-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Vidošević u Tomislavgradu: BiH treba urediti kao Švicarsku
Nedjelja, 29 Studeni 2009 21:07

U sklopu predizborne kampanje, nezavisni kandidat Nadan Vidošević je danas posjetio Tomislavgrad. U svom govoru pred stanovnicima Tomislavgrada, Vidošević je naglasio da se ne može biti predsjednik Republike Hrvatske, a da se ne vodi računa o BiH "jer to je druga domovina hrvatskog naroda".Govoreći pred okupljenima, Vidošević je rekao da je cijelu svoju ekonomsku karijeru posvetio poboljšanju ekonomskih odnosa dvije zemlje. "Danas imamo tri milijarde međusobne robne razmjene, najuređenije odnose među zemljama regije i jedinstveni ekonomski prostor", rekao je nezavisni kandidat u utrci za predsjednika Hrvatske, prenosi Index.hr.


"Hrvatska mora zauzeti jasne i nedvosmislene stavove prema BiH dodao da uređenje te zemlje vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.


"Moj ideal je trajni mir, i kroz trajni mir ekonomski prosperitet", rekao je Vidošević i naglasio da je Daytonski sporazum jednom značio mir, ali nedovoljno je rješenje za današnji život građana BiH. "Izazov je naći ustavno rješenje kako doći do ravnopravnost tri naroda", zaključio je Vidošević bez iznošenja detalja eventualnog rješenja.


http://www.poskok.info/index.php?opt...grad&Itemid=61