BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 6 12345 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 55

Der Sieg der Muslime in Afghanistan ist nah

Erstellt von kiwi, 18.03.2009, 21:38 Uhr · 54 Antworten · 2.278 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  05.10.2008
  Beiträge
  1.967

  Der Sieg der Muslime in Afghanistan ist nah

  Eine neue Botschaft aus Afghanistan von einem deuschsprachigem Mudschahed mit dem Kampfnamen Abu Adam von der "islamischen Bewegung usbekistan", in der er die Muslime in Deutschland zur Hidschra dorthin aufruft.  P.S: Nur zu Informationszwecken, es es ist keinesfalls ein Aufruf zum Dschihad, Gewalt oder sonstwas, lediglich zum informieren!

  <H2 class=contentheading>Barak Obama: Amerika ne pobjeđuje u Afganistanu

  nedjelja, 08 mart 2009 20:58


  U intervjuu za New York Times, američki predsjednik Barak Obama kaže da Amerika ne pobjeđuje u Afganistanu. Prema mišljenju predsjednika Amerike, u Afganistanu bi se trebala primijeniti ista taktika kao i u Iraku.
  "Ako razgovarate sa generalom Petrausom (bivšim komandantom okupacionih snaga u Iraku ) mislim da bi se on složio da je dio uspjeha u Iraku dopiranje do ljudi koje mi smatramo fundamentalistima, ali koji žele da surađuju s nama jer su potpuno otuđeni od taktike Al-Kaide u Iraku," kaže Obama.
  Međutim, kako predsjednik ističe, situacija u Afganistanu je mnogo složenija.
  "Imate manje regulisan region, mnogobrojna plemena koja ponekad djeluju sa različitim ciljevima" - kaže poglavar Bijele kuće.
  SAD će poslati u Afganistan oko 20 hiljada dodatnih vojnika i oficira.
  Djelovanje Amerike u Iraku i Afganistanu je bilo ključno pitanje u predizbornoj predsjedničkoj kampanji, naglašava BBC u skladu s navedenim.
  Obama je stalno ponavljao da je Afganistan centralni front u "ratu protiv terorizma".
  Informacije oko broja SAD i NATO vojnika u Afganistanu su veoma kontraverzne. Zapadni izvori svaki put iznose različite brojke. Prema posljednjim izvještajima u Afganistanu se nalazi preko 60 hiljada vojnika iz 26 država članica NATO saveza i 15 država partnera. U ovaj broj je uključeno više od 25 hiljada američkih vojnika.
  Uz to, u Afganistanu se bori između 13 do 15 hiljada američkih vojnika koji nisu pod komandom NATO-a.
  Više od 100 hiljada Karzavijevih marioneta (izdajničkih vojnika) se bori protiv Talibana.
  Pentagon je prethodno izjavio da je potrebno povećati broj vojnika na 60 hiljada kao dodatak NATO snagama koje se već bore u Afganistanu.
  U međuvremenu, kao podrška Obaminim riječima, u Afganistanu su eliminisana 4 američka, 2 francuska i 28 domaćih izdajničkih vojnika u samo jednom danu.
  Dodatak tome - Talibani su oborili britanski helikopter sa 28 članova posade (prema nekim izvorima 27, nap.prev.)
  Prema izvorima Islamskih Emirata Afganistana, šehid mudžahid, Muhammed Omer iz Nemroz provincije, je u šehidskoj akciji, 7. marta, digao u zrak Karazavije marionete (izdajničke vojnike ) u staroj policiskoj kasarni u Zarang gradu u Nemroz provinciji.
  Komandant izdajničke vojske Rahmetulluh i 19 drugih vojnika su eliminisani, a 9 Karzavanijevih pudlica je ranjeno.
  U Gaziju su 7. marta uništena i dva vozila sa vojnom opremom izdajničke vojske. U Kapisi su iz zasjede eliminisana 2 francuska i 3 domaća izdajnička vojnika. U Kunaru su ubijena 4 američka vojnika. U Zabulu je ubijeno 6 Karzavijevih vojnika i uništeno je vozilo sa vojnom opremom.

