BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 16 von 16 ErsteErste ... 61213141516
Ergebnis 151 bis 156 von 156

Referendum u Republici Srpskoj ?

Erstellt von Krajina-Force, 28.05.2006, 13:36 Uhr · 155 Antworten · 6.676 Aufrufe

 1. #151
  Gast829627
  Zitat Zitat von DarrelDarryCurtis
  vergisst nicht immer schön an die dreifaltigkeit denken während ihr das wappen der kotromanic rumzeigt
  also weil adidas jetzt 3 strifen hat soll ich auch jedes mal an die dreifaltigkeit denken oder wie sieht das aus? Oder wurde Adidas auch von einem serben erfunden?

  ja und mein pimmel bildet abunzu in ner halberektion nen halbmond ..bin ich dann ein türke :?:

 2. #152
  Avatar von DarrelDarryCurtis

  Registriert seit
  26.03.2006
  Beiträge
  638
  bin zufrieden du zeigst mal wieder das ich recht habe danke schönen abend noch wünsch ich dir

 3. #153
  Gast829627
  Zitat Zitat von DarrelDarryCurtis
  bin zufrieden du zeigst mal wieder das ich recht habe danke schönen abend noch wünsch ich dir
  ich dir auch....schlaf gut :P  8)

 4. #154

  Registriert seit
  30.03.2006
  Beiträge
  834
  Hocemo Plebicist 8)

  GRAĐANI SRPSKE, ISTAKNIMO ZASTAVE SRPSKE
  NA NAŠIM KUĆAMA, RADNJAMA, JAVNIM USTANOVAMA....

  Ovo je Vazno 8) :!:

  IZAĐIMO U PROTESTNU ŠETNJU I RECIMO

  NE poniženju i NE pljački RS i srspkog naroda
  NE genocidnoj i nelgitimnoj tužbi dijela BiH protiv SCG-e
  NE promjeni Ustava na štetu RS i srpskog naroda

  VRIJEME JE

  DA pružimo jedni drugima ruku, da budemo hrabri i odlučni, pa tako neće biti pljačke RS i srpskoga naroda
  DA Uprava za indirektno oporezivanje vrati RS 37 miliona KM
  DA FBiH nadoknadi štetu za uništenu srpsku imovinu posle Dejtonskog sporazuma
  DA FBiH isplati dug penzionerima RS-e i da počne isplaćivati penzije građanima koji su ih ostvarili na njenom prostoru, a sada to čini RS
  DA Hrvatska stanarsko pravo Srba (50.000) pretvori u vlasničko pravo kao što su to uradile ostale novonastale republike bivše Jugoslavije

 5. #155

  Registriert seit
  30.03.2006
  Beiträge
  834
  Zašto incijativa za nezavisnu Republiku Srpsku 8)

  Neprekidne aktivnosti usmjerene ka smanjenju onog dijela suvereniteta Republike Srpske koji je zagarantovan Dejtonskim mirovnim sporazumom, te optužbe protiv srpskog naroda i Republike Srpske od strane predstavnika FBiH dovele su u pitanje i sam opstanak RS.

  Shvatajući činjenicu da je građanima Republike Srpske stalo do očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je doveo do mira na prostoru bivše BiH, ali i činjenicu da se permanentno krše njegove odredbe u cilju stvaranja unitarne BiH, te da je građanima RS draža nezavisna Republika Srpska nego unitarna Bosna i Hercegovina, pokrenuli smo akciju prikupljanja potpisa podrške za raspisivanje plebiscita na kome bi se građani Republike Srpske izjasnili da li su za izdvajanje Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.

  Mnogo je primjera kršenja Dejtonskog sporazuma i uvreda od strane predstavnika bošnjačkog naroda na račun Republike Srpske i srpskog naroda. Pomenu ćemo samo neke:
  Izjave da je RS genocidna tvorevina nastala na ratnim zločinima i genocidu, da je VRS agresorska, da su Srbi počinili 90% u posledljem ratu na prostoru bivše BiH, da RS treba uništiti,...
  U svu tu prljavu igru nažalost umiješani su i pojedini međunarodni predstavnici. Smjenjivanje legalno izabrani narodnih predstavnika nije ništa drugo nego omalovažavanje naroda i uzurpiranje prava koja su nekad pripadala samo najvećim diktatorima. Time se krše i osnovan ljudska prava garantovana Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i to od strane onih koji su došli pod izgovrom stvaranja demokratskog društva. Da li se ne demokratskim mjerama može stvoriti demokratski sistem!?

