BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 5 von 5

Tadić: Milorad Dodik ne bi bio najsretniji da se raspadne BiH

Erstellt von Emir, 25.11.2010, 11:22 Uhr · 4 Antworten · 449 Aufrufe

 1. #1
  Emir

  Tadić: Milorad Dodik ne bi bio najsretniji da se raspadne BiH

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10

  Posjeta Zagrebu je korak naprijed, prilika da otvorimo nove perspektive u odnosima, ali i prilika da zatvorimo ratnu prošlost, izjavio je sinoć u razgovoru za HRT predsjednik Srbije Boris Tadić.

  Rekao je da je postignut veliki napredak dviju vlada i mješovite komisije i da o logorima Stajićevo, Begejci, Niš i Sremska Mitrovica obje strane vode istragu i razmjenjuju podatke, te da imaju saznanja o zatvorenicima. Zločinci moraju biti uhićeni. Tadić je rekao da u Srbiji imaju konkretne rezultate i osude te da to napreduje.


  O tužbama

  Smatra da se međusobne tužbe uz dobru volju i racionalan pristup mogu riješiti izvansudskom nagodbom. Kad god nešto riješimo bilateralnim sporazumom to je dobra poruka čitavom svijetu. Bilo bi dobro da razriješimo spor, Srbija ne inzistira na povlačenju tužbi za genocid pred međunarodnim sudom, već traga za najracionalnijim rješenjem, rekao je Tadić.

  O izbjeglicama i odnosima s Josipovićem i Mesićem

  Za postignut sporazum oko povratka izbjeglica u Hrvatsku rekao je da je to važan korak dviju vlada koji je napravljen u pripremi posjeta. Donatorskom konferecijom tragamo za rješenjem, a završit ćemo proces kada ljudi dobiju stanove. Nema jasnih projekcija koliko će to stajati, rekao je Tadić. Naglasio je kako svi trebaju imati šansu za povratak.

  Srbijanski predsjednik naglasio je da njegova zemlja ne blokira sukcesiju. Na pitanje kako on i predsjednik Ivo Josipović nadilaze svoja različita stajališta i mišljenja, kazao je da nemaju opterećenje iz prošlosti jer se nisu u ratno vrijeme bavili politikom. Za bivšeg kolegu predsjednika Stjepana Mesića rekao je da su dobro surađivali, no kad je Mesić pred kraj svojeg mandata upotrijebio neke ratne kategorije onda su se razišli.

  O BiH


  Što se tiče BiH Tadić ne misli da bi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio najsretniji da se BiH raspadne. On samo upravlja interesima građana koji za njega glasuju, rekao je Tadić. Dodao je da je sve što je prihvatljivo za entitete i narode u BiH prihvatljivo i za Srbiju. Srbija neće nametati rješenje za BiH. Ne smije se u pitanje dovoditi integritet BiH, rekao je Tadić.

  O „Jugosferi"

  Izbjegavam jugonostalgični prefiks jer on može biti kontraproduktivan, to treba iskoristiti u našim ekonomijama koje su komplementarne. Kriju se milijarde za izvoz, smatra. Srbija želi da Hrvatska uđe što prije u EU. To ima dobre implikacije za ekonomiju Srbije, za koju se nada da će pregovore s EU-om početi u 2011.

  O Mladiću i Hadžiću

  Na pitanje je li uhićenje Mladića i Hadžića glavna politička prepreka za početak pregovora Srbije s EU-om odgovorio je da su glavna prepreke reforme, kompleksne i bolne te da treba za to pridobiti stanovništvo i sindikate. Što se tiče uhićenja njih dvojice rekao je da srbijanske institucije žele da se to učini. Proces pomirenja ne može se dovesti do kraja bez njihova uhićenja, rekao je Tadić.


  Tadi

 2. #2
  Avatar von Hercegovac

  Registriert seit
  06.04.2008
  Beiträge
  15.087
  verstehen die Kroaten uns überhaupt

 3. #3
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  57.218
  Hab es schon im anderen Thread gepostet, dachte es wäre eh klar und daher keinen eigenen Wert.

 4. #4
  Emir
  Zitat Zitat von DZEKO Beitrag anzeigen
  Hab es schon im anderen Thread gepostet, dachte es wäre eh klar und daher keinen eigenen Wert.

 5. #5
  Gast829627
  der einzige der dies beurteilen könnte ist der könig alle anderen sind nur seine vasallen....

Ähnliche Themen

 1. Milorad Dodik ein Kriegsverbrecher
  Von Cvrcak im Forum Politik
  Antworten: 36
  Letzter Beitrag: 16.04.2011, 16:54
 2. Milorad Dodik: '60 minuta je s..nje'
  Von BosnaHR im Forum Politik
  Antworten: 13
  Letzter Beitrag: 27.10.2009, 19:03
 3. Milorad Dodik - RS
  Von BH2187 im Forum Politik
  Antworten: 66
  Letzter Beitrag: 13.10.2008, 17:20
 4. Interview mit Milorad Dodik
  Von Zurich im Forum Politik
  Antworten: 133
  Letzter Beitrag: 06.06.2008, 15:52
 5. Milorad Dodik ist Kroate?
  Von Cigo im Forum Rakija
  Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 11.10.2007, 21:53