BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 12 1234511 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 117

Srpska trobojka na džamiji u centru Zvornika

Erstellt von Zvornicanin, 08.07.2010, 23:31 Uhr · 116 Antworten · 5.032 Aufrufe

 1. #1
  Zvornicanin

  Srpska trobojka na džamiji u centru Zvornika

  [h1]Skandalozno: Srpska trobojka na džamiji u centru Zvornika[/h1]
  [h2]Masa građana “navijala” za Kokića, dok je manja grupa osuđivala njegovo ponašanje • Imao 1,95 promila alkohola u krvi[/h2]
  Veličina slova:
  Redakcija 08/07/2010 10:40:00
  Pijani Kokić na šerefetu (Foto: Dnevni avaz)
  Sinoć se pijani Branko Kokić iz Zvornika zvani "Robija" popeo se na minaret Riječanske džamije u centru Zvornika, te na šerefetu istakao srpsku trobojku.
  Uskoro se ispred ovog vjerskog objekta, koji još nije zvanično završen, okupila masa građana koji su “navijali” za Kokića, dok je manja grupa osuđivala njegovo ponašanje.
  Policija koja je došla na lice mjesta tek je poslije sat vremena ušla u džamiju, uz obrazloženje da ne znaju je li Kokić naoružan. Vrata džamije su uz pomoć pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika nasilno otvorena, nakon čega je Kokić uhapšen oko 22.30 časova.
  Prilikom ulaska vatrogasaca i inspektora u džamiju, nije pružao otpor i na stražnja vrata je maricom odvezen u policiju.
  U Stanici javne bezbjednosti Zvornik novinarima je rečeno da su vrata džamije, koja još nije otvorena za vjernike, bila otključana, ali da je Kokić, kada je ušao, za sobom zaključao vrata.
  - Kokić, koji je problematična osoba, je neovlašteno ušao u džamiju sinoć oko 21.00 sat iskoristivši odlazak čuvara do bolnice. Vidio je ključeve u vratima i popeo se na šerefe gdje je istakao srpsku zastavu, nakon čega je prijetio da će skočiti sa minareta - rekao je načelnik SJB Zvornik Stanimir Vidović.
  Pojasnivši da je riječ o licu koje je često u alkoholisanom stanju, a ima indicija da koristi i narkotička sredstva, Vidović je dodao da je Kokić sinoć bio pod dejstvom alkohola, jer je nakon privođenja u Policijsku stanicu utvrđeno da ima 1,95 promila alkohola u krvi.
  Vidović je podsjetio da je Kokić od ranije poznat policiji, te da je imao pravosnažnih presuda koje je odsluživao u zatvorima, dok je ranije skrenuo pažnju na sebe prijetnjom da će skočiti sa mosta "Kralja Aleksandra Karađorđevića" u Drinu, ali je intervencijom policije i vatrogasaca spriječen u tome.
  O svemu je obavješten tužilac u Bijeljini i Kokić će, po svemu sudeći, odgovarati zbog neovlaštenog ulaska u tuđe prostorije.
  Prisutni s uživanjem posmatrali incident
  Zvornički imam Mustafa Muharemović kazao je za naš list da je jako ružno sve to što se sinoć desilo, te da mu je najteže pao odnos građana Zvornika koji su navijali za Kokića kao i to što se niko od opštinskih zvaničnika ni jedne vjere nije oglasio i osudio ovaj incident.
  - Dogodila se ružna stvar, koja je poslala lošu poruku Bošnjacima u Zvorniku. Osuđujem korišćenje vjerskih objekata za skretanje pažnje pojedinaca na sebe - rekao je Muharemović.
  On je dodao da su ga ražalostili prisutni koji su sa uživanjem posmatrali ovaj incident.
  - To mi je teže palo nego sam incident - dodao je zvornički muftija.
  Poruka da Bošnjaci nisu poželjni

