BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Ergebnis 1 bis 6 von 6

VOZ SLETEO U MORACU

Erstellt von Podrinje, 23.01.2006, 21:34 Uhr · 5 Antworten · 1.001 Aufrufe

 1. #1
  Avatar von Podrinje

  Registriert seit
  18.01.2006
  Beiträge
  21

  VOZ SLETEO U MORACU  Ministar unutrašnjih poslova Crne Gopre Jusuf Kalamperović izjavio je da su do sada iz kanjona Morače izvučena tela troje poginulih u železničkoj nesreći kod Podgorice, ali da se strahuje da je broj veći, verovatno preko deset i da je uzrok nesreće kvar na kočionom sistemu.

  Kako je javila TV Crne Gore, Kalamperović je rekao da je do sada iz voza spaseno 106 povređenih putnika i da su polovina među njima deca koja su se vraćala sa skijanja. On je naveo da je uzrok nesreće kvar na kočionom sistemu. On je rekao da su mu se javlili predsednik Vlade Srbije, ministar odbrane SCG , srpski ministri unutrašnjih poslova i svi su nudili pomoć. On je istakao da su na spasavnju angažovane sve nadležne službe u Crnoj Gori.

  Spasilačke ekipe koje rade na izvlačenju putnika iz kanjona Morače stigle su do četvrtog, poslednjeg vagona voza i počele da izvlače putnike.

  Evakuisanje preživelih putnika u nesreći koja se dogodila kod Bioča kada se putnički voz na relaciji Bijelo Polje- Podgorica survao u kanjon, nastavlja se, a spasilačke ekipe tragaju za telima poginulih.

  Kako Tanjug saznaje, vremenske prilike se na mestu nesreće pogoršavaju, temperatura drastično opada, a duva jak severni vetar. Teren je izuzetno nepristupačan, što otežava rad spasilačkim ekipama.

  Pretpostavlja se da je u motornom vozu koji se survao u kanjon Morače u mestu Bioče kod Podgorice bilo oko 200 putnika, izjavio je direktor crnogorske železnice Ranko Medenica.

  On je izrazio zahvalnost spasilačkim ekipama crnogorske policije i vojske SCG, medicinskim službama i vatrogasnim brigadama iz Podgorice i drugih susednih mesta koje su ucestvovale u spasavanju povredjenih putnika.

  Zvanično je saopšteno da su do večeras u 20 sati pronađena tela trojice pogiinulih putnika, ali se strahuje da bi njihov broj mogao biti veći od deset.

  U podgorički Kliničko-bolnički centar do 19 sati i 30 minuta primljeno je 109 putnika iskliznulog voza u Bioču, među kojima je desetoro dece, saopštio je direktor KBC-a u Podgorici Miodrag Đurović. Ranije je saopšteno da je u vozu bilo oko 200 putnika, među kojima je najveći broj dece koja su se vraćala sa skijanja. Đurović je novinarima rekao da su u KBC dovoženi povređeni ljudi i da još nema informaciju o broju poginulih, ali da je izvesno da taj broj nece biti mali. On je rekao da očekuje da će u KBC uskoro biti dovezeno još povređenih i da su sve raspoložive ekipe mobilisane i uspešno povredjenima pružaju pomoć.

  U Podgorici je saopšteno da su pomoć u spasavanju povređenih i medicinskom zbrinjavanju ponudili najviši funkcioneri Srbije i zdravstvene ustanove u Beogradu.

  Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je telefonom s predsednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem i ponudio svu pomoć u akciji spasavanja u izbinjavanja nastradalih putnika u železničkoj nesreći u mestu Bioče kod Podhorice, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

  Dva premijera su se dogovorila da budu u stalnom kontaktu.

  Tanjug saznaje da je ministar odbrane SCG Zoran Stanković krenuo na mesto nesreće u Bioče.
  Ministri policije i zdravlja Dragan Jočić i Tomica Milosavljević čuli su se odmah posle vesti o nesreći s kolegama iz crngorske vlade i ponudili svu pomoć koja je neophodna.

  Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je telefonom s predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o situaciji i zbrinjavanju povređenih u današnjoj teškoj železničkoj nesreći, ponudivši pomoć Srbije u zbrinjavaju povređenih putnika i saniranju posledica nesreće.

  Direktor Insituta za transfuziju krvi u Beogradu dr Snežana Drašković obavestila je kolege u Podgorici da im odmah stavlja na raspolaganje 200 jedinica obradjene krvi, saopštio je Institut.

  Dr Drašković je stupila odmah, pošto je saznala za železničku nesreću kod Podgorice, u kontakt sa Službom za transfuziju Kliničkog centra u Podgorici i obećala da će naći način da ovaj prvi kontingent krvi najbrže prosledi. Ona je najavila da će kolegama u Podgorici poslati sve što im zatreba.

  Ministarstvo zdravlja Srbije apelovalo je večeras na građane da dobrovoljno daju krv najbližim zavodima za transfuziju, da bi pomogli putnicima koji su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Podgorice.

  Kako je saopštilo to ministarstvo, Vlada Srbije ponudila je sva raspoloživa sredstva kako bi pomogla Vladi Crne Gore u spašavanju i zbrinjavanju nastradalih putnika.

  Premijer Srbije Vojislav Koštunica i crnogorski premijer Milo Đukanović, kao i resorni ministri obe vlade, u stalnom su kontaktu, navedeno je u saopštenju.

  http://www.rts.co.yu/wupload/video/nesreca1.ram

  @RTS

 2. #2

  Registriert seit
  14.07.2004
  Beiträge
  11.391
  mögen diese unschuldigen menschen in den himmerl kommen!
  den familien mein beileid!
  ich hoffe es sind wenige menschen gestorben und man kann den verletzten helfen.

 3. #3
  Avatar von Kosova_Kid

  Registriert seit
  03.01.2006
  Beiträge
  2.072
  mein beileid

 4. #4
  Avatar von Monte-Grobar

  Registriert seit
  16.06.2005
  Beiträge
  4.906
  Schlimme sache , habs vor paar Stunden erfahren , Grausam

 5. #5

 6. #6

  Registriert seit
  02.02.2006
  Beiträge
  8.965
  Das erste mal dass du etwas gescheites sagst Kosova_kid!! Mach so weiter!!!

Ähnliche Themen

 1. Ruski avion prinudno sleteo
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 07.06.2010, 09:00
 2. Avion prinudno sleteo
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 10.01.2010, 19:30
 3. Prinudno sleteo avion
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 29.12.2009, 14:30
 4. Prinudno sleteo španski avion
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 10.06.2009, 16:00
 5. Avion sleteo bez jednog to?ka
  Von GodAdmin im Forum B92
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 27.02.2009, 12:00