BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 5 ErsteErste 12345 LetzteLetzte
Ergebnis 31 bis 40 von 45

Serbische Nationalisten stoppen deutsche Medien

Erstellt von Serbian Eagle, 25.06.2010, 17:01 Uhr · 44 Antworten · 3.234 Aufrufe

 1. #31
  Avatar von kiko

  Registriert seit
  28.07.2008
  Beiträge
  10.647
  Zitat Zitat von Ostfront Beitrag anzeigen
  bitte noch mehr von solchen stammtischphrasen
  Aber ich habe Recht!

 2. #32

  Registriert seit
  13.05.2007
  Beiträge
  18.328
  Zitat Zitat von Dallas Beitrag anzeigen
  Aber ich habe Recht!
  ja hast du. deswegen wurde die waz auch von den nationalisten gestoppt um weniger vielfalt in den serbischen medien zuzulassen.

 3. #33
  Avatar von kiko

  Registriert seit
  28.07.2008
  Beiträge
  10.647
  Zitat Zitat von Ostfront Beitrag anzeigen
  ja hast du. deswegen wurde die waz auch von den nationalisten gestoppt um weniger vielfalt in den serbischen medien zuzulassen.
  gerade hat die Nürberger Zeitung die Macht hier im Thread. Sie schreibt was und wir glauben/befolgen es

 4. #34
  Avatar von Pajpina

  Registriert seit
  22.01.2009
  Beiträge
  3.288
  tako je !!
  nedaj te se... verkauft nicht euern arsch wie die kroaten

 5. #35

  Registriert seit
  13.05.2007
  Beiträge
  18.328
  Zitat Zitat von Dallas Beitrag anzeigen
  gerade hat die Nürberger Zeitung die Macht hier im Thread. Sie schreibt was und wir glauben/befolgen es
  gibt mehr davon:

  Serbien weist WAZ aus: "Wir lassen uns nicht ausrauben" - taz.de

  Rückzug aus Serbien: WAZ-Blamage auf dem Balkan | FTD.de

 6. #36
  Avatar von kiko

  Registriert seit
  28.07.2008
  Beiträge
  10.647
  was will die WAZ in Serbien?
  Den Menschen Arbeit und sichere Löhen beschaffen?
  Oder die Fäden in dem Land halten. Was ist da wohl schlimmer. Die Nationalisten oder ausländischen Heuschrecken??

 7. #37
  Vukovarac
  Zitat Zitat von Ado Beitrag anzeigen
  Mit ein wenig (viel) Fantasie, wandelt es sich leicht einen Jugoslawen in einen Faschisten um, wie ich sehe.
  Wieso Fantasie? Realistisch wäre es dennoch.

  Wenn ich mich nicht irre bist du meistens der hier im Forum am lautesten schreit das wir alle ein und das selbe Volk sind (und uns nur die Religion trennt) - sprich wir sind ALLE JUGOSLAWEN.

  Wenn wir also ein "nur" ein (die Betonung liegt bei 1) Volk sind, wäre es doch möglich das es unter uns "verschiedene" politische Meinungen gibt (aus deiner Sicht auch extrem rechte).

  Ich komme gerade darauf das du dir die ganze Zeit wegen dem selbst widersprochen hast?! Schimpfst über die ganzen Nationalisten behauptest aber im selben Atemzug wir wären alle ein Volk. Wie kann es in einem Volk 6 Nationalistenführer geben? Unlogisch oder.

  Demnach könnte es doch Leute geben die von sich aus faschistisch eingestellt sind aber sich als Jugoslawen fühlen/sehen. Jugoslawe bleibt Jugoslawe ob faschistisch oder kommunistisch

