BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 75 von 192 ErsteErste ... 256571727374757677787985125175 ... LetzteLetzte
Ergebnis 741 bis 750 von 1918

Soziale Unruhen in Bosnien

Erstellt von DerBossHier, 06.02.2014, 14:16 Uhr · 1.917 Antworten · 81.963 Aufrufe

 1. #741
  Avatar von NovaKula

  Registriert seit
  24.10.2013
  Beiträge
  9.400
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Zelena beretka?tz tz..

 2. #742
  Avatar von Komandant Mark

  Registriert seit
  30.05.2010
  Beiträge
  7.624
  Zitat Zitat von Dolls Beitrag anzeigen
  Milanović: U Mostar sam došao u funkciji smirivanja situacije

  Mostar -- Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović kazao je na upravo održanoj press konferenciji kako je stigao u Mostar u funkciji "smirivanja situacije". On je zajedno sa svojim domaćinom predsjedavajućim Vjeća ministara BiH, Vjekoslavom Bevandom obišao nekoliko lokacija u gradu na kojima se nalaze u proteklim nemirima zapaljeni gradski i kantonalni objekti.


  "Jedini razlog zbog koga sam došao u Mostar, a ne u Sarajevo je to što je ovaj grad multietnička sredina" - kazao je, između ostalog premijer RH.

  Milanović smatra kako EU treba za BiH, ponuditi okvir za njen put prema evropskih integracijama koji je moguć, a ne insistirati na, kako je rekao, rješenjima, "koja se provode na silu".

  Premijer Hrvatske smatra kako problem EU u komunikaciji sa BiH, potječe iz "nerazumijevanja".

  Hrvatski premijer, Zoran Milanović izjavio je danas u Mostaru da je u taj grad stigao kako bi smirio strasti nakon nereda koji su zadnjih dana pogodili BiH.

  Milanović je za posljednja dešavanja u BiH dijelom optužio i EU, rekavši kako Unija svojom nezainteresiranošću za BiH stvara frustracije.

  Hrvatski premijer Zoran Milanović je nakon razgovorâ sa čelnikom Vijeća ministara BiH, Vjekoslavom Bevandom, te obilaska nekih od zapaljenih institucija, izjavio da ovakve situacije su vrijeme za potpaljivanje strasti, a da je on u Mostar došao smiriti strasti, te podstaći jednu drugu temu: evropski put BiH. Milanović je kritizirao pristup EU, rekavši da Unija mora dati nadu BiH.

  "Ovo se možda ne bi dogodilo da je EU imala koherentniju i jasniju politiku šta ovdje želi. Sa ovom zemljom se šuta i napucava, što svjesno, što namjerno, što zbog neznanja, već sto godina", rekao je uz ostalo premijer Hrvatske.

  Odnos EU prema BiH je odnos nezainteresiranosti, dodao je Milanović i rekao da ne treba cjepidlačiti oko marginalnih stvari, jer se u suprotnom dešavanja od zadnjih dana mogu ponoviti, a interes Hrvatske je da se to više ne događa.

  "Za to ću se zalagati kao hrvatski premijer. To sam rekao neki dan u sličnom kontekstu i u Albaniji. Albanija je mala država, nije bogata, većinski je muslimanska i nikako da dobije status kandidata za pregovore o EU. A bila je dobra za NATO još prije pet godina. To je kontradikcija", naglasio je premijer RH.

  Kritizirajući političke opcije, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda je rekao da svako hoće da zloupotrijebi realno nezadovoljstvo građana. "Mi smo ovdje da govorimo o smirivanju stanja, o sreći što nije bilo reakcije, što ovdje se nije desilo da padne neka krv, jer tu se ne bi moglo više ništa popraviti. Ove fasade, zgrade, sve će se to popraviti. Ali ja se isto nadam da se nikada više ovo neće ponoviti", dodao je Bevanda.


  Anhang 54811


  NOVO / Milanovi
  Milanovica ste trebali da lincujete ,kako se samo usudio da ide u BiH ,kada u vlastitoj drzavi ima isto socijalnih problema koliko hoces ..

 3. #743
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.655
  Zitat Zitat von Partybreaker Beitrag anzeigen
  Zelena beretka?tz tz..

 4. #744
  Jezersko
  Zitat Zitat von Hamburg1711 Beitrag anzeigen
  Nöö die Serben waren überall im Rückzug.Die Serben mussten die Besetzung der krajina aufgeben und viele Gebiete in Bosnien wurden durch die Regierungstruppen befreit.
  Die einzige Gefahr bestand darin das Serbien direkt eingreift, obwohl sie das schon indirekt die ganze Zeit getan haben und der Konflikt sich vermutlich nochmals vergrößert hätte.
  Was jetzt?

 5. #745
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.655
  Čegar prijeti demonstrantima: Spreman sam rasčistiti ovu situaciju za nekoliko minuta

  Zoran Čegar, jedan od ratnih zapovjednika specijalne policije BiH, rekao je u razgovoru za Novu TV kako je došlo do kraha pravne države, prenosi Fena.

