BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 6 von 6

Tadić: Prekinite podršku destabilizujućim potezima

Erstellt von Mastakilla, 07.07.2010, 16:19 Uhr · 5 Antworten · 419 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935

  Tadić: Prekinite podršku destabilizujućim potezima

  Tadić: Prekinite podršku destabilizujućim potezima

  Stabilnost na Kosovu moguća jedino uz sprovođenje plana u šest tačaka, koji je svojevremeno predložio generalni sekretar UN

  Predsednik Tadić i ministar inostranih poslova Jeremić u palati UN Fotodokumentacija Politike

  Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče u Njujorku da će Srbija biti prinuđena da preispita svoj odnos prema međunarodnom prisustvu na Kosovu i Metohiji ukoliko međunarodni faktori ne uskrate podršku destabilizujućim potezima Prištine.

  Predsednik Srbije istovremeno je ukazao da je sprovođenje plana u šest tačaka, koji je svojevremeno predložio generalni sekretar UN a podržao Savet bezbednosti, jedini način da se uspostavi stabilnost na Kosovu.

  Obraćajući se SB UN, vanredno sazvanom na zahtev Srbije povodom nedavnog napada na stanovnike severnog dela Kosovske Mitrovice, predsednik Tadić je istakao da je taj incident bio pokušaj da se povećaju međuetničke tenzije i sabotiraju nastojanja da se dođe do održivog mira u pokrajini.

  „To je još jedna pogubna posledica zlonamernog plana, iza koga delimično stoji takozvana Međunarodna civilna kancelarija Pitera Fejta, da se na severu pokrajine uspostavi nelegalni i neželjeni režim”, rekao je Tadić i precizirao da su dve bombe na učesnike mirnog protesta protiv uspostavljanja kancelarije takozvane kosovske vlade bačene iz dvorišta koja pripadaju Albancima.

  „Zahtevamo od međunarodne zajednice da se postara da se ništa slično u budućnosti ne ponovi i da nelegalna kancelarija u severnom delu Kosovske Mitrovice ostane zatvorena”, rekao je Tadić i dodao da kosovskim Albancima mora biti jasno stavljeno do znanja kakve će biti posledice svakog posezanja za unilateralnim potezima.

  Tadić je naglasio da Euleks mora privesti pravdi počinioce svih napada na Srbe, a da NATO mora zadržati postojeći broj vojnika angažovanih na obezbeđivanju srpskih crkava i manastira na Kosovu.

  Beograd, kako je istakao, neće u srpskim sredinama na Kosovu tolerisati ustanovljavanje kancelarija, sudova i telekomunikacione infrastrukture pod patronatom privremene administracije u Prištini.

  Tadić je podsetio da je nakon martovskih nereda 2004. godine deo međunarodne zajednice priznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti nagradio kosovske Albance za pogrom Srba i izrazio očekivanje da Priština neće biti ponovo ohrabrivana da poseže za nasiljem.

  Predsednik Srbije poručio je da je jedini način da se uspostavi stabilnost na Kosovu sprovođenje plana u šest tačaka koji je svojevremeno predložio generalni sekretar UN a podržao Savet bezbednosti. „Unilateralno proglašena nezavisnost, a nekima će biti neprijatno da čuju tu istinu, ne može dovesti do mira i stabilnosti, jer mir proističe iz dogovora, kao što i stabilnost može biti samo posledica konsenzusa”, rekao je Tadić.

  Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da predstojećim savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde neće biti legitimizovana jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, jer bi, u suprotnom, svaka granica, bilo gde u svetu, bila ugrožena separatističkim ambicijama.

  „U bliskoj budućnosti bi i neka druga država mogla da se suoči sa iskustvom Srbije, i svet bi ubrzo shvatio da je bujica pokrenuta jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova prerasla u talas nekontrolisanih secesija širom planete. Zato apelujemo na države koje nisu priznale Kosovo da ostanu pri toj odluci”, poručio je Tadić.

  Prema njegovim rečima, problemi na Kosovu ne mogu se rešavati van konteksta statusa, i zato je neophodno da se u novim pregovorima Srba i Albanaca dođe do sveobuhvatnog rešenja.

  „Rešeni smo da dođemo do održivog dogovora. Nemamo pravo na neuspeh. Naša namera nije da bilo koga ponizimo, ono što tražimo je pravedno rešenje za status Kosova koje bi sve strane mogle da prihvate”, rekao je Tadić i naglasio da je potrebno utišati glasove ekstremista koji poručuju da je istorijski kompromis između Srba i Albanaca nemoguć.

  Srbija, kako je zaključio, nikada, i bez obzira na posledice, neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali neće ni odustati od traganja za kompromisnim rešenjem.


