BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 26

RATNIM KOMANDANTIMA BiH JE MJESTO U HAGU

Erstellt von Gast829627, 06.09.2006, 18:34 Uhr · 25 Antworten · 5.753 Aufrufe

 1. #1
  Gast829627

  RATNIM KOMANDANTIMA BiH JE MJESTO U HAGU

  ČAVIĆ: RATNIM KOMANDANTIMA BiH JE MJESTO U HAGU
  BANJALUKA,06. SEPTEMBRA /SRNA/-Predsjednik Republike Srpske /RS/ Dragan Čavić smatra da snimak Alternativne televizije, na kome oficir Armije BiH Hamdija Delalić naređuje uništavanje sela, silovanja i ubijanje Srba i pristalica Fikreta Abdića 1995. godine, još jednom pokazuje da su ratni komandati Armije BiH Atif Dudaković, Delalić, Izet Nanić i Amir Avdić ratni zločinci i da im je mjesto u Hagu.
  "Video-zapis svjedoči o inertnosti Haškog tribunala, kao i Suda BiH, a RS je i prije objavljivanja ovih snimaka dostavila dokaz o zločinima koje je počinio Peti korpus Armije BiH", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika RS.
  U saopštenju se naglašava da predsjednik RS insistira i zahtijeva reakciju Suda BiH i Tužilaštva u Hagu na procesuiranju zločinaca iz Petog korpusa Armije BiH.
  und wieder ein beweis dafür das die boslems mal ihren eigenen hof kehren sollten anstatt die ganze zeit heulend durch die geschichte zu laufen mit den fingern auf serbien zeigend.........  alle vier ranghohen komandaten der moslems im krieg haben die verbrennung und tötung sowie vergewaltigungen befohlen und ich betone BEFOHLEN....auf videos von den eigenen leuten fest gehalten....es ist wieder ein video aufgetaucht indem der bastard delalic befiehlt...serbischen häuser zu verbrennen die serben zu töten sie zu vergewaltigen und ihnen die köpfe abzuschneiden.....und mit diesen leuten die ihre eigenen verbrecher ehren aber jeden serben der ne waffe trug als cetnik und kriegsverbrecher bezeichnen sollen wir zusammen leben......die gerichte in sarajevo sowie in haag wussten von diesen vorfällen taten jedoch nichts weil es sich um gerichte gegen serben handelt wo moslemische verbrecher nicht bestraft werden für ihre taten....in der föderation gilt sogar die meinung sie wären verteidiger und hätten das recht dazu gehabt.......wir die serben die seit über 1000 jahren in bosnien ansässig sind sollen nicht die verteidiger gewesen sein...wir die unser blut gegen die österreicher sowie madjaren und türken dort gelassen haben sollen laut politikers tihic unsere koffer packen und nach serbien verschwinden.....al dies lässt meine abneigung gegen die moslems in bosnien immer grösser werden.....wenn ich seh das die politiker dort gezielt auf vertreibung setzten und die eigenen kriegsverbrecher rechtfertigen ......in serbien sowie in der rs wird alles dran gesetzt die verbrecher zu fassen und es sind nur noch 6 auf der fluch laut haag...in bosnien und kroatien sind es noch über 50 ....allein jetzt wurden wieder anklagen seitens der rs gegen 20 angehörige der msolems armee gemacht...was die in sarajevo nicht intressiert aber sie verlangen von uns den mladic auszu liefern......der nie einen befehl gab in der art wie es diese hunde Atif Dudaković, Delalić, Izet Nanić i Amir Avdić taten :!:

 2. #2
  Gast829627
  NOVI DOKAZI ZLOČINA MUSLIMANSKE VOJSKE NAD SRBIMA I VOJNICIMA FIKRETA ABDIĆA
  DRUŠTVO - AKTUELNO - Sreda, Septembar 06, 2006 18:24 RTS


  Banjalučka ATV emitovala je snimak na kojem ratni komandant Armije RBiH Hamdija Delalić naređuje uništavanje sela, silovanja i ubijanje Srba.

  'Proboj mora biti izvršen. Pobiti sve što se pred vama nađe. Odobravam i naređujem da se neprijatelj uništi svim sredstvima, nožem, bombom, čakijom, zubima', govori on.

  Na pitanje vojnika da li mogu da siluju, Delalić im odgovara da 'na sve imaju pravo'.

  Na tom snimku od 16. aprila 1995. godine Delalić, komandant 503. brigade Petog korpusa Armije RBiH, govori svojim vojnicima da ne biraju sredstva kako bi porazili snage lojalne Fikretu Abdiću i Vojsku Republike Srpske .

  Naređenje slušaju komandanti 505. i 510. brigade Petog korpusa Armije RBiH Izet Nanić i Amir Avdić.

