BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 6 von 7 ErsteErste ... 234567 LetzteLetzte
Ergebnis 51 bis 60 von 62

UN erörtert kroatiens und serbiens genozidklagen.

Erstellt von Faust, 27.02.2014, 02:07 Uhr · 61 Antworten · 3.356 Aufrufe

 1. #51
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Zitat Zitat von Hamburg1711 Beitrag anzeigen
  Ich weiss das Serben in der Krajina seit jahrhunderten dort gelebt haben.
  Nichtsdestotrotz hat Serbien den serb. Paramilitärs logistische und militärische Hilfe geleistet.
  Und deswegen ist die Vertreibung gerechtfertigt?

 2. #52
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.433

 3. #53
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Du vertrittst die Position Kroatiens die ähnlich viele Beweise in der letzten Woche wie du mit dem YT-Vid vorgelegt haben

 4. #54

  Registriert seit
  12.12.2010
  Beiträge
  2.175
  Serbisches Team: Das Gericht ist für die kroatische Klage nicht zuständig

  11. 03 2014. - 19:13 -- MRS


  Im Internationalen Gerichtshof in Den Haag wurde die Vorführung der serbischen Argumente im Prozess der kroatischen und serbischen gegenseitigen Klagen für Völkermord von 1991 bis 1995 fortgesetzt. Die deutschen Professoren Christian Tahms und Andreas Zimmerman widmeten ihre Vorführungen prozedurbezogenen Fragen der Zuständigkeit des Gerichts für Ereignisse vor dem 27. April 1992 und der Verantwortung Serbiens nach der Konvention über Verhinderung von Völkermord. Sie sagten, dass die Behauptung Kroatiens, dass die Konvention retroaktiv angewandt werden kann, was sie mit zahlreichen Beispielen aus dem 20. Jahrhundert untermalten. Sie deuteten darauf hin, dass die Bundesrepublik Jugoslawien, deren rechtlicher Folger Serbien ist, erst am 27. April 1992. gegründet wurde, sodass sie nicht für etwas vor diesem Datum beschuldigt werden kann.

  - - - Aktualisiert - - -

  Zitat Zitat von Hamburg1711 Beitrag anzeigen
  Ich weiss das Serben in der Krajina seit jahrhunderten dort gelebt haben.
  Nichtsdestotrotz hat Serbien den serb. Paramilitärs logistische und militärische Hilfe geleistet.
  damals hatte jeder von irgendwo unterstützung bekommen

 5. #55

  Registriert seit
  21.06.2011
  Beiträge
  13.949
  Zitat Zitat von hrhrhrvat Beitrag anzeigen
  Was ist denn am vor allen ersten Post therapiewürdig?
  ganz rechts auf jeden Fall. Der hat sich in seinen Hass so festgefahren, dass er nur noch steife Sahne sieht.

 6. #56
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Wayne Jordash (< klick) hat erklärt, dass die Klage Serbiens mehr Substanz hat und eher zu einer Verurteilung führen wird, als die kroatische Klage. Wenn ein Genozid in Kroatien festgestellt wird, dann zum Vorteil der Serben.
  Alle Beweise die ich in beiden Fällen gesehen habe, machen deutlich, dass die Kroaten und Tudjman den Krieg wollten.


  Savetnik pravnog tima Srbije u sporu sa Hrvatskom pred Međunarodnim sudom u Hagu Vejn Džordaš smatra da je srpska kontratužba jača od hrvatske i ističe da dokazi sugerišu da su Hrvatska i Franjo Tuđman želeli rat.

  - Mogu da kažem da je srpska kontratužba jača od Hrvatske, tako da mislim da ako presuda bude da je bilo genocida u Hrvatskoj, više očekujem da će to biti u korist Srbije nego Hrvatske – rekao je Džordaš za današnji “Danas”.

  Napominjući da treba sačekati presudu, on je izneo uverenje da srpska tužba deluje ubedljivije.

  Ovaj britanski advokat koji je zastupao i Jovicu Stanišića pred Haškim tribunalom, ocenio je da je spor između Srbije i Hrvatske veoma komplikovan pitanje koje ima dosta aspekata.

  - Mi smo država učesnica spora i videćemo kako će sud na kraju odlučiti i šta će se dešavati, ali mislim da je kontratužba Srbije jača od tužbe Hrvatske – rekao je Džordaš.

  On je dodao da je Hrvatska dobro predstavila svoju tužbu, ali da misli da je Srbija bila ubedljivija sa svojim dokazima i tužbom.

  - Svi dokazi u ovom slučaju koje sam video, ali i iz slučaja Jovice Stanišića, bivšeg šefa srpske Državne bezbednosti, kojeg sam zastupao u procesu pred Haškim tribunalom, sugerišu mi da su Hrvatska i Franjo Tuđman želeli rat – naveo je Džordaš.

  On je takođe rekao da Srbija nije imala problema da nađe svedoke koji bi podržali njenu kontratužbu, podsetivši da je više 200.000 ljudi proterano iz Hrvatske, tako da ima dosta svedoka.

  (Telegraf.rs / Tanjug)

 7. #57
  Avatar von Strahimir I

  Registriert seit
  26.08.2009
  Beiträge
  1.433
  Wie lächerlich ist das denn Hr. Jordash ...

