BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 19 von 20 ErsteErste ... 9151617181920 LetzteLetzte
Ergebnis 181 bis 190 von 193

Peter Galbraith: Wegen Srebrenica die Oluja erlaubt ; Tudjman wäre verurteilt worden

Erstellt von Dissention, 21.11.2012, 19:57 Uhr · 192 Antworten · 6.495 Aufrufe

 1. #181
  Avatar von Dr.Vukadin

  Registriert seit
  25.09.2012
  Beiträge
  525
  Zitat Zitat von Allissa Beitrag anzeigen
  ja aber seine rede enthält noch viel mehr , das sollte mal hier im deteil ausgearbeitet werden aber das ist mir zu viel , die rede fängt damit an das er die hr-regierung warnt das eu ethnische auseinandersetzungen nicht dulden würde , aber gleichzeitig oder kurze zeit später wurde krajina bewaffnet
  Nicht vergessen werden sollen die Exporte ins ehemalige Jugoslawien. Auch wenn die Bundesregierung vorgab, nicht zu wissen, wie ehemalige NVA-Waffen nach Kroatien gelangt sind – unter dessen MiG 21-Flugzeugen konnten eindeutig welche ausgemacht werden, die in der DDR mit NVA-Kennung geflogen waren.
  Der größte Waffenschmuggel aller Zeiten, 25.01.2010 (Friedensratschlag)
  DER SPIEGEL 18/1992 - Deutsche Adresse ohne Problem


  Politik und Interessen Allissa... da ist das Leben der kleinen nicht viel wert..... leider....

 2. #182
  Avatar von Grdelin

  Registriert seit
  10.11.2006
  Beiträge
  21.945
  Zitat Zitat von Dr.Vukadin Beitrag anzeigen
  Der größte Waffenschmuggel aller Zeiten, 25.01.2010 (Friedensratschlag)
  DER SPIEGEL 18/1992 - Deutsche Adresse ohne Problem


  Politik und Interessen Allissa... da ist das Leben der kleinen nicht viel wert..... leider....

  Danke Deutschland.

 3. #183
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.853
  Zum Glück Vergangenheit und für mich nicht mehr interessant, aber ich musste lachen über die Worte von dem Typ von wegen die JNA wäre eine friedliche Armee

 4. #184
  Avatar von Josip Frank

  Registriert seit
  14.02.2011
  Beiträge
  9.796
  Zitat Zitat von Dr.Vukadin Beitrag anzeigen
  Der größte Waffenschmuggel aller Zeiten, 25.01.2010 (Friedensratschlag)
  DER SPIEGEL 18/1992 - Deutsche Adresse ohne Problem


  Politik und Interessen Allissa... da ist das Leben der kleinen nicht viel wert..... leider....

  vor allem dann ,wenn die Herren Offiziere fürchten,dass man sie aus dem Paradies schmeisst......
 5. #185
  Avatar von Dr.Vukadin

  Registriert seit
  25.09.2012
  Beiträge
  525
  Po narodnosti NOV je sastavljena od 44% Srba, 30% Hrvata, 10% Slovenaca, 4% Crnogoraca,2,5%
  muslimana , dok ostale narodnosti, ubrajajući tu i Talijane sačinjavaju 6%.
  32 - Tito, Govori i članci. I., Beograd, str. 174.-175
  ...

 6. #186

  Registriert seit
  14.06.2005
  Beiträge
  2.144
  Josip: Äpfel, Vukadin: Birnen

 7. #187

  Registriert seit
  31.07.2012
  Beiträge
  772
  Zitat Zitat von Josip Frank Beitrag anzeigen
  vor allem dann ,wenn die Herren Offiziere fürchten,dass man sie aus dem Paradies schmeisst......  Interessant. Gibt's ne Seite wo man mehr dazu lesen kann?

 8. #188

  Registriert seit
  28.11.2011
  Beiträge
  2.291
  Nobilo: Milo
  Nedavno ste rekli da bi se Hrvatska mogla šokirati kada bude donesena presuda šestorki za HRHB? Kada bi taj proces mogao biti gotov i zbog čega Hrvatsku očekuje šok?

  Nisam pratio suđenje jer ga nisam imao gdje pratiti i ne znam kada će biti presuda. No, prema onome što znam iz ranijih suđenja te općenito o situaciji na tom području, za pretpostaviti je da će svi zločini koji su tada počinjeni biti ocijenjeni kao zločini koji su napravljeni u okviru međunarodnog oružanog sukoba BiH i Hrvatske. Kako se sukob dešavao na tlu BiH, onda je Hrvatska bila agresor u BiH. Spreman sam i kladiti se ako treba da će to u presudi biti navedeno.

  Hrvatski sabor je svojedobno donio Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj se izričito tvrdi da Hrvatska nije bila agresor u BiH. Za tu deklaraciju digli su ruku zastupnici svih stranaka, osim Vesne Pusić. Kakve će posljedice za Hrvatsku imati presuda kakvom je Vi prognozirate?

