BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 13 1234511 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 122

Poceli siptarski napadi na organe bezbednosti u Ulcinju

Erstellt von shvaler, 01.08.2006, 00:25 Uhr · 121 Antworten · 3.554 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von shvaler

  Registriert seit
  03.06.2006
  Beiträge
  280

  Poceli siptarski napadi na organe bezbednosti u Ulcinju

  MAKLJAŽA U ULCINJU
  Masa od oko dve hiljade Albanaca s Kosova u Ulcinju nasrnula na policajce, koji su priveli dvojicu njihovih sunarodnika zbog tuče sa obezbeđenjem na plaži

  ULCINJ - Pripadnici crnogorske policije ostali su u subotu bez gaća i košulja, kada je na njih nasrnula razjarena masa od oko 2.000 kosovskih Albanca! Turisti sa Kosova blokirali su šetalište na Maloj plaži u Ulcinju, protestujući zbog privođenja u policiju njihovih zemljaka braće Ukaj - Adrona (31) i Davida (31) iz Istoka. Kako saznajemo, njih dvojica odbili su da plate četiri evra, koliko su koštale ulaznice za plažu, da bi potom pretukli obezbeđenje plaže, nakon čega ih je policija privela.

  Albanski turisti sa Kosova, kako je prenela agencija Srna, odmah su blokirali šetalište plaže, a policija je počela da uzmiče pred njima. Mučne scene i protesti okončani su nakon dolaska predsednika opštine Ulcinj Fuada Nimanija, ministra za zaštitu nacionalnih manjina u Vladi Crne Gore Gzima Hajdinage i načelnika Centra bezbednosti Ulcinj Sabra Buzukovića. Pre nego što ih je ministar Hajdinaga sprečio da organizuju rušilačke demonstracije, Albanci su pocepali nekim crnogorskim policajcima košulje, dok su neki policajci ostali i bez pantalona.

  Tek kada je Buzuković turistima sa Kosova obećao po njih korektan epilog incidenta, Albanci su se povukli. Zoran Piperović, bivši zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore, koji je bio očevidac događaja, ocenio je incident "skandalom neviđenim u Crnoj Gori".

  - Kada neko napravi incident, on mora da ide u policiju, bio on iz Beograda, Kačanika ili Ulcinja. Jedino kod nas gosti sa Kosova mogu da prave incidente i da ih brane gradonačelnici i ministri. Ne znam kako drugačije objasniti da hiljade nervoznih gostiju s Kosova sami zavode red i bukvalno cepaju košulje i pantalone policiji - kazao je Piperović novinarima. On se upitao da li bi gradonačelnik Nimani i ministar Hajdinaga došli da brane izgrednike da su oni, kojim slučajem, bili iz Beograda ili odnekud drugo, a ne s Kosova.

  Lider opozicione Narodne stranke Predrag Popović ocenjuje za Kurir da incident u Ulcinju ima "dublju pozadinu".
  - Ovde u prvom planu nisu Albanci koji su demonstrirali silu, već crnogorska vlast kao osnovna poluga za realizaciju njihovih ciljeva. Poređenja radi, pre desetak dana specijalna jedinica policije upala je u baštu jednog kafića u Sutomoru i brutalno pretukla nekoliko momaka samo zato što su pevali pesme kao što je "Od Topole, pa do Ravne gore", a sada kada Albanci prave ovakve incidente, predstavnik Vlade ide da pregovora s njima! Mi odavno upozoravamo da se u Crnoj Gori priprema scenario sličan makedonskom.

  - Redom, Albanci će prvo tražiti specijalni status, zatim sledi teritorijalna autonomija, na kraju će se to završiti federalizacijom Crne Gore - kaže Popović dodajući da je "skupa cena, kojom crnogorske vlasti plaćaju albanske glasove za nezavisnost". U Srpskoj narodnoj stranci smatraju da su "dramatični događaji u Ulcinju prva slika Crne Gore posle referenduma". Oni tvrde da su "hiljade ekstremista preobučenih u turiste jurišali na policiju prizivajući terorističku OVK u pomoć".

  (D. N. - AG.)


  eto vam nezavnisna CG....ocekivano....

