BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 7 von 7

Smatram se i Vlajem i Hrvatom i Jugo-Slavenom...

Erstellt von Mastakilla, 18.04.2011, 20:19 Uhr · 6 Antworten · 1.603 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935

  Smatram se i Vlajem i Hrvatom i Jugo-Slavenom...

  18.04.2011. | 18:42 žestoki momak
  'URBANI JUGOSLAVEN' ČABO Prije Keruma, nasrtao je i na Igora Štimca  Bivši tajnik Torcide Pavao Grubišić Čabo medijima je poslao priopćenje u kojem objašnjava svoj postupak, tvrdeći da se on nije osobno posvadio s Kerumom, već da je Keruma izviždalo više mladića iz publike, na što je Kerum jednog od njih nazvao “urbanim Jugoslavenom”, a to je, pak, toliko iziritiralo Čabu da se popeo na pozornicu i pohrvao s gradonačelnikom.

  - Zovem se Pavao Grubišić Čabo, rođen sam 1978. u Splitu, a od 2007. stanujem u triljskom kraju, iz kojega su moji roditelji rodom. Majka mi je sudjelovala u ratu kao pripadnica saniteta, otac mi je pokojni od 1986., a dok je majka bila u oslobodilačkim akcijama, mlađa sestra i ja smo bili sami u kući. Nisam sudjelovao u ratu, jer sam u vrijeme njegova početka imao 12 godina. Osim majke, hrvatski branitelji su bili i tri njezina brata, stric, tetin sin i drugi rođaci.
  Moji djedovi bili su partizanski borci, i na njih sam ponosan čak i više nego na obitelj koja je sudjelovala u posljednjem ratu, jer je ustaški režim bio zločinački, i više je za vrijeme tog režima pobijeno ljudi u ustaškim logorima nego što ih je poginulo u Domovinskom ratu.

  Smatram se i Vlajem i Hrvatom i Jugo-Slavenom i Balkancem i kozmopolitom, ali mi sva ta određenja ne smetaju da dam podršku ljudima koji su se borili u ratu za slobodnu i suverenu Hrvatsku. Ustaše držim jednake četnicima. Srbe ne mrzim. Oluju ne smatram zločinačkim pothvatom – stoji, između ostaloga, u Čabinu priopćenju.

  Inače, bivši tajnik Torcide ističe da su policajci prema njemu bili vrlo korektni, ali mu nije jasan postupak redara koji ga je udario po glavi kada je već bio svladan. Čabo smatra da baš zbog takvih “junačina” naši generali ispaštaju u Haagu.

  D. PILIĆ
  FOTO: CROPIX

  Nasrtao i na Štimca


  Pavao Grubišić Čabo u javnosti je najpoznatiji kao bivši tajnik Kluba navijača Hajduka Torcida Split. Danas 33-godišnji Grubišić Čabo (rođen 1978. godine) na to mjesto stigao je u veljači 2004. godine nakon što je izabran na Torcidinoj skupštini, kada je predsjednikom imenovan Ivan Mustapić. Pavao ili češće znan kao Pave na ključnoj je poziciji najstarije hrvatske navijačke skupine bio u turbulentnom razdoblju kako za Hajduk tako i za Torcidu.

  U to vrijeme Torcida se tražila, nisu rijetkost bili ni incidenti koji su završavali na stranicama crne kronike, kao primjerice “slučaj Dugopolje” kada je nakon derbija Hajduka i Dinama ubačena baklja u hyundai navijača zagrebačkog kluba, a među petnaestoricom torcidaša protiv kojih je tada pokrenuta istraga bio je i Grubišić Čabo. Torcida je tada bila u svojevrsnom prijelaznom razdoblju koje je Grubišić Čabo pokušao srednjostrujaški usmjeriti. Za sebe je Grubišić Čabo znao reći kako nije ni nacionalist, ni ljevičar ni rasist kakvim ga žele prikazati, već liberal i kozmopolit. Hajduk se, pak, unatoč dviju titula prvaka osvojenih 2004. i 2005. godine, mučio s besparicom i velikim razočaranjima u Europi, ispadanjima od Shelbournea i Debrecena, Iz tog razdoblja posebno se pamte stalni sukobi i prepirke Grubišića Čabe sa sportskim direktorom i članom uprave Igorom Štimcem kojeg je optuživao i za prijetnje.

