BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Erweiterte Suche
Kontakt
BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen
Benutzerliste

Willkommen bei BalkanForum - das Forum für alle Balkanesen.
Seite 3 von 3 ErsteErste 123
Ergebnis 21 bis 23 von 23

Weihnachtsmann in Sarajevo

Erstellt von DerTherapeut, 24.12.2009, 17:36 Uhr · 22 Antworten · 1.380 Aufrufe

 1. #21
  Cvrcak
  Immer mehr Kinder in Sarajevos Kindergaerten an Salmonellen erkrankt, wollte die Direktorin Arzija Mahmutović mit dem Spruch der "Weinachtsmann haette die Schweinegrippe" nur die aktuelle alarmierende Situation der ekrankten Kinder an Salmonellen verheimlichen. Diese Frau sollte man sofort ins Gefaengniss stecken spielt mit dem Leben kleiner Kinder.

  Ružna i prljava politika: Šta se krije iza priče o nepoželjnom Djeda Mrazu?

  24SI - Svakogodišnja decembarska priča o nepoželjnom Djeda Mrazu u sarajevskim vrtićima, koju uvijek s nekim "opravdanim" razlogom lansira direktorica JU "Djeca Sarajeva" Arzija Mahmutović, postala je toliko mizerna i degutantna tema, da o njoj stvarno više ne treba ništa kazivati i dokazivati.

  Najbolji odgovor na sve to su reagovanja djece i roditelja i njihova upornost da, i pored svih marifetluka imenovane čelnice, bolje rečeno samo poslušne izvršiteljice fetve koju su izrekli neki mnogo moćniji i važniji od nje, upriliče, na bilo koji način, predprazničke susrete sa veselim djedicom. U tome ih je SDP uvijek svesrdno podržavao, što čini i ove godine.

  Ovim povodom, međutim, SDP postavlja i mnogo ozbiljnije pitanje direktorici Mahmutović: da li je sva ta "nategnuta" priča o zabrani Djeda Mraza zbog, navodno, mogućeg širenja zaraze gripom, samo plašt kojim se želi prikriti mnogo prisutniji i ozbiljniji problem - već prisutna epidemija zaraženosti salmonelom i evidentirani veliki broj oboljele djece koja pristižu na zarazna odjeljenja sarajevskih zdravstvenih ustanova?

  Čini se da je upravo ovo drugo u pitanju i da se, nesuvislim pokušajima zabrane okupljanja djece zbog Djeda Mraza, zapravo želi prikriti sav javašluk i bijeda upravljanja sarajevskim obdaništima, što je, na kraju, rezultiralo i sadašnjim stanjem - ozbiljnom ugroženošću dječijeg zdravlja.

  Direktorica Mahmutović, izgleda, nije svjesna da je, za razliku od svevremenog Djeda Mraza, njen mandat ograničen i da je, hvala slovu zakona, pri kraju. Istina je da je njeno dosadašnje upravljanje vrlo često bilo predmet kritika i osporavanja javnosti i da je njeno prisustvo u medijima, uglavnom, bilo u negativnom kontekstu. Cijelo vrijeme smo bili svjesni da su ona, a i nadležni kantonalni ministar Safet Kešo, samo poslušni eksponenti jedne ružne i prljave politike koja nastoji, nazadnim odgojem i "trovanjem" najmlađih, iz naše budućnosti izbrisati sve vrijednosti i blagodati življenja po stoljetnim sarajevskim principima, u kojima su, iznad svega, bili multietičnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost.

  Sarajevski SDP vjeruje i učinit će sve da se uticaji takve politike eliminišu iz naše prakse. Da, u konkretnom slučaju, brigu o našim najmlađim povjerimo osobi kojoj su jedino djeca i njihova dobrobit jedini interes. Politiku, konačno, treba istjerati iz sarajevskih vrtića i dozvoliti Djeda Mrazu da slobodno uđe na njihova vrata. I ne samo njemu, nego svima onima koji će djeci podariti radost i igru, pametnu i lijepu riječ, zdrav duh i zdravo tijel

 2. #22
  Avatar von Bosanski Srbin

  Registriert seit
  22.06.2009
  Beiträge
  216
  Den Weihnachtsmann hat Coca Cola erfunden Warum sollte er jemanden stören ? Der Weihnachtsmann hat nicht mit irgendeiner Religion zu tun. Verstehe den Aufstand nicht da deswegen gemacht wird ?

 3. #23

  Registriert seit
  28.12.2009
  Beiträge
  2.961
  Zitat Zitat von capo Beitrag anzeigen
  Gegen den Weihnachtsmann!

  dieses bild erinnert mich an Peter Ludolf

Seite 3 von 3 ErsteErste 123

Ähnliche Themen

 1. Weihnachtsmann nimmt Mafiosi fest
  Von Jewel Paix im Forum Kriminalität und Militär
  Antworten: 0
  Letzter Beitrag: 24.12.2010, 15:50
 2. Antworten: 291
  Letzter Beitrag: 08.12.2010, 19:57
 3. Antworten: 5
  Letzter Beitrag: 29.07.2009, 15:48
 4. Lehrerin wegen Weihnachtsmann gefeuert
  Von Grasdackel im Forum Religion und Soziales
  Antworten: 21
  Letzter Beitrag: 26.12.2008, 16:44
 5. Weihnachtsmann aus Kindergarten verbannt
  Von mannheimer im Forum Politik
  Antworten: 175
  Letzter Beitrag: 30.11.2008, 22:12