BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 10 von 10

Schon wieder Bin Laden Vermögen in Albanien beschlagnahmt

Erstellt von lupo-de-mare, 24.07.2006, 21:33 Uhr · 9 Antworten · 1.311 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988

  Schon wieder Bin Laden Vermögen in Albanien beschlagnahmt

  Abdul Latif Saleh hatte natürlich auch Albanischen Pass!


  Albania seizes terror assets

  24/07/2006

  TIRANA, Albania -- The Albanian government has seized assets belonging to individuals and organizations with links to Osama Bin Laden's al-Qaeda terrorist network, local media reported Sunday (23 July). The finance ministry announced that it has frozen at least seven Albanian and foreign bank accounts, including those of the Karavan construction company, a medical supply company, and the Islamic foundation Life and Science. Property and bank accounts of Jordanian national Abdul Latif Saleh, 48, have also been seized. Salef, who also holds Albanian citizenship, is on the US and UN lists of individuals supporting terrorism. (A1 TV, Telma TV, AFX - 23/07/06)

 2. #2

  Registriert seit
  12.03.2006
  Beiträge
  3.755
  warum schon wieder?

 3. #3

  Registriert seit
  12.03.2006
  Beiträge
  3.755
  WARUM SCHON WIEDER???????????

  HERR FREITAG hatt dir einen Grus ausgerichtet


  Er Hatt dir 4-6 Fragen bezüglich der Quellen...ect gestellt die du immer noch nicht beantowrtet hast....

 4. #4
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988
  Zitat Zitat von Revolut
  warum schon wieder?
  Mein Freund! Schon Ende Januar 2002, wurden die Twin Tower von Yassin Kadi deswegen in Albanien beschlagnahmt.

  siehe auch Yassin Kadi und seine Hochhäuser in Albanien gegenüber dem Sitz des PM.

  Ich bringe Dir jetzt nochmal die NATO Quelle mit setimes und ansonsten gehts Du gefälligst hier in die Such Funktion, weil ich für sinnloses Gequassel nicht Zeit habe. Immerhin war ich der Erste, der darüber berichtete Schon Ende Januar 2002 und im PF 2003! Deshalb hatte ich auch so viele Albaner Freunde damals im PF.

  Zu erwähnen sei auch das die EU sich mit den Geschäften des Yassin Kadi befasste, weil es eine Rechts Klage gab.

  Bin Ladens Hochhäuser in Tirana  Al-Kaeda, zbulohen shtate llogari bankare ne Shqiperi

  Ora 07:35

  TIRANE (22 korrik)-Shteti shqiptar ka zbuluar edhe 7 llogari te tjera bankare qe jane ne emer te bashkepunetoreve te Al-Kaedes te akuzuar si financues te terrorizimit. Te 7 llogarite jane hapur me pare ne emer te kompanise se ndertimit Karavan sh.p.k te sekuestruar me pare nga ana e shtetit, ne emer te firmes se import eksporteve te medikamenteve me emrin MediCare ndersa dy llogari te tjera jane ne emer te shtetasit arab Yasin Al Qadi, i cili me pare ka jetuar ne Shqiperi dhe me pas eshte larguar si i akuzuar per lidhje me terrorizimin dhe organizaten Al-Kaeda.
  Urdheri i Bodes per sekuestrime
  Ministri i Financave me 5 korrik te ketij viti ka nxjerre disa urdhera qe kane te bejne me ngrirjen dhe sekuestrimin e pasurive te personave dhe organizatave qe rezultojne te lidhura me terrorizmin ose qe jane ne listen e zeze te kombeve te bashkuara si financues te terrorizmit. Ky urdher pason disa urdhera te meparshem, me i bujshmi ai i dates 3 dhjetor 2004 i nxjerre nga ish-ministri i Financave Arben Malaj dhe qe pareashikonte ngrirjen e parave ne 36 llogari bankare te dy personave Yassin Kadi dhe Abdyl Latif Saleh si dhe kompanive te ndertuara prej tyre. Ata akuzoheshin per lidhje me terrorizmin islamik dhe si te tille humbnin cdo te drejte pronesie ne Shqiperi. Ne urdherin me te fundit te Bodes qe mban daten 5.7.2006 listohen 4 llogari bankare te hapura prane bankave Raiffeisen dhe Banka Kombetare Tregetare ne emer te shoqerive Karavan sh.p.k dhe Medicare. Shoqeria e ndertimit Karavan ka bere disa punime ne Shqiperi, nje bllok apartamentesh ne hyrjen veriore te Tiranes dhe nje pjese te konsiderueshme te dy kullave te ndertuara ne bulevardin Deshmoret e Kombit. Llogaria e 5 e zbuluar eshte ne emer te Abdyl Latif Saleh dhe e 6 ne emer te fondacionit Jeta dhe Shkenca qe gjithashtu eshte listuar si financuese e terrorizimit dhe menaxhohej nga dy te akuzuarit.
  Sekuestrimet e meparshme
  Ne dhjetor te vitit 2004 ish-ministri i Financave Arben Malaj urdheroi sekuestrimin e 36 llogarive bankare, 7 firmave 20 apartamenteve tokave dhe hapesirave te tjera brenda ndertimeve te cilat ishin te gjitha ne emer te Abdyl Latif Saleh dhe Yassin Kadi. Te akuzuarit mbanin shume emra te ndryshem te cilet i kishin perdorur gjate hapjes se llogarive bankare ne dollare, euro dhe ne leke. Pjesa me e madhe e llogarive te tyre ishin hapur prane ish-bankes Islamike, aktualisht UBA por edhe ne Banken Amerikane te Shqiperise. Ne ate kohe eshte permendur edhe historia e nje transferte prej disa milione eurosh e cila do perdorej per shit-blerjen e nje siperfaqe te madhe toke per ndertim ne Tirane nga disa kompani shqiptare. E gjithe sasia e madhe e parave u bllokua prane Bankes Amerikane dhe hetimet vazhdojne.

