BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 5 ErsteErste 12345
Ergebnis 41 bis 42 von 42

Putin kommt nach Serbien, wieder einmal...

Erstellt von Mastakilla, 06.03.2011, 00:36 Uhr · 41 Antworten · 3.347 Aufrufe

 1. #41
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  69.334
  Zitat Zitat von Yunan Beitrag anzeigen
  Du willst also den Juden Einstein mit der Totgeburt Ahmadinedshad vergleichen... Interessant.
  vor allem ist "irrer Vogel" auch sachlich völlig falsch, möglicherweise haben nach 1933 einige Nazis oder sog. "Einsteinwiderleger" und Hobbyphysiker Einstein so oder ähnlich genannt - das war es dann aber auch schon ...

  Zitat von Azrak
  Einstein wurde auch immer als irrer Vogel bezeichnet...

 2. #42
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Lilith Beitrag anzeigen
  Ich wüsste wirklich nicht, dass Serbien direkt das Gas abgeschaltet worden wäre. Fakt ist, die Ukraine stand 2009 vor dem Staatsbankrott und konnten und wollten die angebotenen Preise nicht verhandeln. Bzw. hatten nachweislich vieles nicht bezahlt. Und sie "bezahlen" immer noch bislang weit weniger als auf dem Weltmarkt üblich und etwa Abnehmer wie Deutschland. Und sie HABEN noch dazu Gas aus Transitleitungen entzweigt. Machen so etwas, haben Russland bei jeder Gelegenheit ans Bein gepinkelt, sorry Und neben dem dass die erwiesennermaßen klauten, dafür erwarteten sie aber von den bösen Russen noch alte Sowjetprivilegien, nämlichÖl und Gas zum Nulltarif. Sorry, da kann sich Serbien ein ganzes Stück wirklich bei den Brüdern aus der Ukraine bedanken. Leider
  Serbien hat von der Ukraine gelernt...

  Srbija | četvrtak 11.03.2010 | 00:03
  Konuzin upozorava ruske investitore
  Izvor: Politika

  Beograd -- Ruski ambasador Aleksandar Konuzin je poručio ruskim investitorima da, zbog potencijalnih rizika, ubuduće budu oprezniji kada je reč o ulaganju u Srbiju.

  Dugovanja srpskih preduzeća za koja se nije znalo pre privatizacije, birokratske prepreke, sudske žalbe razlog su zbog kojeg je ambasador Rusije ruskim investitorima poslao takvu poruku.

  „Kupac u Srbiji ne zna šta kupuje, a prodavac šta prodaje. Agencija za privatizaciju – posrednik u kupoprodaji – ne snosi odgovornost za nepotpunu dokumentaciju koju dostavi srpska strana. Onda se vremenom pojave dugovi preuzetih srpskih firmi za koje kupac pre kupovine nije znao da postoje, niti su se ti dugovi mogli videti iz raspoložive dokumentacije prilikom preuzimanja firme“, kaže Svetlana Ševćenko, zadužena za odnose s javnošću u ambasadi Rusije u Beogradu.

  Ona navodi da su „sve to potencijalni rizici za investitore iz Rusije zbog čega je ruski ambasador Aleksandar Konuzin poručio investitorima da ubuduće budu oprezniji“. Takav savet ambasadora nije imao za cilj da obeshrabri kompanije koje bi da dođu u Srbiju, već samo da ubuduće budu opreznije, zbog loših iskustava koje su do sada imale ruske kompanije, ističe ona.

  Ševćenko kao primer navodi Ikarbus s kojim je ruska kompanija „Avtodetal servis” iz Uljanovska (inače jedina koja je dostavila ponudu na tenderu za prodaju 39,22 odsto kapitala beogradskog proizvođača autobusa) ugovor na kraju morala da raskine. Upitana koje su to još ruske kompanije koje su imale loša iskustva u privatizacijama u Srbiju i da li se to odnosi i na NIS i Lukoil, Ševćenko potvrđuje da se to tiče i tih naftnih kompanija.

  Lukoil koji je pre sedam godina kupio Beopetrol uspeo je tek nedavno da reši pitanje legalizacije svojih benzinskih stanica u Srbiji, jer većina nije imala građevinske dozvole, a mnoge nisu bile uopšte uknjižene. Situacija je slična i kada je reč o NIS-u. Ni posle više od godinu dana od kupovine 51 odsto vlasništva NIS-a, ruski Gaspromnjeft danas u svom vlasništvu ima tek dva do četiri odsto imovine.

  Na konstataciju da je čudno i da pojedine ruske kompanije plate i kupe firmu, a da pri tom ne znaju šta je njihovo, kao što je slučaj s NIS-om, Ševćenko kaže, da je razlog upravo to „što u Srbiji prodavac ne zna šta prodaje, a kupac šta kupuje”.

  Ona dodaje i da dugovanja preduzeća, birokratske prepreke, sudske žalbe iz perioda bivših vlasnika takođe otežavaju poslovanje ruskih investitora u Srbiji.

  B92 - Biz - Vesti - Konuzin upozorava ruske investitore

Seite 5 von 5 ErsteErste 12345

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 64
  Letzter Beitrag: 15.09.2011, 19:17
 2. Antworten: 53
  Letzter Beitrag: 16.06.2011, 12:50
 3. Antworten: 22
  Letzter Beitrag: 22.10.2010, 23:01
 4. Salma Hayek kommt nach Serbien
  Von Serbian Eagle im Forum Balkan im TV
  Antworten: 50
  Letzter Beitrag: 13.01.2010, 01:31
 5. wieder einmal draskovic....
  Von MIC SOKOLI im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 31.03.2006, 15:31