  08.03.2009.
  Izvor: Kavkaz Center

  Davljenik se i za slamku hvata

  utorak, 17 mart 2009 20:38


  Kada su kafiri pokušali da potkupe Poslanika, sallallahu alejhi we selleme, i da ga nagovore na kompromis, Poslanik, sallallahu alejhi we selleme, nije popustio u svom stavu i jasno im je dao do znanja da nema ničeg što bi mu kafiri mogli ponuditi da ostavi svoju vjeru.
  „Nevjernicima se život na ovom svijetu čini lijepim i oni se rugaju onima koji vjeruju. A na Sudnjem danu biće iznad njih oni koji su se Allaha bojali i grijeha klonili. – A Allah daje u obilju onome kome On hoće, bez računa.“ (El-Bakara, 212)
  EsSelamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu moja draga braćo i sestre u Islamu!
  U vrijeme ranog perioda da'we1 Poslanika, sallallahu alejhi we selleme, Utbah ibn Rebijja2 je došao kod Poslanika, sallallahu alejhi we selleme3, i između ostalog rekao mu: „O čovjeće, ako je problem to što trebaš bogatstvo, sakupićemo ti naše bogatstvo sve dok ne postaneš najbogatiji među Kurejšijama. A ako želiš žene, izaberi koje hoćeš i mi ćemo te oženiti sa deset žena po tvom izboru.“ (El-bidaja ven-nihaja od Ibn Kesira)
  Slična situacija je bila za vrijeme bitke na Jermuku, za muslimane presudne bitke u kojoj su izvojevali pobjedu nad Rimljanima (Bizantincima) za vrijeme hilafeta Ebu Bekra, radijallahu anhu: Behan, jedan od vođa Rimljana, želio je da se sretne sa komandantom muslimanske vojske, Halidom ibn Velidom. Pošto su se susreli, Bahan reče: „Čuli smo da ste došli radi ratnog plijena jer ste veoma siromašan i gladan narod. Stoga, nudim vam po 10 dinara (zlatnika) za svakog vojnika (u muslimanskoj vojsci) i uz to još i odjeću i hranu, a isto ćemo vam dati i iduće godine." ( izvod iz predavanja "Život Ebu Bekra" od šejha Envera el-Avlakija)
  Možemo naći mnogo sličnih situacija kada nevjernici, mušrici, židovi i kršćani pokušavaju da "kupe" muslimane i okrenu ih od njihove vjere. Svjedoci smo tome i danas, a najsvježiji primjer je zamjenik faraona (američki potpredsjednik), Džo Biden (cionista) koji na konferenciji za štampu u NATO sjedištu u Briselu, 10. marta 2009. pretpostavlja da će „70% talibanskih boraca u Afganistanu odložiti oružje i ostaviti džihad nakon što prime novac od SAD i NATO-a“, što je dio strategije pobjede u Afganistanu faraona Baraka Obame.
  Drugi kompromis koji kafiri pokušavaju da ponude je da pregovaraju sa takozvanim „modernim elementima Talibana" i da im dozvole da dođu na vlast i usvoje vjeru kafira - demokratiju i sekularizam, umjesto da prihvate Islam i zakon Uzvišenog Allaha. I naravno, treba da ostave borbu na Allahovom putu.
  Braćo i sestre u Islamu, ove spletke kafira - Dedžalovih snaga: Amerike, Britanije, NATO-a i nelegalne države Izrael, samo ukazuju na beznadežnost, očajnost ovih kafira koji su radi svoje lažne ideologije spremni na kompromise da potkupe mudžahide i muslimane.
  Slična situacija je bila u doba Poslanika, sallallahu alejhi we selleme, kada su Kurejšije rekle: „O Muhammede, hajde da mi obožavamo tvoga boga, a ti našeg. Hajde da se udružimo u ovome."
  Uzvišeni Allah kaže:
  Reci: „O vi nevjernici, ja se neću klanjati onima kojima se vi klanjate, a ni vi se nećete klanjati Onome kome se ja klanjam; ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali, a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam, A vama – vaša vjera, a meni – moja!“ (sura El-Kafirun, Nevjernici)
  Interesantno je kako se ovi kafiri nadaju da će, koristeći razne spletke i lukavstva i svoje istomišljenike i RAND organizaciju, imati bolje šanse da nagovore mudžahide da prihvate njihove uslove pa da nas okreću na vlastitim petama, kao što to rade danas sa takozvanim „modernim muslimanima " širom svijeta, posebno na Zapadu.
  "O vjernici, ako se budete pokoravali onima koji ne vjeruju, vratiće vas stopama vašim i bićete izgubljeni" (Ali-Imran, 149)
  Kada su kafiri pokušali da potkupe Poslanika, sallallahu alejhi we selleme, i da ga nagovore na kompromis, Poslanik, sallallahu alejhi we selleme, nije popustio u svom stavu i jasno im je dao do znanja da nema ničeg što bi mu kafiri mogli ponuditi da ostavi svoju vjeru. Ashabi su slijedili primjer Poslanika, sallallahu alejhi we selleme. Naučili smo iz iz bitke na Jermuku da je Halid ibn Velid, radijallahu anhu4, odbio sve što su mu Rimljani ponudili da bi muslimani ostavili džihad. Halid ibn Velid je nastavio džihad, zauzeo Šam i protjerao Rimljane.
  Ovo je formula koju muslimani treba da slijede, da se oslone na Uzvišenog i Veličanstvenog Allaha i da budu strpljivi i izdržljivi. I ako Bog da, Talibani u Afganistanu kao i mudžahidi širom svijeta u džihadu u ime Allaha slijediće put Poslanika, sallallahu alejhi we selleme, i nastaviće da budu nosioci Istine i Pravde i izbaciće svakog nasilnika, okupatora i vođu zla, kao što je Amerika - Dedžalova sila.
  Uzvišeni Allah nas upozorava:
  „O vjernici, ako ste pošli da se na putu Mome borite i da naklonost Moju steknete, s Mojim i svojim neprijateljima ne prijeteljujte i ljubav im ne poklanjajte – oni poriču Istinu koja vam dolazi i izgone Poslanika i vas samo zato što u Allaha, Gospodara vašeg, vjerujete. Vi im krišom ljubav poklanjate, a Ja znam i ono što tajite i ono što javno činite. Onaj od vas koji to bude činio s pravog puta je skrenuo.
  Ako vas se oni domognu, biće neprijatelji vaši i pružiće prema vama, u zloj namjeri, ruke svoje i jezičine svoje, i jedva će dočekati da postanete nevjernici." (Al-Mumtahina, 1-2)
  „Gospodar tvoj dobro zna onoga koji je s puta Njegova skrenuo i on dobro zna one koji su na pravom putu, zato ne slušaj one koji neće da vjeruju, - oni bi jedva dočekali da ti popustiš, pa bi i oni popustili - i ne slušaj nijednog krivokletnika, prezrena, klevetnika, onoga koji tuđe riječi prenosi, škrtaca, nasilnika, velikog grešnika, surova i, osim toga, u tuđe pleme uljeza, - samo zato što je bogat i što ima mnogo sinova -, koji govori, kad mu se ajeti Naši kazuju: "To su samo naroda drevnih priče!" (Al -Qalam , 7-15)

