BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 17 von 17 ErsteErste ... 71314151617
Ergebnis 161 bis 162 von 162

Serbe prügelte Amerikaner ins Koma – Neue Krise?

Erstellt von Gentos, 25.07.2008, 19:31 Uhr · 161 Antworten · 7.233 Aufrufe

 1. #161
  Cvrcak
  Hillary Clinton wird die zukuenftige Staatssekretaerin Amerikas, mal sehen wie Sie in Zukunft mit Serbien bzw. Jeremić verhandeln wird da ist ja noch eine offene Rechnung. Denn Jeremić weigert sich immer noch Milorad in die USA auszuliefern trotz drohungen seitens Hillary Clinton.

  Clinton, Gates i Jones ? tim za ozbiljan posao
  Tri mjesta u administraciji budućega američkog predsjednika Baracka Obame, ključna za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku, jučer su popunjena. Njegova bivša žestoka suparnica Hillary Clinton bit će nova državna tajnica, Robert Gates, Bushov drugi ministar obrane nakon odlaska ozloglašenoga Donalda Rumsfelda, ostaje na čelu Pentagona, a general James Jones, bivši zapovjednik snaga NATO-a, bit će Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnos
  t.

  Burne reakcije na pojavljivanje košarkaša Miladina Kovačevića u Srbiji


  Dok se u Beogradu vode intenzivni pregovori o tome kako riješiti problem Miladina Kovačevića, koji je pobjegao iz SAD-a, gdje ga je očekivalo suđenje zbog prebijanja američkog studenta, on se nakon višemjesečnog skrivanja po prvi put pojavio u javnosti, trenirajući s košarkašima Vrbasa, što je izazvalo burne reakcije u američkim medijima, piše u ponedjeljak beogradski dnevnik Blic.

  List tvrdi da Ministarstvo pravosuđa Srbije pokušava posredovati u razgovorima između predstavnika SAD-a i obitelji Kovačević, te da je jedna od opcija angažman američkog odvjetnika koji bi razgovarao s tužiteljem države New York o mogućnosti ublažavanja optužnice, koja Kovačevića tereti za teško prebijanje američkog studenta Bryana Steinhauera, za šta je zaprijećena kazna od pet do 25 godina zatvora.

  Kovačević se prvi puta od lipnja, od bijega iz SAD-a pojavio u javnosti na treningu košarkaškog kluba "Vrbas", što je odmah izazvalo reakcije u američkim medijima, pa tako New York Post, kako navodi Blic, "očito rušeći sve granice dobrog ukusa" u naslovu teksta Kovačevića naziva "srpskim veprom koji dobro napreduje".

  List prenosi i izjavu senatorice Hillary Clinton da je nezamislivo da Kovačević nastavlja normalno živjeti u Srbiji dok se Steinhauerova obitelj svakoga dana moli za njegov oporavak, kao i političkog analitičara iz Washingtona Obrada Kesića koji kaže da je izvjesno da Clintonova i ostali senatori iz Demokratske stranke mogu iznuditi blokiranje financijske pomoći Srbiji zbog slučaja Kovačević, te je jedini izlaz iz situacije da se s Amerikancima dogovore što povoljniji uvjeti za Kovačevića, kome bi se sudilo u SAD-u.


  Ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u nedjelju da je odluka o tome da li će se u SAD-u suočiti s pravdom "osobna" Kovačevićeva odluka, jer su zakoni Srbije jasni i ne dopuštaju izručenje vlastitih državljana.

  - To je njegova osobna odluka i ne znam da li će je promijeniti - kazao je Jeremić, ocjenjujući da je cijela situacija nanijela štetu ugledu Srbije, te da bi bilo najbolje kad bi se "slučaj riješio na sporazumni način, ali zakoni Srbije su jasni i štite naše građane".

  (H

 2. #162

  Registriert seit
  14.03.2008
  Beiträge
  5.790
  Wieso schützt Serbien seine Verbrecher?! In diesem Fall hat der Typ (Serbe) sowieso nicht viel zu befürchten.

Seite 17 von 17 ErsteErste ... 71314151617

Ähnliche Themen

 1. Neue Krise zwischen Türkei und Syrien
  Von EnverPasha im Forum Arabische Revolution
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 10.06.2011, 23:05
 2. Serbe verarscht Amerikaner
  Von _Adriano_ im Forum Rakija
  Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 17.12.2010, 21:29
 3. Griechenland-Turkei: Neue Krise?
  Von Thrakian im Forum Politik
  Antworten: 24
  Letzter Beitrag: 01.07.2010, 13:23
 4. Toter bei Demo: Serbe nicht Amerikaner
  Von KraljEvo im Forum Politik
  Antworten: 59
  Letzter Beitrag: 12.03.2008, 18:11