BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 20 von 23 ErsteErste ... 101617181920212223 LetzteLetzte
Ergebnis 191 bis 200 von 222

Vojvodina, erster Schritt Richtung Unabhängigkeit ?

Erstellt von Grasdackel, 14.10.2008, 22:16 Uhr · 221 Antworten · 17.648 Aufrufe

 1. #191
  Avatar von burn

  Registriert seit
  10.02.2009
  Beiträge
  138
  Zitat Zitat von Slavonac Beitrag anzeigen
  Free Vojvodina!
  jebem te u ta ustaska usta bree!

 2. #192

  Registriert seit
  14.03.2008
  Beiträge
  5.790
  Zitat Zitat von SrpskaPrinceza Beitrag anzeigen
  vojvodina will sich nicht abspalten!
  man möchte eben nur die finanzen und den ganzen kramm alleine regeln ohne belgrad!
  Auf einen Schritt folgen immer noch weitere.

 3. #193

  Registriert seit
  18.03.2008
  Beiträge
  20.935
  Zitat Zitat von Slavonac Beitrag anzeigen
  Weil die Vojvodina schon immer ungarn gehörte.
  Ah Krasno, krasno, ich kann mich ebenfalls noch daran erinnern, das Istrien und Dalmatien schon immer zu Italien gehörten

  Ach ja, und Slawonien zu Österreich

 4. #194
  ökörtilos
  Zitat Zitat von Mastakilla Beitrag anzeigen
  Ah Krasno, krasno, ich kann mich ebenfalls noch daran erinnern, das Istrien und Dalmatien schon immer zu Italien gehörten

  Ach ja, und Slawonien zu Österreich
  Nein-Slawonien auch zu Ungarn(bis zur Sava)

 5. #195
  ökörtilos
  hier Karte


 6. #196

  Registriert seit
  08.03.2009
  Beiträge
  183
  Zitat Zitat von lalala Beitrag anzeigen
  es geht nicht um ereignisse irgendwo zwischen 1600 und 1800 und auch nicht um 1915 oder 1920..... auch nicht wieviele serben oder ungarn oder oder.... in vojvodina leben oder welche religionszugehörigkeit sie haben.
  es geht um die ZUKUNFT!!!! und um die lebensqualität. dies hat die mehrheit der vojvodina bevölkerung erkannt und bei den wahlen geäussert!

  Ich habe letztes Jahr im Mai, in meiner Heimat der Vojvodina, gewählt.
  Hier ein Bericht davon...und keiner will dort eine Unabhängigkeit vom Mutterland Serbien...

  Trujumf "Evropske Vojvodine" i krah radikala

  Ponedeljak, 26. maj 2008. 00:46

  "Lista "Za evropsku Vojvodinu, DS, G17 plus - Boris Tadić" u nedelju uveče je osvojila 41 od 60 raspoloživih mandata u drugom krugu pokrajinskih izbora, dok je SRS-u pripalo samo pet. Toliko su dobile i grupe gradjana, četiri poslanička mesta su pripala Madjarskoj koaliciji, dva DSS-NS, a po jedno SPS-u, Ligi socijaldemokrata Vojvodine i LDP-u", rekao je u nedelju uveče potpredsednik DS Bojan Pajtić.

  Prema preliminarnim rezultatima DS-a, Lista za evropsku Vojvodinu u novom sazivu pokrajinskog parlamenta imaće aspolutnu većinu, odnosno 64 od 120 poslaničkih mesta.

  SRS će imati 25 mandata, Madjarska koalicija devet, po šest poslanika imaće koalicija Zajedno za Vojvodinu i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a po pet mandata imaće koalicija SPS-PUPS.


  Najviše predstavnika u drugom krugu imala je koalicija "Za evropsku Vojvodinu, DS-G17 plus - Boris Tadić", koju je predstavljao 51 kandidat za poslanika, i SRS sa 39 kandidata.

  Madjarska koalicija imala je 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a po četiri koalicije DSS-Nova Srbija i SPS-PUPS, Liberalno demokratska partija jednog kandidata i Grupa gradjana "Zajedno za bolju Suboticu" i "Pokret vršačka regija - evropska regija" ukupno osam kandidata.

  Na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu, koji su održani 11. maja, lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 23 mandata, SRS 20, "Zajedno za Vojvodinu" i Madjarska koalicija po pet mandata, DŠ-NS četiri mandata, a lista SPS-PUPS tri poslanička mesta.

  U Vojvodini su večeras u 20 sati zatvorena biračka mesta na kojima su gradjani glasali u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.

  Na izbore u Vojvodini do 18 časova izašlo je oko 27, 5 odsto birača upisanih u birački spisak, izjavio je član Pokrajinske izborne komisije Milorad Gašić.

  On je naveo da je uočen trend povećanja izlaznosti od dva procenta na sat, što je, kako se i očekivalo, znatno manje nego u prvom krugu glasanja 11. maja, kada je do 14 časova je glasalo 28,5 odsto birača u Vojvodini.

  Najveća izlaznost birača zabeležena je u opštini Nova Crnja i iznosi 41,03 odsto, a najmanja u opštini Pančevo i iznosi 14,64 odsto.

  Po okruzima, najveća izlaznost je u Severno-banatskom okrugu i iznosi 31,21 odsto, u Severno-bačkom okrugu iznosi 29,40 odsto, Srednje-banatskom 28,71 odsto, Južno-banatskom 18,68 odsto, Zapadno-bačkom 23,75 odsto, Južno-bačkom 26,74 odsto i Sremskom okrugu 25,09 odsto.