  11. mart 2009.
  Šejh Enver el-Avlaki
  Izvor: Anwar al Awlaki On-Line

  </H2>

 2. #2

  Registriert seit
  23.02.2009
  Beiträge
  6.967
  Ich frage dich jetzt sicher zum zehnten Mal...WER BIST DU UND WOHER KOMMST DU?...

 3. #3
  Avatar von Chechen

  Registriert seit
  15.03.2009
  Beiträge
  1.507
  solange sie ihren krieg in afghanistan ausüben und nicht in europäischen städten, haben die voll und ganz meinen segen.

 4. #4
  Dadi
  Zitat Zitat von El Mero Mero Beitrag anzeigen
  solange sie ihren krieg in afghanistan ausüben und nicht in europäischen städten, haben die voll und ganz meinen segen.

  Jap jap dies kann ich zu 100% unterstreichen...

 5. #5
  pqrs
  Was für ein Sieg?

 6. #6
  Avatar von CoolinBan

  Registriert seit
  16.05.2006
  Beiträge
  3.526
  du solltest dich von diesen bin laden-seiten fern halten, aber ich glaube es ist eh schon zu spät für dich. ^^

 7. #7

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  hach ja, der sieg, der sieg

 8. #8
  Dadi
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  hach ja, der sieg, der sieg

  Kein Plan wieso aber musste gerade derbe ablachen

 9. #9

  Registriert seit
  05.10.2008
  Beiträge
  1.967
  Zitat Zitat von CoolinBan Beitrag anzeigen
  du solltest dich von diesen bin laden-seiten fern halten, aber ich glaube es ist eh schon zu spät für dich. ^^
  Zeig mir andere Seiten.
  Bessere Seite für dich.

  Raus aus Afghanistan
  Chronik einer angekündigten Niederlage
  von Claudia Haydt

  Militärisch hat die NATO den Krieg um
  Afghanistan längst verloren. Immer mehr
  Soldaten bringen dem Land immer weniger
  Sicherheit.
  Mehr... http://www.imi-online.de/download/CH...fghanistan.pdf

 10. #10

  Registriert seit
  19.09.2008
  Beiträge
  16.602
  as bist denn du für ein komischer Fanat

Seite 1 von 6 12345 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Sieg für Nahda-Partei
  Von Lahutari im Forum Arabische Revolution
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 25.10.2011, 20:50
 2. SIEG auf der ganzen LINIE!
  Von IZMIR ÜBÜL im Forum Rakija
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 11.09.2011, 18:40
 3. Ultranationalist vor Sieg in Serbien
  Von Yutaka im Forum Politik
  Antworten: 221
  Letzter Beitrag: 21.01.2008, 19:34