  Predsednik Udruženja logoraša Zapadna Bosna Esad Čović izjavio je za ATV da su direktna posledica Delalićeve naredbe bila spaljena sela i više silovanih žena.

  'Jedna od žena silovana je više puta i naneseno joj je više od 200 rezova nožem po tijelu, a pripadnici 505. brigade su na njenom tijelu urezali i svoj amblem. Ona je zbog svega toga doživjela nervni slom i, nažalost, nikada više nije osoba s kojom će o tome moći da se razgovara', rekao je Čović.

  On je naveo da su brigade koje su učestvovale u tom zločinu bile potčinjene komandantu Petog korpusa Armije RBiH generalu Atifu Dudakoviću.

  'Udruženje logoraša Zapadna Bosna je još 1999. Haškom tribunalu poslalo svu dokumentaciju o zločinima Petog korpusa, ali odgovor nije stigao, pa smo odlučili da dokumentaciju prosledimo i Tužilaštvu BiH', kaže Čović.

  Dudaković i El Harabi na spisku dostavljenom Tužilaštvu

  Portparol banjalučkog Centra javne bezbednosti Rade Mutić potvrdio je Tanjugu da je u izveštaju [prijavi] koji je juče dostavljen Tužilaštvu BiH o ratnim zločinima navedeno i ime ratnog komandnata Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića, kao i mudžahedina Teufika el Harabija, iz Saudijske Arabije.

  Prema Mutićevim rečima, izveštaj je podnet nakon višemesečnog rada i prikupljanja dokaza o ratnim zlocicnima, koje su počinili pripadnici tih jedinica u opštinama Bihać, Krupa, Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most, Cazin i delu opšine Dvor na Uni, u Hrvatskoj.

  Zločini su počinjeni od oktobra 1994. do decembra 1995. godine, u akcijama pod nazivom 'Grmeč 94' i 'Sana 95'. Protiv 13 prijavljenih podnet je izveštaj po komandnoj odgovornosti, a ostali su identifikovani kao direktni počinioci.

  El Harabi je osumnjičen za brutalno ubistvo zastavnika Rada Rogića i još četiri osobe, koje su bile zarobljene i potom ubijene. Ubistvo Rogića je zabeležno na jednom od brojnih video snimaka, koji su se tokom poslednjih meseci pojavili u javnosti.

  U izveštaju Tužilaštvu BiH se nalaze i dokazi, koji potvrdjuju kako je u zoni Dudakovićeve odgovornosti postojalo nekoliko logora u kojima su zatvarani, mučeni i silovani civili i pripadnici vojske i policije Republike Srpske.

  Navedeno je da je na tom području ubijeno više od 800 osoba, od čega više od 350 civila, dok je proterano oko 100.000 stanovnika tih krajeva. U vreme trajanja pomenutih akcija uništeno je više verskih objekata, kao i veliki broj privatnih kuća i stanova.

  Kako su naveli mediji, na spisku osumnjičenih mogli bi se, pored Dudakovića i Harabija, naći i Huska Avdagić i Mirsad Selimović, bliski saradnici ratnog komandanta petog korpusa Armije BiH. Poznato je da su u sastavu tog korpusa nalazile i 501, 502, 503, 506, 510, 511, kao i zloglasna 505. bužimska brigada.

  Tim jedinicama komandovali su, prema medijima RS, Mirsad Sejdić, Senad Šarganović, Mehmed-Hamdija Delalić, Nijaz Miljković, Ibrahim Nadarević, Amir Avdić, Hamdija Abdić, dok su na čelu bužimske brigade u to vreme bili Senad Ljušić i Zijad Nanić. Na tom području delovala je i 17. viteška krajiška brigada iz sastava Sedmog korpusa Armije BiH, koju je vodio Sakib Forić.

  Tihić oštro o zvaničnicima RS i Srbije

  Predsedavajući Predsedništva BiH Sulejman Tihić poručio je zvaničnicima Republike Srpske i Srbije da 'prestanu sa klevetama na generala Atifa Dudakovića i Peti korpus Armije Republike BiH koji su časno branili i odbranili državu BiH od agresije i njen narod od uništenja'.

  Tihić je to poručio premijeru i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Draganu Čaviću, ministru spoljnih poslova BiH Mladenu Ivaniću, i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici. On je u saopštenju naveo da oni 'moraju da prestanu da vrše pritiske na državne pravosudne institucije jer je takvo delovanje nezakonito'. 'Posao i obaveza zvaničnika entiteta RS je da uhapse Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali i procesuiraju hiljade drugih zločinaca, odgovornih za sistematske i masovne zločine počinjene nad nesrpskim stanovništvom tokom agresije na BiH', naveo je Tihić.  http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?...&IDNews=160059  auf der seite könnt ihr nen kurzen ausschnitt aus dem video sehen :!:

 3. #3
  Gast829627
  die drecks deutschen kontrollierten nachrichten bringen natürlich nichts darüber......könnte ja das bild über die serben welches sie fleissig aufgebaut haben verändern!!


