BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 7 von 7 ErsteErste ... 34567
Ergebnis 61 bis 62 von 62

UN erörtert kroatiens und serbiens genozidklagen.

Erstellt von Faust, 27.02.2014, 02:07 Uhr · 61 Antworten · 3.346 Aufrufe

 1. #61
  Avatar von Dissention

  Registriert seit
  25.02.2010
  Beiträge
  10.102

 2. #62
  Avatar von KS.Rosu

  Registriert seit
  29.09.2011
  Beiträge
  1.380
  Zitat Zitat von Strahimir I Beitrag anzeigen
  Wie lächerlich ist das denn Hr. Jordash ...

  „Hrvati su Olujom, prvi u povijesti spriječili genocid, genocid u Bihaću koji bi bio deset puta veći nego u Srebrenici. To je Oluja“, rekao je geostrateg i geopolitičar Davor Domazet Lošo na pitanje naroda.hr o navodima zastupnika Srbije u raspravi pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu kako je Olujom Tuđman trebao ostvariti genocidni plan.
  „Takvi navodi su srpsko izokretanje, Srbi ne znaju što će i nemaju argumenata. Nedvojbeno se zna tko je agresor, tko je pustio Miloševića i koja je politika stajala iza njega- velikosrpski plan, Memorandum Srpske akademije nauka i Srpska pravoslavna crkva, a izvana Velika Britanija i Francuska – Miloševića je pustio lord Peter Hamiltom s riječima: brzo i bez mnogo prolijevanja krvi ,“ rekao je Domazet.
  Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja
  „Hrvati su vodili najčistiji rat u povijesti ratovanja, a Srbi su sami započeli evakuaciju kad su vidjeli da se ne mogu suprotstaviti Hrvatskoj vojsci“, rekao je Domazet.
  „Oluja je po svim standardima vojnog umijeća integrirano bojište“, rekao je Domazet te dodao kako su ga jedine u povijesti ratovanja izvele SAD, Izrael i Hrvatska.
  Brijunski transkript donio oslobađajuću presudu generalima u Haagu
  „Brijunski je transkript primjer kako vrhovni zapovjednik komunicira s visokim generalima i admiralima te planira operaciju Oluja. Išlo se na to da se spriječe stradanja s obje strane. To je isplanirano, da ne bude žrtava“, rekao je Domazet.
  „Brijunski transkript, a to je uvidio i Haag, donio je oslobađajuću presudu generalima. Znalo se kada krene oslobađanje okupiranih područja da Srbi imaju plan A i plan B. Planom A Srbima je savjetovano da izdrže 6 do 10 dana, onda će to biti srpska pobjeda jer će Velika Britanija pokrenuti sankcije kod UN-a, a Hrvatska će izgubiti. Ako ne uspiju izdržati 6 do 10 dana onda odmah kreću na plan B u kojem Srbi napuštaju ta područja i to se uistinu dogodilo. Oni su vidjeli da ne mogu izdržati i u 17 sati, prvog dana operacije (4. kolovoza 1995.) Martić je izdao zapovjed za evakuaciju Srba. Dakle, ako je itko protjerao Srbe onda je to učinila srpska politika. To što rade Srbi u Haagu, na koga se pozivaju, to je tragedija hrvatske politike, prije svega mislim na Josipovića, Milanovića i Pusićku, da se zna,“ objasnio je Domazet.
  Josipović i Milanović i Pusić namjerno upucavali u medijski prostor kako treba povući tužbu za genocid
  „Kakva je to poruka kada državni vrh govori da treba povući optužnicu za genocid i da nisu uvjereni u uspjeh“, pita se Domazet i zaključuje„aktualna politika ide na ruku srpske optužbe i Josipović i Milanović i Pusićka, cijela ta politika, u biti oni rade za srpsku stranu i Srbi se sada pozivaju na njihove izjave. Oni su namjerno upucavali u medijski prostor kako tu treba povući tužbu za genocid. Dva dana prije odvjetnici srpske strane se pozivaju na to.“
  Srpska strana pred sudom u Haagu navela je da je Tuđman Srbe smatrao prijetnjom, na što Domazet pita „pa tko je napao hrvatsku državu?“
  Hrvati su Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici
  „Ako išta treba ustanoviti na Međunarodnom sudu pravde u Haagu,onda je to pitanje agresora i da su Hrvati Olujom spriječili genocid deset puta veći nego u Srebrenici, što je jedini i prvi u povijesti da je neki narod spriječio genocid“, zaključio je za narod.hr Domazet.
  Josipović po naputku Dejana Jovića išao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji
  Srbijanski zastupnici na Međunarodnom sudu pravde u Haagu koriste stav Dejana Jovića o Tuđmanu kao separatističkom nacionalisti, na što Domazet Lošo kaže „nije Josipović slučajno otišao u Jeruzalem i govorio o ustaškoj zmiji, to je isto u kontekstu ove presude, po naputku Dejana Jovića, a to je britanska politika“.
  Izvor: narod.hr

  Könnte wer kurzförmig übersetzen bitte?!

Seite 7 von 7 ErsteErste ... 34567

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 15.10.2006, 03:33
 2. Antworten: 108
  Letzter Beitrag: 05.07.2006, 23:18
 3. Antworten: 20
  Letzter Beitrag: 11.10.2005, 17:26
 4. Del Ponte übt Kritik an Kroatien und Serbien
  Von Albanesi2 im Forum Politik
  Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 02.09.2005, 17:58
 5. Kroatien und Serbien zusammen in die EU
  Von Krajisnik im Forum Politik
  Antworten: 20
  Letzter Beitrag: 21.02.2005, 16:36