BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 45 von 145 ErsteErste ... 354142434445464748495595 ... LetzteLetzte
Ergebnis 441 bis 450 von 1441

Shkup/Skopje Demonstrationen

Erstellt von Yashar, 05.07.2014, 01:32 Uhr · 1.440 Antworten · 46.359 Aufrufe

 1. #441
  Don
  Avatar von Don

  Registriert seit
  17.04.2014
  Beiträge
  5.113
  Zoran halts maul

 2. #442
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Don Beitrag anzeigen
  Zoran halts maul
  Nö.

  Pozdrav

  - - - Aktualisiert - - -

  Albanische Medien die von SOROS Geld beziehen, heizen die Situation unnötig an. Irredentistische Aussagen gepaart mit Halbwahrheiten.


  СОРОС преку албанските портали кои ги финансира помага во ширењето на тензијата

  Понеделник, 7 Јули 2014, 12:22  Протеинска иновација од Виталиа

  Sport Bar и Sport muesli – за врвни физички перформанси


  Полугата на Фондацијата Отворено општество- Македонија, попозната како СОРОС во која се вклучени портали и интелектуалци кои се финансиски помогнати од оваа Фондација, потпомага во ширењето на тензија поврзано со протестите околу случајот „Монструм“ и одлуката на првостепениот суд за шест доживотни казни затвор за монструозното убиство кај Смиљковското езеро.


  Фондацијата Отворено општество- Македонија со години инвестира во мрежа на медиуми на албански јазик и има делумно влијание во публикувањето на вести и јавно мнение на албанската јавна сцена, што може да се забележи и по текот на финансиските средства.
  Откако се случија протестите по пресудата за петкратното убиство, најгласни во ширењето тензија беа албанските порали „Лајм“ и „Порталб“, финансирани од СОРОС на Владимир Милчин. Минатата 2013 година, „Порталб“ доби 40. 977 евра донација од СОРОС, а на страницата на Институт Отворено општество во делот на партнери на организацијата е посочен токму овој портал, што укажува на тоа дека „Порталб“ е чедо на СОРОС..
  Весникот ЛАЈМ за една година има добиено 26.406 евра од грантовите за медиуми доделени од Сорос во 2013 година. Од друга страна, во текстовите на овие албански медиуми се вклучени и веќе познатите Албанци кои со години се поврзуваат со оваа Фондација. како Ким Мехмеди кој се појавуваше на трибините на ГЕМ, дежурниот критичар на власта Мерсел Биљали кој е исто така активен во ГЕМ, а не изостанува ниту Алберт Муслиу.
  Шемата фунционира на тој начин што голем дел од написите на албанските медиуми се превземени токму од порталите и медиумите финансирани од Фондацијата Отворено општество. По нивното објавување во албанските медиуми , информациите подоцна се објавуваваат на Плусинфо, Либертас, А1 он, Скај, медиуми кои исто како и Порталб и Лајм се на листата на СОРОС за доделени грантови.
  Најчесто во пренесните информации нема ниту извор, ниту пак потврден факт, туку само шпекулации и манипулирање. „Доколку протестите бидат сфатени како „Монструм“, ситуацијата може да ескалира“ – ова е само еден од тензичните наслови na „Порталб“, каде свој став изнесуваат аналитичари кои важат за дежурни критичари на власта и кога даваат свое мислење за македонските портали блиски до Сорос.
  Алберт Муслиу вели дека лошо изменаџираната ситуација можела да предизвика поголеми инциденти. Аналитичарот вели дека процесот „Монструм“ е изменаџиран на лош начин од сите аспекти, а секоја интервенција на полицијата по домовите била неприфатлива.
  Мерсел Биљали за Порталб вели дека протестите не треба да запрат, туку тие треба да продолжат, но со дефинирани конкретни барања. Според него протестите треба добро да се организираат, да бидат јавни, да се пријават кај надлежните и да бидат масовни. Албанските медиуми, меѓу кои и порталот „Лајм“, дополнително додаваат масло на огнот со пишувања дека „Македонските затвори се наполнети со Албанци“


  - - - Aktualisiert - - -

  Englisch:

  SOROS helps in spreading tension through funded Albanian portals
  JULY 7, 2014BY KRISTINAIN MACEDONIACOMMENTS
  RELATED ARTICLES


  Lever Foundation Open Society Macedonia, known as SOROS involving portals and intellectuals who are financially supported by the Foundation, supports the dissemination of tension associated with the protests surrounding the case “Monster” and the decision of the first instance court for six life sentences for monstrous murder in Smiljkovo Lake.

