BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 78 von 292 ErsteErste ... 286874757677787980818288128178 ... LetzteLetzte
Ergebnis 771 bis 780 von 2919

Volkszählung 2013 in Bosnien

Erstellt von DZEKO, 20.03.2013, 17:51 Uhr · 2.918 Antworten · 144.496 Aufrufe

 1. #771
  Dzek Danijels
  Zitat Zitat von Mayweather Jr. Beitrag anzeigen
  Chill mal du idiot, sie schreiben wenigstens nicht ihre Namen auf Kurzstreckenraketen.
  Mega süß die kleinen prave hanume
  komplexas ti u gacama . ich werde halt nie verstehen wie man Religion in den Vordergrund schieben kann.

 2. #772
  Mayweather Jr.
  Ma das ist unsere Kultur man, die alten Omas tragen immer Kopftuch, Frauen mittlerweile auch ein paar, und sie machen dann immer Kaffee für den Mann. Auch die Sätze die sie im Video bringen sind voll typisch. Als nicht Bosnjak kann man das nicht verstehen und sieht direkt islamophobisch irgendwas radikales dahinter.
  Das nennt man Merak rahatluk so, das peilste nicht. Bist n Idiot.

 3. #773
  Dzek Danijels
  Zitat Zitat von Mayweather Jr. Beitrag anzeigen
  Ma das ist unsere Kultur man, die alten Omas tragen immer Kopftuch, Frauen mittlerweile auch ein paar, und sie machen dann immer Kaffee für den Mann. Auch die Sätze die sie im Video bringen sind voll typisch. Als nicht Bosnjak kann man das nicht verstehen und sieht direkt islamophobisch irgendwas radikales dahinter.
  Das nennt man Merak rahatluk so, das peilste nicht. Bist n Idiot.

 4. #774
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.450
  POPIS JE POTREBAN I ZATO DA SE BJELODANO OZVANIČE REZULTATI GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA

  Autor: Esad Krcić

  U povodu Popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini (1-15.oktobar), kada se i nakon genocida vodi kampanja protiv Bošnjaka, bosanskog jezika i protiv države Bosne i Hercegovine, Bošnjaci.Net će u narednih nekoliko hefti objaviti razgovore sa istaknutim ličnostima iz bošnjačkog nacionalnog korpusa, da se ukaže našem narodu zašto je važan popis i pravilno se etnički-nacionalno izjasniti, odnosno ukloniti sve dileme i podvale koje se podmeću Bošnjacima.

  Bošnjaci.Net: Gospodine Taljiću, recite nam koliko je važan popis stanovništva za jednu državu, naciju, religiju...?

  TALJIĆ: Da nije izuzetno važan, ne bi se digla ovolika galama. I to se digla samo oko nas Bošnjaka. To znači da je Popis najvažniji nama i da ćemo se, onda, izjasniti tako – da smo Bošnjaci.

  Bošnjaci.Net: Od 1. do 15. oktobra ove godine bit će proveden popis stanovništva u Bosni i Hercegovini, tj. prvi popis stanovništva nakon 1991. godine, ujedno prvi popis nakon trodržavne agresije na BiH i genocida nad Bošnjacima. Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, ali je, isto tako, dejtonski dvoentiteski podijeljena, odnosno međunarodne institucije i moćne svjetske države prihvatile su rezultate sa terena agresorsko-genocidne osvajačke politike i nametnule ih narodu-žrtvi genocida, kojem je prijećen totalni nestanak. Pred najezdom velikonacionalističkih napada i negiranja naroda, jezika..., kako na popisu sačuvati državotvornost našeg naroda-žrtve genocida, te njegov prostor življenja u državi koja je njihova jedina domovina, za koju su se vjekovima borili, branili je, odbranili, sačuvali...?

  TALJIĆ: Državotvornost će svakako biti sačuvana, a bolje je da to bude s boljim rezultatom Popisa, a to znači sa što većim brojem Bošnjaka nego s manjim brojem Bošnjaka.

  Bošnjaci.Net: Kad je u pitanju naš bošnjački narod, genocid i istrebljenje koji su izvršeni nad njim konačno će pokazati drukčiju etničku sliku u odnosu na popis 1991., odnosno da našeg naroda nema u cijeloj istočnoj BiH, ali i sjeverozapadnom dijelu države... Hoće li će predstojeći popis još dublje zakopati stanje genocidne politike ili će institucije države BiH, međunarodna zajednica, posebno SAD, EU i države supotpisnica Dejtonskog sporazuma konačno shvatiti da je neprihvatljivo prihvatiti politiku genocida?

  TALJIĆ: Na cijeloj teritoriji tzv. manjeg entiteta i formalno će se pokazati totalno drukčija etnička slika u odnosu na 1991. kad su u pitanju Bošnjaci, i to isključivo kao rezultat genocidne politike i nemogućnosti povratka na svoje preživjelih Bošnjaka. To nikako ne treba upoređivati s rezultatima koji će se pokazati u Sarajevu kad je u pitanju broj Srba, niti treba nasjedati na velikosrpsku propagandu da je i Sarajevo „etnički očišćeno“. Srbi su se, svi to znaju, iseljavali po svojoj volji ili po naredbi svojih, a zatim stanove – po izuzetno visokim cijenama – prodavali Bošnjacima, dok se za bošnjačke kuće i stanove na okupiranoj teritoriji i dalje nude besramno niske cijene. Pri tome će, u odnosu na broj Srba u Sarajevu, biti ne samo za zanimljivo nego i potrebno sagledati i broj Srba zaposlenih u Sarajevu, i ne samo u državnoj upravi, nego i u federalnoj i općenito broj zaposlenih Srba u Sarajevu u odnosu na njihov ukupni broj u Sarajevu i to upoređivati s brojem zaposlenih Bošnjaka i u Sarajevu i u „manjem entitetu“...
  Popis je potreban i zato da se bjelodano ozvaniče rezultati genocida nad Bošnjacima. I to će biti neoborivi pokazatelji svima, tako i onima koje ste nabrojali u pitanju, o neprihvatljivosti daljnjeg prihvatanja politike genocida.

