BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 73 von 192 ErsteErste ... 236369707172737475767783123173 ... LetzteLetzte
Ergebnis 721 bis 730 von 1918

Soziale Unruhen in Bosnien

Erstellt von DerBossHier, 06.02.2014, 14:16 Uhr · 1.917 Antworten · 81.744 Aufrufe

 1. #721
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.385
  Och zu schade.....beruhig dich..

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von Mayweather Jr. Beitrag anzeigen
  Das hat schon jemand gepostet,also lass den scheiss

 2. #722

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  So in Sarajevo geht es weiter, die Demonstranten fordern die Freilassung der Verhafteten Demonstranten unter ihnen einige Initiatoren gegen das Dayton-Abkommen, sollten diese nicht umgehend freigelassen werden, Blockieren die Demonstranten den Verkehr bis zur Freilassung.


  .... so es mehren sich gerüchte, kann noch nix sagen ABER - VERGESST NICHT SARAJEVO 1992, als die Menschen auf die Straße gingen um friedlich gegen die AGGRESSION zu Demonstrieren - VERGISST NICHT DIE SNAJPERISTE die gewartet haben und auf die Menschen geschossen haben!!!!! 3. #723
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.623
  Na Gradskom trgu u Bijeljini danas su istovremeno održana dva protesta. Stotinjak mladih s jedne strane uzvikivala je "Lopovi!", a nasuprot njih grupa okićena srpskim zastavama "Ne protestima u Republici Srpskoj", javlja dopisnik Srne.

  http://m.klix.ba/vijesti/bih/u-bijel...njih/140209058

  Sanski Most: Zapaljena vikendica ministra Sanjina Halimovića

  http://m.klix.ba/vijesti/bih/sanski-...vica/140209045

  Građani Tuzle ponovo ispred zapaljene zgrade Vlade TK

  http://m.klix.ba/vijesti/bih/gradjan...e-tk/140209053

  uploadfromtaptalk1391960536555.jpg

 4. #724
  Mayweather Jr.
  Zitat Zitat von Partybreaker Beitrag anzeigen
  Och zu schade.....beruhig dich..

  - - - Aktualisiert - - -  Das hat schon jemand gepostet,also lass den scheiss
  sorrüü :P

 5. #725

  Registriert seit
  17.03.2010
  Beiträge
  5.126
  PROTESTI I U BIJELJINI: Uz parole 'Lopovi, lopovi' i 'Bijeljina je Srbija, nikad Federacija' okupile se dvije grupe demonstranata  Bijeljini je oko 14 sati završeno okupljanje građana na trgu ispred zgrade gradske administracije, koje je počelo nepun sat ranije. Okupilo se stotinjak građana koji su uzvikivali “Lopovi, lopovi” i “Lopovi, napolje”.
  Istovremeno, samo desetak metara dalje, ispred zgrade Centra za kulturu, okupila se duga grupa građana koji su uzvikivali “Srbija, Srbija”, “Mnogo ste smiješni”, “Bijeljina je Srbija, nikad Federacija”.
  Na ulici su bile prisutne jake policijske snage koje su razdvajale okupljene grupe građana.
  Dešavanja je pratio veći broj znatiželjnika, a incidenti nisu zabilježeni.
  Demonstrantima se nije obratio niko od gradskih zvaničnika, ali je jutros održan sastanak predstavnika svih političkih partija u Bijeljini.
  Sa sastanka je upućen apel članovima svih stranaka da se uzdrže od izlaska na ulicu, javila je BN televizija.
  Inače, entitetski predsjednik Milorad Dodik izjavio je danas da „svi odgovorni ljudi u RS-u izražavaju spremnost da se suprostave bilo kakvom nasilju i uvozu nemira i demonstracija iz FBiH u RS, o čemu postoje indicije i planovi“.
  -Postoje organizacije u Tuzli koje žele da osiguraju priustvo demonstranata iz Tuzle u Bijeljini. Za nas je to nedospustivo. Policija RS-a takav uvoz nereda u RS-u neće dozvoliti i bit će spriječen i procesuiran svako onaj ko to čini; ustvrdio je Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.
  On je naveo da je zahvalan grđanima RS-a "koji nisu nasjeli na provokacije iz FBiH i njihovih trabanata u RS-u koji su se odmah podigli u RS-u tražeći neku solidarnost s onim što smo vidjeli u FBiH".  Depo Portal - Uz parole 'Lopovi, lopovi' i 'Bijeljina je Srbija, nikad Federacija' okupile se dvije grupe demonstranata