 2. #2

  Registriert seit
  08.09.2005
  Beiträge
  857
  ein scheissdreck werden die kriegen 8) CRNA GORA!!! 8)

 3. #3

  Registriert seit
  08.09.2005
  Beiträge
  857
  “Vrijeđali su policiju, vikali na njih i klicali tzv. Oslobodilačkoj vojsci Kosova. “UČK, UČK”,
  rofl was für spinner

 4. #4

  Registriert seit
  08.09.2005
  Beiträge
  857
  Napali policiju, prizivali OVK
  ~Poslije privođenja nekoliko izgrednika zbog tuče, protest Albanaca se pretvorio u prave demonstracije koje umalo da prerastu u rušilačke
  Na Maloj plaži u Ulcinju juče je, nešto poslije 13 časova, izbio težak incident između policije i nekoliko hiljada turista sa Kosova revoltiranih hapšenjem dvojice sunarodnika, zbog tuče. Turisti sa Kosova, pretežno muškarci, okupirali su šetalište na Maloj plaži ne dozvoljavajući saobraćaj i tražeći oslobađanje uhapšenih sunarodnika. Nezapamćenim demonstracijama turista, koje su trajale više od jednog časa, prethodila je bezazlena svađa između nekoliko gostiju sa Kosova i dva radnika koji na plaži naplaćuju suncobrane. Prema informacijama do kojih je došao naš list, nezadovoljni cijenom suncobrana i ležaljki, od četiri eura, turisti su se, nakon svađe i prepirki, potukli sa radnicima plaže koju u zakupu drže kompanije “Ril estejt” i “Holegro” iz Ulcinja. Nakon što se u fizički obračun umiješala policija, koja je uhapsila vinovnike, kao po komandi, gotovo svi prisutni gosti sa plaže izašli su na šetalište gdje su se na kratko sukobili sa malobrojnom policijom. Protest Albanaca se pretvorio u prave demonstracije koje umalo da prerastu u rušilačke. Koliko je situacija bila blizu da izmakne kontroli, potvrđuju očevici događaja. “Vrijeđali su policiju, vikali na njih i klicali tzv. Oslobodilačkoj vojsci Kosova. “UČK, UČK”, odlijegalo je Malom plažom dok je nekolicina policajaca pokušavala da zaustavi revoltirane kosovske Albance i donekle smiri situaciju. U trenutku, nepregledna masa na šetalištu do te mjere bila je razuzdana i spremna da upotrijebi i silu, da su za tren, bukvalno raščupali policajce od kojih su neki ostali i bez košulja i pantalona. Organi reda povlačili su se ispred mase koja je od pojedinaca čak pokušala da otme i oružje.
  - Usijanu atmosferu pokušali su da smire gradonačelnik Fuad Nimani i načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Sabro Buzuković, koji su u međuvremenu stigli na lice mjesta, ali su i oni u jednom momentu morali da se povuku pred demonstrantima. Izgledalo je nevjerovatno, jer su u jednom trenutku, ispred demonstranata, bježali svi - ispričao nam je mještanin koji je želio da ostane anoniman.
  Jedan od očevidaca incidenta na Pristanu bio je i bivši pomoćnik državnog tužioca, sada advokat, Zoran Piperović, koji je izrazio zaprepašćenje onim što se dogodilo.
  - Pitam se da li bi gradonačelnik i ministar došli da razdvajaju zavađene, da su se kojim slučajem pobili Beograđani ili neki drugi gosti sa mještanima. Ako neko napravi krivično djelo, ili prekršaj, taj treba da ide u policiju bio on iz Ulcinja, Beograda ili Kačanika. Međutim, izgleda da kod nas jedino gosti sa Kosova imaju neke privilegije i obećanja, pa jedino njih, odnosno one koji se ogriješe o Zakon, brane redom gradonačelnici i ministri. Ne znam kako drugačije objasniti da 7.000 nervoznih gostiju sa Kosova sami zavode red i bukvalno cijepaju košulje i pantalone policiji sa sve komandirom na čelu. Zamislite da gradonačelnik Budve ide po plaži da razdvaja nervozne goste. To je nepojmljivo u pravnoj državi - kazao je Piperović.
  Prema riječima načelnika OB Ulcinj Sabra Buzukovića, bezbjednosna situacija u najjužnijoj opštini je sada stabilna.
  - Incident je okončan, a jedno lice, inače radnik na plaži, privedeno je istražnom sudiji zbog remećenja javnog reda i mira” - kazao je Buzuković.
  On je istakao da su turisti sa Kosova, koji su protestovali nedaleko od plaže, bili revoltirani hapšenjem njihovih sunarodnika, ali i ponašanjem radnika na Maloj plaži. “U razgovoru sa grupom koja je insistirala da se sastane sa gradonačelnikom rečeno nam je da se radnici na plaži ponašaju nepristojno i arogantno prema gostima i da su oni glavni krivci za incident - kazao je Buzuković.
  On je na kraju dodao da među pripadnicima policije nije bilo povrijeđenih.