  Od Reisa do mutevelije, poručuju Bošnjacima da nacionalno nisu i ne mogu biti muslimani

  Bošnjaci.Net: Imajući u vidu navedene činjenice, koliko je popis važan za naš narod?

  TALJIĆ: Višestruko je važan. O tome je mnogo govoreno proteklih mjeseci.
  Veoma važno je i što se u ove procese uključila Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini. Jer, kad svi u Islamskoj zajednici, od Reisa do mutevelije, poručuju Bošnjacima da nacionalno nisu i ne mogu biti muslimani, nego da su Bošnjaci, onda je poptupno besmisleno da se iko nacionalno izjasni kao musliman. Jednako je besmisleno da se državljanstvom, dakle kao Bosanac, označava etnička ili nacionalna pripadnost kad ta odrednica ne postoji u Ustavu.

  Bošnjaci.Net: Kako tumačite činjenicu da se jedan broj Bošnjaka, u nacionalnom lutanju i nerazlikovanju etničke i regionalne pripadnosti te pod raznom propagandom, namjerava izjasniti kao "Bosanac", iako, znaju da će tako biti stavljeni u kategoriju „ostali”, odnosno da će svojim svrstavanjem u „ostale”, povećati procenat Srba i Hrvata i ugroziti pozicije i perspektive bosanstva, kao imenitelja zajedničkih interesa u Bosni i Hercegovini? Šta je uzrokovalo da ovi Bošnjaci osjećaju autošovinizam i da ne prihvataju ime vlastitog naroda, a prihvataju ime „Bosanac“, koje niti je ustavna kategorija, niti je recipročno opredjeljenje Srba i Hrvata?

  TALJIĆ: Na osnovu toga koliko je dugo i s kakvom je sve upornošću rađeno – i radi se – protiv našeg naroda, mora se zaključiti da je dobro da su Bošnjaci ikako ostali u pameti. Toliko je nama pamet razvlačena! To se, evo, čini i ovom prilikom. Usto, mi smo veoma ponosan i ters narod, pa, onda, volimo i sami sebi kontrirati u kojekakvim situacijama. Ali, Bošnjaci su itekako zreli i neće se okrenuti sami protiv sebe. To će, ako bog da, pokazati popisni rezultati. Nije vrijeme da bismo se sad popisali kao neki nepostojeći, kao Marsovci, Bosanci, muslimani... i da time ugađamo dušmanima.

  Možemo biti, i jesmo, samo Bošnjaci
  Bošnjaci.Net: Da budemo još jasniji i podvrdimo, šta preporučujete našem narodu kako da se izjasni na Popisu?

  TALJIĆ: Samo da se izjasnimo onako kako jedino možemo, da budemo ono što jedino i možemo biti. Dakle, samo možemo biti i samo jesmo Bošnjaci. Kako bismo se mogli izjasniti da smo Francuzi, Englezi, Filipinci, Bosanci ili Turci?! Nikako! Možemo biti, i jesmo, samo Bošnjaci. Ili, kad već opet imamo pravo da svoj jezik imenujemo jedino onako kako i možemo, izvan svake pameti bi bilo da to ne bude bosanski jezik.

  Bošnjaci.Net: Kako odgovoriti onima koji negiraju naciju, jezik, državu

  TALJIĆ: To su budalaštine. Ne treba im odgovarati. Zašto bismo se mi, na pravdi Boga, kome pravdali i objašnjavali sebe?! Ko ne zna, to je njegov problem. A svako zna i takvi se samo mogu praviti budalama ili nastojati i dalje nas magarčiti. Previsoke cijene smo platili da bismo i mi pristajali na to.

 5. #775
  Avatar von Koma

  Registriert seit
  01.01.2007
  Beiträge
  21.138
  a debilizma

 6. #776
  Avatar von Bambi

  Registriert seit
  16.06.2008
  Beiträge
  37.047
  tl; dr

  Zusammenfassung bitte.

 7. #777
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.450
  Das ist schon die zusammenfassung.

 8. #778
  Avatar von Saric

  Registriert seit
  02.04.2011
  Beiträge
  3.234
  1186931_576034355766385_2119484857_n.jpg  - - - Aktualisiert - - -

  Gib mir kein danke lan sondern hasse mich

 9. #779
  Avatar von DZEKO

  Registriert seit
  09.08.2009
  Beiträge
  55.450
  Du hilfst mir bei mer Sache bro. zusammen vereint gegen die schwulen Bosanci.

 10. #780
  Avatar von Bambi

  Registriert seit
  16.06.2008
  Beiträge
  37.047
  und mein Danke ist Ironie.

Ähnliche Themen

 1. Antworten: 902
  Letzter Beitrag: 14.12.2013, 16:17
 2. Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 17.10.2012, 15:08
 3. Antworten: 164
  Letzter Beitrag: 02.01.2010, 12:41
 4. Volkszählung in Bosnien und Herzegowina von 1991
  Von Sretenje im Forum Geschichte und Kultur
  Antworten: 1
  Letzter Beitrag: 11.09.2009, 04:59