BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 7 von 28 ErsteErste ... 3456789101117 ... LetzteLetzte
Ergebnis 61 bis 70 von 271

Thread für Serben und Kroaten

Erstellt von Krajisnik, 15.04.2005, 16:51 Uhr · 270 Antworten · 6.533 Aufrufe

 1. #61
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Poglavar Rimokatoličke crkve služio prvu misu i saopštio prioritete
  Za ujedinjenje svih hrišćana
  Papa Benedikt XVI je prvog dana pontifikata najavio da će raditi na ujedinjenju svih hrišćana, saradnji sa drugim religijama i da će nastaviti sa reformama Katoličke crkve koje su usvojene na Drugom vatikanskom savetu.

  Listu prioriteta, koji mnogi vide kao nastavak puta pape Jovana Pavla II, Benedikt XVI je pročitao na latinskom jeziku kardinalima okupljenim u Sikstinskoj kapeli uoči služenja prve mise kojom je proslavljen izbor 265. poglavara Katoličke crkve.

  „Moj primarni cilj biće rad bez propusta na ujedinjenju svih hrišćana, što neće biti dovoljno. Konkretna dela koja ulaze u dušu i potezi koji će imati posledice su neophodni. Želim da nastavim otvoren i iskren dijalog sa ostalim religijama i uradiću sve što je u mojoj moći da popravim ekumenski cilj“, rekao je papa Benedikt XVI.

  http://www.blic.co.yu/

 2. #62
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Prokopijević: Vlast radi sve suprotno zahtevima EU
  BEOGRAD, 21. aprila 2005. (Beta) - Vlast u Srbiji u ključnim oblastima ekonomije radi se ono što je suprotno zahtevima Evropske unije, upozorio je u četvrtak direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević.

  "U Srbiji i dalje dominiraju snage bivšeg režima, a ozbiljne ekonomske reforme još nisu ni započele", rekao je Prokopijević na konferenicji za novinare.

  On je procenio da će Srbija biti sve dalje od EU, bez ozbira da li će imati pozitivnu Studiju o izvodljivosti, ukoliko na vlast ne dođu partije koje su spremne da sprovode reforme i potpuno liberalizuju tržište.

  "Očigledna je dominacije države u privredi, zatim nastojanje da se na sve načine spreči konkurencija i odliv kapitala iz zemlje", rekao je Prokopijević, ocenjujući da od toga korist imaju određene firme i pojedinci.

  Prema njegovim rečima, većina zakonskih predloga je loša, pogotovo oni koji se odnose na rad Akcijskog fonda, trgovinu i investicione fondove.

  "Vlada Srbije ne samo da nije ni pokušala da se uhavati u koštac sa korupcijom u prethodnom periodu već novim propisima stvara prostor za još veću korupciju", ukazao je Prokopijević, navodeći primer da su specijalne narudžbe MUP-a izuzete iz Zakona o javnim nabavkama.

  http://www.beta.co.yu/default.asp?m=...prikaz=1206100

 3. #63
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Ministarstvo odbrane BiH o incidentima u kasarnama VRS

  Zakletvu ponovo mora položiti 99 regruta
  SARAJEVO - Ministar odbrane RS Milovan Stanković odlučio je da 99 regruta Vojske RS mora ponovo položiti zakletvu, jer su 16. aprila odbili da potpišu tekst zakletve kojim se zaklinju da će braniti državnost BiH, saopšteno je juče iz Ministarstva odbrane BiH (MO BiH).

  Zakletvu su u kasarnama na Manjači i u Bileći prošlog vikenda polagala 1.353 regruta, od kojih 99 zakletvu nisu "položili na odgovarajući način".

  Izvještaj o incidentima u kasarnama VRS, stoji u saopćenju MO BiH, odmah je proslijeđen Predsjedništvu BiH kao vrhovnom civilnom komandantu, te OHR-u.

  "Ukoliko neko od ovih lica ni na ponovljenoj ceremoniji ne potpiše tekst zakletve, ili ne uloži prigovor savjesti, biće im prekinuto dalje služenje vonog roka i poduzete dalje mjere u skladu s relevantnim zakonima", stoji u izvještaju Ministarstva odbrane RS juče dostavljenog Ministarstvu odbrane BiH.

  http://www.nezavisne.com/dnevne/doga...4212005-02.php

 4. #64
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  O krivici se izjasnili Đenan Golić, Zdravko Vidović, Edin Kreso i Milan Galić

  Optuženi tvrde da se nisu bavili trgovinom ženama
  SARAJEVO - Đenan Golić (28), Zdravko Vidović (43), Edin Kreso (27) iz Mostara i Milan Galić (34) iz Posušja, optuženi za trgovinu ženama, juče su u Sudu BiH izjavili da se ne osjećaju krivim za navode iz optužnice Tužilaštva BiH.

  Nenad Gvozdić, branilac prvooptuženog Golića, juče je kazao da je pisanim putem uložilo prethodni prigovor na optužnicu, dok su ostali advokati kazali da nemaju prigovora.

  "U narednim danima ću razmatrati uložene prigovore i nakon toga spis će biti proslijeđen Sudskom vijeću, koje bi u naredna dva mjeseca zakazalo početak suđenja", kazao je sudija za prethodno saslušanje Vlado Adamović.

  Državni tužilac Božo Mihajlović 28. marta podigao je optužnicu protiv Golića i ostalih, koje Tužilaštvo BiH tereti za trgovinu ženama radi seksualnog iskorištavanja.

