BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 22 von 28 ErsteErste ... 12181920212223242526 ... LetzteLetzte
Ergebnis 211 bis 220 von 271

Thread für Serben und Kroaten

Erstellt von Krajisnik, 15.04.2005, 16:51 Uhr · 270 Antworten · 6.875 Aufrufe

 1. #211
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Janković posle 3 sata igre izgubila

  Najbolja teniserka Srbije i Crne Gore, Jelena Janković, odigrala je u subotu jedan od najboljih mečeva u dosadašnjoj karijeri. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se plasira u finale Otvorenog prvenstva Nemačke, turnira “Katar Total”, koji se za nagradni fond od 1,3 miliona evra igra u Berlinu.

  Posle divovske borbe i 2 sata i 55 minuta tenisa, Ruskinja Nađa Petrova slavila je 2:1, po setovima 6:4, 6:7 i 6:3.

  Posebno uzbudljiv bio je drugi set. Obe teniserke su, pri rezultatu 2:2, izgubile tri od četiri gema na svoj servis, pa se ušlo u tajbrejk, iako je Petrova, 6. nosilac u Berlinu, imala vodjstvo od 5:3. Jankovićeva (13) loše je počela tajbrejk, gubila sa 3:0, pa sa 5:3, ali je tada osvojila četiri uzastopna poena i izjednačila na 1:1 u setovima.

 2. #212
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Odvojeni, bićete još manji!
  Č. PRELEVIĆ - Lj. BOŽANOVIĆ 07.05.2005, 19:00:54

  PODGORICA - Kada bi bila ostavljena na miru, federacija Srbije i Crne Gore bi imala šansu da opstane. Crna Gora i Srbija nezavisne, pak, mogu lako postati poprište novih sukoba i lak plen za neprijatelje.
  To je jednodušna ocena učesnika tribine koja je u subotu u Podgorici, u organizaciji Pokreta za zajedničku državu SCG, održane na temu "Zapadno viđenje raspolućene Crne Gore". Istaknuti intelektualci iz SAD, Kanade i Nemačke ukazali su, pre svega, na "ciničnu politiku" Amerike, koja je u svim previranjima na jugoslovenskim prostorima, pod firmom zaštite ljudskih prava i "multikulture", podržavali Albance ili muslimane, a, posle svega, za sve ružno okrivili - Srbe.
  POČELI OD - ALIJE
  DžEJMS Biset, ambasador Kanade u Beogradu od 1990. do 1992. godine, kaže da je bio svedok razgrađivanja SFRJ. Secesiju republika, tvrdi, podržavala je Amerika, ali i evropske zemlje.
  - Bio sam svedok kada je Nemačka podržavala, naoružavala i podsticala hrvatsku i slovenačku secesiju ili kada je moj prvi komšija u Beogradu, američki ambasador Voren Cimerman, odleteo u Sarajevo da nagovori Izetbegovića da se odrekne svog potpisa na lisabonskom sporazumu. Ohrabren time, Izetbegović je krenuo na referendum, uveren da će uživati američku podršku u stvaranju prve islamske države na tlu Evrope - kaže Biset. - Takođe sam bio svedok pogrešne politike SAD na Kosovu, što je dovelo do bombardovanja SCG.

 3. #213
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Is­pra­ćaj po­no­sne sta­ri­ce
  M. PA­PO­VIĆ 07.05.2005, 19:28:25

  NIK­ŠIĆ - Na Grad­skom gro­blju u Nik­ši­ću oku­pi­lo se vi­še sto­ti­na gra­đa­na iz Cr­ne Go­re, Re­pu­bli­ke Srp­ske i Sr­bi­je, da na več­ni po­či­nak is­pra­ti sta­ri­cu Jo­van­ku Ka­ra­džić, maj­ku ne­ka­da­šnjeg li­de­ra bo­san­skih Sr­ba, a sa­da naj­tra­že­ni­jeg ha­škog op­tu­že­ni­ka Ra­do­va­na Ka­ra­dži­ća.
  - Is­pra­ća­mo po­no­snu maj­ku, či­je će ime ući u srp­sku isto­ri­ju. Njen ča­sni sin Ra­do­van išao je pu­tem ko­jim i od­u­vek ku­ća Ka­ra­dži­ća. Od­u­vek sa srp­skim bar­ja­kom u ru­ka­ma - od­je­ki­va­le su re­či le­le­ka­ča is­pred grad­ske ka­pe­le.
  Za sta­ri­či­nim od­rom nje­no pe­to­ro de­ce, sna­he, unu­čad, rod­bi­na. Ne­ma je­di­no pr­ven­ca Ra­do­va­na. Ume­sto nje­ga, na Jo­van­kin po­sled­nji is­pra­ćaj, sti­gle mu su­pru­ga Lji­lja­na i ćer­ka So­nja.
  - Maj­ka Jo­van­ka upi­su­je se da­nas me­đu maj­ke be­smrt­ni­ce. Ona spa­da me­đu maj­ku se­dam bra­ta Ma­ka­vi­ja, ko­ji su svoj ži­vot žr­tvo­va­li za sve­ti­nju Je­ru­sa­li­ma. Me­đu maj­ku Ju­go­vi­ća, ko­ja je de­vet si­no­va žr­tvo­va­la za ve­ru, Hri­sta i otadž­bi­nu. Maj­ku Je­vro­si­mu, kra­lje­vi­ća Mar­ka... Ta­mo gde su one i maj­ka vla­di­ke Ra­da To­mo­va, Go­spod će upo­ko­ji­ti i maj­ku Jo­van­ku. Ona je svoj po­rod na­u­či­la da ne­ma ni­čeg sve­ti­jeg od ve­re i slu­že­nja či­stog obra­za Bo­gu i svom na­ro­du. Bla­go tom na­ro­du ko­ji ima ova­kve maj­ke.

