BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 12 1234511 ... LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 117

UCK planten bewaffneten aufstand in Montenegro!

Erstellt von MiloTheHero, 08.11.2006, 00:39 Uhr · 116 Antworten · 4.769 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  08.09.2005
  Beiträge
  857

  UCK planten bewaffneten aufstand in Montenegro!

  VRHOVNI DRŽAVNI TUŽILAC VESNA MEDENICA OBJELODANILA DETALjE POLICIJSKE AKCIJE “ORLOV LET”

  Spremali oružanu pobunu

  Okrivljeni formirali "Pokret za ostvarivanje prava Albanaca u Crnoj Gori". Uz pomoć dijaspore obezbjeđivali oružje i municiju. Bili u vezi sa "OVK". Početak nasilja planirali odmah nakon izbora 10. septembra 2006. Policajci će odgovarati ako su nepotrebno primjenili silu

  Podgorica, 5. novembra - Akcija pod nazivom "Orlov let", koju je sprovela Uprava policije, uz prethodno sudjelovanje Agencije za nacionalnu bezbjednost, Vrhovnog državnog tužioca Republike Crne Gore i Specijalnog tužioca za organizovani kriminal, sa primijenjenim mjerama tajnog nadzora (M.T.N), rezultirala je podnošenjem krivične prijave protiv određenog broja lica za radnje koje su bile predmet akcije.
  U vrijeme trajanja istrage, koja je inače, pod oznakom tajnosti, u sredsvima javnog informisanja, počela se voditi neutemeljena rasprava manipulacijom činjenica, koje su utvrđene u pretkrivičnom postupku, time dajući pogrešnu sliku i o opravdanosti akcije i o zakonitosti njenog sprovođenja, saopštila je danas Vrhovni državni tužilac, Vesna Medenica.
  Takav vid javne kampanje, ima negativan uticaj, na sami tok istražnog postupka, pritom stvarajući osjećaj pravne nesigurnosti, zbog čega sam procijenila, da je neophodno, sprovesti proceduru skidanja tajnosti sa postupka, nakon čega, javnost obavještavam:
  Specijalni tužilac za suzbijanje organizovanog kriminala, zahtijevala je sprovođenje istrage pred Višim sudom u Podgorici, Kts.br.12/06, 13. septembra 2006. godine protiv: Veselja Dedvukaja, Antona Siništaja, Dode Ljucaja, Đona Dedvukaja, Sokolja (Ivanaj) Ivanovića, Đorđa Ivanovića, Marka Ivanovića, Nikole Ljekočevića, Kolje Dedvukaja, Roka Dedvukaja, Pjetra Dedvukaja, Đona Dedvukovića, Viktora Siništaja, Zefa Berišaja, Đona Ljucovića, Vasa Koljčevića, Viktora Dreševića i Maljote Bojovića, a zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela - udruživanje radi protivustavne djelatnosti iz čl. 372. stav 1. i 2. u vezi sa čl.364 (krivično djelo oružana pobuna) i čl. 365 (terorizam) Krivičnog zakonika, i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore iz čl.373. stav 1 i 2. u vezi čl. 364. i 365. Krivičnog zakonika na organizovani način, a sve u vezi čl. 507, stav 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku.
  Aktivnosti preduzete u predkrivičnom postupku i u dosadašnjem toku istrage potvrdili su osnovanost zahtjeva, da su okrivljeni u dužem vremenskom periodu, sprovodili određene radnje, nakon čega su, formirali organizaciju sa nazivom "Pokret za ostvarivanje prava Albanaca u Crnoj Gori" (LRDSHMZ). Cilj organizacije je bio, da se nasilnim putem obezbijedi regionalizacija prostora, na kome živi albansko stanovništvo, koja bi brinula o ostvarivanju "prava" Albanaca u Crnoj Gori.
  Članvi organizacije su u dugom periodu obezbijeđivali mrežu organizacije, pri čemu su imali različitu ulogu, stepen učešća, a time i stepen odgovornosti.
  Fomiranje organizacije nije imalo od njih očekivanu podršku, pa su neki članovi, spoznavši suštinu i namjeru organizacije, vrlo brižljivo skrivali svoje aktivnosti i namjere, od članova svoje porodice, i neposrednog okruženja, što pokazuje da ni kod njih nijesu imali očekivanu podršku. To je stvaralo nadu da će uviđajući besmisao nasilničkog djelovanja, organizacija izgubiti funkciju i po sebi prestati da postoji.
  Međutim, intenzivnim komunikacijama koje su obavljali, na prostoru Malesije, Albanije i Kosova, organizacija je istrajavala u svojoj namjeri i uz finansijsku pomoć dijaspore obezbjeđivala značajne količine oružja, municije, vojne opreme, falsifikovanih dokumenata i drugih neophodnih sredstava za ostvarivanje nasilja putem terorističkih akcija.