 8. #38
  Cvrcak
  Ardos, Trimax, Karamat
  Istina je upravo suprotna, što možemo nesporno i da dokažemo, kaže Peter Lange. Svako, ko dole iznete činjenice pažljivo pročita, shvatiće da je Medijska grupacija VAC uvek postupala pravno besprekorno i poštujući i uvažavajući srpske zakone. Kao što je već više puta izjavljeno, ugovorni partner Medijske grupacije VAC se u sporazumu iz decembra 2008. godine obavezao prema VAC-u da će Medijskoj grupaciji VAC prodati celokupno učće u društvima Ardos, Trimax i Karamat. Pomenuta tri društva drže pakete akcija Novosti a.d. u visini od 24,89%, 24,98% i 12,5%.
  Medijska grupacija VAC je ugovornom partneru unapred dala celokupnu kupoprodajnu cenu, tj. u slučaju kupovine pomenutih društava Medijska grupacija VAC nije dužna da izvrši bilo kakva dodatna plaćanja na ime kupoprodajne cene. Prenos vlasništva na pomenutim društvima bio je uslovljen izdavanjem odobrenja za koncentraciju od strane Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.
  Podsećanje na Zakon o zaštiti konkurencije
  Devetog novembra 2009. godine stupio je na snagu novi Zakon o zaštiti konkurencije. Iz tog razloga je od Medijske grupacije VAC zahtevano da preda novi zahtev za odobrenje koncentracije u skladu sa novim zakonom. Predaja pomenutog novog zahteva je zaista i usledila 19. januara 2010. godine. U skladu sa novim zakonom, Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije je u obavezi da donese odluku u roku od mesec dana od dana podnošenja zahteva. Komisija ima tri mogućnosti; može da odobri zahtev za koncentraciju, može da ga odbije i može da produži postupak za dalja tri meseca. Ukoliko Komisija za zaštitu konkurencije ne donese nijednu od ove tri odluke, nakon isteka mesec dana od predaje zahteva koncentracija se smatra odobrenom. U tom slučaju ne mora da se izda odobrenje za koncentraciju u pismenoj formi, tj. koncentracija je odobrena po sili zakona.
  U nedeljama koje su sledile 19. januar 2010. godine (dan kada je VAC podneo zahtev za odobrenje koncentracije), VAC je bio zamoljen da u cilju potpunosti preda Komisiji za zaštitu konkurencije dodatna dokumenta i pruži odgovore na dalja pitanja u pogledu pomenutog zahteva. Do 3. marta 2010. godine bila su predata sva zatražena dokumenta i pruženi su svi traženi odgovori.
  Time je od 3. marta 2010. godine za Komisiju za zaštitu konkurencije počeo da teče rok od mesec dana u kojem je morala da donese odluku. Samim tim, na osnovu zakona, Medijska grupacija VAC je trebalo da dobije odluku najkasnije do 3. aprila 2010. godine. Međutim, do današnjeg dana Komisija za zaštitu konkurencije nije donela nikakvu odluku o zahtevu za odobrenje koncentracije. Srpska Komisija za zaštitu konkurencije sigurno zna da istekom 3. Aprila 2010. godine zahtev za odobrenje koncentracije predat od strane Medijske grupacije VAC važi kao odobren. Odobrenje za koncentraciju proizilazi iz novog Zakona o zaštiti koncentracije i njegovo izdavanje se ne može pobiti.
  Ćutanje Komisije
  Pismom od 06. maja 2010. godine Medijska grupacija VAC je, poštujući korektna pravila ponašanja, zamolila Komisiju za zaštitu konkurencije da izda pismenu potvrdu da je koncentracija odobrena. Medijska grupacija VAC do danas ni na ovo nije dobila nikakav odgovor.
  Iz tog razloga je neshvatljivo kako predsednica Komisije za zaštitu konkurencije može da tvrdi da Komisija za zaštitu konkurencije nikada nije izdala odobrenje za koncentraciju. Polazimo od toga da su Komisiji za zaštitu konkurencije i njenoj predsednici poznate odredbe Zakona o zaštiti konkurencije Republike Srbije i da se predsednica Komisije samo nerazumljivo izrazila.
  Ugovor sa ugovornim partnerom iz Srbije u vezi sa sticanjem društava Ardos, Trimaks i Karamat i time posrednim sticanjem tri akcijska paketa u Novostima a.d. predviđa da učešća u društvima Ardos i Trimaks automatski prelaze na Medijsku grupaciju VAC. Sa tim u vezi nisu neophodne nikakve radnje od strane ugovornih strana, niti bilo kakva službena odobrenja.