  Ne urdherat e nxjera si nga ish-ministri Malaj por edhe nga ministri Ridvan Bode se fundmi megjithate ka nje ndryshim te dukshem. Ndersa ne urdherin e Malajt te dates 3 dhjetor te vitit 2004 permenden shume llogari bankare ne emer te shoqerise se ndertimit Karavan dhe firmave te lidhura me dy emrat Yassin Kadi dhe Abdyl Latif Saleh, i pari saudit dhe i dyti iraken. Ne te dy urdherat ministrat kane kerkuar nga te gjitha institucionet qe te vazhdojne te kerkojne per prona apo llogari te tjera bankare ne emer te ketyre dy personave por edhe ne emer te fondacioneve si Al-Haramain dhe Taibah International te shpallur nga OKB si financues te terrorizmit. Kerkimi ka vazhduar se nga kjo eshte bere e mundur edhe zbulimi i 6 llogarive te reja te palistuara me pare ne urdherat qe parashikonin sekuestrimin e tyre nga ana e shtetit shqiptar.

  Zbulohen shtepi e vila te terroristeve

  Ndokush mund te mendonte se kishte marre fund por jo. Gjurmet e lena nga islamiket e lidhur me terrorizmin ne Shqiperi jane shume me te thella. Jane dashur shume kohe kerkime dhe hetime per te zbuluar se ne emer te personave dhe fondacioneve terroriste ne Shqiperi egzistojne ende edhe 2 apartamente dhe nje truall ne Kukes te rregjistruara si prone e irakenit Abdyl Latif Saleh i cili u debua nga Shqiperia vite me pare. Atij ju sekuestruan edhe pronat dhe llogarite bankare qe kishte patur ne Shqiperi, megjithese se fundmi jane zbuluar edhe 3 llogari te tjera dy ne emer te Saleh dhe nje ne emer te fondacionit qe ai zoteronte ne Shqiperi me emrin Jeta dhe Shkenca.
  Apartamentet e Abdyl Latif Saleh
  Irakeni pronar i disa firmave ne Tirane por edhe drejtues i nje fondacioni kishte zgjedhur Kukesin per te blere disa apartamente ne kete qytet. Pas sekuestrimeve te para bere qe ne vitin 2004 se fundmi zbulohet se ne Kukes ai zoteron dy apartamente dhe nje truall. Apartamenti i pare me siperfaqe 78 metra katrore ndodhet ne lagjen 6 te Kukesit, pallati numer 1, shkalla 1 hyrja numer 8. Shtepia e dyte ndodhet ne lagjen 4 te ketij qyteti ne pallatin numer 13, kati i dyte hyrja 3. Gjithashtu ai ka ne pronesi edhe nje truall me siperfaqe afersisht 100 metra katrore ne kete qytet. Ne pamje te pare keto prona duken shume pak por duke marre parasysh qellimin e vertete te veprimtarise se irakenit te akuzuar si terrorist, situata komplikohet aq sa ka detyruar shtetin shqiptar qe t’i sekuestroje keto prona.
  Vila e Al-Haramain
  Fondacioni me qender ne Arabine Saudite dhe me dege ne shume vende te botes, perfshi edhe Shqiperine ishte nder te paret ne listen e zeze te Organizates se Kombeve te Bashkuara si financues i terrorizimit. Shteti shqiptar pasi sekuestroi disa nga llogarite e ketij fondacioni ka zbuluar se fundmi edhe nje pasuri te tij. Dhe ajo nuk eshte nje shtepi e vogel si ato ne Kukes por nje vile ne Tirane. Ajo eshte dykateshe mbi nje truall me siperfaqe 432 metra katrore me siperfaqe banimi 157 metra katrore. Adresa