BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 4 von 4 ErsteErste 1234
Ergebnis 31 bis 33 von 33

Srbi u Hrvatskoj dobili Himnu

Erstellt von RSK-Lika, 19.07.2006, 14:31 Uhr · 32 Antworten · 3.566 Aufrufe

 1. #31
  Avatar von Denny

  Registriert seit
  20.03.2006
  Beiträge
  1.558

  Re: Srbi u Hrvatskoj dobili Himnu

  Zitat Zitat von RSK-Lika
  Vesti Dana : Srbi u Hrvatskoj dobili himnu

  Vojnić nekad ubava varošica sa Korduna, opevan u tužnoj pesmi "Na Kordunu grob do groba", dočekao je preko tri stotine Srba pristiglih na drugu sednicu Srpskog narodnog vijeća iz cele Hrvatske. Gradić, kojeg ratovi nikako da manu, i danas pokazuje sveže rane prošloga rata,a u samom centru pred zgradom Opštine bivše protivtenkovske barijere

  sveže ofarbane pretvorene su u ukrase koje krasi hrvatska šahovnica i datum 5.8.95. To je dan kada je započela "Oluja".

  Uništavanje spomenika
  Dom kulture smešten je u starom parku, u čijem sedištu drveće nadvisuje obelisk spomenika borcima palim u Drugom svetskom ratu. Spomenik ko slepac namerniku pokazuje otvore sa kojih je neki "patriota" iščupao tekst i imena stradalih boraca. To je još jedan od dokaza da Drugi svetski rat u većini Hrvatske još nije završen, neke nove "ustaše" još ratuju protiv partizana i uništavaju im spomenike. Mogu da se podiče sa više od 3.000 potpuno uništenih ili delimično oštećenih antifašističkih spomenika. Spomeniku u Vojniću biće vraćene table sa originalnim tekstovima isto kao što su vraćene bronzane biste narodnih heroja na postolja sa kojih ih je neko skinuo i obrisao imena. Biste su na postoljima, ali imena nema, još ih niko nije "identifikovao".

  U Vojniću je pred poslednji rat živelo 95 odsto Srba, danas ih je oko 55 odsto, a ostalo su Hrvati, muslimani i Bošnjaci doseljeni iz susedne Bosne, kao "umni" plan zamene naroda i komadanja Bosne, kao deo dogovora i propalih planova Tuđmana i Miloševića. Danas Vojnićem upravlja koalicija HDZ-a i SDSS-a. Kažu da je daleko efikasnija i kvalitetnije radi nego da su Srbi ušli u koaliciju sa SDP-om.
  Da bi pokazali uspešnost saradnje, skupu je kao gost prisustvovao ministar privrede Branko Vukelić koji je sa mnogo lepih reči pozdravio skup i obećao saradnju na razvoju zajedničkog života i privrednog razvoja. Prosto da čovek ne poveruju koliko su ti odnosi lepi i skladni, i koliko stranka koja je na vlasti želi da pokaže svoje novo evropeizirano delo, a onda isti dan sa prve stranice novina strči naslov da HDZ vraća slike generala Ante Gotovine koji u Hagu čeka suđenje za ratni zločin.

  Novi - stari predsednik Srpskog narodnog vijeća dr. Milorad Pupovac u obraćanju prisutnima naglasio je da Veće kreće u reorganizaciju i da će prioriteti rada i aktivnosti biti 1. Povratak prognanih; 2. Reintegracija srpske manjine; 3. Razvoj, prvenstveno na područjima povratka; 4. Održivi opstanak, prvenstveno u istočnom delu Hrvatske i 5. Jačanje manjinskih institucija.

  Razvoj privrede
  Veće je pretrpelo i neke statutarne promene, a sve sa ciljem efikasnijeg delovanja i zaštite manjinskih prava, tako da će, između ostalog, SNV podsticati i interesno udruživanje i razvoj privrednih delatnosti i osnivati privredne subjekte, ustanove i fondacije radi unapređivanja ekonomske i socijalne sigurnosti građana i obnove i razvoja ratom stradalih područja. To se radi upravo sa ciljem da donaciju od 30 traktora sa dodatnom opremom u vrednosti oko 300.000 evra, koje SNV-u donira vlada Republike Srbije bude što efikasnije i korisnije upotrebljena.

  Poslednjom, 5. tačkom, Skupštine donesena je i prihvaćena odluka o himni srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Nakon, već pre godinu dana, usvojene zastave, to je srpska trobojka, skupština je prihvatila himnu Republike Srbije "Bože pravde" koju je predsednik SNV-a dr. Milorad Pupovac svečano reprodukovao svim prisutnima.

  Quelle: http://www.krajinacafe.net/rsk/modul...hp?storyid=254
  Schön und macht das jetzt einen unterschied aus? Finde es eine nete Geste der Kroatischen Regirung so ofiziel und so. Aber irgent wie ein armuts Zeugnis für Serbien wir wahren nicht mal bereit den Montenegrinern ihre Hymne zu lasen oder denn Albaneren im Kosovo auch nicht. Aber wies die zeit zeigt leben Serben und Kroaten wider gut miteinander teilen schon denn Strom hehe

 2. #32
  Avatar von Gugi

  Registriert seit
  27.09.2005
  Beiträge
  9.254
  Zitat Zitat von Heishiro_Mitsurugic
  Zitat Zitat von Gugica
  Ist aber keine eigene hymne sondern die serbische auf japanisch übersetzt :wink: :P
  Doch, doch! Wir Japsen-Serben sind überzeugte Atheisten, desswegen können wir mit der japanischen Version von "Boze Pravde" nichts anfangen.

  Witzbold

 3. #33
  Avatar von Schiptar

  Registriert seit
  30.04.2005
  Beiträge
  14.116

  Re: Srbi u Hrvatskoj dobili Himnu

  Zitat Zitat von RSK-Lika
  Vesti Dana : Srbi u Hrvatskoj dobili himnu
  Kann jemand bitte mal bescheid sagen, wenn er dazu eine deutsch- oder englischsprachige Meldung sieht?

Seite 4 von 4 ErsteErste 1234

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 28.05.2010, 17:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.05.2010, 17:30
 3. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 20.03.2010, 18:30
 4. Prole?no zasedanje uz gardu i himnu
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 01.03.2010, 16:00
 5. Dobili Seltiksi, dobili i Soniksi
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.11.2007, 10:20