  Organizacija je ostvarila vezu sa jednim dijelom bivših boraca "OVK" Kosova, preko kojih je nastojala obezbijediti oružje. Isti su se ponudili da neposredno predvode terorističke akcije na prostoru Malesije. Oružje je brižljivo sklanjano i čuvano na skrovitim mjestima, uz mogućnost da se odmah prikupi i stavi u funkciju, a nabavljeno je preko raznih švercerskih kanala.
  Tokom septembra 2006. godine donijeta je odluka, da se otpočne sa nasiljem, odnosno terorističkim akcijama na prostoru Karabuškog polja, u Malesiji, time što će ta akcija biti u vidu zastrašivanja nealbanskog stanovništva i zauzimanja objekata od vitalnog značaja na području Tuzi.
  Procijenili su, da je najpogodnije vrijeme da se to učini, neposredno nakon zatvaranja glasačkih mjesta na parlamentarnim izborima, tj. 10. septembra 2006. godine, kada su i u gradskoj Opštini Tuzi bili izbori za tu opštinu i Glavni grad Podgorica. Upravo vrijeme nakon izbora je opredijeljeno kao optimalno za ostvarivanje ciljeva ove terorističke grupe.
  Postignut je dogovor sa bivšim pripadnicima "OVK", da se u vikend 09. i 10. septembra 2006. godine, ilegalno prebace na prostor Malesije, sakriju i zbrinu, da bi nakon završetka izbora izvršili terorističke akcije, koje su prethodno detaljno isplanirane.
  Javnost je upoznata sa oduzetim naoružanjem, municijom, opremom i drugim oduzetim predmetima, a kancelarija Vrhovnog državnog tužioca Republike Crne Gore, će u daljoj fazi postupka, dati nova obavještenja koja budu od značaja za potpuno informisanje.
  Naglašavam, da je pretkrivična aktivnost vođena uz koordinaciju Vrhovnog državnog tužioca Republike Crne Gore i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala je ovom predmetu dalo karakter prioriteta i opredijeljeno je da ga vodi uz maksimalnu ažurnost za koju izuzetno postoji i spremnost suda.
  Međutim, kancelarija Vrhovnog državnog tužioca Republike Crne Gore nakon saznanja preko sredstava javnog informisanja da postoje sumnje, da je prilikom sprovođenja akcije od strane pripadnika policije, došlo i do primjene sile prema licima koja su lišena slobode, od Osnovnog državnog tužioca u Podgorici je zahtijevano da odmah pribavi sve pritužbe koje su istakli okrivljeni, a koje se odnose na eventualna prekoračenja u preduzimanju službenih radnji.
  Osnovni državni tužilac u Podgorici je od istražnog sudije Višeg suda u Podgorici dobio dio pritužibi, nakon čega je zahtijevao od istog da mu dostavi sve zapisnike o saslušanju osumnjičenih, gdje se ukazuje na radnje policije, koji su po njihovom kazivanju prekoračili ovlašćenja.
  Takođe je zahtijevao prikupljanje potrebnih obavještenja, od Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija kao i da dostavi cjelokupnu medicinsku dokumentaciju zatvorske ambulante te podatke, da li su određena lica upućena na medicinski tretman i u Klinički centar Crne Gore.
  Od direktora Uprave policije zahtijevao je prikupljanje potrebnih obavještenja, kako bi se u cjelosti od strane nadležnog državnog tužioca izvršila ocjena, da li je prilikom preduzimanja radnje lišena slobode od strane pripadnika policije bilo nepotrebne prinude, primjene sile i drugih vidova postupanja koja mogu imati elemente krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti i ukoliko se utvrde ovi elementi protiv svih počinioca biće pokrenut krivčni postupak, saopštila je Vrhovni državni tužilac Vesna Medenica.

  http://www.pobjeda.cg.yu/naslovna.ph...view&id=104723

  „Eine Gruppe von Albanern aus Montenegro, die Anfang September von der montenegrinischen Polizei verhaftet wurde, hat sich mit den Angehörigen der UCK verbinden sollen und terroristische Angriffe in Montenegro einleiten sollen“, hat die Hauptanklägerin Montenegros, Vesna Medenica, erklärt. Sie hat in der Erklärung angeführt, dass Albaner aus dem Ort Tuza bei Podgorica die Organisation Bewegung für die Verwirklichung der Rechte von Albanern in Montenegro gegründet und dass sie erste terroristische Angriffe in der Nacht zwischen dem 09. und 10. September, als Parlamentswahlen organisiert wurden, geplant haben.