e saj eshte ne rrugen Irfan Tomini nr 58 ne kryeqytet. Per kete fondacion me daten 10 mars 2005 ishte nxjerre urdheri me numer 10 nga ana e ministrit te Financave i cili bazuar ne ligjin “Per masat kunder financimit te terrorizimit si dhe parandalimin dhe goditjen e krimit te organizuar si dhe ne listen e shpallur nga Keshilli i Ministrave per personat financues te terrorizmit, kerkonte zbulimin dhe sekuestrimin e te gjitha pasurive dhe llogarive bankare te ketij fondacioni. Njekohesisht ne te gjithe boten u be mbyllja e ketij fondacioni ashtu si edhe ne Shqiperi dhe anti-terrori ne bashkepunim me partneret nderkombetare thelloi hetimet.
  “Taibah” zgjedh Bulqizen
  Per kete organizate te ashtuquajtur bamirese eshte zbuluar se ka ne pronesi ndertesa me siperfaqe mbi 726 metra katrore ne Bulqize. Kjo organizate e shpallur si mbeshtetese dhe financuese e terrorizimit ka zgjedhur kete zone te izoluar dhe te varfer te Shqiperise per te kryer nje pjese te aktivitetit te saj. Sipas urdherit te ministrit te Financave Ridvan Bode zbulohet se “Taibah International” ka ne Bulqize tre ndertesa te konsiderueshme. Ato jane me siperfaqe; e para 179 metra katrore, e dyta 340 metra katrore dhe e treta 207 metra katrore. Te tjera ndertesat tani i kalojne shtetit shqiptar dhe organizata ne fjale ka humbur te gjitha te drejtat e saj mbi to. Nese ndokush prej kesaj organizate paraqitet per t’i marre ai arrestohet dhe vihet nen hetim per lidhjet qe ka me shoqaten qe eshte ne listen e zeze te financuesve te terrorizmit.

  pronat e terroristeve
  Pronat e Abdyl Latif Saleh
  1-Apartament me siperfaqe 78 m2 ne lagjen 6, pallati 1 shkalla 1, kati 3, hyrja 8. Kukes
  2-Truall me siperfaqe 98.9 m2 ne lagjen 3, pallati 23 apartamenti 1 ne Kukes
  3-Apartament me siperfaqe 72.2 m2, ne lagjen 4, pallati 13, shkalla 2, kati 3, apartamenti 6, ne Kukes
  Pronat e Taibah International
  1-Ndertese me siparfaqe 179 m2 ne Bulqize
  2-Ndertese me siperfaqe 340 m2 ne Bulqeize
  3-Ndertese me siperfaqe 207 m2 ne Bulqize
  Pronat e Al-Haramania
  -Vile 2 katshe me siperfaqe trualli 432 m2 dhe siperfaqe banimi 157 m2 me adrese rruga Irfan Tomini nr 58 Tirane

  (GazetaShqiptare/Balkanweb)

  -------------------------

  Albania moves against terrorists' assets

  24/10/2005

  After a ten month delay, Albanian authorities have seized property in downtown Tirana that was being used to launder financial activities of the al-Qaeda terrorist network.

  By Erlis Selimaj for Southeast European Times in Tirana – 24/10/05


  Authorities seized premises in Tirana's "Twin Towers" belonging to Yasin al-Qadi, a fugitive Saudi businessman, on 18 October. [Gent Shkullaku]

  Albanian authorities took possession of office space Tuesday (18 October) at the so-called "Twin Towers" of central Tirana. In 2004, the government confirmed that the location was being used to launder financial activities for the al-Qaeda terrorist network.