  Upravo prije spomenute eliminacije od Shelbournea u Irskoj torcidaši s Grubišićem Čabom su prekinuli trening Hajduka i igračima su poručili da se ne vraćaju u Split ako izgube. Neuspjeh “bijelih” razjario je najvatrenije navijače kojih je oko 150 tog kolovoza 2004. godine prosvjedovalo na Poljudu nakon poraza tražeći odlaske uprave, Štimca, “pojačanja’... Od straha je Mario Carević prespavao na stadionu, dok mu je tijekom noći automobil bio oštećen.

  U vrijeme dok je bio tajnik upoznao je i Željka Keruma kao jednog od sponzora malonogometnog Torcida kupa. Nije se dugo Grubišić Čabo zadržao na mjestu tajnika odakle se povukao u prosincu 2004. godine, no to nije bilo neočekivano. Kao najveći razlog tada je isticao organizacijske teškoće unutar Torcide. Ipak ono po čemu će ga se možda i najviše pamtiti bio je eksces s Igorom Štimcem u listopadu 2005. godine u vrijeme kada Grubišić Čabo više nije bio tajnikom.

  Nekoliko minuta uoči početka presice tadašnjeg člana uprave Hajduka u hotelu “Park” na temu incidenta u noćnom klubu “Ludnica” u kojem je Štimac sudjelovao s nekolicinom navijača Grubišić je došao pred Štimca. Na Štimčev stol bacio je čekić i rekao: “Evo ti čekić, pa ti sad mene udri! Ja sam vikao uprava odlazi i jedan sam od onih koji radi tebe ne idu na stadion, ajde sad, udari mene, a ne momke iz Torcide koji nemaju ni dvadeset godina.”


  F. VULAS  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...3/Default.aspx

 2. #2
  kenozoik
  e moj sinko, nemas ti pojma ko je pave

 3. #3

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Zitat Zitat von batakanda Beitrag anzeigen
  e moj sinko, nemas ti pojma ko je pave
  ma briga me, meni je zanimljivo kako on sebe vidi

 4. #4
  kenozoik
  vrlo je bitan...

 5. #5

  Registriert seit
  16.12.2010
  Beiträge
  1.136
  Der Kerum ist etwas einfach gestrickt oder seine Wähler sind es und er muss sich ihnen anpassen.

 6. #6

  Registriert seit
  08.02.2009
  Beiträge
  951
  Zitat Zitat von perhan007 Beitrag anzeigen
  Der Kerum ist etwas einfach gestrickt oder seine Wähler sind es und er muss sich ihnen anpassen.
  Das erste, das zweite erübrigt sich, die sind da irgendwo auf der gleichen Wellenlänge - unsympatisch ist er sonst nicht, im gegenteil allerdings bei Sachen wo es um "Krieg & Serben" geht ein typischer Proletennationalist.

 7. #7

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Wo er sagte, dass ihm am Ende Kroatien bleibt und alles andere egal ist musste ich nur lachen und dachte mir kein Wunder, er hat ja auch ganz Kroatien aufekauft

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.03.2010, 12:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 09.10.2009, 20:00
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 01.10.2009, 21:00
 4. Dubavko Gvozdanovi?: Metak smatram bezazlenim
  Von GodAdmin im Forum Crna Kronika
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 22.04.2009, 14:00
 5. Südost-Jugo / Nordwest-Jugo = Konservativ / Liberal ?
  Von Zurich im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 24.02.2007, 23:07