BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 3 von 3 ErsteErste 123
Ergebnis 21 bis 30 von 30

Unterschied Obraz - Thompson ( Perkovic)

Erstellt von Metkovic, 13.10.2008, 19:57 Uhr · 29 Antworten · 1.500 Aufrufe

 1. #21
  Grasdackel
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  wieso ...lass uns doch mal sachlich diskutieren...


  Ich verstehe gar nicht wie du auf die Idee gekommen bist einen rechtschaffenden kroatischen Künstler mit dieser serbischen braunen Soße zu vergleichen.

 2. #22

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  9.454
  Zitat Zitat von Zahnfleischbluter Beitrag anzeigen
  Ich verstehe gar nicht wie du auf die Idee gekommen bist einen rechtschaffenden kroatischen Künstler mit dieser serbischen braunen Soße zu vergleichen.

  ich möchte dies neutral angehen, da von serbischer Seite eben dies dargestellt wird, also sollte man schon einen Vergleich ziehen und nicht nur auf die andere Seite hinweisen.

 3. #23

  Registriert seit
  10.10.2008
  Beiträge
  218
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  Also Dubrovnik liegt in Serbien und ist mit Nationalismus in Verbindung zu bringen ?
  Dubrovnik liegt an der Grenze zu Montenegro.

  Ich weiß nicht wieso der von Obraz denkt das Dubrovnik Serbien zusteht.
  Kenn mich da historisch nicht gut genug aus.
  Weiß nur das die Serben in Kroatien 5% ausmachen und die Zahl steigend ist, desweiteren weiß ich das es einige Städte/Dörfer gibt, in denen Serben die Mehrheit stellen. Aber das ist ja nicht das Thema.

 4. #24
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  Hinter Obraz steht die SRS, Cetnik Gruppierung . Sind das nach deiner Meinung auch Nazis ?
  Man kann Terroristen nicht mit Thompson vergleichen,

  „Tko je izdao Karadžića, dabogda mu ništa ne rodilo, ne imao roda ni poroda...“


  „Tko uopće razgovara s Tadićem (predsjednikom Srbije), dabogda mu se ruke osušile, uši otpale, a deveto koljeno bilo nesretno.“

 5. #25
  Avatar von Ivo2

  Registriert seit
  13.07.2004
  Beiträge
  19.049
  Zitat Zitat von Pravda Beitrag anzeigen
  Eindeutig.
  Oder im Westen sagt man doch "Ultranationalist".
  Faschisten sind für mich Sympathisanten der Nazis.
  Alles andere sind Nationalisten, so seh ich das.
  Falls ich falsch liege könnt ihr mich ja aufklären.(Bitte mit ausreichend Quellen belegen.)

  Faschisten in serbien sind die von Blood & Honour und Nacionalni Stroj.
  Sorry, aber wenn jemand Ljotic und Mladic verehrt und von einem serbischen Dubrovnik spricht, dann ist dies eindeutig nationalsozialistische Ideologie.

 6. #26
  Cvrcak
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  ich möchte dies neutral angehen, da von serbischer Seite eben dies dargestellt wird, also sollte man schon einen Vergleich ziehen und nicht nur auf die andere Seite hinweisen.
  SRPSKA policija nedavno je spriječila pokušaj ubojstva na donedavnog potpredsjednika SRS-a Tomislava Nikolića
  "Znam Vojislava Šešelja, znam kako on ništa ne govori slučajno i duboko analiziram te njegove riječi... I ne bojim se i neće me zaustaviti", rekao je Nikolić. Informaciju o tome da ga se želi ukloniti prvo je dobio iz Republike Srpske, a nakon toga od jednog prijatelja iz Beograda.

 7. #27
  Cvrcak
  Sogar im Sport koennen sich faschisten im serb. Staatsfernsehen nicht zurueckhalten bzw. sie werden dort geduldet.

  Srbija
  Nova olimpijska disciplina: uvrede i veličanja


  Ruska atletičarka Jelena Išinbajeva posle pobede u skoku s motkom na Olimpijskim igrama u Pekingu, 18. avgust 2008.
  22.08.2008
  Ljudmila Cvetković

  U prenosima Olimpijskih igara iz Pekinga na javnom servisu u Srbiji mogu se čuti i poruke o prinuđenosti slušanja američke himne, ali i veličanja ruskih sportista u stilu Jesenjina i Puškina. Sportski komentator Duško Korać, poznat po sličnim incidentima i sa Evropskog prvenstva u atletici 2006. godine, ponovo se našao među glavnim komentatorima i na Olimpijadi,
  odakle poručuje i da korišćenjem veštačkog testosterona mnogi sportisti postaju kao Crvenkapina baba, sa nešto dužim nosem i ušima i širom vilicom.