  The seized premises belong to a fugitive Saudi Arabian citizen named Yassin Qadi, a businessman who was named a specially designated global terrorist by the US Treasury Department in October 2001.

  Qadi owned 18 per cent of shares in the two buildings, located opposite the Albanian prime minister's office.

  "The seizure procedures are based under the Council of Ministers' decision on 3 December, 2004, in the framework of the measures to prevent terrorism funding. Even though it has been ten months since the decision was taken, it has not been executed until now," the finance ministry said in a press release.

  According to the ministry, the premises will not be sold but rather managed by state authorities. One option is to rent them out to state institutions or private firms.

  Both the government and the opposition have been anxious to show they are taking the problem of terrorist-related activity seriously. Earlier this year, the opposition Socialist Party vowed to seek a probe into how thousands of foreigners -- including people allegedly linked to Osama bin Laden -- were able to get Albanian citizenship during the last 13 years.

  Qadi is thought to have had close links to Abdul Latif Saleh, a Jordanian-Albanian dual citizen who has been designated by the US Treasury Department as an al-Qaeda supporter. According to Washington, he is associated with a number of Albanian NGOs linked to Egypt's Islamic Jihad -- a group with ties to al-Qaeda -- and has received $600,000 from Osama bin Laden to establish extremist groups in Albania.

  Saleh set up an Albanian jihadist organisation, financed by the Al Haramain Foundation, with the goal of destabilising Albania by "fomenting conflict among the different religious groups in the country," the US Treasury Department said in a statement.

  In addition, Saleh and Qadi ran several joint business partnerships, including a sugar importing business, a medical enterprise and a construction business. "Saleh served as the general manager of all of Qadi's businesses in Albania, and reportedly holds 10 per cent of the Qadi Group's investments in Albania," the department said.
  http://www.setimes.com/cocoon/setime...128-SVETLA-001


  Ansonsten dieser Thread, der älterer Artikel hierüber bringt.

  http://balkanforum.at/modules.php?na...ht=yassin+kadi

  und

  http://balkanforum.at/modules.php?na...ht=yassin+kadi

  und

  http://balkanforum.at/modules.php?na...ht=yassin+kadi

  und

  http://balkanforum.at/modules.php?na...ht=yassin+kadi

  Die Albanische Zeitung Express,bringt heute die selbe Titel Story mit vielen neuen Details. Absolut Skandaloes, wie damals fuer Nichts die Bin Laden Gruppe an die Grundstuecke in Tirana kam.

  Die bezahlten unter Ilir Meta nur 500.000 $ fuer 825 qm direkt im besten Zentrum gegenueber dem PM Sitz von Albanien.

  Spaeter in Deutschland will ich den Thread nochmal ausfuellen.

  http://www.google.de/search?hl=it&q=...+albania+Laden


  Hier die amtliche US Erklaerung zu den Bin Laden Aktivitaeten in Albanien

  September 19, 2005
  js-2727

  Treasury Designates Bin Laden, Qadi Associate

  The U.S. Department of the Treasury today designated Dr. Abdul Latif Saleh pursuant to Executive Order 13224 for providing support to Usama bin Laden and al Qaida.

  "Saleh has multiple ties to al Qaida, ranging from the Al Haramain Foundation to Yasin Qadi to Usama bin Laden," said Stuart Levey, the Treasury's Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence (TFI). "This designation identifies him as a terrorist facilitator and ensures that he will no longer be able to operate unencumbered."

  Saleh is closely associated with Usama bin Laden and was expelled from Albania on suspicion of membership in a "radical Islamic Jihad group." Bin Laden provided Saleh with $600,000 to encourage the establishment of extremist groups in Albania. In addition, Saleh is closely associated with a number of non-governmental organizations in Albania with links to the Egyptian Islamic Jihad, a terrorist organization tied to al Qaida.

  Saleh founded and organized an Albanian jihadist organization that has been financed by the Al Haramain Foundation, a non-governmental organization linked to al Qaida. The mission of the Albanian jihadist group has been to destabilize the internal situation in Albania by fomenting conflict among the different religious groups in the country. Al­ Haramain recruited members from this organization, which Saleh directly assisted in vetting.

  Saleh is also associated with Yasin Qadi, who was named a specially designated global terrorist by the Treasury Department in October 2001. Qadi was known to be an active supporter of, and fundraiser for, Saleh's jihadist group.