  Foundation Open Society Institute Macedonia-years invests in network of media in Albanian language and have partially influenced the publication of news and public opinion of the Albanian public arena, which can be observed in the course of the financial assets.
  Protests that took place after the verdict of murder of five people, most vocal in spreading tension were Albanian portals “Lajme” and “Portalb” funded by Vladimir Milchin Soros. Last 2013, “Portalb” received 40.977 euro donation from Soros and at the site of the Open Society Institute in the area of ​​organization partners is indicated exactly this portal, whicg points out that “Portalb” is Soros’ child.
  Newspaper Lajme for year has received 26,406 euro from grants for media awarded by the Soros in 2013. On the other hand, in the texts of these Albanian media are included already famous Albanians, which for years are associated with the Foundation. Kim Mehmeti which appeared at the tribunes of GEM, the duty critic of government Mersel Bilali who is also active in GEM, and is not absent Albert Musliu.
  The scheme is functioning in the following pattern, large part of the articles of the Albanian media are taken right from portals and media funded by the Open Society Foundation. After their publication in the Albanian media, information later is published by Plusinfo, Libertas, on A1, Sky, media that same as Lajme and Portalb are on the list of Soros grants.
  Frequently, in the reported information it is not indicated the source of information, nor documented fact, only speculation and manipulation. “If the protests are seen as “Monster” the situation could escalate” – this is only one of the “Portalb” tense titles where analysts who apply for duty critic of government give their opinion for the Macedonian portals close to Soros.
  Albert Musliu says that badly managed situation could cause major incidents. The analyst says that the process “Monster” is badly managed from several aspects and every police intervention in homes was unacceptable.
  Mersel Bilajli for Portalb said protests should not stop, but they should continue, but with defined specific requirements. According to him, the protests should be well organized, should be public, and to be register at the competent authorities and should be massive. Albanian media further added fuel to the fire by writing that “Macedonia’s prisons are filled with Albanians” article which could be found at almost all media in Albanian language.


 3. #443
  Avatar von Bloody_Alboz

  Registriert seit
  12.02.2012
  Beiträge
  1.681
  Aktion wurde gestartet mit solchen Bildern übersetzt: Shkup wir sind mit dir !


 4. #444
  Avatar von Charlie

  Registriert seit
  09.10.2009
  Beiträge
  2.523
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  War ja klar das die Verurteilten nur als Vorwand für den albanischen Irredentismus dienen werden.

  Pozdrav
  Nein kein Vorwand, das hat die mazedonische Regierung unter der die Albaner nicht mehr leben wollen, selbst verbockt.

 5. #445
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Charlie Beitrag anzeigen
  Nein kein Vorwand, das hat die mazedonische Regierung unter der die Albaner nicht mehr leben wollen, selbst verbockt.
  Natürlich Vorwand, was hat ein Mord an 5 Menschen mit der Forderungen für ein Großalbanien gemein?
  Null.
  Man muss sich schon an den Kopf fassen, 5 Menschen wurden getötet, aber der Opa labert von Ülürida.

  Kopfgewaschener halt.
  Pozdrav

 6. #446
  Avatar von Bloody_Alboz

  Registriert seit
  12.02.2012
  Beiträge
  1.681
  besser von ülürida zu sprechen als von makidonija

 7. #447
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Bloody_Alboz Beitrag anzeigen
  besser von ülürida zu sprechen als von makidonija
  Wenn man in einer Traumwelt dann schon.

  Ülürüda existiert nur in irredentistische albanische Köpfe irgendwelcher Gruppierungen die versuchen hier aus der Situation Kapital zu schlagen.

  Pozdrav

 8. #448
  Avatar von Heraclius

  Registriert seit
  01.01.2011
  Beiträge
  13.284
  Zitat Zitat von Bloody_Alboz Beitrag anzeigen
  besser von ülürida zu sprechen als von makidonija  Makedonen sind wenigstens antik, Albaner nicht.

  Heraclius

 9. #449
  Avatar von Allih der Große

  Registriert seit
  24.02.2014
  Beiträge
  4.728
  Zitat Zitat von Zoran Beitrag anzeigen
  Wenn man in einer Traumwelt dann schon.

  Ülürüda existiert nur in irredentistische albanische Köpfe irgendwelcher Gruppierungen die versuchen hier aus der Situation Kapital zu schlagen.

  Pozdrav
  Das gleiche gilt fuer Makedonien/Grosselam - hatte zwischenzeitig eine laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange Pause .

 10. #450
  Avatar von Zoran

  Registriert seit
  10.08.2011
  Beiträge
  27.867
  Zitat Zitat von Allih der Große Beitrag anzeigen
  Das gleiche gillt fuer Makedonien/Grosselam.

  Schwachsinn.

  Makedonien ist ein realer Staat.

  Aber bei dir wissen wir ja das du nen Defizit hast was makedonische Angelegenheiten betrifft.

  Pozdrav

Ähnliche Themen

 1. Скопје | Skopje | Shkup
  Von _Hajduk_ im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 1447
  Letzter Beitrag: 26.02.2018, 10:53
 2. Geschichtsfälschung durch Shkup/Skopje 2014
  Von VoxPopuli im Forum Politik
  Antworten: 90
  Letzter Beitrag: 18.09.2013, 14:45
 3. Shkup/Skopje 15 albanische Schüler angegriffen!
  Von donnie_yen im Forum Politik
  Antworten: 456
  Letzter Beitrag: 14.03.2012, 22:07
 4. Skopje, Demonstrationen gegen Griechenland
  Von MIC SOKOLI im Forum Politik
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 29.02.2008, 19:05
 5. fyrom will keine skenderbej-statue in shkup/skopje!
  Von MIC SOKOLI im Forum Politik
  Antworten: 56
  Letzter Beitrag: 29.11.2006, 23:11