Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
In Serbien sind die Löhne auf unter 300 Euro gefallen was es mit Albanien gleichsetzt, der Stand in Serbien ist seit dem Jahr 2000 auf dem Tiefstand. Knapp eine Million Arbeitslose.

Hmm wen ich so überlege dann haben einige Recht hier wen sie Tadic kritisieren, den in letzter Zeit hört man nur noch Krisen aus Serbien.

U ravni sa Albanijom: Milion Srba živi u bijedi!24SI - Prosječna plata u Srbiji pala je na ispod 300 eura, što je Srbiju izjednačilo sa Albanijom, kažu u Uniji poslodavaca Srbije i navode da privreda mjesečno plaća 65 državnih nameta, što je nekoliko puta više nego u zemljama u okruženju i Evropi.

"Neefikasna i preskupa država glavni je razlog što zaposleni u privredi imaju skoro 30 posto manju prosječnu zaradu u odnosu na njihove kolege u javnom sektoru i preduzećima, jer se od privrede na svakom koraku uzima dragocjeni novac koji pojedu ovaj sektor i budžetski korisnici", kazao je za srbijanske "Vesti" Dragoljub Rajić iz Unije poslodavaca.

Situacija u Srbiji je alarmantna, a o ozbiljnosti prilika svjedoči i podatak da je po prvi put od 2000. godine zabilježen povećan indeks siromaštva, u kome je sada oko milion ljudi. Cijene osnovnih proizvoda svakodnevno poskupljuju, čineći život sve težim.

"Sada stižu efekti globalne krize. Mi ove godine imamo 70.000 više onih koji žive ispod linije siromaštva, nego što je bilo prošle godine. U socijalnoj karti Srbije upisano je da više od 700.000 građana nema posao, da se broj nezaposlenih povećao za gotovo 200.000 od početka globalne ekonomske krize", kazao je Rasim Ljajić, srbijanski ministar rada i socijalne politike.

24sata.info - U ravni sa Albanijom: Milion Srba
Hier der Held der tragischen Geschichte:


Jebote Srbija i Jebes Drzavu