BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 5 von 13 ErsteErste 123456789 ... LetzteLetzte
Ergebnis 41 bis 50 von 128

VIDEOBEWEIS - Wie Serbien Mladic beschützt(e)

Erstellt von CoolinBan, 11.06.2009, 02:15 Uhr · 127 Antworten · 4.916 Aufrufe

 1. #41

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  jebote, naravno da ga treba uhapsiti, ali sta je sa alijom, njemu se sagradijo grob usred sarajeva i deklarira se kao "humani politicar".

  a znamo s kime je i on radio...

 2. #42
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  jebote, naravno da ga treba uhapsiti, ali sta je sa alijom, njemu se sagradijo grob usred sarajeva i deklarira se kao "humani politicar".

  a znamo s kime je i on radio...
  pa kakve veze to sada ima ?
  nigdje veze !!!

 3. #43

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  A i u ostalome se bojim, da je 60 minuta ovdje manipulisala datum snimaka ili je primila pogresne podatke


  Snimci Mladića stariji od osam godina


  Rasim Ljajić na konferenciji za štampu
  BEOGRAD – Video snimci haškog optuženika Ratka Mladića koji su prikazni sinoć na TV Federacije BIH deo su materijala koji je predat haškom Tužilaštvu i ni jedan od tih snimaka nije mlađi od osam godina, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.
  Na konferenciji za novinare u vladi Srbije Ljajić je izrazio bojazan da su snimci u medijima prikazani kako bi se „dezavuisao” i „minimizirao” pozitivan Bramercov izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom, kao i ocena SAD da Srbija sarađuje sa tim sudom.
  Ljajić je rekao da se ceo materijal koji je dostavljen Tužilaštvu zaplenjen 4. decembra 2008. u Mladićevoj kući u Beogradu, u Blagoja Parovića 117.
  Seržu Bramercu je predat u Beogradu 27. marta ove godine, a zaplenjeno je ukupno 215 audio i video kaseta, dodao je Ljajić.
  Ljajić je rekao da je „otvoreno pitanje kako je i zbog čega ovaj materijal pre sudnice dospeo na pojedine televizije” i naveo da će se o tome razgovarati s tužilštvom Haškog tribunala.
  „Da smo nešto hteli da skrivamo valjda ne bismo bili ludi da ceo materijal predamo Haškom tribunalu. To bi valjda trebalo da bude dokaz potpune spremnosti na saradnju s Haškim trbunalom”, rekao je Ljajić.
  Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom je ocenio da je uoči Saveta ministara EU „bilo potrebno da se ova tema ponovo aktuelizuje na način da se ospori spremnost Srbije da dovrši saradnju s Haškim tribiunalom”.
  On je dodao da trenutak u kojem se ovo događa upućuje na to da se „baš ne radi o dobroj nameri, da je nekima u međunarodnoj zajednici očito stalo da se Srbija bavi Ratkom Mladićem i da ne završi saradnju s Haškim tribunalom da bi imao neku temu i da bi imao način da dalje vrši pritisak na Srbiju”.
  „Ne optužujemo nikoga, ali ima previše slučajnosti da bi se mogle nazvati slučajnostima”, rekao je Ljajić.
  Na pitanje novinara kako će objavljivanje snimaka uticati na stav Holandije o viznoj liberalizaciji, Ljajić je izrazio bojazan da je namera da se „spreči pozitivan stav Holandije o viznoj liberizaciji”.
  Ljajić je naglasio da se Srbija kritikuje zbog komentarisanja presuda, a da pojedini raniji predstavnci tužilaštva objavljuju knjige i poverljiv materijal i podatke koji mogu ugroziti hapšenje preostalih optuženika.
  „Objavljivanje ovakvih materijala mogu da ugroze dalje operativne aktivnosti i napore koje ulažemo da lociramo preostala dva haška optuženika”, rekao je on.
  Ljajić je rekao da je 4. decembra u Mladićevoj kući zaplenjeno ukupno 215 audio i video kaseta, od toga 50 audio kaseta, 37 CD disketa, 19 flopi diskova, 103 VHS kasete, 17 super HS kaseta.
  Navodeći da nijedan snimak nije snimljen pre manje od osam godina, Ljajić je rekao da je snimak Mladića s unukom u rukama napravljen 28. aprila 2001, a snimak s venčanja sina 21. juna 1997.
  Ljajić je rekao i da se za snimak Mladića kako u društvu supruge i ćerke šeta po snegu, tvrdilo da je načinjen 2008, iako se zna da Mladićeva ćerka nije živa od 1994.
  Ljajić je rekao da za snimak u vojnim objektima nije ustanovljen tačan datum, ali da je Mladić poslednji put boravio u nekom vojnom objektu 1. juna 2002. godine i da je to bio objekat Krčmari kod Valjeva.
  Prema njegovim rečima, Mladić je svoju kuću napustio 28. juna 2001. godine kada je bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević isporučen Haškom sudu, a do 1. juna 2002. godne krio se u vojnim obektima Rajac, Stragari i Krčmari.
  Ko god ima i dostavi infomaciju o boravku Mladića u nekom vojnom objektu posle toga, dobiće novčanu nagradu, rekao je Ljajić.
  --------------------------------------------------------------------------
  Oli Ren o najnovijim snimcima R. Mladića
  BRISEL – Evropski komesar za proširenje Oli Ren izjavio je danas- komentarišući snimke Ratka Mladića objavljene na TV Federaciji BiH koja tvrdi da su neki od njih napravljeni u Beogradu i 2008. godine- da u potpunosti veruje da su Vlada i predsednik Srbije predani da dovrše saradnje s Haškim tribunalom.