  Za sportske komentatore je već postalo uobičajeno da ih ponese atmosfera sa terena i da često nastupaju ne kao izveštači sportskog događaja nego kao navijači. No, ono što gledaoci imaju prilike da čuju na RTS-u sa Olimpijskih igara u Pekingu od sportskog izveštača Duška Koraća prevazilazi i tu ponesenost emocijama i adrenalinom:


  "Koji bolje poznaju medicinu, te morfološke i anatomske stvari, zbog čega uši počinju da rastu i mnogi postaju kao Crvenkapina baba, sa nešto dužim nosem i ušima, širom vilicom korišćenjem, recimo, veštačkog testosterona – pasivizira se onaj prirodni od majke. I onda nema, normalno, generacijske smene, nema dece, nema unučadi."


  Ipak, nema Korać za sve sportiste ovakve reči. Njegove emocije izgleda ipak zavise od toga iz koje zemlje takmičari dolaze. I dok u vezi sa američkom himnom iskazuje svoj lični stav:


  "Povratak osmeha Amerikancima bio je juče i trenutak ponosa sada - na 400m prepone trostruka pobeda. I, prvi put ćemo biti primorani da slušamo američku himnu."


  Na pobedu ruske atletičarke Jelene Išinbajeve, Korać reaguje poetski:


  "Lepotu i znanje Jelene Išinbajeve samo Puškin i Jesenjin mogu opisati. Sa bojom očiju poput ruskih breza u prolećnom lišću sada okupane njenim suzama. Zemlja koja ima sinova Silnog i jedinstvenu i neponovljivu Jelenu Išinbajevu."


  Duško Korać je zbog sličnih incidenata na Evropskom prvenstvu u atletici 2006. godine bio suspendovan. Ipak, on je i na Olimpijadi ponovo među glavnim komentatorima i upravo na to podseća Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika Vreme i našeg radija i kaže da takvo komentarisanje sebi ne bi smeo da dozvoli nijedan medij, a kamoli javni servis:


  "Nekako mi je neprijatno, čovek oseti potrebu da se stidi u tuđe ime. Nemam ništa protiv da neko ima nekonvencionalan i ekscentričan stil, ali je vrlo problematično kada neko ima primitivne aluzije, bilo nacionalističke bilo seksističke - to je veoma neprijatno. Veoma je neprijatno kada neko sebi dozvoli da govori o himnama drugih država, kako neke voli, a neke ne voli da čuje, i o gomili drugih kvazi političkih i ličnih stavova i o nečemu čemu nije mesto u takvoj prilici - to je ispod svakog nivoa."


  A Radio televizija Srbije je preko urednika sportske redakcije Zorana Markovića saopštila da će analiza toga kako je ko radio na Olimpijadi biti rađena tek po povratku ekipe iz Pekinga:


  "Po završetku Olimpijskih igara i po povratku ekspedicije koja je u Pekingu redakcija sportskog programa, kao i posle svih velikih takmičenja, napraviće kompletnu analizu onoga što se dešavalo na Olimpijskim igrama u Pekingu, tačnije, da li su ispunili sve ono što je dogovoreno pre odlaska na Olimpijske igre."


  No, Korać je poznat i po tome što je prenose takmičenja koristio za polemiku sa onima koji su kritikovali njegov način rada, pa su tako gledaoci RTS-a svojevremeno mogli da čuju i ovo:


  "Da se u medicini i parapsihopatologiji, odnosno psihopatologiji, zna da apstinencija izaziva agresiju, verbalnu ili fizičku. Međutim, po Morganu, to je onaj pre Darvina, čovek je nastao upotrebom obe ruke, a ne samo jedne. Znate na koga mislim."


