BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 4 von 4

Svjedok - komunalni redar iz Okruga: Istina, Karadžić je bio ovdje!

Erstellt von John Wayne, 24.07.2008, 22:19 Uhr · 3 Antworten · 438 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  13.05.2007
  Beiträge
  18.327

  Svjedok - komunalni redar iz Okruga: Istina, Karadžić je bio ovdje!

  Vijest o tome da je jedan od najtraženijih ratnih zločinaca Radovan Karadžić prije dvije godine pod imenom Dragan Dabić ljetovao u Okrugu Gornjem u četvrtak je, očekivano, bila tema broj jedan na Čiovu.
  Karadžić je, podsjetimo, u ljeto 2006. godine, kako je ekskluzivno objavila Slobodna Dalmacija, proveo 10-ak dana u unajmljenom apartmanu u Okrugu, a vrijeme je, poput običnih turista, provodio šetajući se i kupajući.
  Iako u TZ Okruga Dabićevo ime nemaju u evidenciji, jer je u apartmanu, po svemu sudeći, boravio “na crno”, potvrdu o njegovu ljetovanju dobili smo od mještana.


  Stipe Bilić, koji je protekla dva ljeta radio kao komunalni redar, ističe kako mu se specifična pojava starijeg muškarca s dugom sijedom kosom i bradom urezala u sjećanje.


  - Ne mogu se ovaj tren sjetiti je li to bilo prošlo ili pretprošlo ljeto, ali sam siguran da je to bio on. Vidio sam ga na plaži kako se šeta s jednom crnom gospođom. Baš mi je upao u oko i sjećam se da sam kolegi komunalcu kazao “vidi ovoga, da mi ga je ošišat i obrijat” - kaže Bilić.
  Vidio ga je, dodaje, negdje između podne i dva sata, jer je u to vrijeme radio na plaži, a sjeća se da je Karadžić svoju dugu sijedu kosu bio svezao u rep i da je na sebi imao kratke hlače.  [h3]Kafić Vagabundo [/h3]

  - Bio je i prilično preplanuo. Gospođu nisam dobro promotrio, znam samo da je imala crnu kosu. Šetali su se jedno do drugoga i nešto razgovarali, nisu bili zagrljeni niti su se držali za ruke. Malo je neugodna spoznaja da je zločinac boravio u našemu mjestu, a s druge strane to možda samo dokazuje da imamo najljepše plaže na svijetu - kaže Bilić.

  Da su ratnog zločinca s pratiljom viđali u šetnji, potvrdili su nam i u kafiću Vagabundo, koji se nalazi odmah uz plažu na kojoj ih je uočio i Bilić.
  Direktor Turističke zajednice Ivan Prgin navodi kako je 2006. godine, tijekom srpnja i kolovoza, u Okrugu Gornjem bilo prijavljeno 27.253 gostiju, od čega njih 101 iz Srbije i Crne Gore.


  - No, među njima - kaže Prgin - nema gosta prijavljenoga pod imenom Dragan Dabić, što znači da je u apartmanu boravio ilegalno.


  I naši izvori, koji su nam dan ranije i otkrili ekskluzivnu informaciju o Karadžićevu bezbrižnom ljetovanju na Čiovu, napominju da je ime Dragana Dabića vjerojatno uvedeno samo u knjizi gostiju u apartmanu, ali ne i u Turističkoj zajednici.
  Svjedok - komunalni redar iz Okruga: Istina, Karadžić je bio ovdje! > Slobodna Dalmacija > Svijet


  ---------------- 2. #2
  Avatar von Cigo

  Registriert seit
  02.03.2007
  Beiträge
  7.854
  die serben können nun mal nicht ohne kroatien

 3. #3

  Registriert seit
  13.05.2007
  Beiträge
  18.327
  [h2]Karadzic soll in Wien als "Wunderheiler" gearbeitet haben[/h2]

  Tauchte Radovan Karadzic auch in Österreich unter und gab sich als Arzt aus? Der mutmaßliche Kriegsverbrecher soll in Wien als "Wunderheiler" gearbeitet haben. Seine dortiger Name: Pera. Die Behörden prüfen den Fall.
  Wien/Belgrad - Er war ganz in Schwarz gekleidet, trug lange Haare und Bart und wirkte mit einer langen Kette mit Kreuz um den Hals wie ein orthodoxer Priester: So sah der Arzt aus, an den sich eine frühere Wiener Patientin erinnert - zusammen mit ihrem Mann wandte sie sich Mitte 2006 laut einem Bericht der österreichischen Zeitung "Kurier" an den angeblichen "Wunderheiler", der den Namen "Pera" trug.


  Die Behörden prüfen jetzt den Bericht über Auftritte von Karadzic als Wunderdoktor in Wien. Das bestätigte ein Sprecher des österreichischen Innenministeriums am Freitag. Unklar ist, mit welchen Dokumenten Karadzic nach Österreich eingereist sein könnte. Womöglich hat er einen kroatischen Pass benutzt: "Als kroatischer Staatsbürger hätte er für Österreich kein Visum gebraucht, als Serbe schon", sagte der Sprecher des Ministeriums.

  Mutmaßlicher Kriegsverbrecher: Karadzic soll in Wien als "Wunderheiler" gearbeitet haben - Politik - SPIEGEL ONLINE - Nachrichten

 4. #4
  Avatar von Beograd

  Registriert seit
  23.06.2008
  Beiträge
  743
  Ich bin sehr gespannt, was wir noch alles über die letzten 13 Jahre erfahren

  Danke für den Beitrag !

Ähnliche Themen

 1. Komunalni policajci moraju ku?i?
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.08.2010, 00:00
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 05.07.2010, 10:30
 3. Od leta prvi komunalni policajci
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 01.06.2010, 20:00
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 09.03.2009, 14:30
 5. Split: Redar no?nog kluba pretukao dvojicu bra?e
  Von GodAdmin im Forum Crna Kronika
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 14.11.2007, 13:30