  Mesić: Za sve je kriv Dejtonski sporazum

  ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić poručio je sinoć kako razumije motive onih koji zadnjih dana prosvjeduju u gradovima u BiH te njihovo razočaranje situacijom u toj zemlji, ali i naglasio kako se nasiljem ništa neće postići, već da je nužno mijenjati tzv. Daytonski ustroj BiH.
  "Razumijem motive onih koji su, pritisnuti stanjem u kojemu su se našli, izašli na ulice. Razumijem njihovo razočaranje tzv. političkom elitom i očaj zbog toga što se izlaz iz situacije ne popravlja, nigdje ne nazire. Golim nasiljem, pljačkom, rušenjem i paležom ništa se, ipak, neće postići", prenosi u priopćenju Mesićevu poruku voditeljica Ureda bivšeg Predsjednika RH Mirjana Pavoković.

  Mesić ističe kako s neskrivenom zabrinutošću prati zbivanja u BiH posljednjih nekoliko dana, te smatra kako upravo činjenica da su prosvjedi "čije uzroke moramo razumjeti" prerasli u nasilje, upozorenje da se nešto mora iz korijena mijenjati.

  "A to nešto, to je tzv. Daytonski ustroj Bosne i Hercegovine. Sporazum kojega smo svojedobno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, postao je voljom njegovih kreatora ključnom preprekom na putu pretvaranja BiH u funkcionirajuću državu", poručuje bivši hrvatski predsjednik.

  Napominje da iako Daytonski sporazum sadrži i klauzulu o potrebi njegovoga nadograđivanja, to se nikada nije dogodilo. "Umjesto toga na Daytonu i neprirodnim entitetima koje je on stvorio, inzistiralo se kao na nedodirljivoj dogmi, a Visokom predstavniku međunarodne zajednice koji je, formalno, imao ovlasti da premosti sve veću podvojenost unutar BiH, u kojoj su se entiteti, posebno jedan, pretvarali u para-države, uskraćivala se mogućnost da te ovlasti koristi na dobrobit Bosne i Hercegovine i u dugoročnom interesu svih njezinih građana", tvrdi Mesić.

  Dodaje kako se građane BiH umjesto toga tretiralo isključivo kao pripadnike konstitutivnih naroda, a entitete za koje ne postoji ni povijesno, ni političko utemeljenje kao neprolaznu vrijednost, mada je nefunkcionalnost BiH kao države svakim danom bila sve očitija.

  "Propadanje gospodarstva i privatizacijska pljačka, odnosno vlast tajkuna, korupcija i kriminal bili su samo neizbježni pratitelji takvoga stanja. Smatram da je krajnji trenutak da međunarodna zajednica, a posebno države potpisnice Daytonskog sporazuma, među kojima je i Hrvatska, shvate potrebu neodgodivog pristupanja reviziji Daytona i pretvaranju BiH u građansko društvo ravnopravnih građana s unutarnjim ustrojem bitno različitim od današnjega.

  Nemiri posljednjih dana bili su 'žuti karton'. Ne treba čekati da ulica ispostavi i 'crveni karton'. Tada će biti kasno", zaključuje Mesić.

  Vijesti.ba - Mesi

 6. #726
  Nik
  In Bijeljina jetzt auch, was?

 7. #727

  Registriert seit
  24.07.2013
  Beiträge
  2.252
  Wird noch protestiert?

 8. #728
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.385
  Zitat Zitat von Mayweather Jr. Beitrag anzeigen
  sorrüü :P
  Entschuldigung angenommen,bist noch mal davongekommen.

 9. #729

 10. #730
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.385
  Zitat Zitat von Vollkornbrot Beitrag anzeigen
  Wird noch protestiert?
  Natürlich,morgen sogar in Belgrad.

Ähnliche Themen

 1. Die Wahabitische Terror Sekte im Balkan und in Bosnien
  Von lupo-de-mare im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 27.07.2017, 20:51
 2. Wird es in Deutschland soziale Unruhen geben?
  Von danijel.danilovic im Forum Die Wirtschaftskrise
  Antworten: 4
  Letzter Beitrag: 26.04.2009, 20:18
 3. 46 Mio. KM-Investment in Bosnien und Herzegowina
  Von FtheB im Forum Wirtschaft
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 30.09.2004, 18:17
 4. Die gekreuzigte Kirche in Bosnien - Herzegowina
  Von Adriano im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 12.09.2004, 21:02
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.08.2004, 23:03