 4. #214
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  TJEDNIK ZAŠTO JE HRVATSKA PO SLOBODI MEDIJA
  NA OHRABRUJUĆEM OSAMDESETOM MJESTU
  KILAVO DRUŠTVO
  Priglupo, surovo i sirovo sročena izjava Hrvatskoga novinarskog društva, izbačena kroz usta potpredsjednika Zdenka Duke, izazvala je u hrvatskoj medijskoj krčmi takvu larmu da se ništa razgovijetno ne čuje. Pri čemu oni koji velikim riječima brane malu etičko-profesionalnu prljavštinu cehovske udruge djeluju bljutavije od onih koji velikim riječima brane malu profesionalno-etičku brljotinu optuženih novinara
  piše Bože V. ŽIGO

  Vjerovao sam da me tranzicijski uzburkano i mutno hrvatsko novinstvo ne može ničim iznenaditi. Ljuto sam se prevario. U njegovom etičko-profesionalnom mutljagu uvijek netko s lakoćom organizira novi lov u mutnom. Najviše čovjeka nervira činjenica da naknadni pokušaji razbistravanja još više zamućuju. Bistrenje medijskoga sipinog crnila dovelo je dotle da se spominje i osnivanje paralelne novinarske udruge. Pretpostavljam da bi se nova udruga, po uzoru na književnički paralelizam, trebala zvati Društvo hrvatskih novinara.
  Da stvari možda idu u tom smjeru, pokazuje i promptna kandidatura Stjepana Šešelja za jednoga od dopredsjednika Društva hrvatskih književnika. Naravno da je sličnu potporu Hrvatskog društva pisaca glupo očekivati. Izjavu Hrvatskog PEN-a mogao je unaprijed pogoditi, od riječi do riječi, svaki pismeniji građanin. Priglupo, surovo i sirovo sročena izjava Hrvatskoga novinarskog društva izbačena kroz usta potpredsjednika Zdenka Duke izazvala je u hrvatskoj medijskoj krčmi takvu larmu da se ništa razgovijetno ne čuje. Majstori farizejstva i mimikrije došli su na svoje. Pri čemu oni koji velikim riječima brane malu etičko-profesionalnu prljavštinu cehovske udruge djeluju bljutavije od onih koji velikim riječima brane malu profesionalno-etičku brljotinu optuženih novinara.

 5. #215
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  PRAVILA Nove mjere u Saveznoj Republici Njemačkoj pogađaju brojne hrvatske državljane koji žive u toj zemlji
  Oko 20.000 Hrvata pred izgonom iz SR Njemačke
  Autor Zoran Paškov

  Hrvatima koji su nakon 2000. godine uz svoje državljanstvo stekli i njemačko, MUP njemačke pokrajine Hessen oduzeo je ovih dana njemačko državljanstvo. No, Hessen je tek početak, jer prema najavama nadležnih njemačkih službi, stroga primjena rigoroznog Zakona o državljanstvu donesenog prije pet godina počinje u cijeloj Njemačkoj.
  Kršenje zakona
  Taj zakon propisuje automatsko oduzimanje državljanstva onim građanima koji su svjesno prekršili zakon uzimajući drugo državljanstvo, nakon što su već postali njemački državljani.

  Procjenjuje se da će na udaru tog zakona biti oko 20.000 Hrvata u cijeloj Njemačkoj, koji su de facto već ostali bez njemačkog državljanstva, ali o tome još nisu obaviješteni.

