BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 17 1234511 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 168

Post za hrvatske generale

Erstellt von Gast829627, 26.03.2011, 17:33 Uhr · 167 Antworten · 6.644 Aufrufe

 1. #1
  Gast829627

  Ausrufezeichen Post za hrvatske generale

  Katolička crkva u Hrvatskoj pozvala vernike na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima u Hagu. Presuda generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču biće izrečena 15. aprila.
  Komisija Hrvatske biskupske konferencije Justicija et paks pozvala je sve katolike u Hrvatskoj na post i molitvu za pravednu presudu hrvatskim generalima u Hagu, saopštila je Konferencija.

  Detaljniju izjavu na tu temu Hrvatska biskupska konferencija najavila je za 12. april.
  Poziv na post sledeća tri petka u aprilu (1. 8. i 15. aprila) upućen je sa zasedanja održanog u sredu, na kojem je jedna od tema bio Haški tribunal, prenose hrvatski mediji.
  Sud u Hagu nedavno je najavio da će presuda generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču biti izrečena 15. aprila.
  Oni su optuženi za zločine nad Srbima tokom i posle akcije "Oluja", 1995. godine.

  die kroatische kirche hat zum gebet und fasten für die kriegsverbrecher govnovina cmarkaku und markakacu aufgerufen......schon verständlich stepinac wird ja auch als heilliger verehrt der ustasa pfarrer....ustasas sind auch durch die rattenlinie dh durch hilfe der katholischen kirche ihrer strafe entkommen unteranderem pavelic bis ihn die gerechtigkeit in form eines montenegrinischen helden einholte,
  nur so viel am samstag von mir....und es ist echt zufall das wieder ein kro thema von mir kommt.....ich war unterwegs mein pager hat gebimmelt und bums war schon wieder ne neue meldung da...

 2. #2
  Babsi
  das schlimmste was die Kirche machen kann, ist, sich in die politik einzumischen

  heuchler...widerlich...
  überall auf der welt wo es gemacht wird

 3. #3

  Registriert seit
  16.01.2009
  Beiträge
  17.122
  Ein Grund mehr, der zur Feindschaft der Katholiken und Orthodoxen führt.

 4. #4
  Gast829627

  Ausrufezeichen

  Tuđman naredio progon Srba


  Završne reči na suđenju Gotovini, Čermaku i Markaču protiču u znaku Tuđmana, koga je haški tužilac Alen Tiger citirao više nego bilo kog od trojice optuženih. Srbe je Tuđman smatrao rak ranom na tlu Hrvatske, trajnom pretnjom hrvatskim strateškim interesima, rekao Tiger.
  Tim tužilaca i branioci počeli su iznošenje završne reči u slučaju protiv hrvatskih generala Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, koji se vodi pred Haškim tribunalom.

  U završnoj reči na suđenju hrvatskom generalu Antu Gotovini, tužioci su tvrdili da su tokom procesa dokazali da je trajno uklanjanje Srba iz Kninske krajine bilo cilj operacije Oluja u avgustu 1995. i tadašnjeg vrha Hrvatske, na čelu sa Franjom Tuđmanom.
  "Odluka Hrvatske da provede vojnu operaciju Olujanije sporna, sporan je napor dela hrvatskih funkcionera da se koriste tom okolnošću i da eliminišu dobar deo srpskog stanovništva iz Hrvatske", istakao je Alan Tiger, glavni tužilac na suđenju protiv Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka, a prenosi "Jutarnji list".
  Prema Tigerovom izlaganju, najodgovorniji je predsednik Tuđman, koga je Tiger u nešto više od sat vremena uvodnog izlaganja spomenuo i citirao na desetine puta, čak bitno više nego trojicu optuženih generala, piše "Jutarnji list".
  "Franjo Tuđman je neprikosnoveni vođa politički i vojni vođa Hrvatske, posvećen ideji uskrsle nacije iz prošlosti. Bio je uveren da su višenacionalne države neodržive i da je bolje što je država homogenija. O tome je držao lekcije političarima iz višenacionalnih država", rekao je Tiger.
  "Srbi su za Tuđmana predstavljali drugačiju civilizaciju, nespojivu s hrvatskom, a Hrvatsku je kroz istoriju video kao granicu Istoka i Zapada, "koja sprečava prodor pravoslavaca prema Zapadu", rekao je Tiger, a prenosi "Jutarnji list".
  "Srbe je Tuđman smatrao rak ranom na tlu Hrvatske, trajnom pretnjom hrvatskim strateškim interesima. Smatrao je da se broj Srba treba smanjiti toliko da više nikad ne ugrožava hrvatsku državu i oduševljeno je govorio o premeštanju stanovništva", rekao je haški tužilac.
  "Tuđmanove ideje su, prema rečima Alena Tigera, delili ključni članovi hrvatskog vođstva. Postojali su ljudi koji su mislili drugačije, no nisu bili dovoljno snažni da se odupru tom planu", rekao je Tiger.
  Desetogodišnja "haška odiseja"
  Tužilaštvo ima šest sati za završnu reč, a svaka obrana po dva i po. To vreme odbrane mogu podeliti između sebe kako žele. Tužilaštvo ima jedan sat za pobijanje obrane.
  Advokat Ante Gotovine Lika Mišetić kaže da se optuženi hrvatski general oseća dobro, ali "nestrpljivo čeka i nedelju kad se iznose završne reči na suđenju i još više presudu", piše hrvatski "Jutarnji list".
  Hrvatski list navodi da za Gotovinu "haška odiseja" traje već više od deset godina, što je dvostruko duže nego što je trajao rat u Hrvatskoj.
  Tužilaštvo Haškog tribunala ranije je zatražilo od Sudskog veća da proglasi krivim i kazni hrvatske generale Antu Gotovinu sa 27 godina zatvora, Mladena Markača sa 23, a Ivana Čermaka sa 17 godina zatvora, zbog ratnih zločina za vreme i posle akcije "Oluja", 1995. godine.
  "Optuženi su počinili teška dela protiv srpskog stanovništva Krajine na diskriminirajućoj osnovi, uz posledice velikih razmera", navelo je u tužilaštvo u dokumentu podnetom 16. jula.
  "Njihovi zločini bili su opsežni i dugog trajanja, počinjeni su nasilni zločini uključujući ubistva, srpska je imovina sistematski pljačkana i neselektivno razarana, više od 90.000 Srba prisilno je raseljeno s jasnom namerom da se ne vrate i u tom smislu su preduzeti koraci i pri tome je međunarodna zajednica konstantno dovođena u zabludu", navodi se aktu Tužilaštva.
  Svaki od optuženih hrvatskih generala "igrao je aktivnu i značajnu ulogu u progonu srpskog stanovništva".


