BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte
Ergebnis 1 bis 10 von 26

Vojislav Koštunica hinter dem Mord an Zoran Đinđić - Präsident Đukanović packt aus

Erstellt von Jovanović, 20.03.2013, 23:39 Uhr · 25 Antworten · 1.564 Aufrufe

 1. #1

  Registriert seit
  04.08.2010
  Beiträge
  3.777

  Vojislav Koštunica hinter dem Mord an Zoran Đinđić - Präsident Đukanović packt aus


  Đukanović o ubistvu Jovanovića i Đinđića


  Povodom 100 dana rada Vlade Crne Gore, premijer Milo Đukanović rekao je da nije zadovoljan rezultatima u oblasti vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije ali je, kako je naveo, zadovoljan što vidi da je Crna Gora na dobrom putu i smjeru.

  Đukanović je na konferenciji za novinare, povodom 100 dana rada Vlade, na pitanje zašto nema mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije odgovorio da rezultata ima ali da politički i bezbjednosni problemi postoje.

  "Nijesmo zadovoljni. Bez obzira što radim u interesu države nemam iluziju da smo postigli rezultate koji bi nam dali razloge za zadovoljstvo", kazao je Đukanović.

  Premijer je rekao da je Vlada radila ono što je morala, a ne ono što je željela, ističući ipak, da je zadovoljan učincima svog kabineta. Spreman je, kaže, da se, ukoliko bude donijeta takva odluka, pojavi na kontrolnim saslušanjima ili pred Anketnim odborom, kao i ostali funkcioneri Demokratske partije socijalista koji su akteri afere Snimak. Tvrdi da je ‘pokretanje snimka već viđen repertoar borbe političke konkurencije’, odnosno opozicije koja pokušava da aferom ocrni Crnu Goru i njenu vlast.

  "Ali nije tačno da su predstavnici EU dolazili ovdje zbog tog problema već su bili u redovnim misijama. Nijesam skriveno i iznenadno razgovarao sa ambasadorima, kao što se spekulisalo, već sam imao redovne razgovore", rekao je Đukanović.

  On je, kako je naveo, sa ambasadorima govorio i o aferi Snimak. Tvrdi da nije istina da je preko Fonda rada zloupotrebljen novac Evropske investicione banke, kako se moglo čuti na spornom snimku.

  Đukanović je ponovio da je dobrovoljno išao u Italiju da da izjavu Tužilaštvu u Bariju povodom optužbe za šverc cigareta, da bi sačuvao svoju i čast Crne Gore.

  "Od koga da je branim-od Lekića, koji su blatili Crnu Goru za račun svojih srpskih finansijera. Radili su to da bi onemogućili Crnu Goru da uspije na putu nezavisnosti i ta satisfakcija je stigla. Nadam se da to znaju svi", kazao je Đukanović.

  Upitan da odgovori na Lekićevo pitanje ko je ubio direktora lista Dan Duška Jovanovića, Đukanović je kazao da je to učinio onaj koji je najviše koristio i Lekića u svim godinama njegovog ambasadorovanja:

  "Taj čovjek, koji uzgred, ponekad zna i da zapali poneku ambasadu velike države u Beogradu, ima jednu gadnu naviku-a to je da kada zaključi da neko ko mu vjerno služi dok je živ, može više poslužiti kao mrtav onda ga učini mrtvim", poručio je Đukanović.

  To je bio onaj isti koji nosi politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića i onaj koji je svojom politikom onemogućavao Srbiji da stane na evropski put, i to je onaj koji je svojim destrukcijama pred Briselom pokušavao Crnu Goru da omete na njenom evropskom putu.  Kurze Übersetzung:

  Der Präsident der Republik Montenegro behauptete kurz vor den Wahlen in MNE, dass Kostunica hinter den Mord an Djindjic stünde.


 2. #2
  Karim-Benzema
  Wahrscheinlich

 3. #3
  Nonqimi
  Ok

 4. #4

  Registriert seit
  03.11.2009
  Beiträge
  13.141
  Hat er auch Beweise dafür?

 5. #5

  Registriert seit
  14.06.2005
  Beiträge
  2.144
  Kostunica wurde immer wieder in einen Zusammenhang mit Legija gebracht. Angeblich verlangte Legija vor seiner freiwilligen Aufgabe irgendwelche Garantien von Kostunica. Später wurden immer wieder Gerüchte laut das Kostunica mit Legija verhandelt haben soll u.s.w.

  Wenn man sich die Frage stellt: "Wer hatte was vom Tod Djindjics", dann bleiben nicht viele...

 6. #6

  Registriert seit
  13.02.2013
  Beiträge
  1.157
  Wann kam Kustunica an die Macht? Vor oder nach der Ermordung von Djindjic?

 7. #7

  Registriert seit
  09.06.2012
  Beiträge
  190
  Soweit ich weiss nach....

 8. #8

  Registriert seit
  13.02.2013
  Beiträge
  1.157
  War nur eine rhetorische Frage, um den letzten Satz von LordVader zu unterstreichen.

 9. #9

  Registriert seit
  09.06.2012
  Beiträge
  190
  aso xD Naja ob Kostunica damit was zu tun hat, kann ich nicht beurteilen. Ausser man hat Beweise dafür. Aber einen Motiv hat er ja.

 10. #10

  Registriert seit
  14.06.2005
  Beiträge
  2.144
  Zitat Zitat von IN.PE.RA.TO.RE.BT Beitrag anzeigen
  War nur eine rhetorische Frage, um den letzten Satz von LordVader zu unterstreichen.
  Dazu muss man aber auch sagen, dass der Vorteil nicht unmittelbar eingetreten ist. Langfristig profitierten aber die national-klerikalen Kräfte um Kostunica, denn nach seinen Amtsantritt konnte in Serbien nicht mal ein Dixi-Klo ohne Anwesenheit einen weihrauchschwingenden Popen eröffnet werden.

Seite 1 von 3 123 LetzteLetzte

Ähnliche Themen

 1. Syrien: Assad schließt Packt mit PKK
  Von Katana im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 8
  Letzter Beitrag: 11.04.2012, 11:08
 2. Ex-EULEX-ler packt aus
  Von ooops im Forum Kosovo
  Antworten: 78
  Letzter Beitrag: 03.05.2011, 19:46
 3. Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 08.04.2011, 16:32
 4. Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.02.2010, 17:30
 5. McClellan packt aus!!!
  Von Popeye im Forum Aussenpolitik
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 28.05.2008, 13:19