  MUP u Hessenu poziva građane koji imaju dvojno državljanstvo da se najkasnije do 30. lipnja jave policiji kako bi bili evidentirani. Neće biti kažnjeni za kršenje zakona, već amnestirani, te će dobiti novu mogućnost podnošenja zahtjeva za njemačko državljanstvo.

  No, građani koji se ne prijave policiji do tada više neće moći biti amnestirani, izgubit će pravo na novi upis u njemačko državljanstvo, a ni u Hrvatskoj im se putovnici neće produžiti ni boravišna ni radna dozvola, bez obzira na to što su tu rođeni ili su proveli najveći dio života.

  Slijedi im izgon iz Njemačke kaže Franjo Akmađa, predstavnik Hrvata u Vijeću stranaca grada Frankfurta.

 6. #216
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  PONOVLJENO SUĐENJE ZA LORU POČINJE U SEPTEMBRU
  7.5.2005 (Tanjug)
  - Ponovljeno suđenje osmorici bivših vojnih policajaca, od kojih su četvorica u bekstvu, optuženim za ratni zločin nad srpskim civilima u Lori 1992. godine, započeće 12. septembra u Splitu, objavili su hrvatski mediji.
  Datum početka ponovljenog suđenja nakon što je Vrhovni sud odbacio oslobađajuću presudu posle procesa 2002. najavila je zamenica predsednika Županijskog suda u Splitu Marica Šćepanović.

 7. #217
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  TEŠKE POSLEDICE POPLAVE U LESKOVAČKOM KRAJU
  DRUŠTVO - Nedelja, Maj 08, 2005 15:20 RTS

  U leskovačkom i u drugim krajevima tog dela Srbije prošao je glavni poplavni talas, a prošle noći najteža situacija bila je u leskovačkom prigradskom naselju Bobište, gde se nabujala Tulovska reka izlila i poplavila više od 400 stambenih i drugih zgrada, kao i ulice.

  U korita su se povukle Vučjanka, Veternica, Jablanica, Južna Morava, Vlasina i druge reke, ostavljajući za sobom ogromne količine mulja i drugog rečnog nanosa, dok izlivene vode sporo otiču iz polja i naselja.

  Zajezerena voda je prekrila velike površine zemljišta zasejanog hlebnih žitom, povrćem, kukuruzom i drugim poljoprivrednim kulturama.

  U više od 30 naseljenih mesta oštećene su stambene, pomoćne i druge zgrade, oštećeni putevi, vodovodna mreža i slični objekti.

  U Vučju, Žabljanu, Oraovici, Dobrotinu i drugim mestima, koja su najviše pogođena vodenom stihijom, pijaća voda nije za upotrebu jer su zagađeni bunari i zato je organizovano vodsnabdevanje cisternama iz Leskovca. Voda u Leskovcu, prema izjavama iz preduzeća 'Vodovod' je ispravna i mreža nije ugrožena.

 8. #218
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Od Radovana ni traga ni glasa
  Juče popodne na nikšićkom groblju je sahranjena osamdesettrogodišnja Jovanka Karadžić, majka Radovana Karadžića, bivšeg lidera bosansko-hercegovačkih Srba, koji se nije pojavio iako su to neki očekivali. Sahrana je protekla bez ikakvih incidenata, po tradicionalnim običajima, uz tužbalice i lelekače, koji se nisu ustezali da spomenu i Radovana.

 9. #219
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Samoubistvo Srbina policijskim pištoljem
  Srbin, star 36 godina, ubio se u subotu u podrumu u Herm. Steinhauser str 4 u Ofenbahu posle spektakularne potere ulicama Ofenbaha u koju su bili uključeni i helikopteri. On je samoubistvo počinio pištoljem kojeg je oteo od inspektora, dok se njegov 24-godišnji drug predao.

 10. #220
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Ujedinjenje navijača Partizana

  Grupa navijača Partizana, koja sebe naziva "Južni Front", dostavila je danas medijima saopštenje, u kojem poručuje da je odlučila da se vrati na južnu tribinu, gde su decenijama unazad stacionirane najvernije pristalice beogradskog kluba.

  Rascep medju navijačima Partizana nastao je početkom 2002. godine, kada je grupa "Južni front" optužila drugu grupu da za Partizan navija iz interesa i materijalnih koristi.

  U današnjem saopštenju "Južni front" ističe da su "godine borbe van južne tribine donele samo delimično ispunjavanje ciljeva" te grupe, ali i da je zarad interesa celog navijačkog pokreta odlučeno da se vrate na južnu tribinu.

Ähnliche Themen

 1. Kroaten: Wir töten dein Kind,Serbe Thread:2
  Von SRB_boy im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 20.06.2012, 15:59
 2. Serben & kroaten
  Von Krešimir im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 122
  Letzter Beitrag: 10.12.2009, 15:09
 3. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 01.06.2009, 23:56