  B. M.
  objavljeno: 07.07.2010.
  Ein weitaus bessere Wiedergabe von Tadics Rede, als der andere Text in diesem Hetzthread

  Hier die Kernaussage des Textes, da ich keine Lust habe alles zu übersetzten:

  Präsident Tadic sagte aus, dass man nur Frieden und Stabilität im Kosovo schaffen kann, wenn man den von UN-Generalsekretär vorgeschlagenen 6-Punkte-Plan befolgt. "Die einseitig ausgerufene Unabhängigkeit, und einigen wird die Wahrheit jetzt unangenehm sein, kann nicht zu Frieden und Stabilität führen, weil Frieden aus Verständigung und Kompromissen hervorgeht, genauso wie Stabilität ebenfalls eine Folge eines Konsens ist" sagte Tadic.

 2. #2
  Avatar von Šumadinko

  Registriert seit
  10.09.2008
  Beiträge
  1.331
  . "Die einseitig ausgerufene Unabhängigkeit, und einigen wird die Wahrheit jetzt unangenehm sein, kann nicht zu Frieden und Stabilität führen, weil Frieden aus Verständigung und Kompromissen hervorgeht, genauso wie Stabilität ebenfalls eine Folge eines Konsens ist" sagte Tadic.
  Gib dem Treath noch 1 Stunde und du wirst 2 Seiten voller Sätze und Wörter wie ...

  " Jerebitch "
  Tadic ist ein IDIOT "
  " Kosova Republik ...seht es endlich ein "
  " Dumme Versuche von Belgrad unseren Staat zu schaden"
  " Warum babbelt der so ne kacke !? Kosova gehs gut "

  etc. ....

  hören


 3. #3
  Emir
  Zitat Zitat von Šumadinko Beitrag anzeigen
  Gib dem Treath noch 1 Stunde und du wirst 2 Seiten voller Sätze und Wörter wie ...

  " Jerebitch "
  Tadic ist ein IDIOT "
  " Kosova Republik ...seht es endlich ein "
  " Dumme Versuche von Belgrad unseren Staat zu schaden"
  " Warum babbelt der so ne kacke !? Kosova gehs gut "

  etc. ....

  hören

  - Jeremic ist jämmerlich
  - Tadic ist sicherlich nicht dumm und nicht mit Mladic, Karadzic, usw. zu vergleichen
  - Dazu sag ich nichts
  - Belgrad macht sich lächerlich, da Sie keinerlie Kontrolle haben
  -

 4. #4
  Emir
  Tema dana : Tadi?: Prekinite podr?ku destabilizuju?im potezima : POLITIKA

  Tadic bekräftigt Ablehnung eines unabhängigen Kosovo
  (AFP) – Vor 12 Stunden
  New York — Serbiens Staatschef Boris Tadic hat vor den Vereinten Nationen erneut seine Ablehnung einer Unabhängigkeit des Kosovo bekräftigt. In einer Rede vor dem UN-Sicherheitsrat sagte Tadic, keine demokratisch gewählte Regierung in Serbien werde jemals "unter welchen Umständen auch immer" die Unabhängigkeitserklärung des Kosovo akzeptieren, weder "implizit noch explizit". Staaten, die die Regierung in Pristina nicht anerkennen, sollten ihre Haltung beibehalten, forderte Tadic.
  Das Kosovo hatte im Februar 2008 seine Unabhängigkeit erklärt. Bislang erkannten 69 Länder die Unabhängigkeit an, darunter die USA und die meisten EU-Staaten. Belgrad hingegen betrachtet das Kosovo noch immer als zu Serbien zugehörig. In dem Gebiet leben viele Serben.


  http://www.google.com/hostednews/afp...kzxiIbiCNSaa7g

 5. #5
  Avatar von Arbër

  Registriert seit
  06.05.2010
  Beiträge
  759
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Ein weitaus bessere Wiedergabe von Tadics Rede, als der andere Text in diesem Hetzthread

  Hier die Kernaussage des Textes, da ich keine Lust habe alles zu übersetzten:
  Er kann nur träumen..
  Neznam od dakle je on siguran da destabiliziacija Kosova pocinje od druge strane ?
  Ili mozhda jedva ceka da se neshto desi na Kosovu , pa da poziva sjednicu u UN , bez da zna od dakle dolaze te pucnjeve zadnje vreme ?

 6. #6

  Registriert seit
  19.09.2008
  Beiträge
  16.602
  und Tschüss...... (haut der Schwächliung ab)

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.07.2010, 12:30
 2. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 11.12.2009, 20:30
 3. Tadi?:Zahvalnost Kuvajtu za podršku
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 25.11.2009, 21:30
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 26.10.2009, 22:00
 5. Ekonomisti o potezima Vlade Srbije
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 15.08.2009, 17:00