  Po zakonu, Opštinske izborne komisije imaju rok od 48 sati, po zatvaranju biračkih mesta, da PIK-u dostave konačne rezultate po opštinama. PIK ima rok od 24 časa, po prijemu svih informacija iz opština, da saopšti konačne rezultate pokrajinskih izbora.

  Gašić je, osim toga, naveo da se izbori u Vojvodini odvijali u redu i da PIK-u nije prijavljen ni jedan incident koji bi uticao na produženje ili ponavljanje glasanje.

  On je rekao da su članovi PIK-a čuli informaciju objavljenu u pojedinim medijima da je na nekim biralištima bilo slučajeva uklanjanja zastave Vojvodine, što se događalo i u prvom krugu izbora.

  "Izborne komisije u slučaju bilo kakvog incidenta moraju da reaguju, a nama do sada nije stigla prijava nijedne opštinske komisije", kazao je Gašić.

  On je ponovio da se, u skladu sa Ustavom Srbije, na biralištima u Vojvodini ističu obeležja republike i autonomne pokrajine i pozvao građane da poštuju simbole teritorijalne autonomije koji su istaknuti na biračkim mestima.

  Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić glasao je popodne na biračkom mestu broj 31. u osnovnoj školi Matko Vuković u Subotici.

  Dulić je ocenio da vojvodjanske institucije imaju velik značaj, jer se pokazalo da Vojvodina kao moderna evropska regija ima svoje kapacitete i mogućnosti da se razvija.

  Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara i jedan od lidera Madjarske koalicije Ištvan Pastor takodje je glasao tokom dana. On je izašao na biračko mesto broj 37. u Subotici sa suprugom Valerijom.

  Prema njegovim rečima, realno je da Madjarska koalicija osvoji do 15 poslaničkih mandata i da u okviru proevropskog bloka bude druga po jačini parlamentarna grupa.

  U birački spisak u Vojvodini upisano je 1.720.818 građana, a drugi krug se održava u svih 60 izbornih jedinica, pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.

  Građani će izabrati 60 poslanika koji će, zajedno sa već izabranih 60 poslanika po proporcionalnom sistemu, činiti novi saziv Skupštine Vojvodine

  U Vojvodini su jutros u sedam sati otvorena 1.782 biračka mesta. Biračka mesta otvorena su na vreme i glasanje se za sada odvija bez problema, rečeno je agenciji Beta u Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK).

  Građani na biračkim mestima dobijaju jedan glasački listić zelene boje, A4 formata, na kome se nalaze imena kandidata zajedno sa nazivom stranke koja ih je predložila.

  Najviše predstavnika u drugom krugu ima koalicija "Za evropsku Vojvodinu DS - G17 plus - Boris Tadić", koju će predstavljati 51 kandidat za poslanika i Srpska radikalna stranka (SRS) sa 39 kandidata.

  Mađarska koalicija ima 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a po četiri koalicije DSS-Nova Srbija i SPS-PUPS.

  Liberalno demokratska partija ima jednog kandidata, a različite grupe građana ukupno osam kandidata.

  Na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 23 mandata, SRS 20 mandata, Zajedno za Vojvodinu i Mađarska koalicija po pet mandata, DSS-NS četiri mandata, a lista SPS-PUPS tri poslanička mesta.

  Od četvrtka u ponoć, do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju u 20 časova, traje izborna tišina i ona se, kako navode u Republičkoj radiodifuznoj agenciji, odnosi na medije koji emituju program u Vojvodini, uključujući i medije sa nacionalnom pokrivenošću.

  RRA nema nadležnost nad štampanim medijima, a Republička izborna komisija i Pokrajinska izborna komisija ranije su se oglasile da nemaju nadležnost za proglašavanje izborne tišine pred drugi krug pokrajinskih izbora.

  Za vreme izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje javnih skupova kao i objavljivanje procene izbornih rezultata.

  Tokom izborne tišine dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

  Na sam dan glasanja od sedam do 20 sati kada se biracka mesta zatvaraju dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

  Dok je na snazi predizborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od njega, zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

  Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje ponavlja.

 7. #197
  Esseker
  Zitat Zitat von ökörtilos Beitrag anzeigen
  Nein-Slawonien auch zu Ungarn(bis zur Sava)
  ihr habt doch alle eine schraube locker, lieber schließt sich slawonien zu Rumänien an als zu Ungarn!

 8. #198
  Avatar von Dragan Mance

  Registriert seit
  08.03.2008
  Beiträge
  5.391
  Vojvodina den Woiwoden
  Slawonien den Ungaren


  Es lebe der Seperatismus

 9. #199

  Registriert seit
  11.02.2009
  Beiträge
  1.510
  Zitat Zitat von ökörtilos Beitrag anzeigen
  hier Karte

  Ich muss euch enttäuschen Jungs! Es hat den Illyrern gehört und man behauptet, dass Kroaten auch Illyrer waren!

 10. #200
  Avatar von Dragan Mance

  Registriert seit
  08.03.2008
  Beiträge
  5.391
  Ja meine Unterhose ist auch Ülürisch

Ähnliche Themen

 1. „Schritt in die richtige Richtung“
  Von Fatmir_Nimanaj im Forum Wirtschaft
  Antworten: 6
  Letzter Beitrag: 27.05.2010, 01:07
 2. Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 02.03.2010, 12:19
 3. Erster Schritt
  Von Vindjakna im Forum Mitglieder stellen sich vor
  Antworten: 31
  Letzter Beitrag: 04.06.2008, 17:11
 4. Erster Schritt zum Atomwaffenbau?
  Von Popeye im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 2
  Letzter Beitrag: 13.02.2008, 16:37
 5. Serbien/Montenegro: Erster Schritt in die EU
  Von jugo-jebe-dugo im Forum Politik
  Antworten: 33
  Letzter Beitrag: 14.04.2005, 22:48