  Komentarišući izveštavanje sportskog novinara RTS-a Duška Koraća, Ivana Kronja, teoretičarka medija i filma, kaže za naš program da medijska kultura u Srbiji nije dostigla standarde kulturnog i relativno neutralnog ponašanja:

  "Jednog izveštavanja koje neće sadržavati govor mržnje, šovinizam ili radikalno veličanje nekih političkih opcija. Zašto je zanimljiv ovaj slučaj?! On samo pokazuje opštu situaciju u našem društvu u kojoj se građanima šalju kontradiktorne poruke oko vladajuće ideologije u društvu. Jer, s jedne strane strane imamo neku prodesnu, pronacionalnu, da ne kažem nacionalističku, opciju koja je predstavljena naklonošću liderima bivšeg istočnog bloka dok s druge strane imamo upravo liberalnu opciju. U ovom slučaju imamo problem jer državni medij ne čini dovoljno napora da pomiri dve, navodno jako suprotstavljene, ideologije u našem društvu."
  Nova olimpijska disciplina: uvrede i veli?anja
  Ivana Kronja bringt es auf den Punkt, das( so auch einige User hier) geblendet sind von dieser faschistischen, nationalistischen und verhassten Propaganda.

  Dieser Duško Korać ist nur Peinlich

 8. #28

  Registriert seit
  10.05.2007
  Beiträge
  1.917
  Srbija (sve vesti)

  Tužilac pokrenuo zabranu Nacionalnog stroja
  Utorak, 14. oktobar 2008. 18:57

  Republički tužilac Slobodan Radovanović uputio je inicijativu Ustavnom sudu Srbije za zabranu rada i delovanja organizacije Nacionalni stroj, potvrdio je agenciji Beta portparol republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

  Zorić je rekao da je inicijativu pokrenulo Ministarstvo pravde Srbije, jer Nacionalni stroj, iako nije formalno registrovana organizacija, postojeći kao neformalna organizacija, izaziva versku i nacionalnu mržnju.

  "Republički tužilac Slobodan Radovanović prihvatio je tu inicijativu i uputio Ustavnom sudu predlog za zabranu rada te organizacije", rekao je Zorić.

  On je dodao da je republički tužilac "zauzeo stav da su ispunjeni svi uslovi za zabranu delovanja te organizacije".

  Zorić je naveo da se zabrana delovanja Nacionalnog stroja traži u skladu sa Ustavom Srbije, koji jemči očuvanje ljudskog dostojanstva i ostvarenje pune slobode i jednakosti, a zato što se odredbama statuta, programom i proglasom te organizacije jasno raspiruje nacionalna i rasna mržnja.

  Petnaestorica aktivista te neregistrovane neonacističke organizacije u novembru 2005. godine upali su na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i vređali prisutne povicima "Komunistički retardi", "Ustaške sluge" i "Jevrejske svinje". Jedan od učesnika skupa dobio je i šamar.

  Veće Okružnog suda u Novom Sadu u novembru 2006. godine osudilo je prvooptuženog u tom procesu Gorana Davidovića, zvanog Firer, na godinu dana zatvora zbog širenja verske, nacionalne i rasne mržnje.

  Ostali optuženi su osuđeni na kazne u rasponu od uslovnih do osam meseci zakona zbog ugrožavanja sigurnosti. Žalbu na takve presude podneo je novosadski okružni tužilac, ali i odbrana okrivljenih i Vrhovni sud ih je razmatrao u junu.

  Skupština Vojvodine u decembru 2005. godine usvojila je zaključak kojim se od Vlade Srbije traži zabrana svih neonacističkih, rasističkih i klerofašističkih grupa i organizacija na teritoriji Srbije.

  Pozivajući se na informaciju koju je MUP Srbije dostavio Odboru za bezbednost Skupštine Vojvodine, u zaključku se navodi da se u takve ekstremističke organizacije ubrajaju "Nacionalni stroj", "Krv i čast", "Skinhedsi", "Rasni nacionalisti-rasonalisti" i "Otačastveni pokret Obraz".

  Uz to, od Vlade Srbije zatraženo je i da onemogući "one aktivnosti 'Omladinskog Pokreta 64 županije' koje povređuju integritet Srbije i vređaju nacionalna osećanja građana".

  Usvojenim zaključkom zatražena je i zabrana skupova pripadnika svih vojnih formacija iz Drugog svetskog rata koje su sarađivale ili bile deo fašističkih okupacionih snaga, koji predstavljaju uznemiravanje javnosti, podstiču nacionalne tenzije i nisu u skladu sa stremljenjima Srbije ka evrointegracijama.

  U proceduri zakon o zabrani fašističkih organizacija

  U skupstinsku proceduru upućen je Predlog zakona o zabrani neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrane upotrebe neonacističkih ili fašistički simbola i obeležja koji su podneli poslanici Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) po hitnom postupku.