  M.KNEŽEVIĆ

  Ministar Hajdinaga smirivao situaciju

  Goste na plaži pokušao je da smiri i ministar za prava nacionalnih manjina u Vladi Crne Gore Gzim Hajdinaga, koji se ubrzo nakon incidenta pojavio na Maloj plaži. Zatekli smo ga kako razgovara sa grupom turista. Izgledalo je kako mu se na nešto žale, dok je on pokušavao da ih umiri.
  - Upravo pokušavam da saznam o čemu se radi. Još nemam sve informacije, ali ono što sam čuo ni malo mi se ne dopada. Vjerujem da će sve brzo srediti radi opšteg interesa, a tu sam da pomognem da se situacija smiri i ne bude više problema - kazao je “Danu” Hajdinaga.

  Ulcinju nedostaje policajaca

  Prema saznanjima “Dana”, Odjeljenju bezbjednosti u Ulcinju tokom turističke sezone “hronično” nedostaje ljudstvo. Angažovani policajci i inspektori praktično rade neprestano tokom jula i većeg dijela avgusta, jer se u gradu u tom periodu nalazi preko 70.000 gostiju. Na toliki broj turista trebalo bi da policajaca bude najmanje duplo više da bi pokrili grad pozorničkim i saobraćajnim patrolama. Koliko je tačno angažovano službenika u Odjeljenju bezbjednosti nema informacija ali, prema dobro obaviještenim izvorima, taj broj nije veći od 70.

 5. #5

  Registriert seit
  09.07.2006
  Beiträge
  508
  eto vam nezavnisna CG....ocekivano....
  tako vam treba ! jebem vam vasu zemlju, kad nemate sta da kazete... :?

 6. #6

  Registriert seit
  09.07.2006
  Beiträge
  508
  Zitat Zitat von KingMilo
  “Vrije?ali su policiju, vikali na njih i klicali tzv. Oslobodila?koj vojsci Kosova. “U?K, U?K”,
  rofl was für spinner
  ma primitivan Narod !

 7. #7

  Registriert seit
  09.07.2006
  Beiträge
  989

  Re: Poceli siptarski napadi na organe bezbednosti u Ulcinju

  Viel Spass bei eurem kommenden Bürgerkrieg..

 8. #8
  Avatar von Monte-Grobar

  Registriert seit
  16.06.2005
  Beiträge
  4.906
  Ich habs gewusst...Albaner wollen einfach nicht mit terroristischen attacken aufhören...ich sag jetzt ma nix, will keine verwarnung ^^

 9. #9

  Registriert seit
  09.07.2006
  Beiträge
  989
  Zitat Zitat von Monte-Grobar
  Ich habs gewusst...Albaner wollen einfach nicht mit terroristischen attacken aufhören...ich sag jetzt ma nix, will keine verwarnung ^^
  Touristenverbot auf lebenslänglich für solche Banditen :!:

 10. #10
  Avatar von Monte-Grobar

  Registriert seit
  16.06.2005
  Beiträge
  4.906
  Zitat Zitat von RSK-Lika
  Zitat Zitat von Monte-Grobar
  Ich habs gewusst...Albaner wollen einfach nicht mit terroristischen attacken aufhören...ich sag jetzt ma nix, will keine verwarnung ^^
  Touristenverbot auf lebenslänglich für solche Banditen :!:
  Alle Albanischen touristen rausschmeissen....die haben ein eigenes meer...

Seite 1 von 13 1234511 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Novi manji zemljotres u Ulcinju
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.09.2009, 20:30
 2. Fudbaleri Vojvodine u Ulcinju
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 18.02.2009, 00:00
 3. Gradim kuću u Ulcinju
  Von Vodka_i_Džin im Forum Wirtschaft
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 14.08.2007, 22:15
 4. Organe spenden.
  Von Grasdackel im Forum Balkan und Gesundheit
  Antworten: 34
  Letzter Beitrag: 30.01.2007, 13:59
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 05.12.2005, 19:07