  „Bio bih veoma iznenađen kad bi se pokazalo tačnim da su snimci iz 2008. godine. U redovnom sam kontaktu s Haškim tribunalom i poslednji izvesne pretpostavke o kretanju Mladića govore o periodu iz 2006. i ranijim godinama, a ne o 2008. godini kada je nova vlada Srbije bila formirana”, rekao je Ren posle razgovora s šefom srpske diplomatije u Briselu.

  Komesar EU je rekao da će glavni haški tužilac Serž Bramerc u ponedeljak na sastanku šefova diplomatije EU u Luksemburgu predstaviti svoj izveštaj o saradnji Srbije s Tribunalom.
  Kuća Ratka Mladića u Beogradu

  Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izrazio je „ozbiljne sumnje” da snimci Mladića koje je TV BiH emitovala datiraju iz 2008. godine, ističući da je Vlada Srbije u potpunosti posvećena dovršetku saradnje s Haškim tribunalom.

  „Ozbiljno sumnjam da su snimci iz 2008. To je bila godina kad oni nisu mogli da budu napravljeni”, rekao je Jeremić. On je ponovio da vlasti Srbije ulažu „maksimalne napore” za postizanje pune saradnje s Tribunalom.

  „Uslov dovršetka saradnje s Haškim tribunalom je jasan, to je pravna, međunarodna i unutrašsnja obaveza Srbije, ali takođe i moralna obaveza prema žrtvama, regionu i mi smo odlučni da tu saradnju dovršimo”, rekao je Jeremić.


  Kavran: Tužilaštvo od ranije zna za snimke Mladića

  HAG – Portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Olga Kavran potvrdila je danas da je to tužilaštvo od ranije upoznato sa snimcima Ratka Mladića koje je sinoć objavila federalna TV BiH.
  „Tužilaštvo je od ranije upoznato s tim snimcima”, rekla je kratko Kavranova Tanjugu.
  Ona nije želela da komentariše druge pojedinosti o snimcima, koji su, kako tvrdi federalna TV BiH, autentični i nastali u proteklih 12 godina, zaključno s 2008. godinom, kao i da su mnogi snimljeni u Beogradu, iako za to televizija ne navodi dokaze.


  Kandić: Mladića čuvaju dobro naoružani vojnici

  LESKOVAC – Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je danas u Leskovcu da haškog optuženika Ratka Mladića najverovatanije čuvaju dobro naoružani vojnici i da srpska vlast procenjuje rizik njegovog hapšenja.

  „Ne isključujem da je Ratko Mladić okružen ljudima koji ga čuvaju i da se procenjuje i to da li bi njegovo hapšenje dovelo do nekog obračuna u kome bi neko izgubio život... da se pored njega nalaze dobro plaćeni ili vojnici koji su njemu odani i bili pored njega i za vreme Srebrenice i svih drugih masakara i događaja”, kazala je Kandić.

  Predsednica Fonda je još rekla da su uslovi skrivanja Radovana Karadžića i Ratka Mladića, sasvim različiti.

  „Na primeru Radovana Karadžića videlo se da postoje informacije koje niko nema, ni Haški tribunal, osim policije. Verujem da u slučaju Maldića podatke poseduju naše tajne službe”, navela je ona.

  Prema njenim rečima, Karadžić je imao samo zaštitu policije, nije bilo nekih posebnih grupa oko njega „tako da je njegovim životom raspolagala policija”.
  „Čuvali su ga, a u jednom trenutku su odlučili da ga predaju”, zaključila je Kandić.

  Šutanovac: Snimci Mladića stari osam-devet godina

  BRISEL – Srpski ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas u Briselu da su snimci tv BiH o navodnom boravku haškog optuženika Ratka Mladića stari osam-devet godina i naglasio da bi „mnogo više voleo da dobije informaciju gde se on sada nalazi”.

  Jer tad bi se konačno „na način na koji zakon nalaže završio i ceo posao” oko pronalaženja Mladića, rekao je Šutanovac koji učestvuje na zasedanju ministara odbrane NATO i zemalja članica Partnerstva za mir.