 4. #4
  Avatar von Dobričina

  Registriert seit
  24.03.2006
  Beiträge
  10.937
  usuti pedercino jedna benasta, treba vama dati jos vise od haga, die zahl der Toten sagt schon alles>100.000 Bosniaken und wie viel werden noch immer vermisst? dok Mladic i Karadzic ne odo u Hag solltet ihr lieber eure Klappe halten

 5. #5

  Registriert seit
  16.08.2006
  Beiträge
  59
  Tihić je to poručio premijeru i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Draganu Čaviću, ministru spoljnih poslova BiH Mladenu Ivaniću, i premijeru Srbije Vojislavu Koštunici. On je u saopštenju naveo da oni 'moraju da prestanu da vrše pritiske na državne pravosudne institucije jer je takvo delovanje nezakonito'. 'Posao i obaveza zvaničnika entiteta RS je da uhapse Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali i procesuiraju hiljade drugih zločinaca, odgovornih za sistematske i masovne zločine počinjene nad nesrpskim stanovništvom tokom agresije na BiH', naveo je Tihić.
  Mamicu mu tursku nabijem na kolac Umjesto da osudi ova govna on odma skrece paznju na srbe :!:

  Opet dokaz vise kako se sve " pametno " radi u smjeru protiv srba. Evo jedan dobrovoljac bivse JNA osudjen na 20 godina
  " navodno " sudjelovo na Ovcari/Vukovar, i ta osuda je pala u Beogradu:!: :!: :!:

  Kad cemo to cuti od ovih gamadi u Pederaciji, nikad :!:

 6. #6
  Gast829627
  Zitat Zitat von rake17
  usuti pedercino jedna benasta, treba vama dati jos vise od haga, die zahl der Toten sagt schon alles>100.000 Bosniaken und wie viel werden noch immer vermisst? dok Mladic i Karadzic ne odo u Hag solltet ihr lieber eure Klappe halten  lächerlich ...ihr blamiert euch immer mehr....ihr seit jetzt von 250 000 toten auf 100 000 tote runtergerutscht

  nur das diese zahl 35% serben beinhaltet...überlegt gut bevor ihr scheisse erzählt....es sind 100 000 umgekommen insgesamt in kroatien und bosnien und diese zahl beinhaltet serben kroaten und moslems.....
  aber war ja klar das ihr weiter lügt und nur als argument bringen könnt die bösen serben.......primitiv und billig

 7. #7

  Registriert seit
  16.08.2006
  Beiträge
  59
  Zitat Zitat von rake17
  usuti pedercino jedna benasta, treba vama dati jos vise od haga, die zahl der Toten sagt schon alles>100.000 Bosniaken und wie viel werden noch immer vermisst? dok Mladic i Karadzic ne odo u Hag solltet ihr lieber eure Klappe halten
  Hahah sto nisi odma reko 250 000 mrtvih " bosnjaka "

  Da ti nije stric mozda Haris Silajdzic, posto mi dosta djelujes na njega

 8. #8

  Registriert seit
  08.07.2006
  Beiträge
  562
  Zitat Zitat von rake17
  usuti pedercino jedna benasta, treba vama dati jos vise od haga, die zahl der Toten sagt schon alles>100.000 Bosniaken und wie viel werden noch immer vermisst? dok Mladic i Karadzic ne odo u Hag solltet ihr lieber eure Klappe halten
  es hat kein sinn was erwartest von einem produkt einer vergewaltigung ?

 9. #9
  Gast829627
  Zitat Zitat von Naser_Oric-
  Zitat Zitat von rake17
  usuti pedercino jedna benasta, treba vama dati jos vise od haga, die zahl der Toten sagt schon alles>100.000 Bosniaken und wie viel werden noch immer vermisst? dok Mladic i Karadzic ne odo u Hag solltet ihr lieber eure Klappe halten
  es hat kein sinn was erwartest von einem produkt einer vergewaltigung ?

  der bastard weiss wie ich von ihm denke :!: :!:

 10. #10
  Aco
  Avatar von Aco

  Registriert seit
  05.09.2006
  Beiträge
  197
  Wie sagte der Lügner Ivo doch gleich " Ich habe Naser Oric gesperrt" bla bla davon sieht man aber nichts
  Von einem schwulen Kroaten wie Ivo kann man auch nichts anderes erwarten.

Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 28.08.2010, 11:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 04.06.2010, 13:00
 3. Kriza kao u teškim, ratnim godinama
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.03.2010, 21:00
 4. Novi predmeti o ratnim zlo?inima
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 23.10.2009, 01:30
 5. Novi Sad: Mediji o ratnim zlo?inima
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.09.2009, 02:00