  Dvojni standardi pojedinih predstavnika međunarodne zajednice čije odluke po nepisanom pravilu idu na štetu RS i njenih građana, kojima se umanjuje suverinitet Republike Srpske zagarantovan Dejtonskim sporazumom, a sve u cilju potpunog uništavanja RS kao jedinstvenog teritorijalnog, političkog, vojnog, obrazovnog, kulturnog,... djela BiH.

  Izgovor za smjenu legalno izabranog Predsjednika Republike Srpske, Nikole Poplašena od strane međunarodne zajednice bila je njihova tvrdnja da on ne provodi Dejtonski sporazum. Međutim kada Haris Silajxić u svojoj predizbornoj kampanji koristi slogan "BOSNA BEZ ENTITETA" (što je otvoren poziv na rušenje “Dejtona”), međunarodna zajednaica uopšte ne reaguje protiv imenovanog i njegove političke partije.
  Srbi se optužuju za ratne zločine u Srebrnici na osnovu istrage koja je obuhvatila period od 9 ratnih dana. Ne uzimaju se u obzir činjenice da su ekstremisti iz iste te Srebrenice koja je bila proglašena demilitarizovanom zonom pod zaštitom plavih šljamova ubili oko 1700 srpskih civila i boraca VRS. Žrtve su često ubijane na najsvirepije načine. Gorka je istina koju mi prihvatamo, činjenica da su i od pojedinih Srba počinjeni ratni zločini, ali se kod traženja pravde i kažnjavanju zločinaca mora suditi svim po istim principima bez ozira koje su vjere i nacije.

  Na žalost za organizovano ubijanje pripadnika JNA pri povlačenju iz Sarajeva, Tuzle, za odsijecanje srpskih glava, za pečenje živih Srba na ražnju, za Kazane, za oko 10000 ubijenih Srba na prostoru Sarajeva, za divljanje "xihad ratnika" na Ozrenu i drugim mjestima, za logore smrtni kao što su Tarčin, Silos, logor u bivšoj kasarni Viktor Bubanj, KP domu zenica, Muzičkoj školi u Zenici i mnogim drugim mjestima širom bivše BiH, i mnogim drugim zločinima nad Srbima skoro pa da niko od bošnjaka (u ratu muslimana) nije optužen zločine.

  Čak ni naj odgovorniji krivac za pokretanje rata na prostoru bivše BiH, onaj koji je rekao "Žrtvovaću mir radi Bosne", koji je posjećivao xihad ratnike iz arapskih zemalja i davao im blagoslov za njihove krvave akcije nad Srbima, koji je obilazio logore smrti, a nije radio na njihovom zatvaranju, čija je Armija na najbrutalniji način osjekla na stotine srpskih glava i počinila velki broj drugih zločina nikad nije nazvan od strane međunarodne zajednice ratnim zločincem nit je suđen ni hapšen za pomenuta nedjela. Da apsurd bude veći, visoki predstavnik za BiH, Pedi Ešdaun je na njegovj đeanzi održao čitav hvalospjev u njegovo ime.

  Odluka Doma za ljudska prava BiH o isplati penzija iz penzionog fonda FBiH svim penzionerima koji su penziju zaradili na prostoru FBih, do danas se nije počela primjenjivati iako jo FBiH na to bila obavezna još od prije godinu dana. S druge strane odluka istog Doma koja se odnosi na obavezu Vlade RS da iplati 2.000.000KM za spomenik bošljačkim žrtvama u Srebrenici, propraćena je pretnjama sankcijama od međunarodnih predstavnika.

  Nastoje se centralizovati sve institucije i službe. Sliti ogroman novac u federalno Sarajevo, od koga građani Republike Srpske neće imati velike koristi. Zagovara se zajedničko tržište BiH, zajednička carina, fiskalna politika, PDV, i mnogo toga, što će doprinjeti izgradnji Federalnog Sarajeva na račun ostalih. S druge strane potpisani sporazum na Mrakovici po kome bi tržište BiH trebalo da se snadbjeva naftom i naftinim derivatima iz rafinerije u Brodu (što bi koristilo kako Brodu, Republici Srpskoj tako i BiH) do danas nije realizovan.