  Oni su uhapšeni nakon smrti Ukrajinke Olene Popik koja je preminula krajem novembra prošle godine na Odjelu infektivne klinike bolnice u Mostaru. Obdukcijom je utvrđeno da je Popikova umrla od side, te da je bolovala i od tuberkuloze, hepatitisa C i sifilisa. Ona je dugo bila u klasičnom zarobljeništvu u Mostaru, a vlasnicima pojedinih noćnih klubova služila je kao predmet seksualnog eksploatisanja.

  http://www.nezavisne.com/dnevne/crna...4212005-01.php

 5. #65
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  NASILJE Četrnaestogodišnjeg I. K. boje se svi učenici u OŠ Vukomerec
  Pretukao vršnjakinju i nokautirao učiteljicu
  Autor Ana-Marija RUŽDJAK

  Četrnaestogodišnji I. K. prekjučer je pretukao svoju vršnjakinju Š. M. u Osnovnoj školi Vukomerec koju oboje pohađaju. I. K., učenik sedmog razreda, nedavno je nokautirao učiteljicu matematike Ginu Penavu. Nakon tog incidenta popeo se na krov škole, no domar ga je spasio.
  - Moju kćer je zajedno sa stolcem bacio na pod. Udarila je glavom i teško ozlijedila vratnu kralježnicu. Zbog toga je završila u bolnici rekla je Marija Š., majka napadnute djevojčice. Dodala je da je posjetila roditelje dječaka koji je napao njezinu kćer, no nisu joj se ni ispričali. Samo školska igra

  - Majka dječaka samo se nasmijala, a otac je rekao da je to školska igra. Meni nije igra kada netko razbije glavu mom djetetu izjavila je Marija Š. I drugi roditelji čija djeca idu u razred s nasilnim dječakom žale se na njegovo ponašanje.


  http://www.vecernji-list.hr/newsroom...69201/index.do

 6. #66
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  BISERKO:SRBIJA NEDOVRŠENA, NEEFIKASNA DRŽAVA
  21.4.2005 14:14 , BEOGRAD (Tanjug) - Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko izjavila je danas u Beogradu da je Srbija institucionalno nedovršena, neeefikasna država, bez definisane politike ljudskih prava i konsenzusa o strategiji razvoja i nacionalnom interesu.

 7. #67
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Dva metka u suprugu
  Meštani Smajlagić Polja kod Kolašina već tri dana su šoku zbog ubistva Olge Bulatović (67). Nju je, kako su "Vesti" već pisale, posle kraće svađe hicima iz pištolja usmrtio suprug Božidar Bulatović (75), koji se potom predao policiji.

 8. #68
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  Ceca "razbila" Severinu
  Obračun dve najpopularnije pevačice u Srbiji i Hrvatskoj konačno se desio - na internetu. Ceca ubedljivo vodi u tuči protiv Severine na intenet sajtu "Googlefight", a rezultat je za sada 2.020.000 glasova za Cecu prema 259.000 za Severinu.

 9. #69
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  POMIRENJE U HRVATSKOJ KAD SVI GRAĐANU BUDU RAVNOPRAVNI
  21.4.2005 (Tanjug)
  - U Hrvatskoj je ostvaren napredak u pravima manjina i procesu povratka, ali pomirenje će biti mogućno samo kad svi građani budu imali jednake i pravedne mogućnosti, izjavio je Tanjugu šef misije OEBS u Zagrebu Piter Semnebi (Peter Semneby).
  Samnebi, kome 30. aprila ističe mandat, rekao je da bi nasledniku preporučio da prioritet stavi na pitanje zastupljenosti manjina u vlasti i naglasio da je posebno značajno da hrvatski sudovi građane tretiraju jednako, upozorivši da pojedini sudovi pokazuju ''etničku pristrasnost protiv Srba''.

 10. #70
  Avatar von Krajisnik

  Registriert seit
  26.01.2005
  Beiträge
  1.446
  SASTANAK UNAPREĐENOG STALNOG DIJALOGA EVROPSKE UNIJE I SRBIJE I CRNE GORE
  SPOLJNA POLITIKA - Četvrtak, April 21, 2005 16:18 RTS

  U Beogradu je danas popodne počeo 7. sastanak Unapredjenog stalnog dijaloga [USD] Srbije i Crne Gore i Evropske unije na kome se utvrđuje mera ispunjenosti političkih i ekonomskih kriterijuma za početak pregovora SCG i EU o pripremi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju [ŠP].

  Na sastanku predsedavaju ministar SCG za međunarodne ekonomske odnose Predrag Ivanović i direktor Direkcije za Zapadni Balkan u Direktoratu Evropske komisije [EK] za proširenje Rajhard Pribe.

  Najavljeno je da će na sastanku Unapredjenog stalnog dijaloga prisustvovati i predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, podpredsednik Vlade Crne Gore Miroslav Ivanišević, kao i veći broj ministara iz Srbije, Crne Gore i državne zajednice SCG.

  U julu 2003. godine, godinu dana nakon poslednjeg sastanka Konsultativne radne grupe SRJ-EU, institucionalizovani dijalog EK i sad organa državne zajednice SCG, nastavljen je u formi 'Unapređenog stalnog dijaloga'.

  U periodu od 2003. godine u Srbiji i Crnoj Gori organizovano je šest sastanaka sa EK, a posle dobijanja pozitivne Studije izvodljivosti, 12. aprila, zakazan je i sedmi skup.

  http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?...&IDNews=113967

Seite 7 von 28 ErsteErste ... 3456789101117 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Kroaten: Wir töten dein Kind,Serbe Thread:2
  Von SRB_boy im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 20.06.2012, 15:59
 2. Serben & kroaten
  Von Krešimir im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 122
  Letzter Beitrag: 10.12.2009, 15:09
 3. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 01.06.2009, 23:56