupno 6 174, 5 743 je invalida s prosječnom mirovinom od 2.800,79 kn, a 431 mirovina je obiteljska (obitelji poginulih i nestalih), i ona u prosjeku iznosi 3.607,67 kn.
  Tako ukupno dolazimo do oko 57 tisuća "invalida" za koje se godišnje izdvaja oko 3,5 milijardi kuna uz prosječnu mirovinu od oko 5140 kn, a svekupno se za tzv. "privilegirane braniteljske skupine", u koje se ubrajaju hrvatski branitelji, pripadnici HVO, invalidi, obitelji poginulih i nestalih, umirovljeni policajci, umirovljeni pripadnici HV itd. godišnje izdvaja oko 5,2 milijarde kuna. U odnosu na ukupan broj umirovljenika tzv. "privilegiranih branitelja" je oko 7%, a u masi mirovina sudjeluju s oko 15%.

  Sad da vidimo kakvo je stanje s penzijama pet privilegiranih skupina bivšeg režima (partizani, udbaši, JNA, komunistički funkcioneri - dvije skupine).

  Dakle, korisnika takvih povlaštenih mirovina je prema posljednjim podacima
  71 604, više nego što ukupno ima braniteljskih mirovina HV/HVO. Najviše je partizana, 43 557 s prosječnom mirovinom od 2.683,00 kn, udbaša je 16 125 s prosječnom mirovinom od 3.925,94 kn, JNA kadrova je 11 540 s prosječnom mirovinom od 3.028,84 kn, a komunističkih funkcionera je 382, s prosječnom mirovinom od 2913,53 kn.

  Ukupno se godišnje na tu skupinu privilegiranih utroši oko 2,6 milijardi kuna, 50% u odnosu na branitelje. No, nije uvijek bilo tako. Masa mirovina "privilegiranih partizana/udbaša/itd". je sve do 2006. bila veća odmase mirovina "privilegiranih branitelja". Što je najbolje, masa mirovina "privilegiranih partizana/udbaša/itd" se uopće ne smanjuje s vremenom, nego stagnira, budući da je 2003. iznosila oko 2,5 milijardi kuna. Partizanske mirovine i dan danas, 64 godine od kraja 2. sv. rata rata, godišnje "pojedu" oko 1,4 milijardi kuna, a mirovine JNA kadrova više od 420 milijuna kuna.

  Ukupno je u periodu 2003. do danas za te mirovine isplaćeno oko 17,2 milijarde kuna, a to je period ubrzanog generiranja hrvatskog vanjskog duga koji je dobrim dijelom i uzrok današnje krize.

  Jedan od zaključaka koji se ovih dana provlačio kroz medije jest i taj da ovakvo stanje zahtjeva objavu Registra branitelja
  Pa kako je definitivno došlo vrijeme za rezanje privilegija...već ranije navedena znanstvenica Bađun u zaključku je navela slijedeće: Zbog takvog trenda rasta, važno je objaviti registar branitelja.
  Ovim je dokazano da je uz ubjavu Registra branitelja potrebno objaviti i registre partizana, udbaša, kosovaca, JNA, kadrova i ex-komunističkih funkcionera, ne toliko zbog trenda rasta, nego zbog nevjerojatnog trenda stagnacije u masi mirovina koja se navedenim skupinama isplaćuje puno, puno duže nego što isplaćuje braniteljima.

 5. #15
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Krv ti jebem, ako se vec tako odrices od svega sta ima veze sa SFRJ sigurno ti ne bi bilo muke da se Istra i Dalmacija vrate Italiji
  Cuj krv joj jebes !?!?!?
  Jesil' to pokupio psovku u kafani pa se sad prosipas stime po internetu ?

 6. #16

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  Zitat Zitat von Ludjak Beitrag anzeigen
  Cuj krv joj jebes !?!?!?
  Jesil' to pokupio psovku u kafani pa se sad prosipas stime po internetu ?
  auf cetnicko lajanje geb ich nichts, sowas umgehe ich nur. Der tangiert mich schon lange nicht mehr mit seinen Unter-der-Gürtellinie-Attacken. Zeigt nur erbärmlich, da sam mu stala na zulj, na istinu koja ga boli.

