Uhapšen privrednik koji je oštetio državu za više miliona evra


Beograd, 13. oktobar 2008. godine – Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici MUP-a lišili slobode i odredili zadržavanje vlasniku preduzeća “Almir” d.o.o., poznatom privredniku Ibrahimu Fahoviću (1958) iz Novog Pazara.


U saopštenju se navodi da je Fahović od 2006. godine na teritoriji Srbije prodavao svoju robu preko nepostojećih, takozvanih fantomskih firmi, i na taj način tokom te godine oštetio Republiku Srbiju za iznos veći od 4 miliona evra.

Šteta za 2007. i 2008. godinu još se utvrđuje, ali se osnovano može pretpostaviti da je uhapšeni oštetio državu za približno 10 miliona evra.

U saradnji sa poreskom policijom pripadnici MUP-a do sada su utvrdili da je Fahović u saradnji sa Dankom Gašićem (1950) osnovao "fantomsko preduzeće" "Trident šop", preko kojeg je fiktivno prikrivao već prodatu robu drugim kupcima na "crno" za gotov novac.

Saizvršilac Gašić se od 22. aprila ove godine nalazi u pritvoru, podseća se u saopštenju i dodaje da će osumnjičeni Fahović uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa poreskom policijom nastavlja dalji rad na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica koje su dovele do izvršenja ovog krivičnog dela, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Vidi vidi musliman pokrao vladu to kako...lol