  Udruženje demobilisanih boraca ARBiH Zvornik ogorčeno je sinoćnjim skrnavljenjem riječke džamije u Zvorniku te traži da se počinioci tog događaja adekvatno kazne kako bi se ubuduće spriječili slični događaji.
  Udruženje ističe da je u centru Zvornika "neodgovorni pojedinac", uz gromoglasnu podršku oko stotinu okupljenih ljudi, mahao zastavom Republike Srpske s mjesta s kojeg je prethodno zbacio zastavu Islamske zajednice u BiH.
  - To je direktan napad na sve Bošnjake u Zvorniku i direktna poruka da nisu poželjni na ovim prostorima - saopćeno je iz Udruženja demobilisanih boraca ARBiH.
  U saopćenju je izraženo i iznenađenje jer je policiji bilo potrebno "više od dva sata da prekine ovo orgijanje nad najljepšim vjerskim objektom u Zvorniku", zbog čega Udruženje poručuje da sljedeći put neće satima čekati policijske snage da prekinu "najgoru moguću vrstu iživljavanja nad vjerskim objektima islamske zajednice u Zvorniku."
  Stevanović: "nesretan slučaj"
  Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović zatečen i neprijatno iznenađen sinoćnim događajem ističe da se radi o pojedincu problematičnog ponašanja a ne o stavu većine gradjana Zvornika.
  - Poznato je da se radi o problematičnoj osobi. Ovo je jedan neprijatan, nesrećan slučaj od koga će se ograditi građani Zvornika - kazao je.
  Divljanje podržavala masa
  Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, općinsko društvo Zvornik, osuđuje sinoćnji vandalski čin nad riječanskom džamijom u centru grada Zvornika.
  U saopćenju BZK "Preporod" Zvornik se navodi da je dvosatno divljanje neodgovrnog pojedinca s munare zvorničke džamije gromoglasno podržavano od mase koja se okupila i aplaudirala na mahanje srpskom zastavom sa mjesta gdje se nalazila zastava islamske zajednice BiH.
  - Nije nam jasno zašto je policija čekala dva sata da prekine ovog neodgovornog pojedinca čije je divljanje, na naše veliko zaprepaštenje, naišlo na gromoglasnu podršku velike većine prolaznika i okupljenih ispred džamije - navodi se u saopćenju.
  „Preporod“ Zvornik traži da se energično kazne svi odgovrni za ovaj nemili događaj kako se slični događaji ne bi ponovili u budućnosti i "da se time iz Zvornika povodom jubileja 600. godina grada Zvornika pošalju slike ljubavi i mira, a ne mržnje i islamofobije".

  Dnevni Avaz - Skandalozno: Srpska trobojka na d?amiji u centru Zvornika


 2. #2
  Kelebek
  Nichts neues.

 3. #3
  Zvornicanin
  Zitat Zitat von CAPO Beitrag anzeigen
  Nichts neues.
  naja die polizei hat auch ne stunde gewartet bis sie was unternehmen, viele haben ihn auch angefeuert.

 4. #4
  Kelebek
  Zitat Zitat von Miki_89 Beitrag anzeigen
  naja die polizei hat auch ne stunde gewartet bis sie was unternehmen, viele haben ihn auch angefeuert.
  Wo waren die Bosniaken oder irgendwelche Leute in der Moschee? Wieso haben sie ihm nicht eine Tracht Prügel verpasst?

 5. #5
  Dado-NS
  Wa kam er denn überhaupt da rauf?

 6. #6
  Zvornicanin
  Zitat Zitat von CAPO Beitrag anzeigen
  Wo waren die Bosniaken oder irgendwelche Leute in der Moschee? Wieso haben sie ihm nicht eine Tracht Prügel verpasst?
  Die moschee befindet sich noch im aufbau. In Zvornik leben heute mehrheitlich serben . Im text steht zwar auch , das eine kleine Gruppe gegen das war, aber dabei kann es sich auch um bosniaken gehandelt haben. Naja der Osten der RS ist schon ziemlich faschistisch.

 7. #7
  Avatar von Novak

  Registriert seit
  28.08.2009
  Beiträge
  2.953
  lol

 8. #8
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  56.167
  Naja das zeigt uns doch nur wieder was wir hier immer wider betonen !!!

  Von Bosniaken findet ihr nicht mal annährend sowas ähnliches wie es Tag täglich in der RS vorkommt.

  RS auflösen muss ein jedes Ziel von uns sein um den Menschen wieder Sicherheit und Frieden zu gewähren vor Faschisten.

 9. #9

  Registriert seit
  29.01.2010
  Beiträge
  1.546
  Zitat Zitat von Miki_89 Beitrag anzeigen
  [h1]Skandalozno
  Was ist das für ein Skandal wenn jemand die serbsiche Flagge auf das Minarett einer Moschee nimmt und sie schwingt?

 10. #10
  Avatar von BlackJack

  Registriert seit
  11.10.2009
  Beiträge
  71.956
  meine Güte, ein total betrunkener Blödmann, daraus muss man nun wirklich keine Staatsaffäre machen

Seite 1 von 12 1234511 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 57
  Letzter Beitrag: 19.11.2010, 16:14
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 28.08.2010, 11:00
 3. Kukasti krstovi na džamiji
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 19.08.2009, 18:30
 4. 48 poginulih u džamiji
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.03.2009, 14:00
 5. Nastavak ekshumacije kod Zvornika
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 08.11.2007, 12:30