U SUŠICI RANJEN SRPSKI MLADIĆ
DRUŠTVO - AKTUELNO - Sreda, Novembar 30, 2005 17:22 RTS

Dragan Jovanović [18] ranjen je oko 14 časova u Sušici na centralnom Kosovu, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na njega iz automobila marke 'audi'.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Gračanici dr Rade Trajković, Jovanović je pogodjen u ruku, smešten je u bolnicu u Gračanici i van je životne opasnosti.

Ona je izjavila da se radi o klasičnom terorističkom aktu koji na svu sreću nije odneo još jedan mladi srpski život i da je uznemirenje zbog tog incidenta u Gračanici medju Srbima izuzetno veliko.

Dragan Jovanović rekao je da je ranjen kada je pošao po lektiru iz srpskog jezika. 'Pošao sam po školsku lektiru, a završio sam u bolnici', rekao je on. Mladić je opisao da je automobil prošao na dvadesetak centimetara od njega, čuo je pucanj, osetio bol, a potom je počeo da beži ka svojoj kući, koja se nalazi na stotinak metara od mesta incidenta.

Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina potvrdio je da je pucano na osamnaestogodišnjeg Srbina i rekao da je istraga u toku.

Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudio napad na Dragomira Jovanovića ,ocenjujućiu da taj napad pokazuje da na tom prostoru nema elementarne bezbednosti, čak ni za decu.

U saopštenju, Koordinacioni centar za Kim je naveo da već duže vreme ukazuje da svaki novi zločin dodatno obeshrabruje nadu u normalan život u pokrajini, ocenjujući da je, kako se navodi, očigledan izostanak otkrivanja i kažnjavanja zločinaca podloga za destabilizaciju i stvaranje osećanja nesigurnosti gradjana Kosmeta, a posebno kod Srba i drugih nealbanaca.

Koordinacioni centar je izrazio žaljanje jer je kako se navodi 'nasilje deo atmosfere, u kojoj je i pored upozorenja Koordinacionog centra, međunarodna zajednica odlučila da ubrza pregovore o budućem statusu Kosova i Metohije, čime je preuzela odgovornost za svaki ljudski život na ovom području'.

'Psihoza straha i uznemirenja, dodatno je podržana isključivanjem struje srpskim sredinama u trenutku u kome Albanci pucnjavom 'proslavljaju' neobjašnjivu odluku Haškog tribunala, kojom se oslobađaju pripadnici teorističke OVK, nesporno učesnici najstrašnijih događaja u logoru Lapušnik, Klečka, Mališevo i Dragobilje, o čemu su u sudskom procesu u Prištini svedočila njima podređena braća Mazreku', naveo je Koordinacioni centar za KiM.

(nazad - [čitanja: 1164] - štampa)http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?...&IDNews=134508ich übersetzt mal kurz:


die albaner zeigen wieder wie sehr sie zivilisiert sind