BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

SAD zapretile Hrvatskoj zbog silovanja kosarkasice

Erstellt von BitterSweet, 11.01.2006, 17:39 Uhr · 1 Antwort · 408 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von BitterSweet

  Registriert seit
  25.11.2005
  Beiträge
  984

  SAD zapretile Hrvatskoj zbog silovanja kosarkasice

  Zbog nezadovoljstva istragom o silovanju američke košarkašice Kejiše Džeret, ambasador SAD Ralf Frank zapretio je Hrvatskoj da će problem biti podignut na viši politički nivo, preneli su zagrebački mediji.


  Amerikance je, očigledno, zapanjio način na koji se slučaj vodi u Gospiću, od krajnje nekorektnog ponašanja policije, koja je objavila ne samo opis čina sa svim detaljima kako je slučaj prijavila košarkašica, nego i njen identitet, dok je ime navodnog napadača zaštitila inicijalima, piše „Večernji list“.

  Tek nakon intervencije američkog ambasadora kod hrvatske ministarke pravosuđa Vesne Škare Ožbolt, hrvatsko pravosuđe se probudilo i pokrenulo istragu. Zahtev za sprovođenje istrage protiv 58-godišnjeg gospićkog tajkuna Jose Mraovića, zvanog Tuđman, podneo je županijski državni tužilac u Gospiću Pavao Rukavina, koji do direktive iz Zagreba nije video razloga za to.

  Glavni državni tužilac Mladen Bajić spreuzeo je kontrolu nad slučajem. Najverovatnije će od Vrhovnog suda zatražiti da se slučaj prebaci u nadležnost nekog drugog suda i tužilaštva (kao što je suđenje tzv. gospićkoj grupi za ratne zločine nad Srbima bilo premešteno u Rijeku), jer su se tela krivičnog gonjenja u Gospiću „toliko kompromitovala da više ne mogu verodostojno voditi slučaj“.

  Američki ambasador se odlučio na intervenciju kada je sa zaprepašćenjem shvatio da se skandal ne samo pokušava zataškati nego i okrenuti protiv 28-godišnje košarkašice, koja je u međuvremenu napustila Gospić i otputovala suprugu (takođe košarkašu) u Italiju. Mraović je izašao u javnost sa optužbom da iza svega stoje „politički motivi“ onih koji žele sprečiti njegovu kandidaturu na skorim lokalnim izborima, da ga je košarkašica Džeret „lažno optužila kako bi ranije mogla raskinuti ugovor sa klubom“. On je izjavio da je „spolno gotovo nemoćan“, da je i ginekolog koji je pregledao košarkašicu utvrdio da nema „klasičnih“ tragova silovanja. Oni koji poznaju Mraovića, najbogatijeg gospićkog „gazdu“, od početka su sumnjali da će pravosuđe obaviti posao.

 2. #2
  Avatar von BitterSweet

  Registriert seit
  25.11.2005
  Beiträge
  984
  tooooo hrvati svaka vam cast :!:

  Samo jos da silujute karlu del ponte muhahah

Ähnliche Themen

 1. Uhapšen zbog silovanja
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.06.2010, 17:00
 2. Solano uhapšen zbog silovanja
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.04.2010, 21:00
 3. Solano uhi?en zbog silovanja djevojke
  Von GodAdmin im Forum News
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.04.2010, 19:00
 4. NS: Uhapšen zbog silovanja
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.03.2010, 18:00
 5. Uhapšen zbog silovanja
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 16.07.2009, 18:30