Crna Gora: Đukanović ponovo izabran za predsjednika DPS-aPODGORICA - Čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ponovo je izabran za predsjednika te stranke na izbornom kongresu koji je u subotu navečer završen u Podgorici.

Đukanović je bio i jedini kandidat za predsjednika DPS-a.
Za potpredsjednike DPS-a ponovo su izabrani Svetozar Marović, bivši predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora, Filip Vujanović, aktuelni predsjednik Crne Gore i premijer Željko Šturanović. Izabran je i novi Glavni odbor.
U završnom obraćanju delegatima Kongresa, Đukanović je rekao da ta stranka, nakon postizanja neovisnosti Crne Gore, sada ide prema ostvarenju sljedećeg strateškog cilja - europske kvalitete života za svakog građanina.
"Ostvarili smo neovisnost i međunarodno priznanje Crne Gore. Sačuvali smo stabilnost, unaprijedili multietničku demokraciju, otvorili jasnu perspektivu ubrzanog ekonomskog razvoja i osigurali dinamičan proces europskih i euro-atlanskih integracija", naveo je on.
Đukanović cijeni da će i brzina tranzicije crnogorskog društva od tradicionalnog prema modernom europskom, u velikoj mjeri ovisiti o sposobnosti da se umjesto za autoritarne pojedince prostor otvori za snažne i kompetentne institucije.
Milo Đukanović funkciju predsjednika DPS-a, vodeće stranke u Crnoj Gori, obnaša već deset godina, od posljednjeg raskola koji se dogodio u toj stranci kad se iz nje izdvojilo posebno krilo s Momirom Bulatovićem na čelu i formiralo Socijalističku narodnu partiju, prosrpski orijentiranu.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news...07126/index.do