  "Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo ko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i ko su im nalogodavci, ko ih plaća i ko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovoga što se događa", rekao je Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda.

  http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute...ekoliko-minuta

 6. #746
  Avatar von Triglav

  Registriert seit
  19.05.2005
  Beiträge
  4.048
  Zitat Zitat von Komandant Mark Beitrag anzeigen
  Solche Bilder ,wenn es so weiter geht mit der Koruption der Politiker ,werden wir aus allen ex-yu Republiken sehen .
  Ja,mit einem Unterschied. Slowenien hat schon letztes Jahr seine Regierung zum Teufel gejagt!Der Rest ist wieder etwas verspätet,aber besser als nie!

 7. #747

  Registriert seit
  14.12.2005
  Beiträge
  9.450
  Zitat Zitat von Dolls Beitrag anzeigen
  .... so es mehren sich gerüchte, kann noch nix sagen ABER - VERGESST NICHT SARAJEVO 1992, als die Menschen auf die Straße gingen um friedlich gegen die AGGRESSION zu Demonstrieren - VERGISST NICHT DIE SNAJPERISTE die gewartet haben und auf die Menschen geschossen haben!!!!!
  WTF??? Vergleichst du hier gerade Äpfel mit Birnen oder was?

 8. #748
  Jezersko
  Zitat Zitat von Dolls Beitrag anzeigen
  PROTESTI I U BIJELJINI: Uz parole 'Lopovi, lopovi' i 'Bijeljina je Srbija, nikad Federacija' okupile se dvije grupe demonstranata

  ...

  Mesić: Za sve je kriv Dejtonski sporazum


  ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić poručio je sinoć kako razumije motive onih koji zadnjih dana prosvjeduju u gradovima u BiH te njihovo razočaranje situacijom u toj zemlji, ali i naglasio kako se nasiljem ništa neće postići, već da je nužno mijenjati tzv. Daytonski ustroj BiH.
  "Razumijem motive onih koji su, pritisnuti stanjem u kojemu su se našli, izašli na ulice. Razumijem njihovo razočaranje tzv. političkom elitom i očaj zbog toga što se izlaz iz situacije ne popravlja, nigdje ne nazire. Golim nasiljem, pljačkom, rušenjem i paležom ništa se, ipak, neće postići", prenosi u priopćenju Mesićevu poruku voditeljica Ureda bivšeg Predsjednika RH Mirjana Pavoković.

  Mesić ističe kako s neskrivenom zabrinutošću prati zbivanja u BiH posljednjih nekoliko dana, te smatra kako upravo činjenica da su prosvjedi "čije uzroke moramo razumjeti" prerasli u nasilje, upozorenje da se nešto mora iz korijena mijenjati.

  "A to nešto, to je tzv. Daytonski ustroj Bosne i Hercegovine. Sporazum kojega smo svojedobno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, postao je voljom njegovih kreatora ključnom preprekom na putu pretvaranja BiH u funkcionirajuću državu", poručuje bivši hrvatski predsjednik.

  Napominje da iako Daytonski sporazum sadrži i klauzulu o potrebi njegovoga nadograđivanja, to se nikada nije dogodilo. "Umjesto toga na Daytonu i neprirodnim entitetima koje je on stvorio, inzistiralo se kao na nedodirljivoj dogmi, a Visokom predstavniku međunarodne zajednice koji je, formalno, imao ovlasti da premosti sve veću podvojenost unutar BiH, u kojoj su se entiteti, posebno jedan, pretvarali u para-države, uskraćivala se mogućnost da te ovlasti koristi na dobrobit Bosne i Hercegovine i u dugoročnom interesu svih njezinih građana", tvrdi Mesić.
  ...

  Vijesti.ba - Mesi
  Ja, Mesic ist in großer Sorge... - bloß: Er hat nichts mehr zu sagen!

  Wir Alle wissen, dass der Vertrag von Dayton nicht ALLE Probleme lösen kann, und dass damit die Sache erledigt ist. Es war von vornherein klar, dass es damit nicht abgetan ist und dass dem weitere Schritte folgen müssen. Genau das hat die Politik aber nicht gemacht. Inzwischen waren auch mehrere Wahlen und die Bevölkerung lies sich jedes mal von ihreren sog. "Vertretern" BELÜGEN.

  Noch einmal: Der Vertrag von Dayton hat einen blutigen Krieg und unendliches Leiden beendet!!! Er ist aber KEINE VERFASSUNG!!!

 9. #749
  Avatar von Indianer

  Registriert seit
  13.11.2010
  Beiträge
  26.285
  Zitat Zitat von Triglav Beitrag anzeigen
  Ja,mit einem Unterschied. Slowenien hat schon letztes Jahr seine Regierung zum Teufel gejagt!Der Rest ist wieder etwas verspätet,aber besser als nie!

  slovenci sind auch entschlossener.
  das packen die bosanci nie.

 10. #750
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.655

Ähnliche Themen

 1. Die Wahabitische Terror Sekte im Balkan und in Bosnien
  Von lupo-de-mare im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 9
  Letzter Beitrag: 27.07.2017, 20:51
 2. Wird es in Deutschland soziale Unruhen geben?
  Von danijel.danilovic im Forum Die Wirtschaftskrise
  Antworten: 4
  Letzter Beitrag: 26.04.2009, 20:18
 3. 46 Mio. KM-Investment in Bosnien und Herzegowina
  Von FtheB im Forum Wirtschaft
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 30.09.2004, 18:17
 4. Die gekreuzigte Kirche in Bosnien - Herzegowina
  Von Adriano im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 12.09.2004, 21:02
 5. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 17.08.2004, 23:03