  Saleh and Qadi had entered into several business partnerships with one another, including a sugar importing business, a medical enterprise, and a construction business. Saleh served as the general manager of all of Qadi's businesses in Albania and reportedly holds ten percent of the Qadi Group's investments in Albania.

  In 1998, six individuals were arrested in Albania, two of which were tried and executed in Egypt as perpetrators of terrorist attacks. In their testimony, the individuals said it was Saleh who had helped them come to Albania. Saleh was identified as "the one who had helped them in every respect, beginning with picking them up at the airport."

  The United States is taking action today pursuant to United Nations Security Counsel Resolution 1617, which requires member states to financially isolate individuals and entities added to the UN 1267 Committee's consolidated list of terrorists tied to the Taliban, al Qaida and UBL.

  "Resolution 1617, recently adopted by the UN Security Council, makes the international sanctions regime against the Taliban, al Qaida, and its affiliate groups stronger, more accessible, and more transparent," Levey continued. "Today's action illustrates the power the global community now has to take unified, decisive action against al Qaida's support networks."

  Identifier Information

  Dr. Abdul Latif Saleh

  A.K.A: SALEH, Abdul LatifA.A.

  A.K.A: SALEH, Abdyl Latif

  A.K.A: SALEH, Dr. Abd al-Latif

  A.K.A: SALEH ABU HUSSEIN, Abdul Latif A.A.

  A.K.A: SALIH, Abd al-Latif

  A.K.A: Abu Amir

  DOB: March 5, 1957

  POB: Baghdad, Iraq

  Citizenship: Jordanian/Albanian

  Identification Numbers: Jordanian Passport Number D366 871

  Last known residence: United Arab Emirates

  Today's action prohibits any transactions between U.S. persons and Saleh and also freezes any assets he may have within U.S. jurisdiction.

  -30-

  http://www.ustreas.gov/press/releases/js2727.htm

 5. #5
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988
  Keine Antwort, wenn eine NATO Quelle, so eine Story bringt, ist auch eine Antwort der Abteilung: Geschwafel und Ignorant

 6. #6

  Registriert seit
  09.09.2005
  Beiträge
  1.620
  Zitat Zitat von lupo-de-mare
  Keine Antwort, wenn eine NATO Quelle, so eine Story bringt, ist auch eine Antwort der Abteilung: Geschwafel und Ignorant
  Bist Du eigentlich Albaner,Lupo? o_0

 7. #7
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988
  Zitat Zitat von Befehl223
  Zitat Zitat von lupo-de-mare
  Keine Antwort, wenn eine NATO Quelle, so eine Story bringt, ist auch eine Antwort der Abteilung: Geschwafel und Ignorant
  Bist Du eigentlich Albaner,Lupo? o_0
  Ne, Deutscher! Steht glaube ich, so auch im Profil. Aber ich habe und bin auch viel im Ausland tätig gewesen usw..

 8. #8

  Registriert seit
  20.07.2006
  Beiträge
  2.432
  klar ist lupo albaner er ist agent des shik

 9. #9

  Registriert seit
  12.03.2006
  Beiträge
  3.755
  Zitat Zitat von lupo-de-mare
  Keine Antwort, wenn eine NATO Quelle, so eine Story bringt, ist auch eine Antwort der Abteilung: Geschwafel und Ignorant
  ICh hab nur gefragt warum du "schon wieder geschrieben hast"

  Und warum lachst du? findest du das lustig? denkst du mich stärt sowas? lol

  Nach deiner Logik her sollte sich ein Scwheizer schämmen da soviele Kriminelle Geld in den Schweizer banken haben.... lol


  naja, versuchens kanns man ja gell Lupo :wink:

 10. #10
  Avatar von lupo-de-mare

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.988
  Zitat Zitat von Revolut
  [
  Nach deiner Logik her sollte sich ein Scwheizer schämmen da soviele Kriminelle Geld in den Schweizer banken haben.... lol

  k:
  Auch richtig!

Ähnliche Themen

 1. Bin laden schon lange Tot
  Von Tarmi Rićmi im Forum Politik
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 14.09.2011, 15:28
 2. Nach 13 Monaten! Bin Laden droht wieder!!!
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 25
  Letzter Beitrag: 09.09.2006, 11:40
 3. Antworten: 3
  Letzter Beitrag: 15.12.2005, 21:46
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 31.05.2005, 14:39
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 18.10.2004, 18:23