  Die montenegrinische Polizei hat in diesen zwei Tagen 17 Albaner verhaftet, die unter Verdacht standen, dass sie sich vereint haben, um gegen die Verfassung vorzugehen. Medenica hat die Einzelheiten im Zusammenhang damit und der polizeilichen Aktion „Der Flug des Adlers“ vorgestellt, um wie sie erklärte, Manipulationen in der Öffentlichkeit zu verhindern.


  etoti montenegrin!

 2. #2
  Avatar von Jesus

  Registriert seit
  06.11.2006
  Beiträge
  46

  neka neka... tako vam i treba

 3. #3

  Registriert seit
  08.09.2005
  Beiträge
  857
  Zitat Zitat von Jesus

  neka neka... tako vam i treba
  HALT DIE FRESSE CIGO!!!!

 4. #4
  Avatar von TigerS

  Registriert seit
  04.11.2005
  Beiträge
  7.474
  kuck mo mal ob sich da was entwickelt .

 5. #5
  Avatar von Jesus

  Registriert seit
  06.11.2006
  Beiträge
  46
  Was witzig wird.... mit welchem Militär wollen sich die "Montenegriner" wehren.

 6. #6
  Montenegrin, to je to sta ti ja govorim, a ti navijas sa sipcima za nezavisnost kosmeta... hmm mozda je ovo bozija pravda?

 7. #7

  Registriert seit
  16.07.2004
  Beiträge
  9.843
  um was gehts habe kein bock den ganzen text zu lesen

 8. #8
  Avatar von Jesus

  Registriert seit
  06.11.2006
  Beiträge
  46
  Er hat das doch bereits übersetzt...
  „Eine Gruppe von Albanern aus Montenegro, die Anfang September von der montenegrinischen Polizei verhaftet wurde, hat sich mit den Angehörigen der UCK verbinden sollen und terroristische Angriffe in Montenegro einleiten sollen“, hat die Hauptanklägerin Montenegros, Vesna Medenica, erklärt. Sie hat in der Erklärung angeführt, dass Albaner aus dem Ort Tuza bei Podgorica die Organisation Bewegung für die Verwirklichung der Rechte von Albanern in Montenegro gegründet und dass sie erste terroristische Angriffe in der Nacht zwischen dem 09. und 10. September, als Parlamentswahlen organisiert wurden, geplant haben.

  Die montenegrinische Polizei hat in diesen zwei Tagen 17 Albaner verhaftet, die unter Verdacht standen, dass sie sich vereint haben, um gegen die Verfassung vorzugehen. Medenica hat die Einzelheiten im Zusammenhang damit und der polizeilichen Aktion „Der Flug des Adlers“ vorgestellt, um wie sie erklärte, Manipulationen in der Öffentlichkeit zu verhindern.

 9. #9

  Registriert seit
  26.07.2006
  Beiträge
  1.253
  Zitat Zitat von Dobojlija
  um was gehts habe kein bock den ganzen text zu lesen
  Kurz gesagt haben Montegriner 17 Albaner gefangen genommen, ihnen die Schwänze abgeschnitten, grün angemalt und versuchen jetzt dem serbischen Gurkenschwarzhandel aufzumischen.

  Milo hat sich ganz vorne an die neue Mafia-Struktur gestellt, bekannt auch als "Gurken-Mafia".

  Aber das werden die Serben nicht zulassen und ausserdem sitzen die Serben ja an der Quelle der Rohstoffe :idea:

 10. #10

  Registriert seit
  15.01.2006
  Beiträge
  12.080
  LANG LEBE DIE UçK

Seite 1 von 12 1234511 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 19
  Letzter Beitrag: 19.04.2012, 19:06
 2. Mazedonien: Tote beim bewaffneten Kampf
  Von ooops im Forum Politik
  Antworten: 11
  Letzter Beitrag: 12.05.2010, 18:24
 3. Radikale Christen planten Terroranschlag
  Von Grasdackel im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 46
  Letzter Beitrag: 03.04.2010, 00:43
 4. Antworten: 23
  Letzter Beitrag: 02.06.2007, 20:34
 5. Antworten: 6
  Letzter Beitrag: 22.04.2006, 19:00