  U Austriji je bila neophodna samo registracija promene vlasnika u registru privrednih subjekata. Ova registracija je kod Ardosa izvršena u potpunosti korektno. Ona će morati da se izvrši i kod Trimaksa. Kod kiparskog društva Karamat zastupnici ugovornih partnera moraju da sprovedu odgovarajuće radnje, na koje su obavezni po propisima Republike Kipar. Preuzimanje, pa povlačenje
  Pošto se preko svog advokata Popovića srpski ugovorni partner javno izjasnio da nije spreman to da učini, Medijska grupacija VAC će na odgovarajući način proširiti arbitražni postupak koji je ionako pokrenula protiv njega zbog povrede različitih ugovornih obaveza. Izjave advokata Popovića date u javnosti o navodno nelegalnom ponašanju Medijske grupacije VAC su potpuno neosnovane. VAC ovo ne može dozvoliti, tako da će protiv ovih, svesno iznetih, lažnih tvrdnji preduzeti pravne korake.
  Gore navedenim je bez sumnje dokazano da Medijska grupacija VAC ima pravo da preuzme društva Ardos, Trimaks i Karamat. Sve druge tvrdnje koje govore suprotno su neistinite, naglašava Peter Lange. Medijska grupacija VAC iznova ponavlja da je kupovinu akcija Novosti u potpunosti samostalno finansirala i da je spremna da priloži i odgovarajuće dokaze, čim je poslovni partner iz Srbije oslobodi obaveze čuvanja poslovne tajne.
  Medijska grupacija VAC podvlači da izvršeno preuzimanje Ardosa i planirano preuzimanje Trimaksa i Karamata predstavljaju sastavni deo najavljenog povlačenja iz svih društava u Srbiji. Navedeno preuzimanje je jedini način da VAC-u bude omogućeno da proda svoje učće u Novostima. Iz tog razloga je pokušaj da se preuzimanje društava od strane VAC-a shvati kao suprotnost u odnosu na najavljeni izlazak apsurdan.
  Odgovor Mlađanu Dinkiću
  U vezi sa javnim izjavama ministra Dinkića, direktor VAC-a, Bodo Hombah izjavljuje: „Sa zadovoljstvom ćemo ispuniti želju gospodina Dinkića da kao investitori napustimo zemlju. To bi išlo mnogo brže ukoliko bi srpskom tajkunu čije ime u skladu sa ugovorom ne smem da navedem, naložio, da nam vrati naš novac za kupovinu akcija Novosti. Tada ne bismo morali da firme, kod kojih se akcije nalaze u skladu sa zakonima i potpisanim ugovorima registrujemo na nas. U ovoj situaciji to ipak moramo da uradimo, ako želimo da zaštitimo našu imovinu. To ipak ništa ne menja u našoj nameri za povlačenjem. Prilikom povlačenja naravno da želimo da prodamo imovinu. U sigurnost investitora ubraja se i njegova mogućnost to da uradi. Odlučili smo da odemo, ali nećemo dozvoliti da nas opljačkaju“.

 9. #39
  Ado

  Registriert seit
  01.03.2009
  Beiträge
  8.973
  Zitat Zitat von Vukovarac Beitrag anzeigen
  Wieso Fantasie? Realistisch wäre es dennoch.

  Wenn ich mich nicht irre bist du meistens der hier im Forum am lautesten schreit das wir alle ein und das selbe Volk sind (und uns nur die Religion trennt) - sprich wir sind ALLE JUGOSLAWEN.

  Wenn wir also ein "nur" ein (die Betonung liegt bei 1) Volk sind, wäre es doch möglich das es unter uns "verschiedene" politische Meinungen gibt (aus deiner Sicht auch extrem rechte).

  Ich komme gerade darauf das du dir die ganze Zeit wegen dem selbst widersprochen hast?! Schimpfst über die ganzen Nationalisten behauptest aber im selben Atemzug wir wären alle ein Volk. Wie kann es in einem Volk 6 Nationalistenführer geben? Unlogisch oder.

  Demnach könnte es doch Leute geben die von sich aus faschistisch eingestellt sind aber sich als Jugoslawen fühlen/sehen. Jugoslawe bleibt Jugoslawe ob faschistisch oder kommunistisch
  Ich hab meine Ausdrucksweise gegenüber Andersdenkern inzwischen von faschistisch auf überpatriotisch runtergestuft

  Spass bei Seite; Ich komm nicht ganz draus bei deinem Text

 10. #40
  Avatar von Azrak

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  9.330
  Weiter gehts mit der serbischen Propaganda

Seite 4 von 5 ErsteErste 12345 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 166
  Letzter Beitrag: 19.06.2011, 20:24
 2. Serbische Nationalisten verurteilen Angriff auf Libyen
  Von Gentos im Forum Arabische Revolution
  Antworten: 43
  Letzter Beitrag: 10.04.2011, 21:14
 3. Antworten: 51
  Letzter Beitrag: 27.06.2010, 13:55
 4. Facebook-Sperre für serbische Nationalisten gefordert
  Von CoolinBan im Forum PC, Internet, Games
  Antworten: 24
  Letzter Beitrag: 12.12.2008, 20:56
 5. Antworten: 7
  Letzter Beitrag: 12.12.2008, 12:17