 7. #17

  Registriert seit
  25.06.2009
  Beiträge
  905
  RASKRINKAVANJE KOMUNISTIČKO-PARTIZANSKIH ZLOČINA

  Zasjedanje lordova u Britanskom parlamentu


  Split, 17. lipnja 2009. (Pejo Gašparević / Dnevni list) – U Hrvatskoj se nastavlja raskrinkavanje komunističko-partizanskih zločina počinjenih u Drugom svjetskom ratu i poraću. Najnovije otkriće je masovna grobnica u Jankovu Docu na Biokovu u kojoj su pronađeni posmrtni ostatci devetero žrtava što su ih ubile partizanske snage 1945. Splitski istražni sudac Stanko Grbavac, koji je bio angažiran pri pronalasku ove masovne grobnice, objašnjava kako je »ovih devet žrtava dio od ukupno 80 žrtava koje su u jednom danu u veljači 1945. strijeljali pripadnici Osmog partizanskog korpusa koji je bio smješten u Makarskoj«.

  Britanski interesi
  Najavio je kako će se nastaviti tragati za posmrtnim ostatcima i ostalih ubijenih iz ove skupine. Skeleti devet pronađenih žrtava smješteni su na splitsku Patologiju radi DNK analize i utvrđivanja njihovog identiteta. Po Grbavčevim riječima od njihovih živih članova obitelji i rodbine uzeti su uzorci krvi i kose kako bi se podatci dobiveni iz tih uzoraka usporedili s podatcima iz posmrtnih ostataka pronađenih tijela koja su strijeljali partizani. Ovo će biti nastavak forenzičkog utvrđivanja identiteta žrtava koje su u Drugom svjetskom ratu i poraću ubile komunističko-partizanske snage. Nedavno je skupina forenzičara iz Hrvatske, BiH i Slovenije po prvi put uspjela identificirati posmrtne ostatke pet žrtava pronađenih u masovnoj grobnici u Škofja Loci u Sloveniji, gdje su ih, prije više od 60 godina nakon ubojstva zakopale komunističke vlasti. O zločinima komunističkog režima raspravljalo se i na najnovijoj tribini Hrvatskog kulturnog vijeća (HKV) održanoj u Zagrebu na temu »Bleiburg: Komunistički zločini u britanskoj režiji«. Predsjednik HKV književnik Hrvoje Hitrec ustvrdio je kako su »masovni pokolji Hrvata, koje skupnim imenom nazivamo 'Bleiburška tragedija', najveći narodni gubitak u hrvatskoj povijesti«. Pravnik Branimir Lukšić je u svojem istupu analitički govorio o ulozi britanskih vojnih misija u dovođenju komunističkih pokreta na vlast u zemlje jugoistočne Europe nakon Drugog svjetskog rata. Po Lukšićevom tumačenju Britanci su »zbog geostrateških ciljeva na području zemalja jugoistočne Europe, poslije rata htjeli spriječiti širenje njemačkog interesnog područja, smanjiti ulogu SSSR-a te utjecaj Katoličke crkve«.

  Uklanjanje simbola
  Raskrinkavanje komunističkih zločina nije izazov s kojim se suočava samo Hrvatska. Primjerice, nedavno je Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko najavio uklanjanje svih komunističkih simbola preostalih iz doba Sovjetskog Saveza. »Ukrajinski narod je bio talac dvaju totalitarističkih režima, komunističkog i fašističkog«, rekao je Juščenko. U Mađarskoj je zakonom zabranjena uporaba komunističkih simbola, u Bugarskoj i Rumunjskoj Europska je unija spriječila uništavanje arhiva tajnih policija u kojima su evidentirani komunistički zločini, u Sloveniji u Celju podignut je spomenik žrtvama komunističkog režima... A u civilizacijski zapuštenoj BiH još je rasprostranjena nostalgija za komunizmom

Seite 2 von 2 ErsteErste 12

Ähnliche Themen

 1. Psi raznose kosti iz partizanske spomen-kosturnice
  Von Mastakilla im Forum Politik
  Antworten: 14
  Letzter Beitrag: 06.06.2011, 05:18
 2. Partizanske tematske bibliografije
  Von Posavljak im Forum Politik
  Antworten: 32
  Letzter Beitrag: 19.03.2011, 16:41
 3. ?ipli?: Nepotrebno nezadovoljstvo
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 10.07.2009, 18:00
 4. Kova?evi? - skinuto breme
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 02.04.2009, 14:00
 5. Partizanske Vode / Zlatibor
  Von Zurich im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 30.06.2008, 16:34