BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Umro Predsednik Rep.Srpske!!

Erstellt von Gast829627, 01.10.2007, 12:01 Uhr · 1 Antwort · 731 Aufrufe

 1. #1
  Gast829627

  Umro Predsednik Rep.Srpske!!

  TRODNEVNA ŽALOST POVODOM SMRTI PREDSEDNIKA RS MILANA JELIĆA; SAHRANA U SREDU U MODRIČI
  DRUŠTVO - AKTUELNO - Ponedeljak, Oktobar 01, 2007 11:24

  Telo predsednika Republike Srpske Milana Jelića, koji je preminuo u nedelju posle srčanog udara, danas će u 14 sati biti ispraćeno iz Doboja za Banjaluku. Kovčeg sa posmrtnim ostacima predsednika Republike Srpske biće izložen u Banskim dvorima gde će građani u mimohodu odati poslednju poštu predsedniku.

  U Republici Srskoj proglašena je trodnevna žalost povodom smrti predsednika Jelića.

  Sahrana će biti obavljena u sredu u Modriči, saopštio je premijer Milorad Dodik posle vanredne sednice Vlade RS u Banjaluci. 'Sahrana će biti obavljena u sredu u 13 časova u Modriči uz verski pravoslavni obred, najviše počasti i državni protokol', rekao je Dodik.

  On je pozvao građane Doboja i ostalih mesta da odaju počast preminulom predsedniku RS. Građani RS će od večeras od 18 do 21 čas moći da u mimohodu odaju počast predsedniku RS u Banskom dvoru u Banjaluci, kao i u utorak od 9 do 12 časova, a u 11 časova u Narodnom pozorištu RS biće održana komemorativna sednica.

  Jelić je kao kandidat SNSD pobedio na izborima za predsednika RS 1. oktobra 2006. godine. Jelić je rođen 26. marta 1956. godine u selu Koprivna kod Modriče. Osnovnu školu je završio u rodnom gradu, srednju u Doboju, a Ekonomski fakultet u Subotici.

  Na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci je magistrirao i odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom 'Problemi i modaliteti organizaciono-upravljačke transformacije preduzeća u tranziciji'.

  Radio je u organima državne uprave opštine Modriča, bio je direktor preduzeća '28. jun', a u novembru 1993, kao član Srpske demokratske stranke, imenovan je za generalnog direktora Rafinerije ulja u Modriči. Taj posao je obavljao oko 13 godina.

  Bio je član SDS do 1998, kada je prešao u SNSD Milorada Dodika. Za ministra privrede, energetike i razvoja u Vladi RS, na čelu sa Miloradom Dodikom, izabran je u februaru 2006.

  Predsednik RS postao je na izborima 1. oktobra 2006. godine, kada je kao kandidat SNSD pobedio dotadašnjeg predsednika RS i lidera SDS
  Dragana Čavića.

  Za menadžera godine u RS proglašen je 2002. godine, a za menadžera decenije u BiH u 2003. godini.

  U mladosti je bio istaknuti sportista, igrao je fudbal. Više godina se nalazio na mestu predsednika Fudbalskog saveza BiH. Bio je oženjen Milicom Jelić i imaju sina Petra.

  Tadić uputio izraze saučešća građanima RS

  Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je izraze najdubljeg saučešća povodom tragične smrti predsednika Republike srpske Milana Jelića.

  Izražavajući saučešće građanima Republike Srpske, Tadić je istakao da su oni 'izgubili dobrog predsednika a građani Srbije iskrenog i velikog prijatelja'.

  'Milan Jelić je bio mlad čovek, uspešan sportista i napredan političar koji je dao snažan lični doprinos ukupnoj stabilnosti i razvoju Republike srpske', naveo je Tadić.

  Saučešće premijera Koštunice građanima RS

  Povodom smrti predsednika Republike Srpske Milana Jelića, predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica uputio je najdublje saučešće predsedniku Vlade RS Miloradu Dodiku, porodici preminulog predsednika RS i građanima Republike Srpske.

  'Republika Srpska je izgubila svog predsednika, a Srbija pravog prijatelja. Vlada Srbija i ceo srpski narod duboko tuguju za predsednikom Republike Srpske. Zajedno smo radili i gradili velike planove na dobrobit Srbije i Srpske. Zahvalni smo za sve što je predsednik Jelić uradio i njegova porodica i građani Srpske u ovom za sve nas teškom i bolnom trenutku mogu biti ponosni na svog predsednika', navedeno je u saučešću.

  RTS Vesti | Jedna vest  nek mu je laka zemlja!!


  der president der serbischen republik ist beim sport an herzversagen gestorben.......

 2. #2
  Avatar von Cigo

  Registriert seit
  02.03.2007
  Beiträge
  7.854
  thread existiert bereits,aber trotzdem traurig sowas

Ähnliche Themen

 1. Zna?aj srpske rezolucije
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 01.09.2010, 01:30
 2. Srpske rukometašice na EP
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 30.05.2010, 22:30
 3. Srpske Patriotne
  Von Ravnokotarski-Vuk im Forum Musik
  Antworten: 35
  Letzter Beitrag: 21.01.2010, 14:31
 4. 646 Mio € für Telekom Srpske
  Von im Forum Wirtschaft
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 05.12.2006, 19:00
 5. Srpske Slave
  Von LaLa im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 44
  Letzter Beitrag: 23.12.2005, 07:44