  tudjam die ratte hat das vertreiben der serben aus langer hand geplant .....er sah die krajina serben als krebsgeschwür in kroatien welches entfernt werden musste und seine handlanger war unteranderem die drei kriegsverbrecher ...

 5. #5
  Esseker
  Zitat Zitat von Legija Beitrag anzeigen
  tudjam die ratte hat das vertreiben der serben aus langer hand geplant .....er sah die krajina serben als krebsgeschwür in kroatien welches entfernt werden musste und seine handlanger war unteranderem die drei kriegsverbrecher ...
  Deshalb schlug er auch ein autonomes Gebiet für die Serben in der Krajina vor, oder?

 6. #6
  Avatar von Singidun

  Registriert seit
  05.07.2009
  Beiträge
  10.113
  Die Kirche liebt es sich in die Politik einzumischen und das auf allen Seiten und das geht selbst mir orthodoxen Christen gewaltig auf die Nerven.

 7. #7

  Registriert seit
  16.01.2009
  Beiträge
  17.122
  Zitat Zitat von Babsi Beitrag anzeigen
  Ach..und die Orth. sind besser? das ich nicht lache...
  Bei uns geht sowas nie von der ganzen Kirche aus sondern nur von einzelnen. Genauso werden von der serbisch-orthodoxen Kirche keine Verbrecher selig gesprochen wie zB Alojzije Stepinac.

 8. #8
  Esseker
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Bei uns geht sowas nie von der ganzen Kirche aus sondern nur von einzelnen. Genauso werden von der serbisch-orthodoxen Kirche keine Verbrecher selig gesprochen wie zB Alojzije Stepinac.
  Obwohl der Fall "Stepinac" doch sehr umstritten ist. Ob er mit den Kontakt zu Pavelic (was ja eindeutig ist) Serben, Juden, usw. rettete oder vernichtete ist umstritten.

 9. #9
  Gast829627
  Zitat Zitat von Koma Beitrag anzeigen
  ja postim za generala Gotovinu
  du dickerchen müsstest für jeden verbrecher der welt fasten :

 10. #10
  Gast829627

  Ausrufezeichen

  Mate Moguš, župnik iz Udbine, o potrebi fizičkog uništavanja Srba izјavio јe: "Do sada smo za
  katoličku vјeru radili molitvenikom i krstom, a sad јe došlo vriјeme da radimo puškom i revolverom".

  Šef verskog odseka pri Državnom ravnateljstvu za ponovu, fra Dioniziјe Јuričev јe u јednom govoru
  kazao: "U ovoј zemlji ne može više da živi nitko osim Hrvata, јer ovo јe zemlja Hrvatska, a tko se neće
  pokrstiti, mi znademo kud ćemo s njim. Јa sam u ovim gore kraјevima davao očistiti od pileta sve do
  starca, a ako bude potreba, učinit ću i ovdјe, јer danas niјe grehota ubiti ni malo diјete od 7 godina, a
  koјe smeta našem ustaškom pokretu.
  Mi danas trebamo biti svi Hrvati i da se proširimo, a kad se proširimo i oјačamo, ako nam bude
  potrebno, јoš ćemo da oduzmemo od drugih. Nemoјte misliti što sam јa u svećeničkoј odori, ali da
  znadete da јa, kada јe potrebno uzmem stroјnicu u svoјe ruke i tamanim sve do koliјevke, sve ono
  što јe protiv ustaške države i vlasti."
  Dr Srećko Perić, franjevac iz manastira Gorica kraј Livna, јedne nedelje pre pokolja Srba, sa oltara
  crkve u Gorici od okupljenih vernika - Hrvata ovim rečima zatražio јe da započnu klanje Srba:
  "Braćo Hrvati, idite i koljite Srbe, naјpriјe zakoljite moјu sestru, koјa јe udata za Srbina, a onda sve
  Srbe od reda. Kada ovaј posao završite, dođite k meni u crkvu, gdјe ću vas ispoviјediti, pa će vam
  onda svi griјesi biti oprošteni."

Seite 1 von 17 1234511 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Završne re?i za hrvatske generale
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.08.2010, 09:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 22.02.2010, 22:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.12.2009, 20:30
 4. Bandi? na misi za generale u Pakoštanima
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 02.10.2009, 18:30
 5. Oj Bobetko Titin Generale!!
  Von Ravnokotarski-Vuk im Forum Musik
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.12.2006, 01:25