  Srpski ministar odbrane je naglasio da je „siguran da Mladića vojska više ne štiti”.
  Na pitanje novinara da se na snimcima tv BiH tvrdi da je Mladić bio u vojnim objektima, a da član predsedništva BiH Željko Komšić tvrdi da je Mladića štitila i štiti vojska u Srbiji,

  Šutanovac je odgovorio da „nije nikakva tajna” da je tog haškog optuženika ranije štitila vojska.
  Ali je naglasio da je to bilo u vreme kad je to bila vojska SR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, podvukavši da izjava Komšića „ni na koji način ne doprinosi stabilizaciji odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije”.

  „Komšić je i ranije davao takve paušalne izjave ... ne vidim iz kojih razloga on optužuje vojsku (Srbije). A ako ima bilo kakav dokaz neka ga dostavi meni lično, pa ćemo da odgovorimo”, precizirao je Šutanovac.

  Ministar odbrane Srbije je stavio do znanja da ima odlične odnose s ministrom odbrane BiH i da Komšićeva izjava „šteti interesima BiH”.
  Šutanovac je predočio da je nedavno visoka delegacija američkog ministarstva odbrane posetila Beograd i „dala pečat svemu onome što mi činimo u reformama, tako i u našoj potrazi za haškim optuženicima”.


  Vesti dana : Snimci Mladi?a stariji od osam godina : POLITIKA

 4. #44
  Baader
  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Findest das wohl lustig du Spast, dass eine Tochter Suizid begeht!
  Wenn es seine ist, definitiv ja. Am liebsten würde ich ihn auslachen und es ihm unter die Nase reiben dass seine blöde Tochter wegen ihm Selbstmord begangen hat.

 5. #45
  Avatar von thatz_me

  Registriert seit
  07.02.2007
  Beiträge
  2.738
  Zitat Zitat von sonja1612c Beitrag anzeigen
  Hej Kinder warum gibt ihr diesen Bericht nicht bei der CIA ab, die suchen ihn doch so verzweifelt, ihr wärt bestimmt ne große Hilfe für das Tribunal und die ganze Welt!!!!!!........[smilie=heart fill :[smilie=heart fill :[smilie=heart fill :[smilie=heart fill :[smilie=heart fill :[smilie=heart fill :


  Sowas wie du gehört an den Straßenstrich und nicht an einen PC....  Zitat Zitat von Idemo Beitrag anzeigen
  Was hat seine Tochter damit zu tun?  Ma vi Srbi ste svi njegovi...  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  jebote, naravno da ga treba uhapsiti, ali sta je sa alijom, njemu se sagradijo grob usred sarajeva i deklarira se kao "humani politicar".

  a znamo s kime je i on radio...

  Ma jebi mater, kurvo cetnicka. Ovdje se radi o Mladicu, a ne o nasem heroju Aliji. A ti glumis fol Jugoslovena...

 6. #46
  Avatar von danijel.danilovic

  Registriert seit
  03.03.2008
  Beiträge
  2.585
  Zitat Zitat von thatz_me Beitrag anzeigen
  Sowas wie du gehört an den Straßenstrich und nicht an einen PC....
  Ma vi Srbi ste svi njegovi...


  Ma jebi mater, kurvo cetnicka. Ovdje se radi o Mladicu, a ne o nasem heroju Aliji. A ti glumis fol Jugoslovena...

  i love mladic

 7. #47
  Baksuz
  Zitat Zitat von danijel.danilovic Beitrag anzeigen
  i love mladic
  a ja te nabijem na kurac, pedercino cetnicka.

 8. #48
  Avatar von Ludjak

  Registriert seit
  20.05.2009
  Beiträge
  3.577
  Zitat Zitat von danijel.danilovic Beitrag anzeigen
  i love mladic
  spricht für deinen imaginären Charakter !

 9. #49
  Avatar von thatz_me

  Registriert seit
  07.02.2007
  Beiträge
  2.738
  Zitat Zitat von danijel.danilovic Beitrag anzeigen
  i love mladic

  Schwuchtel

 10. #50
  Baksuz
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  jebote, naravno da ga treba uhapsiti, ali sta je sa alijom, njemu se sagradijo grob usred sarajeva i deklarira se kao "humani politicar".

  a znamo s kime je i on radio...
  koje veze ima alija s ovom temom picko cetnicka?

Seite 5 von 13 ErsteErste 123456789 ... LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Mladic-Festnahme öffnet Serbien die Tür zur EU
  Von Cobra im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 82
  Letzter Beitrag: 21.07.2011, 22:40
 2. Antworten: 61
  Letzter Beitrag: 26.05.2011, 23:00
 3. Serbien ist der Schlüssel zu Mladic
  Von skenderbegi im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 08.12.2010, 06:32
 4. Serbien verhandelt mit Mladic
  Von Rane im Forum Politik
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 13.08.2008, 16:09
 5. Belgrad gibt zu: Mladic in Serbien
  Von Yutaka im Forum Politik
  Antworten: 86
  Letzter Beitrag: 26.12.2007, 20:47