  Pretnjama i ucjenama pod patronatom međunarodne zajednice grade se đamije na temeljima nekadašnjih pravoslavnih svetinja. Radi se na formiranju zajedničke vojske, obrazovnog sistema, policije, i mnogo toga što nije o volji građana Republike Srpske i srpskog naroda.

  Iz navedenih kao i niza drugih nepomenutih primjera lako je zaključiti da se vode široke aktivnosti na mnogim poljima kako bi se RS politički, ekonomski i na svaki drugi način oslabila, a potom uništila i na taj način stvorila unitarna BiH. Ovakav sled događaja direktno ide na ruku ostvarivanja “Islamske dekleracije” Alije Izetbegovića, odnosno potpune islamizacije prostora kako FBiH tako i RS. Na žalost zaštitnici ovog paklenog plana svjesno ili nesvjesno su često i visoki predstavnici međunarodne zajednice.
  Ukoliko političari, intelektualci, studenti, građani Republike Srpske, Srbi, međunarodan zajednica i demokrate širom svijeta ne pogledaju istini u oči i ne učine bitan zaokret u podršci Republici Srpskoj, umjesto Evropske stvoriće se islamska Bosna i Hercegovian, pokrenu će se novi egzodusi i produžiti stradanja Srba. Takvo stanje nit će biti na čast ni korist ni Evropi ni drugim demokratskim društvima.

  Da bi spriječili razvoj događaja suprotnih volji i interesima građana Republike Srpske i srpskog naroda uopšte, odlučili smo da ponudimo građanima RS da iskažu svoju volju i pošalju jasnu poruku kako političarima u RS, FBiH, zajedničkim institucijama BiH, tako i međunarodnoj zajednici, poruku da je građanima RS, Republika Srpska ispred svega. Da žele evropsku, demokratsku Republiku Srpsku, a ne unitarnu BiH.

  Smatramo da ni jedan pojedinac, politička partija, međunarodni predstavnik, ne može bolje oslikati volju naroda od njegovog neposrednog izjašnjavanja putem referenduma. Iz tih razloga očekujemo podršku našoj incijativi građana RS, političkog rukovodstva RS, FBiH, zajedničkih institucija BiH, Visokog predstavnika i međunarodne zajednice te svih drugih demokrata širom svijeta.

  Podrška građana Republike Srpske našoj inicijativi, ako je suditi već na osnovu prvih par dana naše akcije neće izostati, a to je najvažnije.

  Vlasti koji ne podrže demokratske principe izjašnjavanja (ako takvih bude), kako okarakterisati i njihove stavove protumačiti nego kao želju da vladaju i donose zakone u “ime naroda” suprotno njegovim željama i interesima. A to je diktatura.
  Pravo na slobodu je prirodnije i jače nego pravo na diktaturu i porobljavanje. Stoga je i naše pravo na evropsku i demokratsku Republiku Srpsku jače i legitimnije nego pravo onih koji zastupaju ideju Unitarne BiH.

  Zajedno ćemo uspjeti!

  Banja Luka,
  16.07.2004. god.

  VOLIM SVOJU DOMOVINU, LJEP JE SVAKI KRAJ
  REPUBLIKO SRPSKA, SRBINU SI RAJ

  LJEPOTICA NASA TI SI NA BALKANU, ZELJELI BI MNOGI TEBE DA IMAJU
  LJEPOTICA PRAVA I MI TE IMAMO, REPUBLIKO SRPSKA NIKOM TE NEDAMO

  VOLIM SVOJU DOMOVINU, CUVAMO JE SVI
  REPUBLIKO SRPSKA, NASA LJUBAVI
  8)

  FREE SRPSKA NOT BOSNA 8)

 6. #156
  Avatar von DarrelDarryCurtis

  Registriert seit
  26.03.2006
  Beiträge
  638
  denke immer daran du lebst in BiH das Land von Tvrtko Kotromanic den katholiken :wink:

Seite 16 von 16 ErsteErste ... 61213141516

Ähnliche Themen

 1. aerodrom u republici srpskoj
  Von Cvrcak im Forum Rakija
  Antworten: 4
  Letzter Beitrag: 23.09.2010, 23:41
 2. Dodikov aerodrom u Republici Srpskoj
  Von Emir im Forum Bosnien-Forum
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 05.09.2010, 03:55
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 05.06.2010, 17:00
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.05.2010, 11:34
 5. Mesi? opet o Republici Srpskoj
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 22.01.2010, 21:30