  Pet poslanika LSV su u obrazloženju za usvajanje predloženog zakona naveli česte ekscese nacionalističkih i neofašističkih organizacija i pojedinaca u poslednje vreme, kao i skupove i manifestacije u njihovoj organizaciji kojima se ozbiljno ugrožavaju sigurnost poretka, javni red i mir i osećaj pravne sigurnosti građana.

  Predloženo je da se tim zakonom zabrane manifestacije, isticanje simbola ili znakova ili bilo koje drugo delovanje neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja, kao i sankcije za povredu tog zakona.

  Takođe, predloženo je i brisanje iz registra udruženja ili organizacija koje u toku svog delovanja pokažu sklonost ka neonacističkoj ili fašističkoj organizaciji ili udruženju.

  Delovanjem pripadnika ili pristalica neonacističkih i fašističkih organizacija i udruženja, kako je predloženo, smatra se svaki organizovani ili sponatani javni nastup na kojem se izaziva, podstiče ili širi mržnja ili netrpeljivost prema pripadnicima bilo kojeg naroda ili nacionalne manjine ili prema osobama drugačijeg političkog i ličnog opredeljenja.

  LSV je predložio da se zakonom zabrani proizvodnja, umnožavanje, skladištenje, prezentacija, veličanje ili na bilo koji drugi način širenje propagandnog materijala, simbola ili obeležja kojima se može izazvati, podsticati ili širiti mržnja i netrpeljivost, rasna, nacionalna ili verska mržnja ili netrpeljivost, propagiranje ili opravdavanje nacionalističke i fašisticke ideje i organizacije.

  Takođe, predložena je i zabrana proizvodnje, skladištenja, prezentacija, širenje ili na bilo koji drugi način upotreba simbola kojima se propagiraju ili opravdavaju ideje, radnje i postupci optuženih i osuđenih u Haškom tribunalu ili osuđenih i optuženih pred domaćim sudovima za ratne zločine.

  Pod materijalima, simbolima i obeležjima podrazumevaju se značke, zastave, oznake, crteži, grafiti, amblemi, fonografski zapisi, muzički sastavi, fotografije, parole, uniforme ili delovi uniforma.

  Fašističkim udruženjima, kako je predloženo, smatraju se sve one organizacije i udruženja koje u svojim statutarnim ili programskim dokumentima afirmišu i šire neonacionalističke, fašističke ili nacionalsocijalističke ideje i postupke.

  Predviđena je i novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara za fizička lica koja prekše zabranu, a za registrovanu organizaciju ili udruženje od 100.000 do milion dinara.

  U skupštinsku proceduru upućeni su i vladin Predlog zakona o Zaštitniku prava deteta, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vojnoj saradnji sa Austrijom, kao i Predlog odluke o utvrđivanju stare i retke knjige od izuzetnog značaja.

  (Beta)

  A kada ce Ustasko znakovlje, velicanje Ustastva kao Fasizam u celini biti kaznjeno u takozvanoj Hrvatskoj ???

 9. #29
  Avatar von SlavicWolf

  Registriert seit
  18.08.2008
  Beiträge
  456
  Zitat Zitat von Metkovic Beitrag anzeigen
  Hinter Obraz steht die SRS, Cetnik Gruppierung . Sind das nach deiner Meinung auch Nazis ?
  Was interessiert dich denn das alles? Bist du selber Nazi?

 10. #30

  Registriert seit
  13.10.2008
  Beiträge
  363
  Thompson und Baja sind gleich ende aus

Seite 3 von 3 ErsteErste 123

Ähnliche Themen

 1. Marko Perkovic - Thompson
  Von Nikola-Zubic-Zrinski im Forum Musik
  Antworten: 163
  Letzter Beitrag: 13.10.2013, 21:41
 2. Ceca vs. Marko Perkovic Thompson
  Von Cobra im Forum Politik
  Antworten: 115
  Letzter Beitrag: 21.06.2009, 06:37
 3. Perkovic
  Von Grasdackel im Forum Balkan-Städte
  Antworten: 10
  Letzter Beitrag: 09.06.2009, 22:06
 4. Marko Perkovic "Thompson"
  Von Idemo im Forum Musik
  Antworten: 47
  Letzter Beitrag: 14.05.2009, 14:40
 5. Marko Perkovic THOMPSON Wieso hetzt man gegen Ihn?
  Von Don Vito Corleone im Forum Musik
  Antworten: 160
  Letzter Beitrag: 14.07.2008, 03:59