  „Hrvati su Olujom, prvi u povijesti spriječili genocid, genocid u Bihaću koji bi bio deset puta veći nego u Srebrenici. To je Oluja“, rekao je geostrateg i geopolitičar Davor Domazet Lošo na pitanje naroda.hr o navodima zastupnika Srbije u raspravi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kako je Olujom Tuđman trebao ostvariti genocidni plan.
  „Takvi navodi su srpsko izokretanje, Srbi ne znaju što će i nemaju argumenata. Nedvojbeno se zna tko je agresor, tko je pustio Miloševića i koja je politika stajala iza njega- velikosrpski plan, Memorandum Srpske akademije nauka i Srpska pravoslavna crkva, a izvana Velika Britanija i Francuska – Miloševića je pustio lord Peter Hamiltom s riječima: brzo i bez mnogo prolijevanja krvi ,“ rekao je Domazet.
  Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja
  „Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja, a Srbi su sami započeli evakuaciju kad su vidjeli da se ne mogu suprotstaviti Hrvatskoj vojsci“, rekao je Domazet.
  „Oluja je po svim standardima vojnog umijeća integrirano bojište“, rekao je Domazet te dodao kako su ga jedine u povijesti ratovanja izvele SAD, Izrael i Hrvatska.
  Brijunski transkript donio oslobađajuću presudu generalima u Haagu
  „Brijunski je transkript primjer kako vrhovni zapovjednik komunicira s visokim generalima i admiralima te planira operaciju Oluja. Išlo se na to da se spriječe stradanja s obje strane. To je isplanirano, da ne bude žrtava“, rekao je Domazet.
  „Brijunski transkript, a to je uvidio i Haag, donio je oslobađajuću presudu generalima. Znalo se kada krene oslobađanje okupiranih područja da Srbi imaju plan A i plan B. Planom A Srbima je savjetovano da izdrže 6 do 10 dana, onda će to biti srpska pobjeda jer će Velika Britanija pokrenuti sankcije kod UN-a, a Hrvatska će izgubiti. Ako ne uspiju izdržati 6 do 10 dana onda odmah kreću na plan B u kojem Srbi napuštaju ta područja i to se uistinu dogodilo. Oni su vidjeli da ne mogu izdržati i u 17 sati, prvog dana operacije (4. kolovoza 1995.) Martić je izdao zapovjed za evakuaciju Srba. Dakle, ako je itko protjerao Srbe onda je to učinila srpska politika. To što rade Srbi u Haagu, na koga se pozivaju, to je tragedija hrvatske politike, prije svega mislim na Josipovića, Milanovića i Pusićku, da se zna,“ objasnio je Domazet.
  Josipović i Milanović i Pusić namjerno upucavali u medijski prostor kako treba povući tužbu za genocid
  „Kakva je to poruka kada državni vrh govori da treba povući optužnicu za genocid i da nisu uvjereni u uspjeh“, pita se Domazet i zaključuje„aktualna politika ide na ruku srpske optužbe i Josipović i Milanović i Pusićka, cijela ta politika, u biti oni rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave. Oni su namjerno upucavali u medijski prostor kako tu treba povući tužbu za genocid. Dva dana prije odvjetnici srpske strane se pozivaju na to.“
  Srpska strana pred sudom u Haagu navela je da je Tuđman Srbe smatrao prijetnjom, na što Domazet pita „pa tko je napao hrvatsku državu?“
  Hrvati su Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici
  „Ako išta treba ustanoviti na Međunarodnom sudu pravde u Haagu,onda je to pitanje agresora i da su Hrvati Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici, što je jedini i prvi u povijesti da je neki narod spriječio genocid“, zaključio je za narod.hr Domazet.
  Josipović po naputku Dejana Jovića išao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji
  Srbijanski zastupnici na Međunarodnom sudu pravde u Haagu koriste stav Dejana Jovića o Tuđmanu kao separatističkom nacionalisti, na što Domazet Lošo kaže „nije Josipović slučajno otišao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji, to je isto u kontekstu ove presude, po naputku Dejana Jovića, a to je britanska politika“.
  Izvor: narod.hr


 8. #58
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.111
  Brijunski transkript donio oslobađajuću presudu generalima u Haagu


  Gleichzeitig wurde aber Tudjman in einem der Urteile verantwortlich gesprochen ... mal schauen wie sich das auf diese Verhandlung auswirkt.

 9. #59

 10. #60
  Avatar von Josip Frank

  Registriert seit
  14.02.2011
  Beiträge
  9.796
  Was hat Serbien dieser Frau angetan,dass sie so denkt ?

  Vesti online / Vesti / Ex YU / Biserko: Srbija videla SFRJ kao Veliku Srbiju

Seite 6 von 7 ErsteErste ... 234567 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 15.10.2006, 03:33
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 05.07.2006, 23:18
 3. Antworten: 20
  Letzter Beitrag: 11.10.2005, 17:26
 4. Del Ponte übt Kritik an Kroatien und Serbien
  Von Albanesi2 im Forum Politik
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 02.09.2005, 17:58
 5. Kroatien und Serbien zusammen in die EU
  Von Krajisnik im Forum Politik
  Antworten: 20
  Letzter Beitrag: 21.02.2005, 16:36