  Ta je deklaracija po meni velika pogreška Sabora. Jer, Hrvatski sabor ni na koji način nije bio umiješan u rat u BiH. Premda je morao, nikada nije donio odluku o slanju naših postrojbi u Hercegovinu. Međutim, tom deklaracijom je naknadno dao zeleno svjetlo i uvukao se u ratni sukob u BiH. To je apsolutno bilo nepotrebno jer se deklaracijom ne može mijenjati povijest. A za međunarodni oružani sukob nebrojeno je puno dokaza. Tu nije problem što su naše vojne postrojbe bile na tom području, nego što je cijelo financiranje HB, dakle sve plaće, mirovinska osiguranja i sve drugo što se bilo financiralo, išlo je iz hrvatskog državnog proračuna. Cijeli HVO se tretirao kao jedno zborno područje Hrvatske vojske. Svi generali i svi načelnici Glavnog stožera dobivali su plaće iz hrvatskog proračuna. Dakle, apsolutno se cijela Herceg Bosna financirala iz hrvatskog proračuna. S druge strane, Mate Boban je vrlo jasno rekao da on provodi politiku predsjednika Franje Tuđmana. Zbog toga, cijela HB je bila u funkciji RH. To se ne može pobiti, previše je dokaza za to.

  Koje se onda posljedice mogu očekivati?

  Ne mislim da će biti nekih velikih posljedica. Naime, to što se događalo u HB svi znamo i sama presuda tu ne može nešto značajno promijeniti. BiH i Hrvatska će morati i dalje surađivati na svim poljima, ali će Bošnjaci, kada budu htjeli disciplinirati Hrvate u BiH, uvijek moći izvući taj argument presude. Hrvati su već sada u neravnopravnom položaju i mogu se naći i u još težem, ali jedino i najviše zbog toga što su bili u funkciji politike Franje Tuđmana. Hrvatska vlada bi se trebala zauzeti da se odnos prema Hrvatima u BiH dovede u neku normalu jer mi se čini da se sada dosta distancirala prema tim problemima.

  Kad spominjete distanciranje od problema, međudržavnim ugovorom iz 2006. pripadnici HVO-a koji nisu Hrvati ostali su bez dijela svojih invalidnina i mirovina jer se tim ugovorom kao uvjet za ta primanja uvelo hrvatsko državljanstvo. Je li to pravedno i kako to riješiti?

  Mislim da to nije pravedno jer nikad kriterij za mirovinu, invalidninu i slična primanja ne smije biti nacionalna pripadnost. A ovdje se upravo to dogodilo, umjesto da se gledala isključivo osnova primanja, a to je boravak u HVO-u. To jednostavno nije pošteno i nije u skladu s brojnim civilizacijskim uzusima. Trebalo bi proučiti taj međudržavni ugovor i vidjeti gdje je greška, a onda se na najvišim razinama treba pokrenuti njegova izmjena.

  Za Herceg Bosnu ste jednom izjavili da je to posljednja fašistička tvorevina u Europi...

  Rekao sam to zato što je u aktima o osnivanju Herceg Bosne navedeno da sve funkcije u HB mogu obavljati samo pripadnici hrvatske nacionalnosti. Dakle, oni su skupština, parlament koji bira vladu, itd. U tim dokumentima ne piše samo da je to država Hrvata, nego da sve funkcije mogu obavljati isključivo Hrvati. Onog momenta kada su se oni počeli doživljavati i nametati kao država koja vlada određenim teritorijem i koja oružjem preuzima pojedine općine, postali su fašistička država. Praksa, unatoč logorima i zločinima koji su se dogodili, nije bila tako dramatična kao u fašističkoj Njemačkoj, ali crno na bijelo to piše. Po meni je još veći grijeh bio taj što su se borili za interese Hrvatske, a ne za interese Hrvata u BiH. I kao što je Milošević, po meni, najveći zlikovac srpskog naroda, tako je Tuđman najviše zla donio hrvatskom narodu u BiH. I jedan i drugi su instrumentalizirali dijelove svoje nacije radi svojih ekspanzionističkih ciljeva u drugoj državi i stvaranja velike Hrvatske i Srbije. Efekt njihove zločinačke politike je taj da su se Srbi u Hrvatskoj više nego prepolovili, a isto se dogodilo i Hrvatima u Bosni. Dakle, obojica su napravila veliku štetu vlastitom narodu.

  kernaussage die RSK-serben haben im intresse slobos gehandelt die HRHB im interesse franjos wo diese politik hinführte weiss man..

 9. #189
  Avatar von Cobra

  Registriert seit
  08.06.2009
  Beiträge
  64.853
  ali će bošnjaci, kada budu htjeli disciplinirati hrvate u bih


  ?????

 10. #190

  Registriert seit
  28.11.2011
  Beiträge
  2.291
  Zitat Zitat von Cobra Beitrag anzeigen
  ?????[/font][/color]
  ich glaube er meint die ungerechtigkeit mit dem überstimmen...

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 25.05.2010, 20:30
 2. Was wäre wenn Jesus gesteinigt worden wäre?
  Von Märchenprinz im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 15.05.2010, 11:53
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.04.2010, 09:30
 4. Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 23.10.2009, 21:32
 5. Gericht verurteilt Serben wegen Srebrenica-Massaker
  Von Rane im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 30.07.2008, 12:04