BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Prividja im se Radovan

Erstellt von BitterSweet, 11.12.2005, 04:05 Uhr · 1 Antwort · 411 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von BitterSweet

  Registriert seit
  25.11.2005
  Beiträge
  984

  Prividja im se Radovan


  NIKŠIĆKA POLICIJA PRETRESALA KUĆU LUKE KARADžIĆA

  Nikšićka policija, po nalogu istražnog sudije Osnovnog suda u Nikšiću Vukote Vujačića, izvršila je juče oko 15 časova detaljan pretres porodične kuće lidera bosanskih Srba i najtraženijeg haškog optuženika Radovana Karadžića, koja se nalazi u nikšićkom naselju Rastoci. Kako je kazao Dragan Karadžić, sin Luke Karadžića, policija je iznenada došla na vrata porodične kuće, tražeći njegov mobilni telefon.
  - Desetak pripadnika Interventnog voda koji su juče upali u našu kuću, bili su korektni i zahtijevali su da im dam moj mobilni telefon i sve kartice koje imam, što sam i uradio. Međutim, nijesu znali da mi pojasne šta traže u kući, ali je na nalogu bilo naznačeno moje ime. Navodno, razlog pretresa je mogućnost pronalaska izvjesnih predmeta koji bi bili osnova za moje krivično gonjenje - kaže Karadžić. On ističe da mu nije pojašnjeno kakvo bi to krivično djelo mogao izvršiti, s obzirom na to da dosad nije ni zašta krivično odgovarao.
  Policija je pretres završila za manje od pola sata a iz kuće Karadžića ponijeli su samo Draganov mobilni telefon, i tri kartice koje je koristio.
  Inače, u porodičnoj kući Karadžića, od smrti Radovanove majke Jovanke, ne živi niko, ali Lukina djeca i supruga povremeno borave u njoj. Dragan je sa majkom Milicom došao u Nikšić oko 20. novembra zbog krsne slave. Policija je juče, iako su tražili samo Draganov mobilni telefon, pretresla cijelu kuću, kao što se desilo i u julu ove godine kada su imali sličnu akciju. Prema riječima Lukine supruge Milice, kuću danonoćno motre tako da se porodica ni po kom osnovu ne osjeća slobodno.
  - Ne znam šta hoće od nas, ali nam je maltretiranja zaista dosta. Tako su došli u julu kada je u kući bila moja kćerka Radmila. Ponijeli su neke sitnice, diskove i slike, čak i kutiju sa čajem pokojne bake Jovanke. Nekoliko dana kasnije pozivali su Radmilu u Centar bezbjednosti i ispitivali je gdje joj je stric Radovan. Strašno, Radovan im se svuda priviđa, ali neka znaju da se moja djeca neće odreći svoga strica - kazala je revoltirano Milica.

  B.Brašnjo

  Pretres tražila Uprava policije

  Nalog za pretres kuće Karadžića izdat je juče u 13 časova a policija je krenula u akciju oko 14 časova. Kako se navodi u pomenutom dokumentu, pretres je zatražen “po navodima zahtjeva osnovnog državnog tužioca iz Nikšića kao i akata MUP-a RCG br. SL 6543” i na predlog direktora Uprave policije iz Podgorice. Vukota Vujačić, istražni sudija nikšićkog Osnovnog suda, koji je i potpisao pomenuti nalog, u izjavi za “Dan” je kazao da se oduzete stvari iz kuće Karadžića neće prijavljivati njemu, već državnom tužiocu.
  - Samo sam izvršio ono što je bila moja obaveza, a to je da izdam nalog. Za ostalo nadležan je osnovni državni tužilac - bio je kratak Vujačić.

 2. #2
  Avatar von BitterSweet

  Registriert seit
  25.11.2005
  Beiträge
  984
  Podrska Radovanovoj porodici svaka vam cast vitezovi

Ähnliche Themen

 1. Radovan Karadzic ein Frauentyp? III
  Von Schreiber im Forum Humor - Vicevi
  Antworten: 16
  Letzter Beitrag: 27.06.2012, 17:26
 2. Radovan Karadzic und seine Mutter
  Von TheAlbull im Forum Politik
  Antworten: 59
  Letzter Beitrag: 27.12.2009, 13:26
 3. Radovan Karadzic festgenommen!!!
  Von Dobričina im Forum Politik
  Antworten: 535
  Letzter Beitrag: 31.08.2008, 16:30
 4. Mutter von Radovan Karadzic ist tod!
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Politik
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 13.05.2005, 16:03